Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi HALUK GÜMÜŞTABAK,Açılış Tarihi:  12 Ağustos 2010 (20:03), Konuya Son Cevap : 13 Ağustos 2010 (10:33). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 12 Ağustos 2010, 20:03   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Haram ve helal konusunda kur'anın önerdiği yol.

Haram ve helal konusunda kur'anın önerdiği yol.

Haram ya da helal konusu Allahın kitabında çok güzel anlatılmıştır. Sizlere bir rivayete göre değil, bizzat Allahın koruması altındaki kitaptan alıntı yaparak anlatmak istiyorum, bakın Rabbim ne diyor. Ama önce bizleri nasıl ikaz edip kesin delili olmayan, yani kur’anın bahsetmediği, ama bir rivayete göre diye başlayan sözleri kur’an gibi kabul edenlere nasıl ikazda bulunuyor rabbim.

(Mümin sur.56: Kendilerine gelmiş kesin bir delil olmaksızın, Allah'ın ayetleri hakkında münakaşa edenler var ya, hiç şüphe yok ki, onların kalplerinde, asla yetişemeyecekleri bir büyüklük hevesinden başka bir şey yoktur. Sen Allah'a sığın. Kuşkusuz O, işiten ve görendir.)

Değerli dostlar Allah a nasıl sığınılır, indirdiği kitaba sarılmakla elbette. Şimdide haram konularında neler söylüyor onlara bakalım.

(Araf sur.32. ayet: De ki: "Allah'ın kulları için çıkardığı süsü, güzel, temiz ve tatlı rızıkları kim haram etmiş?" De ki: "Dünya hayatında onlar, inananlar için de var. Kıyamet gününde ise yalnız inananlar içindir onlar." Bilgiden nasipli bir topluluk için biz, ayetleri böyle ayrıntılı kılıyoruz.)

Bu ayete baktığınızda demek ki Allahın haram demediği hiçbir şeye peygamberimiz dâhil kimse haram diyemez, devam edelim.

(Maide Suresi 87. Ey iman sahipleri! Allah'ın size helal kıldığı şeylerin temiz ve güzel olanlarını haramlaştırmayın; azıp sınırı aşmayın; Allah azıp sınırı aşanları sevmez.)

Şimdide neleri haram kılmış onlara bakalım.

( Enam Suresi 145. De ki: "Bana vahyolunanlar içinde, bu haram dediklerinizi yiyecek birine yasaklanmış bir şey bulamıyorum. Yalnız şunlardan biri olursa başka: leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o bir pisliktir- Allah'tan başkası adına boğazlanmış bir murdar."…..)

Demek ki yasaklananlar çok açık belirtilmiş. Bunların haricinde olan temiz her şey helaldir, peki şimdi bizlere geleneksel İslam ın saydıkları haramlar neyin nesi peki diye soranlar olacaktır aramızda, işte bu ayetleri düşünün ve gerçeği göreceksiniz. Devam edelim haram konusuna.

(Yunus Suresi 59. De ki: "Ne oldu size de Allah'ın size rızık olarak indirdiği şeylerden bir haram yaptınız bir de helal?" De ki: "Allah mı size izin verdi, yoksa Allah'a iftira mı ediyorsunuz?")

Yazdığım ayeti lütfen iyice okuyunuz bakın ne diyor Rabbim? Kur’anın emretmedikleri dışında haramlar icat ettiniz diyor Allah ve soruyor buraya dikkat edelim lütfen, Allah mı size izin verdi diyor, yoksa Allah a iftiramı ediyorsunuz diye kızıyor bizlere. Şimdi sormak isterim, bu ayetlerden sonra, eğer Allah Peygamberimizle kur’an dışından daha başka yiyecekleri helal ve haram yapmış olabilirde, daha sonra kur’an dışından göndermiş olabilir mi dersiniz? Kesinlikle hayır, çünkü kur’an ipine sarılın sizi doğruya yöneltecektir diyor ve daha açıkça sizleri bu kitaptan hesaba çekeceğim bu kitaptan sorumlusunuz demiyor muydu? Bunu kabul etmekle kur’anda çelişki yaratmış oluruz. Peki, daha sonra peygamberimize haram yapma yetkisi vermiş midir dersiniz? Buda asla olmaz, çünkü ne diyordu Allah peygamberimize bakın.

(Maide Suresi 67. Ey resul! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan onun verdiği peygamberlik görevini yerine getirmemiş olursun. Allah seni insanlardan korur. Allah, küfre batmış topluluğa kılavuzluk etmez.)

(Hakka Suresi 44; Eğer bazı lafları bizim sözlerimiz diye ortaya sürseydi, 45 Yemin olsun, ondan sağ elini koparırdık. 46 Sonra ondan can damarını mutlaka keserdik.)


Demek ki Allah peygamberimize özellikle tembihte bulunuyor ve sana indirdiğim kuranı insanlara tebliğ et diyor. Sakın hiç bir şey ilave etme diye de ikaz ediyor. Daha önceki ayetinde de haram konusunda Allah mı size izin verdi demiyor muydu? Demek ki helal ve haram konusunda tek yetkili rabbimmiş. İşin ilginci bunu yapmadığın takdirde görevini de yapmamış sayarım diyor peygamberimize. Buradan ikna olmayan kardeşlerimize bir başka örnek daha vermek isterim, acaba peygamberimiz bir helali haram yapabilir mi, işte bunun açık kanıtı şu ayeti dikkatle okuyalım, çünkü Allah bu örnekleri boşuna vermiyor, düşünelim ve ders alalım istiyor.

(Tahrim Suresi 1. Ey Peygamber! Allah'ın sana helal kıldığı şeyi, eşlerinin hoşnutluğunu isteyerek neden haramlaştırıyorsun? Allah Gafur’dur, Rahîm'dir.)

Peygamberimiz aile içinde eşleri arasında orta yolu bulmak adına, hoşnutluğunu kazanmak için bir helale haramdır diyor. Bakın hemen Yüceler yücesi rabbim nasıl ikaz ediyor ve peygamberimizi uyarıyor. Benim helal dediğim bir şeye eşlerinin hoşnutluğunu kazanmak adına nasıl haram dersin diye ikazda bulunuyor. İşte Kur’an işte apaçık ayetleri, ama anlayana anlamak isteyene tabi ki.
Şimdi bizler ne yapıyoruz kur’anda asla geçmeyen konulara haram diyen kişilerin ya da velilerin sözlerine inanıp, Allahın haramlaştırmadığı bir konuyu ya da yiyeceği, bu peygamberin sözüdür dediklerine inanıyoruz. Bakın bu konuda da Allah bizleri uyarıyor.

(Araf Suresi 3. (Ey insanlar), Rabbinizden size indirilene uyun ve O'ndan başka velilere uymayın. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!)

Değerli arkadaşlarım hükmü yalnız ve yalnız ben veririm diyor Allah. Helal ve haram koyma yetkisi de bendedir diyor. Kurana baktığınızda toplumun sorduğu sorular hakkında bakıyorsunuz hemen ayet indirilmiş, örneğin kadınlar hakkında sorulan bir soruya bu konuda hükmü ben veririm diyor ve ayetini indiriyor. Hatta peygamberimize sorulan birçok soruya cevabı bakın yine ayette nasıl cevap verilmesi isteniyor.

(Enam suresi 57. ayet: De ki: "Ben Rabbimden gelen bir beyyine üzerindeyim. Ama siz onu yalanladınız. Acele istediğiniz şey benim yanımda değil. Hüküm yalnız ve yalnız Allah'ındır. Hakkı o anlatır. Ayırt edip çözüm getirenlerin en hayırlısı O'dur.)

Değerli arkadaşlarım bakın ne kadar açık, bana sorduklarınız, acele istedikleriniz benim yanımda değildir. Ben Allahtan geleni sizlere aktarırım, hüküm yalnız ve yalnız Allahındır diyor. Hakkı o anlatır, ayırt edip çözüm getirenlerin en hayırlısı da Allah tır diyor. Dikkat edersen arada bir bende haram helal koyma yetkisi aldım demiyor, tam tersine ben bana iletileni sizlere iletirim diyor, buda kuran ayetleridir. Düşünebiliyor musunuz yiyecek konusunda Allah yenmemesi gerekenleri tek tek saymış ve gerisi temiz olan her şey sizlere helaldir demiş ve nasıl bir ayette göndermiş.

(Hac sur. 30: İşte böyle. Kim Allah'ın yasaklarına saygılı olursa bu, Rabbi katında kendisi için çok hayırlı olur. Karşınızda okunarak açıklananlar hariç, tüm hayvanlar size helal kılınmıştır. Artık putların pisliğinden, yalan sözden uzak durun.)

(Nahl Sur. 116. ayet; Yalan düzerek Allah'a iftira etmek için, dillerinizin uydurma nitelendirmeleriyle "Şu helaldir, şu da haramdır!" demeyin. Yalan düzerek Allah'a iftira edenler kurtulamazlar.)

Bu ayetler açık seçik yazmasına rağmen yani açıkladıklarım haricinde tüm hayvanlar sizlere helal kılınmıştır demesine rağmen, hala bizlere peygamberimiz şunları da haram kılmıştır diye yüzlerce hayvan listesi sunmuyorlar mı? Birde sakın böyle bir ayrım yapmayın bu Allah a iftiradır dediği halde, tüm bunlara inanmaya devam ediyoruz. Ama bir araştırdığınızda bizlere sundukları bu liste Tevrat’ta aynısı var. Şimdi hemen zamanı gelmişken düşünelim isterseniz, acaba sonradan Müslüman olan Yahudiler, ya da içimize giren ve İslam ı bozmak isteyen hainler, peygamber sözü diye nasıl soktular dersiniz bu eski inançlarını? Bunu da iyice düşünün derim. Bizlerin yaptığı en büyük yanlış kuranı rehber almayıp bizlere peygamberimiz sözüdür diye aktarılan sözleri, kuran süzgecinden hiç geçirmeden kabul etmemizdir. Bakın Allah böyle yapanlara ne diyor?

(Hac sur. 8.ayet: İnsanlar içinde öylesi vardır ki, Allah konusunda ilimsiz, kılavuzsuz ve aydınlık getiren bir kitaba sahip olmaksızın mücadele edip durur.)

Düşünün isterseniz Allah kuranı ben koruyorum diyor, ama kuran dışından bizlere gelen bilgileri kimler koruyor dersiniz? Bizlere aktarılan bilgiler bir rivayete göre diye başlar, eğer kuran süzgecinden geçirmeden kabul edersek ne olur sonumuz dersiniz? Bakın bizlere şunu söylüyorlar, Kuranda her şey yoktur ve kuran özet bilgidir. Ama Allah bakın ne diyor?

( Nahl 89:…. Sana bu Kitap'ı indirdik ki her şey için ayrıntılı bir açıklayıcı, bir kılavuz, bir rahmet, Müslümanlara da bir müjde olsun.)

(Nisa Suresi 174. ayet; Ey insanlar! Size Rabbinizden apaçık, çok parlak ve güçlü bir kanıt gelmiştir. Biz size, her şeyi açık seçik gösteren bir ışık gönderdik. 175. ayet; Allah'a inanıp O'na sarılanları O, kendisinden bir rahmetin ve lütfun içine sokacak ve onları kendisine ulaşan dosdoğru bir yola kılavuzlayacaktır.)

Sizce bu ayetler kuranında her şeyin olmadığını mı anlatıyor dersiniz? Bakın kuran her soruya cevap vermez diyenlere yine rabbim nasıl cevap veriyor?

(Ankebut 51: Karşılarında okunup duran bir kitabı sana indirmiş olmamız onlara yetmiyor mu? Bunda, inanan bir toplum için elbette ki bir rahmet ve bir öğüt vardır.)

Allah yetiyor diyor ve tersini söyleyenlere kızıyor, ama bizler tüm bunlardan habersiz hala uyku halindeyiz. Son olarak bir ayeti daha hatırlatmakta yarar var. Eğer kuranda olmayıpta bizlere başka kanallardan helal haram ya da birçok kurallar gelmiş olsa, Allah şu ayeti gönderirmiydi dersiniz?

(Zühruf Suresi 44 Gerçek şu: Bu Kuran sana ve toplumuna elbette ki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bu kitaptan sorumlu tutulacaksınız.)

Düşünebiliyor musunuz Allah sizi bu kitaptan sorumlu tutacağım diyecek, ama daha sonra kuranda olmayan birçok şeyden sorumlu tutacak. Böyle bir adalet anlayışını Rahman a laik görmenin cezasını ben tahayyül bile edemiyorum, yorum sizlerin. Bir Öğretmen imtihan edeceği kitabı açıklıyor ama imtihan günü başka kitaplardan soru soruyor ve bu sizin mantığınıza uyuyor da o öğretmene hiç sesiniz çıkmıyorsa, o zaman söylenenlerde doğru demektir. Yok, eğer sözünde durmayan öğretmene bizi bu kitaptan imtihan edecektiniz hocam, ama siz başka kitaptan soru soruyorsunuz diye hakkınızı arıyorsanız, o zaman kuranda olmayan hiçbir şeyden de sorumlu olmayacağımızı bilmeli ve bunun tersini söyleyenlere de karşı çıkmalısınız. Küçük bir örnek verelim, Kuran süs eşyasını tüm inananlara indirdiğini söyler ve hiçbir ayrım yapmaz ne erkek nede kadın. Altın yüzük takmanın erkeklere günah olduğunu söylemek, yukarıda yazdığım ayetlere ters düşer. Bunu söylemek ve savunmak ayette geçtiği gibi, yalan düzerek Allah a iftira etmekle aynıdır diyor Rahman.

Helal ve haram konusunda içimize sokulan hurafelerin asıl kaynağını da sizlerle paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki Tevrat’tan alıntıyı okumadan önce bizlere anlatılan haramlardan tek tırnak, çift tırnak ya da söylenen birçok haram denilen hayvanları hatırlayınız, daha sonrada kuranda hiç geçmediği halde, hatta sakın kafanızdan haramlar uydurmayın denildiği halde bizler, neler yapmışız ve bilmeden nerelere iman ediyoruz lütfen düşününüz. Gördüğünüz halde inanmaya devam ediyorsak, bunun hesabını da vereceğimizi unutmayalım. Lütfen artık birazcık düşünelim, başkalarının aklıyla değil, kendi aklımızla düşünelim. İşte içimize sokulan helal ve haramların kaynağı. Tevrat tan bir alıntı.

Tevrat tan alıntıdır;
Eti Yenen ve Yenmeyen Hayvanlar

(Yas.14:3–21)


BÖLÜM 11

Lev.11: 1 RAB Musa'yla Harun'a şöyle dedi:
Lev.11: 2 "İsrail halkına deyin ki, 'Karada yaşayan hayvanlardan şunların etini yiyebilirsiniz:
Lev.11: 3 Çatal ve yarık tırnaklı, geviş getiren hayvanların tümü.
Lev.11: 4 Ancak geviş getiren ve çatal tırnaklı olan hayvanlardan etini yememeniz gerekenler şunlardır: Deve geviş getirir, ama çatal tırnaklı değildir. Sizin için kirli sayılır.
Lev.11: 5 Kaya tavşanı* geviş getirir, ama çatal tırnaklı değildir. Sizin için kirli sayılır.
Lev.11: 6 Tavşan geviş getirir, ama çatal tırnaklı değildir. Sizin için kirli sayılır.
Lev.11: 7 Domuz çatal ve yarık tırnaklıdır, ama geviş getirmez. Sizin için kirli sayılır.
Lev.11: 8 Bu hayvanların etini yemeyecek, leşine dokunmayacaksınız, sizin için kirlidir.
Lev.11: 9 "'Suda yaşayan hayvanlardan şunların etini yiyebilirsiniz: Denizde, akarsularda yaşayan pullu ve yüzgeçli canlıların etini yiyebilirsiniz.
Lev.11: 10 Denizdeki ve akarsulardaki bütün pulsuz ve yüzgeçsiz canlılar -suda toplu halde yaşayanlar ve ötekiler- sizin için iğrenç sayılır.
Lev.11: 11 Bunlar sizin için iğrenç sayılacak. Etlerini yemeyecek, leşlerinden tiksineceksiniz.
Lev.11: 12 Suda yaşayan bütün pulsuz ve yüzgeçsiz canlılar sizin için iğrenç sayılacak.
Lev.11: 13 "'Tiksindirici kuşların etini yemeyecek, şunları iğrenç sayacaksınız: Kartal, kuzu kartalı, kara akbaba,
Lev.11: 14 çaylak, doğan türleri,
Lev.11: 15 bütün karga türleri,
Lev.11: 16 baykuş, puhu, martı, atmaca türleri,
Lev.11: 17 kukumav, karabatak, büyük baykuş,
Lev.11: 18 peçeli baykuş, ishakkuşu, akbaba,
Lev.11: 19 leylek, balıkçıl türleri, ibibik, yarasa.
Lev.11: 20 "'Dört ayaklı ve kanatlı böceklerin hepsi sizin için iğrençtir.
Lev.11: 21 Ama dört ayaklı ve kanatlı olup ayaklarını sıçramak için kullanan bazılarının etini yiyebilirsiniz.
Lev.11: 22 Şunları yiyeceksiniz: Bütün çekirge türleri, küçük çekirge, cırcırböceği, ağustosböceği.
Lev.11: 23 Öbür dört ayaklı, kanatlı böceklerin hepsi sizin için iğrenç sayılır.
Lev.11: 24 "'Sizi kirletecek şeyler şunlardır: Aşağıdaki hayvanların leşine dokunan akşama kadar kirli sayılacaktır.
Lev.11: 25 Kim aşağıdaki hayvanların leşini taşırsa giysilerini yıkayacak ve akşama kadar kirli sayılacaktır.
Lev.11: 26 Çatal tırnaklı ama tırnağı yarık olmayan ve geviş getirmeyen her hayvan sizin için kirlidir. Bunlara dokunan da kirlenmiş sayılır.
Lev.11: 27 Dört ayaklı hayvanlardan pençelerini yere basarak yürüyenler sizin için kirlidir. Bunların leşine dokunanlar akşama kadar kirli sayılacaktır.
Lev.11: 28 Bunların leşini taşıyanlar giysilerini yıkayacak ve akşama kadar kirli sayılacaktır. Çünkü bu hayvanlar sizin için kirlidir.
Lev.11: 29–30 "'Küçük kara hayvanları içinde sizin için kirli sayılanlar şunlardır: Gelincik, fare, bütün kertenkele türleri -geko, varan, duvar kertenkelesi, düz keler- bukalemun.
(kutsal kitap. tk)


Bu konuda söyleyeceklerim bundan ibarettir, inşallah faydalı olabilmişimdir. Dilerim Rabbimden kalbimizden kur’an ışığını eksik etmesin ve kur’an gerçeklerini görmemiz içinde, kalp gözümüzü açık kulları arasına alsın inşallah bizleri. Bizler beşeriz her zaman şaşmamız an meselesi, onun için kimsenin sözlerine değil, kuranın sözlerine kulak vermeliyiz, çünkü ardımızda bizleri aldatmak ve kandırmak için şeytan her an hazır bekliyor. Onun içindir ki sarıldığımız kuran değil de kur’anın bahsetmediği, onay vermediği beşerin kitaplarıysa, işimiz çok ama çokkkk zor demektir. Dilerim Rabbim den, cümlemizi kuranın ipine sarılan kulları arasına alması dileklerimle. Rabbim kur’anda açıkladıklarım haricinde her şey sizin için helaldir diyorsa, lütfen ona inanalım, beşerin kur’anı ve İslam ı bozmalarına izin vermeyelim, bunu da ancak kur’anı anlayarak okuyup, akılla yapabiliriz unutmayalım. SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK.



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi HALUK GÜMÜŞTABAK 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İbretlik bir kıssadan hisse. Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler kamer34 6 2415 21 Nisan 2011 20:45
Kendi ellerimizle cehennemin kapısını açmayalım. Makale ve Köşe Yazıları HakikaT 10 4663 12 Nisan 2011 11:36
Allah Kur'an ayetlerini elçisine, RÜYASINDA vah... Makale ve Köşe Yazıları yakuti 7 2480 20 Mart 2011 18:44
Bakara 85. ayetten almamız gereken önemli dersler. Makale ve Köşe Yazıları kamer34 6 2397 16 Mart 2011 11:48
Kader konusunu kur'an ışığında nasıl anlamalıyız? Makale ve Köşe Yazıları talibetün 5 1988 11 Mart 2011 20:19

Alt 12 Ağustos 2010, 20:20   Mesaj No:2
Medineweb Kıdemli Üyesi
serpil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:serpil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 43
Üyelik T.: 03 Temmuz 2007
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:38
Mesaj: 316
Konular: 35
Beğenildi:16
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

ben sizi sadece kurancı bilirdim.
hayırdır tevrat'a da mı atladık
değerli hocam bari tevratı rahat bırak onun başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ağustos 2010, 10:33   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Serpil Hanım çok haklısınız. Günümüzdeki tevrat ve İncilin başına gelenleri gördükçe, birde hesap günü Rabbin şimdiden uyardığı ve peygamberimizin söyleceği o üzücü olayı okudukça bende elimden geleni yapıp toplumu kur'ana davet etmek istiyorum.

Furkan 30; Ey Rabbim! Benim toplumum bu Kuran' ı devre dışı tuttular.

İşte Serpil hanım benim üzüntüm bunadır. Kur'an da herşey yazmaz, O özet bilgidir bazı hükümler kur'an dışından verilmiştir diyenlere inandığımızda, kur'ana bakan müracaat eden sayısı ne yazıkki günden güne azalmıştır, bunlara sebeb olanların hesabı çok çetin olacaktır. Rabbim affetsin. Selametle
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Her kula helâl, Müslümana haram ali70 Serbest Kürsü 2 16 Ekim 2023 07:45
Helal Gıdaya Haram Katmışlar FECR Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 2 18 Şubat 2014 19:41
helal,haram,günah,sevap İmamHüseyin Ölüm-Ahiret-Sırat-Mizan-Kader 0 13 Nisan 2009 11:38
Haram Ve Helal Olan Şıralar Verda_Naz Hadis-i Şerif 0 26 Kasım 2008 01:21
Haram Ve Helal Olan Kaplar Verda_Naz Hadis-i Şerif 0 26 Kasım 2008 01:19

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.