Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi BEDİİ HAMİT,Açılış Tarihi:  12 Ocak 2011 (13:33), Konuya Son Cevap : 01 Nisan 2014 (01:45). Konuya 102 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır.
Alt 20 Ocak 2011, 14:53   Mesaj No:81
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?

Alıntı:
müşrik değilim,imanımdan niyetimden eminim dese?
bana alternatif gösterin dese ?
vereceğimiz cevap ne olur sence...?

evet gerçekten çıkmaz sokak.naslar keskin.alimler keskin.fetvalar acımasız....
çözüm ne ? bulunduğumuz ortama çare ne ? çıkış yolu ne ?
bunlara kafa yoralım mı ?
YİTİKSEVDA KARDEŞİM
Eğer bir şeyleri düzelteceksen böyle bir kuvvetin projen varsa buyur meydanlara ama bunu yapamıyorsan geri durarak kötünün iyisi yerine daha kötülerin gelmesine sebep olacaksınız bunu bilmeni isterim.

Peygamberimizin Hicret etmeleri hangi nedenlerden dolayı nasıl olmuştur. Bunları Bilirsiniz sanırım.

Eğer peygamber efendimiz ve sahabeler (inananları )bir baskı ve zülüm ile karşılaşmasalardı hicret edecekler miydi ?
Eğer müşrikler peygamberimize karışmasalardı. Ve peygamberimiz de özgürce allahın dinine insanları çağırsaydı ve Tebliğde özgür kalsaydı.

Bu ortam içinde, peygamber ne yapacaktı ? Belki seçime ve şeçilmeye gitmeyecekti.Allahüalem

İslam Demokrasisinin gereği çoğunluk siistemine göre allahın hükmünü ve dinini insanlara kabul ettirdikten sonra daha yapacak neyi kalırdı ?

DİKKAT İSLAM DEMOKRASİSİ DİYORUM. YİNE YANLIŞ YERE ÇEKMEYİN VE ÇARPITMAYIN

Bir toplum allahın hükümleri ile yöneltilip, şeriatı daim kılmak istiyorsa
Bu istekleri halkın çoğunluğu kuralına göre benimsenir, eğer halk ( Seçimle veya tercihiyle ) evet razıyız derse tercihini belirgin şekilde net olarak ortaya koyduğun da allahın emrettiği hükümlerle yöneltilecektir. Bu yönetim artık allahın farzı olmuştur.

Eğer halkın büyük bir bölümü allahın indirdiği hükümlerle idare edilmek istenmiyorsa, bu görüşe de saygı duyulur. ve artık yöneltilmez. Biz müslümanlara da düşen görev ancak Allahın emirlerini tebliğ olacaktır. Yani onlara hatırlatma olacaktır. Onlara rabbimizin hükümlerini hatırlatıp tebliğ etmekten başka yapacağımız birşey olmayacaktır.
( Bakınız, Dinde zorlama yoktur. Bakara 256 )

Biz şeriat sistemini en benimseyenlerdeniz. ve dediğiniz gibi tüm sistemler küfürdür.

Yalnız sizinle ayrıldığımız bir nokta var. Biz şeriatı halkın çoğunluk esasına göre yani peygamber efendimizin yaptığı gibi,, halkın büyük bir çoğunluğunun istemesi ile getirmemiz mümkündür.,

Bu sistemle olur ancak İslam demokrasisi ile olur.
Şu anda ülke demokrasimiz laiklik düzeni ile yöneltilmektedir.
Demokrasiler de halkın tercihi önem taşıdığı gibi islamda da öyledir.

Bunlardan, benim islamla bağdaştırdığım doğrudan demokrasi ki, halkın kendi yönetim şeklini belirleyici, ve nasıl yönetileceğinin kendisi karar verecektir ki. Halk istediğinde biz rabbimizin hükümlerine tabiyiz. İrademizi ona teslim ettik derlerse artık şeriat bu ülkede daim olacaktır. Eğer demezlerse dinde zorlama yoktur. Bize de onlara allahın emirlerini tebliğden başka görev düşmez.

Gelelim sistemlerin Gelişim tekamülüne . Bu şu şekilde olmuştur. Mutlakiyet meşrutiyet ve cumhuriyet. Şu an yeryüzünde mutlakiyet –meşrutiyet ile yönelilen hemen hemen hiçbir devlet yoktur. Cumhuriyet ile yöneltilmektedir.

İslam cumhuriyetin veya demokrasinin tohumlarını ta 1400 yıl öncesinden atmıştır. Buna islam demokrasisi denir. Yani insanların şimdiki demeokrasi gibi kendi kendilerini yönetmesi değil, eğemenlik kayıtsız şartsız milletin değil, Eğemenlik kayıtsız şartsız allahındır ve allah adına toplumu yönetme yetkisi verilecek yöneticileri seçimle iş başına getirmesidir. İşte islamın demokrasi anlayışı budur
__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ocak 2011, 15:12   Mesaj No:82
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?

Bedii abim size saygımda asla kusur etmediğimi iyi bilirsiniz. Lakin bu husuta Kesin nass vardır teslimiyetten başka hiç bir alternatifimiz yoktur...Ehveni şer olarak riayet edebileceğimiz hususlar çok küçük meseleler için olabilir lakin itikadi hususlarda hiç bir şekilde Allahın hükmü üzere hüküm olamaz siz daha iyi bilirsiniz ....
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ocak 2011, 15:14   Mesaj No:83
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?

Bedii abim İmam Humeyninin yapmış olduğu devrim İslam cumhuriyetinin temelleri üzere idi ama günümüzde emin olun ruhban din sınıfının tekelleşmesine dönüşmüştür İmamın devrimde hayal ettiği şekilden çıkmıştır ama yinede Küfür alemine karşı izzetli bir duruş sergiliyor buda bize yeter ....
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ocak 2011, 18:29   Mesaj No:84
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?

BEN BU BÖLÜME YAZI YAZMAYACAKTIM FAKAT

Dinimin lafızlarını ağızlarına alıp bunları kirletenleri gördükçe buna müdahele etmeyi bir müslüman olarak kendime görev bildim.

Bazı putperest insanlar kendi bozuk fikrlerini sanki Allah,ın bir emri imiş gibi sunmaktan geri durmamakta Allah,a Rasulüne yüzleri kızarmadan iftirlarına devam etmekteler.

Ama bu ilk değildir geçmiştede müslüman olmayan kendi atalarının bozuk kokuşmuş fikirlerini taşıyan bir takım insanlar olmuştu. Bir hatırlayalım onları bakalım ne demişlerdi.Eğer Allah dilemeseydi ne biz nede atalarımız bu hayasızlıkları yapmazdık demişlerdi.İşte bu zihniyet sanırım kıyamete kadarda hakkın önünde bir engel olarak varlığını hep sürdürecektir.

Bu tür insanlar peygamberin neden hiçret ettiğinin sebepleri üzerinden kendilerine bir pay çıkarmak niyetindeler.
Bende diyorumki peygamber 1400 sene önce yaşamış bir peygamberin hicretini siz nerden biliyorsunuz gaybden habermi aldınız yoksa putların önünde durup çelenk koyarak putperestliğinize yeni bir kılıfmı arama çabası içerisindemisiniz..

Ne bu çabanız nede putlarınız inanın sizi haklı çıkarmayacaktır.

Erkek erkeğe olan ilişkilerde hem nikah kıymak hemde bu iğrenç fiillere göz yummak ancak ve ancak tağutların işi olabilir.Bu tür ahlaksızların kol gezdiği taksimlerde şişlilerde beyoğlularda tarabyalarda çok ciddi noktalarda görev alarak sessiz kalınması ve müdahale edilmemesi bana göre o suçu kendisi işlemiş anlamına gelir.Ha suçu işlemişsizniz ha o suça sessiz kalmışsınız İkisi arasında hiç bir fark yoktu.

Hani siz %60 larda oy almıştınız hani tüm enmiyet görevlileri tüm tsk emrinizin altında idi o halde imansızlık yapıp neden bu iğrenç şeylere hala göz yummaktsanız ha söylermsiniz.Yoksa her zaman olduğu gibi şeytan sizin kulaklarınızamı bevl etti.
Şimdi size bir olay anlatayımda belki bazı insanların kafalarına zonk eder de biraz düşünmeye başlarlar.

Ben daha önce işten eve akşam saatlerinde otobandan gelirken yolun kenarında eşcinsellerin o iğrenç işlerini artık aleni bir şekilde yapmaktalar demiştim.Peki sen bir müslüman olarak ne yaptın,dersiniz.

Derim ki bir gece henüz imanları bozulmamış bazı kardeşlerimle birlikte bir plan yaptık ve gece saat 10.00 civarında o eşcinsellere baskın yaptık ve onları bütün vucütlarını Allah,ın izni ile mos mor ettik
eğer polisler bizi yakalamış olsalardı şuna inanın çoluk çcuklarımız perişan olacaklardı çünki direkt ceza evine girecektik.

Peki %60 ların sahibleri siz nerdesiniz kendi belediye binanızın nerdeyse burnu dibinde gece sabahlara kadar bu iğrençlikler yapılrıken,yoksa siz evlerinizde islami esaslara dayalı bir islam devleti projesi üzerinemi çalışıyordunuz yoksa peygamberin medineye hicreti nedenleri üzerine mi çalışıyordunuz.

İnsanlara neden PUTPEREST denildiğini biliyormsunuz.Eğer insanlar taştan tahtadan helvadan yada demirden bir heykel yapıp ona saygınlıklarını ifade edip onların bir takım faydalar sağladıklarına inanıyorlarsa o insanlara PUTPEREST denilir.Günümüzde de ister yaşamış olsun ister ölmüş olsun eğer bir put yapılıp önünde saygı ifadesi gerçekleştirilebiliyorlarsa bu putun sahibinin koymuş olduğu yasalarla

olmayan namuslarını şereflerini hiçe sayarak bağlılıklarını ifade ediyorlorsa,biz müslümanlarada düşen Allah,ın bize öğrettği dine göre hüküm vererek onlara PUTPEREST dememizdir.

Anladınmı Müslümanlardan gardaşım.

Yani ehli kitap demeyiz onalara,onlar putperesttirler.
Şimdikilerin tek farkı teknolojinin çok ileri olması hasebiyle putları daha yakışıklı olmasıdır anlam açısından hiç bir farkı yoktur.

Dinde zorlama yoktur bakara 256. ayetin duyduk ve iman ettik.

Evet dinde zorlama yoktur ama islam dininde puta tapmakta yoktur islam dininde Allah,ın helalını haram kılmakta yoktur islam dininde eşcinsellikte yoktur islam dininde adam olmak vardır adam.

İnsanların zırvalrından biride güya demokrasi hele utanmadan bazı kafalar buna birde islam gibi Allah,ın kulluğunu esas alan bir dinin ismini bile karıştırmaktan geri durmamaktalar.

D emokrasi kelimesinin aslı, Yunanca dimokratia (δῆμος, yani dimos, halk zümresi, ahali + κράτος, yani kratia iktidar) sözcüğünden türemiştir. Türkçeye, Fransızca démocratie sözcüğünden geçmiştir. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] halkın yönetimi, halkın kendi kendisini yönetmesi anlamına gelen siyasi yönetim biçimi. Genel olarak, temsil, çoğunluğun yönetimi, partiler arası karşıtlık ve yarışma, alternatif hükümet şansı, kontrol, azınlık haklarına saygı gibi temel kavram ve düşüncelerle belirlenen politik sistem.

Demokrasinin bir manası bu fakat halkın üzerine de uyguluma ve halkın demokrasiyi algılama biçimne de bir bakalım.

Herkes dini,dili,örfü,adetlerini hatta dinlerini ve istedikleri gibi yeme giyinme esaslarına dayalıdır fakat bunuda halklar üzerine uygulayan tağutlar kendi kendilerine uydurdukları bu dinin gereklerinide menfatleriyle çatışınca bu dinin emirlerini yerine getirmezlaer
Demokrasi safsatası islamdada var diyen kendi halklarına kendi ana dillerini on senelerce (tam bir asır oldu) konuşmasına izin vermezler hani demokrasi vardı

""Sizi gidi yalancı alçak hile bazlar sizi bu uydurduğunuz dinin gereklerine yapsanıza""

Hani herkes eşit idi hani herkes dilini ırkını saklamak zorunda değildi,ben istanbulda yıllarca kürt kimliğim sebeiyle ikinci değil ellinci insan muamelesine dahi tabi tutulmadım .Varlığım dilim inkar edildi insan olarak kabul edilmedin
Allah,ın bir ayeti ki biz insanların değişik ırklar halinde yarattık emrine karşı gelen bu demokrasi palavracıları hala yüzleri kızarmadan konuşabiliyorlar.Olsun konuşsunlar yalnız benim dinime hakkaret etmesinler.Nasıl olsa bu ümmet bir gün uyanacak o zaman son sözü onlar söyleyeceklerdir

Demokrasinin bir anlamıda herkes özgürce düşünebilmeli özgürce yiye bilmeli özgürce giyenebilmeli.Sokaklarda Allah,ın azabından korkmadan etlerini dar kotlar giyerek yada mini etekler giyerek oralarını buralarını insanların şehvet duygularını kamçılamanın adı demokrasi olmuş,Yani senin kızın istediği gibi giyinecek istediği erkekle ön evlilik adı altında onunlacinsel ilişki kuracak eğer bu cinsel ilişkiden haz alırsa o zaman evlenecek bu hayasızlığın adı da güya demokrasi olmuş.Allah sizi kahretsin ki edecek,

gaybı bilmeme gerek yok Rabbim bana gaybden haber vermiş zaten.

Halbuki islamda özgürlük,ancak Allah'ın belirlediği ölçülerdedir.Siz müslüman olursunuz yada gayri müslim islam size hayat hakkı tanır.Siz toplumun Ahlakını bozacak hareketlerde bulnunamazsınız siz batıl olan dininizin propangandasını yapamazsınız siz eşcinsellik yapazmzsınız daha doğrusu siz ahlaksızlık yapamazsınız.

""Tabi ahlak adına bir ahlakınız var ise...""

İslam dini şura esaslarına dayalı kendi liderini seçer.Seçtiği bu lidere kayıtlı itaat eder kayıtsız şartsız değil!!!
Eğer seçtiği bu lider Allah'ın hükümleri dışına çıkarsa tıpkı muaviye ve muaviyenin yezidi gibi işte o zaman müslüman bu yetki verdiği liderin karşısına dikilir ve ona "ben sana oyumu verdim ama sen Allah'ın hükümleri ile beni yönetesin diye,sen bana bu alçaklığı niçin yapıyorsun?" diyerek kıyama geçer tıpkı EBUZER gibi Allah ona rahmet eylesin.

Şimdi islam dini gibi temeline Allah,ın ilahi emirlerinden alan bir dinin demokrasiye ne kadar benzedğini varın siz düşün.İslamın o mükkemmel anlamlar yüklyerek bize uygun gördüğü o terimleri kalkıp tağutların kendi emelleri doğrultusunda türettikleri o şirk kokan terimleriyle eşedeğer yada işte islamnda böyle demek bir müslümanın yapacağı birşey değilidr.

""Esselamun Aleykum ve Rahmettullahi ve Berakatuhu""

Şu cümlenin bir asaletine bakarmsınız.
Dünyada selamı bu kadar güzel ifade eden Allah aşkına söylermsiniz başka bir dil yada bir din varmıdır.Bütün islam terimleri böyledir.Allah o terimlere öyyyle güzel anlamlar yüklemiştirki üstüne bir tek anlam daha koyacak bir boşluk bırakmamıştır.Birileri kalkmış hala yok demokrasi yok laiklik yok kapitaliazm vs vs sözcükleri İslam gibi muzam anlam yüklü kelimerlerle yana yana koyabiliyor.
Güyya İslam demokrasisi bu ne ya
Bismillah bişey daha öğrenmiş olduk

Bu zihniyetler var oldukça.


""Bizim Söyleyecek Daha Çoook Sözümüz Olacak""


ibarahim/52
""Bu Kur'an tüm insanlara yönelik bir duyurudur. Onun aracılığı ile insanlar uyarılsın, herkes Allah'ın tek (bir ilah) olduğunu öğrensin ve sağduyulu kimseler onun ibret derslerinden yararlansın diye bir bildiridir.(ültimatondur).""
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ocak 2011, 22:35   Mesaj No:85
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?

Alıntı:
müslümanlardan Üyemizden Alıntı Mesajı göster
[sıze=4][yarabbi müslümanlara karşı kalbime kin,[/sıze]
[sıze=4]]müslüman olmayana karşıda sevgi koyma...[/sıze]


""Amin""
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ocak 2011, 22:40   Mesaj No:86
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?

Hayri abim emin olun uslup çok sert karşınızdakiler İman etmiş insanlar abi ona göre cümlelerimizi kullanmaya gayret edelim...

Benim için bu konu kapanmıştır ...
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ocak 2011, 23:15   Mesaj No:87
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?

MEVLÜT abim

Ben bugüne kadar ne bu sitede nede gerçek hayatımda hiç kimsinin şahsına hakaret etmedim etmemde.
bütün yazdğım yazılarım ortada

Fakat benim Allah,ıma peygamberlerime ve müminlere karşı yapılan iftiralarda asla müsamaha etmedim etmemde

İnsanların düşünceleri ayrı olabilir insanlar kendi düşüncelerini elbette ki savunurlar

Fakat islam gibi Ulvi bir dine hakaret etemk işte bu olmaz

Ben bildiğim doğrulardan asla faz geçmedim geçmemde

Orada kullandığım cümlelerde şahıslara değil zihniyetleredir

İslama uygun olmayan bir yığın görüş var bu sitede ben hiç birine yönelik bir uslübümü bozmadım bozmamda

Ama iftira işte ona tahammül edemem

İsterseniz hemen editörlüğü bırakabilirim



ibarahim/52
""Bu Kur'an tüm insanlara yönelik bir duyurudur. Onun aracılığı ile insanlar uyarılsın, herkes Allah'ın tek (bir ilah) olduğunu öğrensin ve sağduyulu kimseler onun ibret derslerinden yararlansın diye bir bildiridir.(ültimatondur).""




"" هذا هو الاعلان عن القرآن الكريم لجميع الناس. شعبه من خلال هذه التحذيرات ، الجميع واحد هو الله (الإله)، والناس يجب ان تتعلم الحكمة بأنه استفاد من دروسه في قم ورقة ".


ALLAHA EMANET OLUN
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ocak 2011, 23:25   Mesaj No:88
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?

Değerli abim amacım size bir ithamda bulunmak değildi sadece kullandığımız kelimelerde haklı olsak dahi en yumuşak dille vermemiz gerektiği idi yanlış anlamayın ve ayrıca editörlük vb araçtır abim size yanlış izlenim verdim ise özür dilerim.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Ocak 2011, 17:42   Mesaj No:89
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Abdulhamit 1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11167
Üyelik T.: 09 Aralık 2009
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 329
Konular: 17
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?

Alıntı:
Hayri abim emin olun uslup çok sert karşınızdakiler İman etmiş insanlar abi ona göre cümlelerimizi kullanmaya gayret edelim...








Benim için bu konu kapanmıştır ...

Alıntı:

Şimdi istesem bu usluba karşı, daha ağır uslub kulanır mıyım, kullanamaz mıyım ?

Kendi şahsi fikirlerini karşısındakilerine kabul ettiremeyen, kabul ettirme acziyetinde ve gafletinde olan çırpındıkça çırpınan zavallıların uslubu bu değil midir ?

Böyle bir uslubtan Allaha sığınırım. Peygamberin uslubuna davet ederim.
__________________
Ne mutlu müslümanım diyene, En büyük Allah başka büyük yok.
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Ocak 2011, 01:57   Mesaj No:90
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Tagut düzende oy kullanmak şirk midir ?

Alıntı:
Abdulhamit 1 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Şimdi istesem bu usluba karşı, daha ağır uslub kulanır mıyım, kullanamaz mıyım ?








Kendi şahsi fikirlerini karşısındakilerine kabul ettiremeyen, kabul ettirme acziyetinde ve gafletinde olan çırpındıkça çırpınan zavallıların uslubu bu değil midir ?

Böyle bir uslubtan Allaha sığınırım. Peygamberin uslubuna davet ederim.


Tamam diyelimki ben şahsi davrandım size görede uslubüm peygamberi bir uslüp değil

Diyelimki kendi düşünclerimi kabul ettirememe acizliği içerisindeyim

Peki yitiksevda arkadaşımızın vermiş olduğu o apaçık ayetlere ve ayetler doğrultusundaki yorumlarıdamı

acizlikti

ona niye karşı çıktınız.bakın mevlüt abimiz birşey söylüyor ne diyor

Bedii abim size saygımda asla kusur etmediğimi iyi bilirsiniz. Lakin bu husuta Kesin nass vardır teslimiyetten başka hiç bir alternatifimiz yoktur...
yitiksevda adlı üyeden alıntı

Mevlüt arkadaşımızın bu uslübüdamı sert.onun içinmi o apaçık ayetlere itiraza ettiniz
bence herşeyin başında samimiyet alzım

ÜSTELİK sizin şahsınıza yönelik bir hakaretim de olmadı
O düşünceleri kim söylerse söylesin ben aynı tepkiyi verirdim

BEN DAHA ÖNCEDE SÖYLEDİM İSLAMA HAKARET YOK ALLAHA İFTİRA YOK PEYGAMBERE VE MÜMİNLEREDE

Bunun dışında demokrasiyimi savunuyorsunuz bunda hiç bir behis yok tartışılabilinir.particiliğimi savunuyorsunuz ,savuna bilirsiniz tartşılabilinir.Hatta ateizmi bile tartışabiliriz

Amma kalkıp Allahın peygamberi KRALIN DİNİNE GÖRE HÜKÜM VERİP ADALET DAĞITIYORDU DESENİZ İŞTE OZAMAN.

HZ.Muhammed (sav) bu dönemde yaşasaydı belki oy kullanırdı belki kullanmazdı gibi sözler derseniz işte orda dur

bedii hamit bey islam demokrasisi nedir ben onu anlamadım.

islam demokrosisi önündeki islam kelimseni kaldıralaım o zaman demokrasiyi sabaha kadar tartışalım

-----Şeytan ayetleri -----cümlesi ile

----İslam demokrasisi---- cümlesi arasında ne fark var biri bana anlatabilirmi.

bu iki cümlede islama hakarettir.

Müslümanlrdan adlı üye arkadaşımızında alıntı yaptığı bir yazısında ki bu yazı sanırım ahmet kalkan hocaya ait bir yazıydı..islam demokrasisi söylemlerini yapanları çok şiddetli bir şekilde kınamıştır.

bana göre her müslüman buna tepkisini koymalıdır.çnüki bu tarz söylemler islama hakarettir

yada ben kas kafalıyım bu işi bilmiyorum.

Anlık ilahi vahy alan bir peygamberin bir kralın dinine göre uzun yıllar hüküm verdiğini ileri sürmek büyük bir hakarettir.kime önce Allaha kime peygambere kime bütün müslümanlara.

bedii hamit bey benim şahsıma hakaret edebilirsiniz ki ettiniz yazdıkklarımı anlamıyor dediniz (bana göre okuduklarını anlamyanlar salak olan insanlardır) aciz dediniz vs vs önemli değil

Sİzden ricam islam dinine hakaret etmyeiniz lütfen bu konu bitmiştir.

Yanlışım olduysa önce Allahtan sonrada bütün medineweb forum yneticilerinden üye ve tüm misafirlerden
Her zaman olduğu gibi istisnalar hariç

maide/53-
""O zaman müminler onlara "Bütün güçleri ile sizin yanınızda olacaklarına Allah adına yemin edenler bunlar mı?" derler. Onların bütün çabaları boşa gitmiş ve hüsrana uğrayanlardan olmuşlardır""

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

isteyenler bu linki açap bakabilirhttp://www.facebook.com/video/video.php?v=1675983660296

Ahmet kalkan hocanın vıdeo sohbeti
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 17 Kişi okuyor. (0 Üye ve 17 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kaçak dil kullanmak EyMeN&TaLhA Makale ve Köşe Yazıları 2 19 Eylül 2017 22:25
Sosyal medya Araçlarıni Kullanmak Caiz midir?/Medineweb Mihrinaz Soru Cevap Arşivi 1 14 Eylül 2017 23:07
sınavlarda peruk kullanmak???? nermin Soru Cevap Arşivi 3 01 Mart 2010 15:21
Altın Kullanmak. MERVE DEMİR İslami Kavramlar 2 12 Mayıs 2009 00:10
Gebelikte grip aşısı yaptırmak tehlikeli midir ? Yoksa gerekli midir ? MERVE DEMİR Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 0 11 Nisan 2009 22:44

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.