Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi BİLAL HATTAB,Açılış Tarihi:  07 Mart 2011 (21:00), Konuya Son Cevap : 29 Temmuz 2011 (23:00). Konuya 5 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 07 Mart 2011, 21:00   Mesaj No:1
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BİLAL HATTAB isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12646
Üyelik T.: 20Haziran 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 14
Konular: 12
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Ve Nihayet Olan Oldu: İleri Demokrasi(!) "LÂ"yı Unutturdu!

Ve Nihayet Olan Oldu: İleri Demokrasi(!) "LÂ"yı Unutturdu!

Demokrasi, o kadar yer etti ki artık hayatımızda, bırakın “kartel medyası” denilen yayın kuruluşlarını, “İslamî” denilen televizyon-dergi-gazetelerde dahi seslendirilen ya da puntolara dökülen öncelikli kavram oluverdi.

Sistem/demokrasi yanlısı olan ilim ehli; “M. İ. Hocaefendi”, “H. K. Hocaefendi” vb. denilerek “hocaefendi” olabiliyorlarken; sistem aleyhtarları, ilmî mertebeleri ne kadar yüksek olursa olsun, en fazla “araştırmacı-yazar” olabiliyordu.
Önceleri, demokrasinin İslam’daki “şûrâ” anlayışıyla aynılığı vurgulanıp anlatılıyor ve bu şekilde meşru’(!) bir zemine oturtulmaya çalışılıyordu “hocaefendiler(!)” tarafından. Bu maya tutmadığından mıdır, yoksa “bunu yedirdik, bir adım daha atalım” düşüncesiyle midir bilmem, artık tamamen İslam’ın bir parçası oluverdi bu Yunan felsefesi ! Ve ona karşı çıkanlara da doğal olarak, İslam’a(!) muhalefet ettikleri için cephe alınır oldu. Terörist de diyecekler de, bunu da sanıyoruz ki bir dahaki adıma/aşamaya bırakıyorlar!

“Laisizm ile İslam bir arada olur mu?”, “Demokrasi ile İslam bir arada olur mu?” sorularından sonra, iş gelip “Demokrasi laisizmden ayrı olabilir mi?” sorusuna çatıverdi ve Prof. Hocalarımız(!) çıkıp, “İslamî demokrasi”nin olabilirliğinden bahseder oldular artık. Yakında İslam’ın altıncı şartına “demokratik olmak”; İman’ın yedinci şartına da “demokrasiye iman” şartlarını eklerlerse, inanın şaşırmayacağız! Ortamın ve şartların değişmesini(?) bahane ederek, İslam’ın kendi kavram ve sisteminin uygulanamamasında “zaman”ı suçlayarak, aslında kendi günahlarını affeden bu hocaefendiler(!); hangi Kur’anî, Nebevî ve tarihî söyle ya da eylemi bu “nefs aklama”larına alet edecekler, merak ediyoruz doğrusu! Dâru’n-Nedve’leri Dâru’l-Erkâm diye, Dâru’n-Nedve’lerin reislerini de Peygamber misali halka sunanlar, İslam’ın gerçekten beşerî sistemleri kullanarak gelebileceğine dair, Allah(cc) adına “kasem” edebilirler mi? Yani; “Allah’a(cc) andolsun ki, İslam demokrasiyle gelecektir!” diyebilirler mi? Buyrun; hodrimeydan! Ama biz, bunun imkansızlığına ve olmazlığına dair, tüm gönül rahatlığımızla bunu söyleyebiliriz: “Allah'a(cc) kasem olsun ki, Rabbânî ve Nebevî metodun dışında, hiçbir şekilde İslam'ın hakimiyeti sözkonusu olamayacaktır!”

Rabbimiz de, hayat kaynağımız Kur’an’da, batıl davetçilerine böyle meydan okumuyor muydu?

“…Eğer davanızda samimiyseniz, haydi ölümü temenni edin!” [1]
“…Eğer doğru iseniz, haydi kesin delilinizi getirin!” [2]

Şunu tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum[3]: Demokrasi, İslam'ın öngördüğü bir sistem değil; Yunan filozoflarının öngördüğü bir felsefedir. Demokrasi, ilahlaşan insanların müşterek hayat mektebidir. Yani bir insan eseridir. Ve insanlar, demokrasi savunusu yapmakla, aslında kendi eserlerini yüceltmekte; yani heva ve heveslerini ilah edinmektedirler.

“Kendi istek ve tutkularını (hevasını) ilah edineni gördün mü? Şimdi ona karşı sen mi vekil olacaksın?”[4]

Heva ve heves, kendisine tapanı kör ve sağır eder. Bu insanlara sesimizi duyuramamızın sebebi de budur. Demokrasiye/kendi heva ve tutkularına itaat etmek için, Allah’a(cc) isyan ettiklerinin dahi farkına varamıyorlar. Ama buna rağmen, nasihat etmekten de geri durmazlar: “Aşırı uçlarda gezmemek lazım…” Nasihatlerini(!) dinlemeye görün; bu defa: “Bu çocuk çok radikal oldu!”

Aslında bu yaptıkları, yukarıda değindiğimiz “nefs aklama”larının bir başka şeklidir. Muhatabın günahlarını(!) ortaya dökerek, kendi günahlarını gizlemek…

Söyler misiniz; aşırı uçlarda gezmek, Allah(cc) ve Rasulü’nün(sas) sakındırdığı yollarda gezmek değil midir? O halde, Allah(cc) şahid ki, SİZ aşırı uçlarda gezmektesiniz!

Peki, ya “radikal” demek, örnek bir düşüncenin hilafına görüş beyan etmek değil midir? Bize söyler misiniz; Allah(cc) ve Rasulü’nün(sas) öğretilerinden daha “örnek” bir düşünce, söylem ya da eylem mi vardır? Bakın, biz size, “EN ÖRNEK” düşünceyi hatırlatıyoruz; “Lâ ilâhe illallah” akdinizi anımsayın istiyoruz. Ama siz, bu örnek düşüncenin karşısına, Allah(cc) ve Rasulü’nün(sas) öğretmediği ve hatta sakındırdığı düşüncelerle çıkıyorsunuz. Yani; SİZ aslında radikal bir eylemde bulunuyorsunuz!

“Başka ne yapalım? Lafla yürümüyor bu gemi! Anca konuşuyorsunuz. Çözüm üretemiyorsunuz!” da derler, köşeye iyice sıkıştıklarında… Allah(cc) şahid ki, çözüm de açıktır. Lâkin; sizin gözünüz ve gönlünüz açık değil!

Çözüm; Rasulullah(sas) ve ashabını taklid etmektir. Çözüm “Lâ ilâhe illallah”ı, O’nun(sas) gibi “pazarlıksız” haykırabilmek ve uygulamaya dökebilmektir! Rasulullah’a(sas), “Dâru’n-Nedve”nin[5] başkanlığını teklif etmediler mi? “Bir sene sen, bir sene biz yönetelim” demediler mi? Peki O(sas) ne yaptı? Duraksamadan “L” demedi mi? Çünkü O(sas) zaten bu sisteme “L” demişti; bu sistemin başkanlığını nasıl kabul edebilirdi?

Peki, bugün dille bu sistemi reddettiklerini söyleyip, bu sistemin neferi olanlar ve bu neferlerin oralara gelmesinde aktif ya da pasif rol oynayanlar! Hani siz Rasulullah’ı(sas) çok seviyor ve O’nun(sas) izinden gidiyordunuz? Size “Lâ ilahe” akdinizi hatırlatıyorum…

“Bunlara destek vermeyelim de, falancalar mı başa gelsin?” diyen kardeşlerime de, ashabı hatırlatırım. Rasulullah’ın(sas), gelen başkanlık teklifini reddetmesi akabinde, ashabdan herhangi biri çıkıp da; “Ey Allah’ın Rasulü! Eğer başa sen gelmezsen Ebu Cehil gelir” demiş miydi? Demezlerdi… Diyemezlerdi… Çünkü onlar için, “Allah ve Rasulü bir işte hüküm verdikleri zaman, o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktu.”[6]

Peki onların olmayan bu hak, size verildi mi? Bazı şahıslara olan sevginiz, muhabbetiniz, hüsn-ü zannınız, size Allah’ın(cc) sınırlarını aştırıyorsa; bu, onları Allah’tan(cc) daha çok sevdiğiniz sonucunu doğurmaz mı? Bir şeyi ya da bir kimseyi, Allah’ı(cc) sever gibi sevmenin adı nedir İslam’da?

Peki, bir amel, bir teori ya da herhangi bir görüş, böylesi bir duygusallık ya da hüsn-ü zann ile meşru’ olabilir mi? İşlediğimiz bir amelin, savunduğumuz bir görüşün meşru’ olup olmamasına aklımız ya da duygularımız karar verebilir mi? Bir amelin meşruiyeti, o amelin Allah(cc) ve Rasulü(sas) tarafından emir ya da tavsiye edilip edilmediğine göre belirlenmez mi? “Ameller niyetlere göredir” evet; ama niyetlerin de şeriata muhalif olmaması, şeriata uygun olması elzem değil midir? Yani; doktor bana hastalığımın en iyi ilacı olarak bira içmemi tavsiye etse, ben de “ameller niyetlere göredir. Ben bunu şifam niyetine içiyorum” desem, içki bana helal olmuş olur mu? Yoksa tam aksine; ben mi haram işlemiş olurum?
Ne yapıyoruz biz, düşündük mü hiç ? Allah’ı(cc) hesaplarımıza ya da duygularımıza kattık mı hiç ? Allah(cc) bu amelimden, bu görüşümden ne kadar razıdır diye düşündük mü hiç ? Düşündüysek, Allah(cc) ve Rasulü(sas) böyle durumlarda ne tavsiye etmiş merak edip araştırdık mı hiç ? Araştırmadıysak, araştıranlara kulak verdik mi hiç ? Yoksa herkes gibi “bir siz mi biliyorsunuz” diyerek, aslında onlara tepki verme görüntüsüyle gerçeklere kulak mı tıkadık ? Allah(cc) ve Rasulü(sas) bir işte hüküm verdiklerinde, mü'min erkek ve kadınların artık söz söyleme haklarının olmayacağını unuttuk mu ? Peki Allah(cc) ve Rasulü(sas) “LA İLAHE” diyerek, Allah'tan başka tüm kanunları, kanun koyucu meclisleri ve hizipleri/fırkaları bizden RED etmemizi isterken, biz hangi ŞER'Î delile dayanarak onları kabul ettik ? Hatta bağrımıza bastık ? Hatta Rahmanî ve Nebevî yöntemi bir kenara bırakıp, İslam sadece böyle gelir düşüncesiyle zavallılaştık ?

Bu din nasıl Rabbanî bir dinse, bu dinin davet usûlü de, hakim olma usûlü de öylece Rabbanîdir. Beşerî usûllerle 90 yıldır ne yapılabildiği aşikar değil midir ? Buyrun; Müslümanlar iktidarda... Peki faiz mi yasak, zina mı yasak ? Peki nikah Allah'ın istediği gibi mi, ya da boşanma Allah'ın emri üzre mi ? Allah ve Rasulünün kaç tane hükmü uygulanmakta ? Hani Kitab'ın bir kısmına iman edip bir kısmını gizleyenlerden olmamak öğütleniyordu bize ? Namaz, Oruç, Zekat aşikar; ama asıl olan Allah'ın hükümranlığı, Allah'ın otoritesi kayıp... Bu mudur MÜCAHİD’lik, bu mudur CİHAD söyleyin Allah(cc) aşkına!

Hala çözüm mü istiyorsunuz? Çözüm “samimiyet”tir! Çözüm “teslimiyet”tir! Çözüm; tam bir teslimiyet ve bedel ödemeyi göze alabilecek bir samimiyetle “Lâ İlâhe İllallah” demektir!

Allah(cc) için söyler misiniz: Bıçağı İsmail'in(as) boğazına dayayan İbrahim(as) ve bıçak boğazına dayanan İsmail(as); çözüm üretebiliyorlar mıydı? Böyle bir amaçları var mıydı? Yoksa sadece Allah'ın(cc) HÜKM’üne tam bir teslimiyet mi göstermişlerdi? Peki ne olmuştu bunun sonunda? Bu samimiyeti gören Allah(cc); amacının ne İsmail'in kanını görmek ne de İbrahim'in oğlunu almak olmadığını, sadece ve sadece gerçekten “Müslüman”lardan yani “teslim olan”lardan olup olmadıklarını imtihan etmek olduğunu göstermedi mi?

Allah(cc) için söyler misiniz: Kureyş'in ambargosu sonucu açlıktan-yokluktan inim inim inleyen insanlar, Rasulullah'tan(sas) çözüm mü bekliyorlardı; yoksa sadece Rasulullah'a(sas) teslim olarak Allah'a(cc) tevekkül mü ediyorlardı? Rasulullah(sas), bunca zor zamanlarda dahi Kureyş'in hükümlerine “EVET” demiş miydi İslamî merhaleleri kolaylaştırmak için? Ve hatta; bu merhaleleri çok çok kolaylaştırabilecek teklifler dahi geliyordu Kureyş'ten. Diyorlardı ki, seni efendimiz yapalım, en zenginimiz yapalım vs... Rasulullah(sas); “ben bunların en zengini olursam daha çok söz sahibi olabilir ve davetimi daha büyük kitlelere ulaştırabilirim” mi diyordu? Yoksa; tüm bu teklifleri, davetleri red mi ediyordu? Kureyş ona birşeyleri kabullendirtmek için uğraşıyor, çabalıyordu. Ama Rasulullah(sas) onları dinledikten sonra tek şey diyordu: “SİZİ LA İLAHE İLLALLAH DEMEYE DAVET EDİYORUM!”

Rasulullah’a(sas); “putlarımıza bir kere el sür, hepimiz sana iman edelim” demişlerdi. Rasulullah(sas) da, kavminin iman etmesini çok istediğinden, bunu aklından geçirmeye gördü ki, şu ayet nazil oldu:

“Az kalsın seni bile, sana vahyettiğimizden başkasını bize karşı iftira edesin diye fitneye düşüreceklerdi ve o takdirde seni dost edineceklerdi. Eğer biz sana sebat vermemiş olsaydık, nerdeyse sen onlara birazcık meyledecektin. O takdirde, muhakkak hayatın da, ölümün de azabını sana kat kat tattırırdık. Sonra bize karşı kendin için hiçbir yardımcı bulamazdın.” [7]

Son söz olarak; Asr-ı saadet, bizlere örnek olsun diye Rabbimiz tarafından kurgulanmış bir ibret manzumesidir. Asr-ı saadet gözardı edilerek İslamî bir saadetin elde edilemeyeceği aşikardır. Bu sebeple, bir Rasul(sas) takipçisi olarak;
“Sizleri Lâ İlâhe İllallah” demeye davet ediyorum.

İslam Nizamı'nın hakim olması için, “DÂRU'N-NEDVE”lere karşı “DÂRU'L-ERKÂM” ruhuyla mücadele ve mücahede eden tüm kardeşlerime selam olsun...


Bilal Hattab
Mart / 2011



Dipnotlar

1 - Cum’a / 6
2 - Bakara / 111
3 - “Sen öğüt verip hatırlat. Çünkü, hatırlatmak müminlere fayda verir.” [Zâriyât / 55]
4 - Furkan / 43
5 - Dâru’n-Nedve: Mekkelilerin o zamanki meclisleri. Bu mecliste kararlar alınır ve uygulamaya konurdu. Her kabile reisi de bu kanunlarla hükmederdi. Hz. Ömer(ra) de Müslüman olmadan önce bu mecliste, bugünkü Dışişleri Bakanlığı’na benzeyen bir konumundaydı.
Genel anlamda; Allah’ın(cc) yasasının karşısında yasa çıkaran her türlü meclis, parlamento.
6 - Ahzab / 36
7 - İsra / 73-75
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi BİLAL HATTAB 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Rasulullah ve Sahabe Dönemindeki Tefsir... Makale ve Köşe Yazıları YaŞuHa 3 3758 13 Mart 2011 20:14
Hadis Istılahları, Hadis Tedvini ve... Makale ve Köşe Yazıları BİLAL HATTAB 0 2369 11 Mart 2011 22:26
Tekfir Psikolojisi Makale ve Köşe Yazıları Zemahşeri 5 2276 11 Mart 2011 22:18
Ve Nihayet Olan Oldu: İleri Demokrasi(!) "LÂ"yı... Makale ve Köşe Yazıları kamer34 5 1736 07 Mart 2011 21:00
Ne Oldu Bize ??? Makale ve Köşe Yazıları BİLAL HATTAB 0 1454 26 Şubat 2011 20:16

Alt 28 Temmuz 2011, 10:21   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Ve Nihayet Olan Oldu: İleri Demokrasi(!) "LÂ"yı Unutturdu!

Aleykum selam
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Temmuz 2011, 19:20   Mesaj No:3
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Ve Nihayet Olan Oldu: İleri Demokrasi(!) "LÂ"yı Unutturdu!

Bazılarına görede daha rahat yaşamak için biz seçmenliğini yapıyoruz diyorlar,hatta zulum azalıyorsa gibi geçici dünya rahatlığına aldanıp Aladatıcılarda onları Allah ile aldatıyor peki bu aldanıştan dolayı mesul olmaz mı kişi dedğimizde tabiki MESULDUR,,,,,,Kim kime uyduysa uyduğuyla birlikte hesaba çekilecek ve birbirlerini suçluyacaklar mahşerde, BİZ BAŞIMIZDAKİ,HOCAYSA HOCAMA,İDARECİYSE İDARECİME UYDUM DİYECEK ama nafile mazaretler olacak bunlar
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Temmuz 2011, 19:37   Mesaj No:4
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Ve Nihayet Olan Oldu: İleri Demokrasi(!) "LÂ"yı Unutturdu!

“Bunlara destek vermeyelim de, falancalar mı başa gelsin?” diyen KARDEŞLERİME de, ashabı hatırlatırım. Rasulullah’ın(sas), gelen başkanlık teklifini reddetmesi akabinde, ashabdan herhangi biri çıkıp da; “Ey Allah’ın Rasulü! Eğer başa sen gelmezsen Ebu Cehil gelir” demiş miydi? Demezlerdi… Diyemezlerdi… Çünkü onlar için, “Allah ve Rasulü bir işte hüküm verdikleri zaman, o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktu.”BİLAL HATTAB TAN ALINTI...


Yalnız bilal hocam burdaki KARDEŞLERİME hitabınız çok manidardır....Allah ve rasulu bir işe hükmettiği zaman MÜSLÜMAN KARDEŞLER AYNI HÜKÜM ÜZERİNDE MÜTABIK VE TESLİM İSELER KARDEŞ OLURLAR...Yoksa Allah ve rasulunun hükmüne karşı çıkıp BAŞIMIZA FALANCILAR MI GEÇSİN diyenlerle NASIL Bİ KARDEŞLİK içerisinde olur ki insan bunun üzerinde bi kaç cümle açıklama istesem sizden lütfen yazar mısınız......

Buyrun; Müslümanlar iktidarda...[bilal hattabtan alıntı]


HOCAM BU İKTİDARIN MÜSLÜMAN OLDUĞUNA ŞERİATTAKİ DELİLİNİZ NEDİR YAZINIZIN İÇİNDE DE değinmişsinizde bu tür durumları böyle soralım demişsinizde....
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Temmuz 2011, 21:06   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:MERVE DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5587
Üyelik T.: 05 Aralık 2008
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Yaş:35
Mesaj: 2.537
Konular: 2038
Beğenildi:114
Beğendi:0
Takdirleri:270
Takdir Et:
Standart Cevap: Ve Nihayet Olan Oldu: İleri Demokrasi(!) "LÂ"yı Unutturdu!

tağut/küfür/şirk sağolun bunları bize öğrettiğiniz için,
küfre girdik hidayete ermemiz an meselesi..
artık adamların başları nasıl kesilir onun videolarını paylaşalım.
böyle muhakkak kelime-i tevhidin anlamını daha iyi uygulamış oluruz !

eğer oy vermezsek daha basiretli müslüman oluruz değil mi ey bunu dinleyenler sizde sakın kafirlerden olmayın..
oy vermeyelim, herşey küfür, islamoğlu, karaman sapık..

nickimde merve demir.. çok basit duruyor nickimizde değiştirelim, müslümanlardan, fi sebilllah, el mücahidi falan yapalım .. ancak o zaman la 'nın anlamını unutmamış oluruz.
__________________
İmanı olanın, imkanı tükenmez.
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Temmuz 2011, 23:00   Mesaj No:6
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Ve Nihayet Olan Oldu: İleri Demokrasi(!) "LÂ"yı Unutturdu!

Merve bacım "LÂ"yı BİLAL HATTAB hocam yazmış bilinmez değil siz galiba karışıtırdınız
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ey "İnsanlıktan" istifa eden "İnsanlık! "/Muhsin Arslan Muhsin Arslan Muhsin Arslan 23 21 Eylül 2023 07:37
"Ecir" olmakla " esir" olmak arasında sıkışan insan suhtem Makale ve Köşe Yazıları 10 03 Ekim 2021 15:14
EŞİNİ "EV"E BAĞLAYAN ve Evi "Mutluluk Yuvası" Yapmayı Başaran Kadınlar KuM TaNeSi Evlilik-Nikah Konuları 17 28 Ocak 2020 14:05
""Müşrikleri Tekfir Etmemek/Onların Kafir Olduklarından Şüphe Etmek"" kamer34 Tevhid Ve Şirk Konuları 9 13 Mart 2014 23:27
Nuh'un ailesine "Tufan"da ne oldu? mekkelim Makale ve Köşe Yazıları 3 12 Nisan 2011 12:51

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.