Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi:  23 Mayıs 2010 (22:14), Konuya Son Cevap : 24 Mayıs 2010 (01:11). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 23 Mayıs 2010, 22:14   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Göz aydınlığından modernite kurbanlığına.../

Göz aydınlığından modernite kurbanlığına.../

Ve o zaman melekler "Ey Meryem!" dediler, "Allah seni seçti ve tertemiz kıldı; seni bütün dünya kadınlarının üstünde (bir konuma) çıkardı.
(Ali İmran-42)

Ey insanlar! Sizi bir tek can(lı)dan yaratan, ondan eşini var eden ve her ikisinden pek çok kadın ve erkek meydana getiren Rabbinize karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun. Kendisi adına birbirinizden (haklarınızı) talep ettiğiniz Allah'a karşı sorumluluk bilinci duyun ve bu akrabalık bağlarını gözetin. Şüphesiz Allah, üzerinizde daimi bir gözetleyicidir.
(Nisa-1)

Siz ey imana ermiş olanlar! Hanımlarınıza, onların arzusu hilafına (baskı yaparak) mirasçı olma(ya çalışma)nız helal değildir. Ve açık bir şekilde hayasızca davranma suçu işlemedikçe vermiş olduğunuz herhangi bir şeyi geri almak amacıyla onlara baskı yapmayın. Ve hanımlarınızla güzel bir şekilde geçinin; çünkü onlardan hoşlanmıyor olsanız bile, olabilir ki hoşlanmadığınız bir şeyi Allah büyük bir hayra vesile kılmış olabilir.
(Nisa-19)

Allah’ın kendisiyle kiminizi kiminize göre üstün kıldığı şeyi (malı) temenni etmeyin. Erkeklere kazandıklarından pay (olduğu gibi), kadınlara da kazandıklarından pay vardır. Allahtan onun fazlını (ihsanını) isteyin. Gerçekten, Allah her şeyi bilendir.
(Nisa-32)

Erkek olsun, kadın olsun inanmış olarak kim salih bir amelde bulunursa, onlar cennete girecek ve onlar, bir çekirdeğin sırtındaki tomurcuk kadar bile haksızlığa uğramayacaklardır.
(Nisa-124)

Siz ey imana ermiş olanlar! Hiçbir insan (başka) insanları alaya alıp küçümsemesin! Belki o (alay edip küçümsedik)leri kendilerinden daha hayırlı olabilirler ve hiçbir kadın (başka) kadınları (küçümseyip alaya almasın)! Onlar kendilerinden daha hayırlı olabilirler. Ve hiçbiriniz başka birini karalamasın, birbirinizi (yaralayıcı, incitici) lakaplar ile aşağılamayın! (Kişi) iman ettikten sonra ona hiçbir şekilde günah isnat etmeyin ve (bu suçu işleyen, ama sonra) pişmanlık duymayanlar işte gerçek zalimler onlardır!
(Hucurat-11)

Ey insanlar! Bakın, Biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık ve sizi kavimler ve kabileler haline getirdik ki birbirinizi tanıyabilesiniz. Şüphesiz, Allah katında en üstün olanınız, O'na karşı derin bir sorumluluk bilincine sahip olanınızdır. Allah her şeyi bilendir, her şeyden haberdar olandır.
(Hucurat-13)

Şu halde bil; gerçekten, Allahtan başka ilah yoktur. Hem kendi günahın, hem mümin erkekler ve mümin kadınlar için mağfiret dile. Allah, sizin dönüp-dolaşacağınız yeri bilir, konaklama yerinizi de.
(Muhammed-19)

Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekâtı verirler ve Allaha ve Resulüne itaat ederler. İşte Allahın kendilerine rahmet edeceği bunlardır. Şüphesiz, Allah, üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. Allah, mümin erkeklere ve mümin kadınlara içinde ebedi kalmak üzere, altından ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde güzel meskenler vaat etmiştir. Allahtan olan hoşnutluk ise en büyüktür. İşte büyük kurtuluş ve mutluluk budur.
(Tevbe 71-72)

Şüphesiz, Müslüman erkekler ve Müslüman kadınlar, mümin erkekler ve mümin kadınlar, gönülden (Allaha) itaat eden erkekler ve gönülden (Allaha) itaat eden kadınlar, sadık olan erkekler ve sadık olan kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar, saygıyla (Allahtan) korkan erkekler ve saygıyla (Allahtan) korkan kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve (ırzlarını) koruyan kadınlar, Allahı çokça zikreden erkekler ve (Allahı çokça) zikreden kadınlar; (işte) bunlar için Allah bir bağışlanma ve büyük bir ecir hazırlamıştır. Allah ve Resulü, bir işe hükmettiği zaman, mümin bir erkek ve mümin bir kadın için o işte kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allaha ve Resulüne isyan ederse, artık gerçekten o, apaçık bir sapıklıkla sapmıştır.
(Ahzab 35-36)

Mümin erkeklere ve mümin kadınlara irtikâp etmedikleri (bir suç) sebebiyle eziyet edenler ise, gerçekten bir iftira ve açık bir günah yüklenmişlerdir.
(Ahzab-58)

Şundan ki: Allah, münafık erkekleri ve münafık kadınları, müşrik erkekleri ve müşrik kadınları azablandıracak; mümin erkeklerin ve mümin kadınların tevbesini kabul edecektir. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.
(Ahzab-73)

Erkek olsun, kadın olsun, bir mümin olarak kim salih bir amelde bulunursa, hiç şüphesiz biz onu güzel bir hayatla yaşatırız ve onların karşılığını, yaptıklarının en güzeliyle muhakkak veririz.
(Nahl-97)

Rabbim, beni, annemi, babamı, mümin olarak evime gireni, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla. Zalimlere yıkımdan başkasını arttırma.
(Nuh-28)

Kötü kadınlar, kötü erkeklere; kötü erkekler, kötü kadınlara; iyi ve temiz erkekler, iyi ve temiz kadınlara (yaraşır). Bunlar, onların demekte olduklarından uzaktırlar. Bunlar için bir bağışlanma ve kerim (üstün) bir rızık vardır.
(Nur-26)

O gün, mümin erkekler ile mümin kadınları, nurları önlerinde ve sağlarında koşarken görürsün. Bugün sizin müjdeniz, içinde ebedi kalıcılar (olduğunuz), altından ırmaklar akan cennetlerdir. İşte büyük kurtuluş ve mutluluk budur.
(Hadid-12)

Gerçek şu ki, sadaka veren erkekler ile sadaka veren kadınlar ve Allaha güzel bir borç verenler; onlar için kat-kat arttırılır ve kerim (üstün ve onurlu) olan ecir de onlarındır.
(Hadid-18)

Kim bir kötülük işlerse, kendi mislinden başkasıyla ceza görmez; kim de -erkek olsun, dişi olsun- bir mümin olarak salih bir amelde bulunursa, işte onlar, içinde hesapsız olarak rızıklandırılmak üzere cennete girerler.
(Mümin-40)

"Fakirliğin süsü iffetli olmak, zenginliğin süsü şükretmek, belanın süsü sabırdır; soylu soplu olmanın süsü alçak gönüllü olmaktır; aklın süsü edepli olmak, iyilik ve hizmetin süsü minnet etmemektir."
(İmam Ali)

Erkek ve kadın arasındaki fıtri temayül insanın yaratılışındaki derin ve köklü bir gerçektir. Çünkü Allah bu temayülü, yeryüzünde hayatın idamesi ve insanoğlunun yeryüzündeki halifeliğini Gerçekleştirmesi için çıkış noktası yapmıştır. Bu fıtri temayül daimi olup zaman-zaman sükûna kavuşsa da tekrar eski konumuna gelir. Onu sürekli tahrik etmek onun ihtirasını artırır ve başıboşluğu, kavuşmak için onu maddi bir aleme iter. Bu gerçekleşmeyince tahrik edilmiş sinirler yorulur. Bu hal devamlı bir işkence gibidir. Bakış arzuyu uyandırır, hareket tahrik eder, gülüşme galeyana getirir (işte bu evrelerde küfür batılı sistemler araya girer kumandayı eline alır.) konuşmadaki vurgu arzuyu kışkırtır. En emin yol, bu kışkırtma etkenlerini ve bu arzuları kendi tabii sınırları içinde kalacak şekilde ve sonrada onu tabii vesilelerle tatmin etmektir. İslamın seçtiği metot budur: FITRATI TERBİYE ETMEK! (işte muştu) insan gücünü hayatın diğer alanlarıyla meşgul etmek; et ve kan tepkisine icabet etmemek.*
(Şehid Seyyid Kutub)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Yitiksevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Akılsız Bedenler Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 1 2050 20Haziran 2017 00:11
Kibir hastalığı / mevlüt hönül Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 2051 24 Mayıs 2016 16:24
Hainler! – Dokuzlu Çete ve Karakter(siz)leri /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1815 19 Mayıs 2016 22:06
Çocuk İstismarı ve Ensest – Modern Lût Toplumu /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1839 19 Mayıs 2016 22:02
Vicdanla Cüzdan Arasında / MEVLÜT HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 1769 19 Mayıs 2016 21:59

Alt 23 Mayıs 2010, 23:35   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Re: Göz aydınlığından modernite kurbanlığına.../

İslam Cahiliye asrında, kadını zillet olarak gören anlayışlardan kurtararak izzet ve iffetin zirvesine yerleştirmiştir. Kadınlara yapılan zulüm, işkence, aşağılama, her tür sözlü ve fiili davranışlar, erkekten aşağı görme, gibi hiçbir kimsenin kendisine yapılmasını istemediği davranışları cehaletin kalıntıları olarak görür ve bunları yapanları zalim olarak niteler. Bu fiil ve davranışları yapanların elbette hesaplarının sorulacağı Kur’an’da açıkça beyan edilmektedir.

Cahiliye asrı ve günümüzün cahiliyesin de fazlaca bir fark olmadığı hatta günümüzde Kur’an’ın yücelttiği ve insan olarak verdiği makamı göremeyen, kadını diri-diri toprağa gömme fiilini hayasızlık ile yaptırmaya çalışan zihniyetler, kadını bir şehevi **** olarak görüp alınıp, satılan maddiyatçı zalimlerin reklam kapılarında sürünen birer paçavra haline getirmiş, kadını şehevi duygulara hapseden zihniyetler onlar üzerinden paralar kazanarak zenginleştikçe zenginleşmeye devam etmektedirler, bizler İslam’ın yücelttiği kadına manevi değeri şu sözler ile dikkate almak zorundayız.’’Cennet anaların ayakları altındadır’’ diyen bir din bu hayasızlık ve cahili düzenler içinde kadınların öz değerlerine ancak Kur’an’ı anlayarak ve yaşayarak ulaşacaklarını beyan etmektedir.

Sözüm ona Kadın haklarını savunma adına bir takım fikirler öne sürerek belli bir ideolojiyi öne süren batılı kafalar hangi sorunu çözebilmişlerdir? Günümüzde batılı feminist kafalara baktığımızda, dağılan yuvalar, babanın evlada-evladın babaya sahip çıkmadığı, kadının modernlik adına açılıp saçılması sokaklarda, caddelerde teşhircilik yaptığı, sözde İslami olan fitne vizyonlarda dahi teşhircilik adına, süslümü-süslü, boyalımı-boyalı tavır ve davranışlar ile mahrem olan reklamlarda oynamak ve yayınlamaktan geri durmayan bir anlayış para putunun gölgesinde yaşamak adına kendi inançlarından taviz vermekten çekinmezler.

Fitne vizyonlarda, bir araba lastiğinin reklamını yaparken acaba tanıtılan arabanın lastiğimi kadının mahrem vücudumu? İnsanlara insan değeri verilmeyen günümüz cahiliye asrında, kadına bu değeri şehvetin kölesi olmuş, paraya tapan bir anlayıştan beklemek abestir. Geleceğin teminatı olarak yetiştirilmesi gereken çocukların, sevgiden, merhametten uzak bir anlayış ile yetiştirilmesi sonucu hayata bakışından ne kadar anlayışlı bir portre çizmesi beklenebilir.

Kur’an=Sünnet bizlere her şeyi en güzel biçimde açıklıyor, insanın yaradılışındaki muhteşem sanatı görebilir isek, kadının yaradılışındaki güzelliği idrak edebiliriz, Allah’ın terbiye edici ve Yumuşak ve Merhamet isimlerinin tecellisini kadınlarda daha yoğunlukta görmekteyiz, anne evladı yetiştirirken hem terbiye edici misyonunu yüklenirken, aynı zamanda merhamet ve yumuşak huyu ile başarıya adım atmalarına sebep olur. Müslüman kadın ve erkeğe düşen göre Allah’ın bahşettiği terbiye, izzet, onur ve iffetine uygun olarak hareket etmesidir. Kadın ve Erkek iyi bir anne ve baba, iyi bir eş, iyi bir kardeş olursa toplumdaki düzensizlikler ahlaki seviyeye yeniden kavuşacaktır.

Kadın ve Erkek günümüz cahiliye asrından, zulümden, adaletsizlikten, sömürüden, emperyalizimden, kapitalizmden, fahşadan kurtulmak istiyor ise İslam’ın verdiği yüce değerlere ve ilkelere bağlanarak huzur ve kardeşliğin mutluluğun hüküm sürdüğü bir anlayış olan Müslüman kadını ve erkeği olabilir.

Kur’an’i hakikatleri ele aldığımızda insandan insana değişkenlik gösterebilecek, yaşadığı şartlara göre mutluluk ve acı hakikatlerden kaçmak veyahut bu hakikatleri değişik göstermek kendini avutmaktır. Bizler Kur’an’i hakikatlerini bir bütün olarak ele alarak, günümüzde birçok İnsanın düştüğü hatalara düşmemek adına anlatmaya çalışmalıyız. Birçok kimsenin giyim, kuşamına göre değerlendirildiği asrımızda asl olan takva ve zühdün.Kur’an’a göre Fıtrat’ın temizliğine verilmesi gereken önem, hareketlerde, davranışlarda, tertip ve düzende Müslüman şahsiyetini sergilemesidir. Aslolan takva ve züht dünya ziynetlerine düşkün ve köle olmamaktır, bunlar onu insani değerlerinden alıkoymamalıdır.

Çöl havasından kopartılıp, betonların arasından; öze yabancıl, öze sahipsiz, öze uzak bir tabloyu modernlik aldatmacası diye bir boyaya bulaştırarak asıl ben den uzaklaştırma ve nefsanîliği ön planda tutarak bütün ahlaki değer kayıtlarını bir anda yok etme girişimi içinde KADIN!

Özeliyetteki hitap ümmi analar dan Zeyneb’i varoluşlara iken, beşeriyete maal etme kapsamıyla ahde kulak kesilmek, kıyama durmak yerine adanmışlıktan ziyade beşere adanan bir zihniyetin yıkımı temeli için ilk nutfeye sahip olan KADIN!

Sosyal hayatta varmış oyununu sahneletip, içleri boş buğday taneleri şeklinde tarlalara salınan, insani değer diye bi yalan çıkmazı içine sürükleyip, insanlıktan çıkaran bir yıkım sistemi içinde KADIN!

Yalnızca bedeni varoluş için, haramın dikkatlerini üzerinde toplayabilmek adına dakika ayarlı zanilik misyonunu batı tarzı küfür etme metodu ile, kurumuş dallı ağaçlara kök aşılama diye adlandırarak girdabın içinde boğulan, yok olan, hiç edilen… KADIN!

Kadındır bu, devletvari tüm devinimlerin ev sahibiyken; örnek alınması gerekenler neden resulün zevceleri, kızları, torunları... Değilde, neden Lut ile Nuh’un karısı olsun!

Şarap gibi yakan, şerbet gibi tutan, od gibi yanan mahremlik sıfatları ile bağdaşıp, özünden soyutlama özentisi ile insan tüccarlarının köleleri… KADIN!

Ahlaksızlığı; farklı renk, farklı sınıf, farklı ırk, farklı dil ile medyaya sürüp, zihinlere doğalmışlık şekli ile işleyip, tükenmişliğin acizliğini örtüp kapatarak, emanetleri zayi etme düsturuyla özmüş gibi gösterme uğraşı… KADIN!

Batı zihninin kadın profili üzerinden dünyaya vermek istediği mesaj aslında rahmani hudutları hayattan çıkartıp, salt İslam ile değer bulan kadına unutulmuş beşer kimliğiyle kandırarak, değeri rahman değilde batıllar veriyormuş gibi gösterip kukla yapmak!

Takva ile yüreklerin, hicap ile bedenlerin pisliklerden arındığı gerçeğini unutturmak, lal olan kalplerin üzerine bidat mührü vurmak!

Asaletin, dirayetin, masumiyetin, saflığın, imanın, takvanın, bilincin, insanlığın, erdemin…

Adaletin, sulhun, emri bil maruf-nehyi anil münker’in, tüm ahlaki değerlerin ve insani vasıfların bir arada toplanıldığı ve özgürlüğün tek adresi İSLAM ın gölgesinde hacer gibi adanmak, Hanne gibi sahip çıkmak, Zeyneb gibi iffeti abide kalmak ve elbette ki KADIN olmak! Çocuk olmak yasir gibi ve şahitlikte daimlik emsali Sümeyye olup, yasirlere, ali lere, hasana huseyn lere, Ömer bin hattablara… İslam liderlerine, iftiharlarına ev sahipliği yapıp kadının kapılarını açmak!

Veda hutbesinde Allah Resulü (s.a.a) şöyle buyuruyor:

“Ey insanlar sizin kadınlar üzerinde hakkınız olduğu gibi, onların da sizler üzerinde hakları vardır. Ben size onlara iyi davranmanızı vasiyet ediyorum. Onlar size Allah’ın emanetleridirler.”

YitikSevda
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][/align]
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Mayıs 2010, 01:11   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
dua dilencisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:dua dilencisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6969
Üyelik T.: 10 Şubat 2009
Arkadaşları:32
Cinsiyet:
Memleket:Ankara
Mesaj: 999
Konular: 28
Beğenildi:102
Beğendi:27
Takdirleri:690
Takdir Et:
Standart RE: GÖZ AYDINLIĞINDAN MODERNİTE KURBANLIĞINA.../

Sözüm ona Kadın haklarını savunma adına bir takım fikirler öne sürerek belli bir ideolojiyi öne süren batılı kafalar hangi sorunu çözebilmişlerdir? Günümüzde batılı feminist kafalara baktığımızda, dağılan yuvalar, babanın evlada-evladın babaya sahip çıkmadığı, kadının modernlik adına açılıp saçılması sokaklarda, caddelerde teşhircilik yaptığı, sözde İslami olan fitne vizyonlarda dahi teşhircilik adına, süslümü-süslü, boyalımı-boyalı tavır ve davranışlar ile mahrem olan reklamlarda oynamak ve yayınlamaktan geri durmayan bir anlayış para putunun gölgesinde yaşamak adına kendi inançlarından taviz vermekten çekinmezler.

Nerden nerelere gelinmiş günümüzde , okudukca günümüzle kıyas yaptım en son yazılanları ne zeynep ne hanne ne sümeyye olabildik dışardan esen rüzgar içerden devirmiş sanki bağı bahçeyi gülü fidanı hani diyorum çanakkale savaşı aklıma geldi karşındaki düşmanı bilirsin mücadele edersin ya ölürsün ya öldürürsün bunların düşmanlığı dostluk gibi görünüyor ama değil modern düşünme özgürce yaşama adına eşlere davranıs evlatlarla iletişim her şey alt üst sonuç büyük bir boşluk-kayboluş Allah c.c. nasip ettiği bedeni hakkıyla kullanan kullarından eylesin cümlemizi Allah c.c. razı ve hosnut olsun değerli abim ince ve anlalamlı bir sunum olmuş Rabbim harfi adedince ecrini nasip eylesin takdire şayan bir yazıydı....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kılık Kıyafet ve modernite!!!! TÜRKcan Tesettür Konuları 0 05 Eylül 2008 03:24

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.