Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi KARAKÖSE,Açılış Tarihi:  01 Ekim 2010 (16:36), Konuya Son Cevap : 29 Aralık 2010 (22:02). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 01 Ekim 2010, 16:36   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Günümüz Müslümanında çoğalma Sorunu

Müslümanlarda Nüfus Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL

Dünya nüfusunun hızla arttığı düşüncesi açlık, konutsuzluk, işsizlik, hastalık gibi felaketlerin dünyayı saracağı çıkarımlarına yol açmaktadır.
Nüfusun hızla arttığı doğrudur. Ancak dünyanın artan nüfusu artık kaldıramayacak noktaya vardığını söyleyemeyiz. Nüfus artışına paralel bir şekilde teknoloji de ilerlemiş ve ihtiyaçları karşılamada birçok alternatif yöntem geliştirilebilmiştir.
Nüfusartışı sebebiyle olmasa da dünya da açlık, hastalık gibi felaketlerin arttığı da doğrudur. Ancak bu felaketlerin zengin toplumların yaşamlarını olumsuz etkilediklerini söyleyemeyiz. Batı kendi vatandaşlarına çocuk sahibi olma telkinlerinde bulunarak yaşlanan nüfusun oranını dengelemeye çalışmaktadır. Bunu yaparken hiç mi hiç açlık ve hastalıktan korkmamaktadır. Çünkü dünyadaki felaket nüfus artışından değil sömürüden kaynaklıdır.
İlginç bir şekilde dünyayı sömüren ülkelerin aynı zamanda dünyanın açlık ile karşı karşıya kalmasından korktukları iddiasında bulunduklarını gözlemlemekteyiz. Bir taraftan savaşlar ve gıda terörü yoluyla Latin Amerika, Güney Asya, Ortadoğu ve Afrika’nın en ücra köylerinde yaşanan açlığıorganize etmekte, öbür taraftan açlık felaketi söylemini yaymaktadırlar. Bu yolla kontrol insan olarak görmedikleri, köleleştirmek istedikleri bölgelerin nüfusunu belli bir seviyede tutmayı amaçlıyor olabilirler. Çünkü savaşlar sivilleri etkilemekte ve mülteci sorunu ortaya çıkmaktadır. Kontrolsüz bir mülteci akını sömürücü güçlerin de huzurunu kaçıracaktır.
Batı da genç nüfusun azalması ile birlikte, Batı yaşlı nüfusu dengeleyecek şekilde doğum oranlarını artırmaya çalışmaktadır. Bu anlaşılabilir bir şeydir. Şayet nüfusunu dengeleyemezse zamanla iyice yaşlanacak ve asimile edemediği göçmenlerin eline düşebilecektir. Bu nedenle Batı’nın nüfus artışı politikası gütmesi anlaşılabilir bir şeydir.
Anlaşılamayan nokta şudur ki, yıllardır savaş alanı olan Müslüman ülkelerin nüfuslarında sürekli bir artış olmaktadır. Uydurma hadislerle dayalı olarak sürekli bir çoğalma telkini yapılmakta ve sefalet içinde nesiller tükenip gitmektedir. Birçoğumuza yıllarca anlamlı gelen çoğalma politikası, fakir ülkeler için oldukça şuursuzca bir politikadır.Üstelik bu ülkeler işbirlikçi yöneticiler tarafından idare diliyor ve halk işe yarar ilimden, bilinçten uzak tutuluyorken çoğalma nasıl bir felaketle sonuçlanmasın ki?
Müslüman ülkelerin büyük kısmı güçlü devletlerin savaş sahası durumundadırlar. Ekonomik durumu iyi olanlar da güçlü devletlerin uşaklığını yapmakla meşguldürler. Bazı bölgelerdeki Müslümanlar yıllardır vatandaşlık haklarına bile sahip değillerdir. Açlık, sefalet, hastalık Müslüman toplumların büyük bir kısmını kasıp kavurmaktadır. Böyle bir ortamda büyük bir şuursuzlukla çoğalmaya çalışan Müslümanlar, nice kayıp nesillerin günahları ile ahirete göçmektedirler.
Savaşın ortasında ya da kıtlığın içinde çocuk sahibi olmak nasıl bir akılsızlıktır. Açlıktan ölen, savaşlarda sakatlanan çocukların hesabını anne babaları nasıl verecekler acaba. Doğacak çocuğa bırakın iyi ya da kötü bir eğitimi, güvenlik bile sunamazken hangi düşünce, hangi inançla çocuk sahibi olunuyor. Böyle bir ortamda bir çocuk ya Batı destekli teröristlerin kurbanı olacak, ya BM askerlerinin tecavüzüne uğrayacak, ya sakatlanacak yada açlıktan, hastalıktan ölecektir.
Müslümanların Allah düşmanlarına yeni mazlum nesiller sunmaktan vazgeçmeleri gerekir. Bir insana yakışır şekilde hayat yaşayamıyorsan yok olmayı bilmen gerekir. Ancak her konuda olduğu gibi bu konuda da Müslüman olduğunu iddia eden ama Kuran dan habersiz yığınların uyduruk hadislere, din adamlarının saçma sözlerine kandıklarını görmekteyiz.
Çoğalmak bir güzellik değildir. Felaket ortamında kısa ömrünü baştan sona acı içinde geçireceği belli olan bir çocuğun doğması hangi sebepten istenebilir. Bunu kavramak belli bir seviyede şuur gerektirir. Bu şuur her konuda olduğu gibi ancak Kuran ile elde edilebilir. Günümüz Müslümanlarının tek kurtuluşu uyduruk dinden kaçıp Kuran’a sığınmaları ile gerçekleşecektir. Aksi taktirde her baba Allah’tan büyük bir sevap bekleyerekçocuğunun katili olmaya devam edecektir.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi KARAKÖSE 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Müslümanlarda Din İşleri Müdürlüğü... Makale ve Köşe Yazıları KARAKÖSE 0 1821 16 Mart 2012 15:51
Müslümanlarda Sahabe Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 6 3107 03 Ocak 2012 10:45
Müslümanlarda Hadis Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 22 7760 05 Ağustos 2011 09:04
Müslümanlarda Kuran Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 23 8885 20 Temmuz 2011 09:29
Müslümanlarda İman Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 4 1847 02 Mayıs 2011 09:36

Alt 29 Aralık 2010, 22:02   Mesaj No:2
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Yaş:49
Mesaj: 2.988
Konular: 339
Beğenildi:1172
Beğendi:346
Takdirleri:7784
Takdir Et:
Standart

güzel bir konuya parmak basmışın..
ben müslümanın çocuk sayısı konusuna değinmek istiyorum.bilgi eksikliği fikir çürüklüğünü üretir.sanılır ki,çocukların çokluğu bir marifet.sokağa serseri yetiştireceksen bırak kalsın nesilsiz kalmana da razıyız! eğiteceksen,fıtratına uygun yetiştireceksen,toplumun başına bela olan parazit üretmiyeceksen,kendi imkanların ölçüsünde çocuk yetiştirmek ibadettir.
diğer bir yanılgı,çocuğun rızkından endişe edip kısıtlamak.her canlı rızkıyla doğar ve rızkını veren Allahtır.rızık korkusu ile aile planlanması Kuranca yasaktır.
aile planlanması rızık için değil,onları eğitme güçlüğü için yapılabilir.bunun yolu kürtaj cinayeti değil,vaktinde gereğini yapmaktır.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Müslümanlarda Sahabe Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL KARAKÖSE Makale ve Köşe Yazıları 6 04 Ocak 2012 13:20
Müslümanlarda Mezhep Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL KARAKÖSE İslam/Dinler/Mezhepler 1 10 Ocak 2011 20:06
Müslümanlarda Garibanlık Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL KARAKÖSE Makale ve Köşe Yazıları 2 24 Kasım 2010 23:04
Müslümanlarda İbadet Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL KARAKÖSE Makale ve Köşe Yazıları 1 18 Eylül 2010 21:29
Müslümanlarda Kurban Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL KARAKÖSE Makale ve Köşe Yazıları 0 03Haziran 2010 22:08

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.