Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi A.HELİM ALMALI,Açılış Tarihi:  07 Aralık 2009 (13:55), Konuya Son Cevap : 08 Aralık 2009 (00:04). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 07 Aralık 2009, 13:55   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:A.HELİM ALMALI isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10873
Üyelik T.: 03 Ekim 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 9
Konular: 9
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart AZMİN-KARARLILIĞIN BUNA BAĞLI İMANIN,

AZMİN-KARARLILIĞIN BUNA BAĞLI İMANIN,

AZMİN-KARARLILIĞIN BUNA BAĞLI İMANIN,
YEŞERTTİĞİ UMUT!..

Müslüman açısından, Azmin, kararlılığın, mücadelenin her şeyden önemlisi imanın nasıl bir kazanım sağlayacağının en güzel göstergelerinden biri olan bir olayı sizlerle paylaşmak istedim. Öte yandan sapkın bir toplumun içine düşmüş olduğu durumdan etkilenerek yalnızlığa itilmiş ve çareyi ölümde arayan bir can, tam umutların bittiği, hiçbir umudun kalmadığı, boyuna dolaşmış olan soğuk ilmiğin sıcak bir bedende buluşması ve son bir ses. Zil sesi, yetmedi kapı sesi. Devamını sahibinden okuyalım.
“İmamın 11 yaşındaki oğlu: Her Cuma namazından yapılan dini sohbetten sonra Merkez Camii imamı ve 11 yaşındaki oğlu yanlarına aldıkları ‘Cennete Giden Yol” ve başka kitapçıklarla kapı kapı dolaşıp insanlara dağıtıyordu. Yine bir Cuma namazından sonra imam ve oğlu caddelere çıkıp insanlara Allah’ın mesajını ulaştırmak için hazırlanırken, dışarıda da şiddetli bir yağmur bastırmaya başladı. İmamın oğlu kendisini sıcak tutabilecek en kalın elbiselerini giydi ve babasına “Ben hazırım” dedi. Babası “Ne için hazırsın?” diye sorunca, “Kitapçıkları yanımıza alıp dışarı gitme zamanı” diye cevap verdi.
Baba oğlunu cevapladı: “Oğlum, dışarı çok soğuk ve şiddetli bir yağmur var.” Şaşırmış bir şekilde babasına bakan 11 yaşındaki çocuk ısrarını “Ama baba, yağmur yağdığında bile insanlar cehenneme gitmiyor mu?” şeklinde sürdürdü.
Baba tekrar cevap verdi: “Oğlum, ben bu havada dışarı çıkmıyorum.” Umutsuz bir şekilde babasına bakan çocuk “Peki ben gidebilir miyim?” diye sordu. Kısa bir süre tereddüt eden baba: “Kitaplar burada ama dikkatli ol oğlum.”
“Teşekkürler baba” diye cevapladı oğlu imamın.
Dışarıda şiddetli bir yağmur yağıyor. Ellerindeki kitapçıklarla caddeden caddeye koşan çocuk, gördüğü herkese kitapçıkları veriyor. İki saat boyunca iliğine kadar ıslanmış ve elinde kalan son kitapçığını verecek birini ararken caddede kimsenin olmadığını gördü. Bu sefer etrafına baktı ve yan tarafta gördüğü ilk eve doğru yürüdü. Zili çaldı ama kimse cevap vermedi. Tekrar tekrar çaldı ama hala cevap yoktu. Sonunda 11 yaşındaki ‘dava uzmanı’ geri dönmeye karar verdi ama bir şey onu durdurdu. Tekrar zili çalmaya başladı, kapıya vurdu. İçinde bir şeyler onun gitmemesi gerektiğini söylüyordu. Tekrar zile bastı ve sonunda kapı yavaşça açıldı.
Kapı eşiğinde hüzünlü ve yaşlı bir kadın göründü. Yumuşak bir şekilde sordu: “Senin için ne yapabilirim oğlum?” Kadının dünyasını aydınlatan bu sevimli çocuk “Sizi rahatsız ettiğim için özür dilerim. Sadece size şunu söylemek istiyorum: Allah gerçekten sizi seviyor ve düşünüyor. Ben de elimde kalan bu son kitapçığı size getirdim. Bu kitapçık Allah ile ilgili her şeyi, yaratılışımızın sebebini ve Allah’ın rızasını kazanmanın yollarıyla ilgili her şeyi söyleyecek” diye cevap verdi ve elindeki son kitapçığı yaşlı kadına uzatarak ayrıldı.
Kitapçığı alan kadın “Teşekkür ederim oğlum. Allah seni korusun” diyerek çocuğu uğurladı.
Bir sonraki Cuma namazından sonra yine dini sohbet yapılıyordu. İmam konuşmasını bitirdikten sonra, “Sorusu olan ya da bir şey söylemek isteyen var mı?” diye sordu.
Arka tarafta kadınların bulunduğu bölümde yaşlı bir kadının sesi duyuldu. Herkesin dikkatlice dinlediği yaşlı kadın konuşmasına şöyle başladı: “Buradaki toplanan cemaatten hiç kimse beni tanımıyor. Ben burada daha önce hiç bulunmadım. Gördüğünüz gibi bir önceki Cuma Müslüman değildim ve hiç olmayı düşünmemiştim. Kocam yıllar önce vefat etti ve beni bu dünyada yapayalnız bıraktı. Geçen Cuma günü çok soğuk ve yağmurluydu ve bu soğukluk kalbimde daha fazlaydı. O yüzden bu dünyada artık bir umudumun kalmadığını düşünerek bir ip ve sandalye alıp çatı odasına çıktım. İpi sıkı bir şekilde tavana bağladım ve sandalyenin üzerine çıkarak ipi boynuma geçirdim. Sandalyenin üzerinde kendimi kalbi kırık ve yapayalnız hissederek kendimi asmaya hazırlanırken, aniden kapımın zili çalındı. Bir dakika bekleyeyim, her kimse nasıl olsa geri dönecek diye düşündüm.
Bekledim, bekledim ama zilin durması imkânsızdı, zil sesi daha da şiddetli ve ısrarlı bir şekilde çalıyordu. Sonra zili çalan kişi kapıya vurmaya başladı. Kendi kendime, “Kim olabilir acaba? Şimdiye kadar hiç kimse ne zilimi çaldı ne de beni görmeye geldi” diyerek boynumdaki ipi çıkardım ve kapıya indim. Kapıyı açtığımda gözlerime inanamadım. Kapı önünde dünyanın en sevimli ve en melek yüzlü çocuğunu gördüm. Yüzündeki gülümseme… Size bunu anlatamam. Ağzından çıkan kelimeler kalbime işledi.
Meleki bir sesle, “Size sadece Allah’ın sizi sevdiğini ve sizi düşündüğünü söylemeye geldim” dedi..Sonra bana bu kitapçığı verdi…”Cennete Giden Yol”. Küçük melek kitapçığı verdikten sonra o soğukta ve yağmurda ıslanmış bir şekilde ayrılırken, ben de kapımı kapattım ve kitapçığı dikkatli bir şekilde okudum. Sonra çatı katına tekrar çıktım ve ipi ve sandalyeyi geri aldım. Artık onlara ihtiyacım yoktu. Şimdi görüyorsunuz Allah’ın bir hizmetkârıyım. Bu kitapçığın arkasında sizin cemaatinizin adresi olduğu için Allah’ın o küçük meleğine gelip teşekkür etmek istedim. Tam zamanında gelip ruhumu sonsuz cehennemden kurtardı.”
Yaşlı kadın bu sözleri söylerken camide gözlerinden yaş akmayan bir tek kimse bile kalmamıştı. Sonra cemaat hep birlikte ‘Allahu Ekber’ diye tekbir getirdi. İmam, minberden yavaşça indi ve 11 yaşındaki oğlunun bulunduğu yere geldi. Kolundan tuttu ve kontrolsüz bir şekilde ağlamaya başladı. Cemaat daha önce böyle bir şey görmemişti. Belki de dünya daha önce oğlu için böyle sevgi ve onur duyan bir baba görmemişti. Sonra yine zafer kazanmış, sevinç ve mutluluk gözyaşları içinde “Allahu Ekber” diye tekbir getirildi.(Mehmet Nedim Aslan)” Ve bu gün Cuma biz neden yapmayalım işe kendimizden kendimizi tanımaktan başlamayalım, insanların kurtuluşlarına vesile olacak hayırlarda niçin bulunmayalım?..
Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.

Abdulhelim Almalı
a_h_almali@mynet.com
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi A.HELİM ALMALI 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
GÖRMEDİĞİ HALDE İMAN EDENLER Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 1 2136 09 Aralık 2009 10:33
AZMİN-KARARLILIĞIN BUNA BAĞLI İMANIN, Makale ve Köşe Yazıları KARAKÖSE 1 1562 07 Aralık 2009 13:55
CELLATLARINI ALKIŞLAYANLAR Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 2 1740 18 Kasım 2009 14:38
MÜSLÜMANIN HAYATINDA Makale ve Köşe Yazıları A.HELİM ALMALI 0 1721 09 Kasım 2009 21:01
MÜSLÜMANLAR BU ÇEŞMEDEN SU İÇMESİN Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 3 2134 25 Ekim 2009 13:00

Alt 08 Aralık 2009, 00:04   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Standart RE: AZMİN-KARARLILIĞIN BUNA BAĞLI İMANIN,

Çok duygusal bir yazı olmuş.
Kendi adıma söylemem gerekirse, bugün duygusal söylemlerin dini anlatımlarda çok fazla yararları olduğu kanatinde değilim. Çünkü dinin kendisi zaten duygu içerikli olarak algılanmaktadır. bu durum çoğunlukla incillerde Hz. isa ile ilgili olayların anlatımında görülür. herneyse
demem şu ki, A.Halim hocamın anlattığı olay hissi bir durum içerdiği için modern çağa hitap eden bir olay değil. rasyonalist düşünceye kapılan kervan kalbi değerler yerine akli ağırlıklı şeyler istemektedir.
bu sebeple duygular yerine çağın istediği rasyonalist bakıs ile ona seslenmek daha iyi sonuç verir sanırım.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Buna Çok Güleceksiniz)) Mihrinaz Komik Paylaşımlar 5 29Haziran 2023 22:02
MEDİNEWEB HAFTANIN HUTBESİ-12-4-2019/İMANIN HAYATIMIZDAKİ YANSIMALARI alperkara Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 10 Nisan 2019 16:43
Kurbanınızı buna göre kesin tebliği EyMeN&TaLhA İslami Haberler 1 08 Ağustos 2014 12:27
Kocam, annem ve babama uğramamı yasaklıyor. Buna hakkı var mı? Belgin Soru Cevap Arşivi 9 14Haziran 2009 11:17
KUR'AN 'IN SEBEBE BAĞLI OLARAK VEYA OLMAYARAK NÜZÜLÜ NUR Tefsir Çalışmaları 0 16 Mart 2009 13:42

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.