Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi HALUK GÜMÜŞTABAK,Açılış Tarihi:  12 Nisan 2011 (12:36), Konuya Son Cevap : 15 Nisan 2011 (22:24). Konuya 10 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 12 Nisan 2011, 12:36   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kendi ellerimizle cehennemin kapısını açmayalım.

Kendi ellerimizle cehennemin kapısını açmayalım.

Bugün sizlerle içinde yaşadığımız, iman ettiğimiz İslam inancının kur’an ile bağının ne durumda olduğunu, yine Allahın rehberi kur’an a bakarak, üzerinde düşünerek anlamaya çalışalım. Çünkü hepimiz bir imtihandan geçiyoruz. İmtihan olduğumuzu söyleyende zaten Yüce Rabbim olduğuna göre, acaba bu imtihanı nereden yapacağını söylüyor ve bizler bunun bilinciyle gerçekten imtihan olacağım kitaba mı sarılıyoruz, bunu da araştıralım.

Önce şunu düşünelim, madem bizler bir imtihandayız, Rabbim bu imtihanımızı nereden yapacağını söylemiş olmalı değil mi? Çünkü hepimiz bir okul eğitiminden geçtik. Hiçbir öğretmen, okutmadığı kitaptan, vermediği bilgilerden imtihan etmedi bizleri. Bizleri yaratan, çok daha adaletli ve bağışlayıcı olduğuna göre, tebliğ etmediği bir bilgiden de, asla sorumlu tutmayacağının bilinciyle yaklaşmalıyız olaya.

Genelde her yazımda hatırlatmaya çalıştığım, bana göre bizlerin anahtar ayeti olan, Zühruf suresi 44. ayeti sizlere tekrar hatırlatmak istiyorum. Çünkü din ve iman adına açacağımız kapı ve anahtarı eğer yanlış anahtar ve yanlış kapı ise, bizleri asla doğru bir yere ulaştırmayacaktır. Bakın Allah bizleri nereden sorumlu tutuyor ve imtihan edecekmiş? Bence bu ayet, bizler için anahtar olmalıdır.

Zühruf 44: Doğrusu Kur'an, sana ve kavmine bir öğüttür. İleride ondan sorumlu tutulacaksınız.

Sanırım şimdi işimiz çok daha kolay olmalı değil mi sizce? Çünkü çok açık bir hüküm vermiş Rabbim. Sizleri bu kitapta ki emirlerimden, hükümlerimden sorumlu tutuyorum. Rahman bu sözü bizlere verdikten sonra, bu kitabın dışından da, günümüzde bizlere öğrettikleri gibi, bizlerin din ve iman adına sorumlusunuz dedikleri, beşerin yazdığı ciltlerce dolu kitaplardan, hesaba çeker mi dersiniz?

Peki, acaba bizler Rabbin, bu kadar açık ve net olan bu ayetini görmezden gelip, üzerini nasıl örteriz hiç düşünüyor muyuz bunu? Hatırlayalım bugün bizlere, sorumlu olduğumuz, imtihanımızın yapılacağı kitabın yalnız kur’an olduğunu mu söylüyorlar. Kesinlikle hayır. Bakın neler öğretmişler bizlere, Rabbin apaçık ayetine gözlerini kapatanlar.


(Kur'ân-ı Kerim, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Hazretlerinin Sünneti ve fıkıh kitaplarından dinimizi öğrenebilirsiniz. Kur'ân-ı Kerim tek başına yeterli değildir. Zira Kuran-ı Kerim özet bilgiler verir.
Bilgilerinizi saygı ile rica ederiz.) DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI



Bu cevabı bana veren Diyanet İşleri Başkanlığı. Eğer bu sözlere inandığımız takdirde, Rabbin apaçık söylediği Zühruf 44. ayette, (İleride ondan sorumlu tutulacaksınız.) sözlerine inanmamış, hatta kabul etmemiş olduğumuzun bilincinde değil miyiz yoksa? Yukarıdaki sözler üzerinde lütfen çok ama çok iyi düşününüz, şu anda rabbin imtihanından geçiyoruz hepimiz, bunu unutmayalım. Allah sizlere öğüt olsun diye indirdim dediği kitaba, bakın bizler neler söylüyor ve rahmanın güneşine, nasıl saygısızlık yapıyoruz. Kur’anı kerimin tek başına yeterli olmadığını, onun özet bilgiler içerdiğini söyleyerek, nasıl bir din ve iman yaşarız, bunu hayal edebiliyor musunuz? Bizlerin kur’anı, İslam ı anlamak adına, ciltlerce dolusu beşerin fıkıh kitaplarına muhtaç olduğumuzu söyleyen bir zihniyet, acaba din adına bizlere neler öğretir, bunun hesabını yapabiliyor muyuz? Allahın sakın dinde bölünmeyin emrine bile gözlerini yumanlar, bölünmekten çekinmemişlerdir. Hatta bölünmekte bir güzellik, zenginlik olduğunu söylemekten bile çekinmemiş, hepsinin de kendilerince farklı fıkıh anlayışı yaratmaları dahi, akıllarını başlarına getirmemiştir.


Peygamberimiz onlarca ayetinde, Deki onlara diye başlayan ayetlerde, sizlere yalnız kur’an ile hükmetme görevi aldım, onun dışında ben hüküm veremem, hüküm veren yalnız rahmandır, ayırt edip çözüm getirenlerin en hayırlısı O dur dediği halde, bu ayetlere de gözlerimizi yumup görmezden gelerek, kur’an dan beşeri nefsimizi tatmin adına, sözcükleri seçmemiz, onların ardı sıra anlamlar çıkartıp ve yanlış inançlarımıza deliller göstermemiz, acaba imtihanımızda bizlere geçerli bir not aldırır mı dersiniz?


Peygamberimizin adını kullandığımız, onun asla söylemediği, ona adeta iftira olan birçok sözlerin hesabını, hiç dikkate alan var mı aramızda? Hesabın görüleceği o an geldiğinde, peygamberimizin şahitliğinde her şey ortaya döküldüğünde, acaba kur’an ın hiç bahsetmediği, bizlere peygamberimizin hükmüdür dedikleri sözler, hükümler ortaya konup, bunların hesabı bizlere sorulduğunda, peygamberimizin yüzüne nasıl bakacağımızı da hesap ediyor muyuz? Allah elçisi, şu ayetleri sizlere tebliğ ettikten sonra, benim adıma uydurulmuş hurafe rivayetlere nasıl inanırsınız derse, acaba bizlerin durumu nice olur dersiniz?


Bakara 4-5: Ve onlar, sana indirilene, senden önce indirilenlere iman ederler ve ahirete de kesin bir bilgiyle inanırlar. İşte bunlar, Rablerinden olan bir hidayet üzeredirler ve kurtuluşa erenler bunlardır.

Nisa Suresi 105. Kuşku yok ki, biz bu Kitap'ı sana, insanlar arasında Allah'ın sana gösterdiği ile hükmedesin diye hak olarak indirdik. Sakın hainlere yardakçı olma.



Casiye 20: Bu Kur'an, insanların kalp gözlerini açacak ışıklardan oluşur. Gereğince inanan bir toplum için de bir kılavuz ve bir rahmettir o.


Maide Suresi 67. Ey resul! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan onun verdiği peygamberlik görevini yerine getirmemiş olursun. Allah seni insanlardan korur. Allah, küfre batmış topluluğa kılavuzluk etmez.



Ahkaf 9: De ki: "Ben, resuller içinden bir türedi değilim! Bana ve size ne yapılacağını da bilmiyorum. Bana vahye dilenden başkasına da uymam! Ve ben, açıkça uyaran bir elçiden başkası da değilim.


Aliimran 79: Hiçbir insana yakışmaz ki, Allah kendisine kitap, hüküm-hikmet ve peygamberlik versin de sonra o, insanlara “Allah’ı bırakıp bana kullar olun” desin. O ancak şöyle der: “Okuyup araştırdığınız şeylere, öğrettiğiniz şu Kitap’a dayanarak benliklerini Allah’a adamış kullar olun.


Ahzap 2: Rabbinden sana vah yedilene uy! Allah, yapmakta olduklarınızdan en iyi biçimde haberdardır.



Allahın elçisi bu ayetleri bizlere tebliğ ettikten, bu sözleri söyledikten sonra, acaba kur’an haricinde onun bahsetmediği koymadığı hükümleri bizlere tebliğ eder mi? Hani Rahman bizlerin imtihanını kur’an dan yapacaktı ne oldu bu ayetin hükmü? Bakın bu anahtar ayeti görmezden geldiğimizde, rabbin dinine asla doğru yerden giriş yapamayız, bunu unutmayalım.

Allah bir ayetinde ne diyordu? Kendi hükmüne kimseyi ortak etmez. Lütfen düşünelim tekrar, acaba Allah elçisi kur’an dışından tekbir söz söylemiş, hüküm vermiş olabilir mi? Eğer vermiştir diyorsak, yaşamımızda imtihanımızda sorulan, yüzlerce hatta binlerce soruya doğru cevap vermemiz düşünülemez. Bu dinde kargaşanın başlangıcı olur. Allah emin olmadığın bilginin ardı sıra gitme, sorumlu tutarım diye boşuna ikaz etmiyor bizleri. Yaptığımız en büyük yanlış, kur’an dan habersiz, İslam ı yaşamaya çalışmamızdır. Eğer kur’an dışından da hesap günü sorumluyuz dersek, Kur’anın karşısına ona eş, beşeri bir kitap daha koymuş oluruz ki, bu Allahın asla affetmeyeceği büyük günahlardandır. İşte bunun kabulü, koskoca bir bilinmeyene kapı açmakta, nelerin doğru nelerin yanlış olduğunu ayırmadan, şeytanın kucağına düşmemizi sağlayacaktır.


Kur’an bizlerin kullanma kılavuzudur. Hangi kullanma kılavuzu okunduğunda anlaşılmaz ve yetersizdir, bunu çok iyi düşünelim. Hele bu kitap Allah katından gelmiş ise. Kelime ve sözcüklerin ardı sıra gidip, emin olmadığımız kur’anın onay vermediği, beşerin hurafelerine deliller aramayalım. Bunlar şeytani tuzaklardır, imtihanımızın zor sorularıdır, gelin bu zor soruları kur’an ın nuruyla aşalım. Şeytanlaşmış beşerin tuzaklarına düşmeyelim. Allahın elçisi bakın kendi sorumluluğunu ne kadar güzel açıklıyor bu ve buna benzer onlarca ayetinde.

Ankebut 50: Dediler ki: "Ona Rabbinden mucizeler indirilseydi ya!" De ki: "Mucizeler Allah katındadır. Bana gelince, ben açıkça uyaran biriyim. Hepsi bu.

Ankebut 18: "Eğer yalanlarsanız bilin ki, sizden önceki ümmetler de yalanlamıştı. Resule de düşen, açık bir tebliğden başka şey değildir.



Bizler hala rabbin elçisine vermediği yetki ve sorumluluğu ona yükleyip, kur’anın hiç bahsetmediği konularda da, HÂŞÂ sanki Rabbimin hükmüne ortakmış gibi, ondan hükümler bekleyerek şeytanın tuzaklarına düşüyoruz. Allah ne peygamberimize, nede ondan önce gelen bütün peygamberlere, kendi hükümlerini indirmiş, kendi hükmüne asla ortak etmemiştir. Bunu dikkatle düşünelim, kelimelerin ardına düşüp, yanlış anlamlar çıkarmayalım. Rabbim kur’anı kendi içinde, bizzat kendisinin açıkladığını söyler bizlere. Verdiği bir hükmün daha iyi anlaşılması için, örneklerini de verdiğini anlatır. Sizce Diyanetin söylediği gibi, kur’an özet bilgi olsa, burada her şey olmasa, rabbim şu sözleri söyler miydi bizlere?

Nahl 89: Her ümmet içinde kendi nefislerinden üzerlerine bir şahit getirdiğimiz gün, seni de onlar üzerinde bir şahit olarak getireceğiz. Biz Kitabı sana, her şeyin açıklayıcısı, Müslümanlara bir hidayet, bir rahmet ve bir müjde olarak indirdik

Nisa 174-175: Ey insanlar! Şüphesiz size Rabbinizden kesin bir delil geldi ve size apaçık bir nur indirdik. İşte Allah'a iman edenler ve O'na sarılanlar, onları kendisinden olan bir rahmetin ve bir fazlın içine yerleştirecektir ve onları Kendisine varan dosdoğru bir yola yöneltip-iletecektir.

İsra 89: Muhakkak ki biz, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık. Yine de insanların çoğu inkârcılıktan başkasını kabullenmediler.

Kehf 54: Andolsun ki, gerçekten Biz bu Kuran'da insanlara ibret olacak her türlü misali tekrar tekrar açıklamışızdır. İnsan ise her şeyden çok mücadelecidir.



Bu ayetlere onlarca örnek vermek mümkün. Gelin yalnız yazdığım ayetler üzerinde düşünelim. Diyanet ne diyordu kur’an için? (Kur'ân-ı Kerim tek başına yeterli değildir. Zira Kuran-ı Kerim özet bilgiler verir.) Diyanetin bu sözleriyle Rabbin sözlerini karşılaştıralım, bakalım onlara onay veriyor mu?

- Biz Kitabı sana, her şeyin açıklayıcısı, Müslümanlara bir hidayet, bir rahmet ve bir müjde olarak indirdik.
- Rabbinizden kesin bir delil geldi ve size apaçık bir nur indirdik. O'na sarılanlar, onları kendisinden olan bir rahmetin ve bir fazlın içine yerleştirecektir.
- bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık.
- Kuran'da insanlara ibret olacak her türlü misali tekrar tekrar açıklamışızdır.



Ne dersiniz rabbin sözleri ile uyuşuyor mu beşerin sözleri? Kur’an a baktığımızda, Rabbin elçisine çok önemli direktiflerini verdiğini görürüz. Acaba aşağıdaki ihtarı alan, Allah ın örnek elçisi, Rahmanın kur’an dışından ayetlerine ilaveler yaparda, bunlarda Allah katındadır der mi? Yorum sizlerin.

Hakka 44–45–46; Eğer bazı lafları bizim sözlerimiz diye ortaya sürseydi, yemin olsun, ondan sağ elini koparırdık. Sonra ondan can damarını mutlaka keserdik.


Ne dersiniz, hala bu ayetleri, Rabbin bu sözlerini görmezden gelmeye devam mı edeceğiz. Doğrusu içinde yaşadığımız İslam, öyle bir hala bürünmüş ki, bu yolun nereye ulaşacağını herkes kendisi çok iyi düşünmelidir. Okulda imtihan olduğumuz dersin öğretmeni,imtihandan sonra cevap kâğıtlarını önümüze koyup, kitabı açmamızı söylerdi bizlere. Nerede hata yaptığımızı anlamamız için. İşte Yüce rabbim de hesabın görüleceği o gün, aynısını yapacağını söylüyor ve bakın yanlışları anlayabilmemiz için hangi kitabı ortaya koyacağını söylüyor.

Zümer 69: Yeryüzü, Rabbinin nuruyla parıldamış, Kitap ortaya konmuş, peygamberler, tanıklar getirilip aralarında hakla hüküm verilmiştir. Onlar asla haksızlığa uğratılmazlar.


Hesabın görüleceği o gün kitap ortaya konacak diyor Allah, acaba hangi kitap dersiniz? Dikkatle ayeti okuyalım ve iyice düşünelim. Eğer peygamberimizin gerçek ümmeti olduğumuzu söylüyorsak tabi. Peygamberler tanık olarak çağrılıp, Rabbin gönderdiği kitaplarda ortaya konduğunu, imtihanımızın cevapları da yani, yaptıklarımız söylediklerimiz, inandıklarımız önümüze konarak, her şeyin belli olacağı anı Rabbim, gözlerimizin önüne şimdiden getiriyor bizlere.

Acaba ders alabiliyor muyuz, hiç sanmıyorum çünkü Rabbin rehberi için anlaşılması zor diyenlere inananlar ne yazık ki çoğunlukta. Ama Rabbim bunu da bildiği için bizleri uyarıyor ve çoğunluğa uyarsan seni dinden saptırırlar diyor. Rabbin rehberi artık, her şeyin içinde olmadığı özet bilgi ilan edilmiş, yüksek bir yere asılmış duruyor. Rabbin rehberi, anlayarak okunmayıp, velilere teslim edilmiş, onlardan medet umulur olmuş. Daha açıkçası KUR’AN TERKEDİLMİŞ. Rabbim ne olur bizleri affet. İşte bu terk edilişin ikazını rahman, O yüce adaletini gösterip, şimdiden bakın nasıl uyarıyor kur’an da bizleri, hem de elçisinin hesap günü söyleyeceği, o sözü şimdiden nasıl ikaz ederek söylüyor bizlere. Tabi anlayana, anlamak isteyene.

Furkan 30; Ey Rabbim! Benim toplumum bu Kuran' ı devre dışı tuttular.


Allahın elçisini örnek alan, kur’an a sarılır. Onun gerçek ümmeti olup, hesap günü peygamberimizin şahitliğinde, yüzleri kapkara olmak ve ona mahcup olmak istemeyen, yine kur’an a sarılır, çünkü Allah elçisi de yalnız ve yalnız KUR’ANA SARILMIŞTI.

Bizler Rabbin kolay imtihanını, ellerimizle zorlaştırdığımızın artık lütfen farkına varalım. Çünkü Rahman sizleri zayıf yarattım der ayetinde. Rabbim kullarına eziyet veren değil, huzur ve mutluluk verendir. O ışıktır, Rahmettir. Zorluk değil kolaylık verendir. Rabbin yemin ederek kolaylaştırdıklarını, ellerimizle zorlaştırıp, şeytanın işini kolaylaştırmayalım. Kendi ellerimizle cehennemin kapısını açmayalım. Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi HALUK GÜMÜŞTABAK 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İbretlik bir kıssadan hisse. Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler kamer34 6 2397 21 Nisan 2011 21:45
Kendi ellerimizle cehennemin kapısını açmayalım. Makale ve Köşe Yazıları HakikaT 10 4610 12 Nisan 2011 12:36
Allah Kur'an ayetlerini elçisine, RÜYASINDA vah... Makale ve Köşe Yazıları yakuti 7 2455 20 Mart 2011 19:44
Bakara 85. ayetten almamız gereken önemli dersler. Makale ve Köşe Yazıları kamer34 6 2380 16 Mart 2011 12:48
Kader konusunu kur'an ışığında nasıl anlamalıyız? Makale ve Köşe Yazıları talibetün 5 1972 11 Mart 2011 21:19

Alt 12 Nisan 2011, 18:09   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: Kendi ellerimizle cehennemin kapısını açmayalım.

yazınızı baştan sona okudum..ilk baştan beri hadis ve fıkıha bi tepki var ve yazınızı okuyupda bu bilgilerden yoksun olanların sizin düşüncelerinizden etkilenmelerinden hakikaten korktum şu anda..sayın abim Kur'an ı okumuş anlamış ve hatta onunla iman ediyo olabilirsiniz ne mutlu size lakin hadisleri beri tutmanız ne derece doğru? dedşğiniz gibi Peygamber efendimiz Kur'an dan başka bişi sölemezdi demekki onun dediğinide bakmak gerek..çünkü onun ahlakı islam ahlakıdır..eğer O nun yaşantısını sahabeler bu güne kadar getirmemiş olsaylardı bir çok ayeti kimse anlayamazdı bile..

dinimizi hadis ve fıkıh kitaplarından öğrenebilirsiniz demiş diyanet..bi bakın fıkıh yada hadis kitaplarında Kur' an a ters düşen bişey varmı? zaten ayet lerle yola çıkılıyo...

çok büyük bi mesuliyet alıyosunuz bu konuları açıp bir çok insanın okumasına vesile olarak..Allah için biraz daha düşünün
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Nisan 2011, 19:10   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kendi ellerimizle cehennemin kapısını açmayalım.

Sayın Mecnun, inanın ben her ikazı dikkate alırım, çünkü her zaman bizler hata yapabiliriz. Önemli olan büyük hatalar yapmamaktır. Kur'anın sözlerine aykırı sözler söylememektir önemli olan.

Bu sözleri söyleyip, toplumu kur'ana davet etmekle mi ben büyük mesuliyet alıyorum, yoksa siz kur'anın asla bahsetmediği sözleri, bunlar da peygamberimizin sözüdür diyerek inanmakla mı büyük mesuliyet alıyorsunuz? Sanırım bu sorunun cevabını ikimizde kendi nefsimize verelim, çünkü söylediklerimizden bizzat kendimiz sorumlu tutulacağız.

Rahman sizce bizleri kur’an dan sorumlu tuttuğunu söyledikten sonra, bunun aksi bir hesabı bizlerden sorar mı, işte bu sorunun doğru cevabını bulmaya çalışalım. Saygılarımla Halukgta
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Nisan 2011, 19:50   Mesaj No:4
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kendi ellerimizle cehennemin kapısını açmayalım.

Sayın alimoğlu hocam ben bu siteye geldiğimden bu yana bu zihniyete reddiyeler yazıyorum. Kendisine bir çok defa sorular sormama rağmen hep kaçamak cevaplar vermiştir. Az önce yine bu sapkın görüşe nisa/60.ayetin hükmü diye bir cevap yazdım.
Biz hiç kimseyi siteden uzaklaştırmak mümkün olduğu kadar adil olmak varsa insanların yanlış fikirleri onları kuran ve sünnet doğrultusunda açıklamak belki bu sapkın fikirlerinden vaz geçerler diye gayret sarf etmekteyiz. Bizim bu azmimiz bu sabrımız maalesef birilerine sanırım ekmeğine yağ sürmektedir.
Fakat her sabrın bir sonu da vardır illaki.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Nisan 2011, 20:44   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Kendi ellerimizle cehennemin kapısını açmayalım.

Haluk bey sizin yazılarınızı devamlı takip etmekte olan biriyim birçok görüşünüze katılmadığım gibi Kuran merkezli olanlarada onay vermeye desteklemeye çalışmışımdır dikkat ederseniz...

Size birçok defa Kuran ilimlerinin helede Allah'ın kelamı olan sözlerin orjinalinden başka dile çevrilir iken tam anlamını vermeyeceğini belirtmeme rağmen halen aynı hatada ısrar etmektesiniz...

Kur'anı tefsir etmek için sizin izlediğiniz Mealcilik anlayışı ile olmaz Arapça ilimlere vakıf olmak gerektiği gibi tarih siyer sünnet hadis alimlerin fikri vblerine müracaat etmek zorundayız siz ise nüzulu siyakı sibakı sarfı nahivi bir kenara koymuş RABBİM bana şunu söyledi Rabbim şunu emretti demek ile meşkulsünüz Allah aşkına Rabbim Rabbim derken Rabbe itaatin Peygambere itaat olduğunu neden idrak edemiyorsunuz?

Kadınları imam yaptınız sustuk
Herkesten özür dileyerek belirtmem gerekiyor Erkeklerin sünnetinin gereksiz olduğunu ve Sünneti Mahrem sınırlarını dahi aşacak şekilde bayanların da yapabileceğini belirttiniz?
Peygamberi saf dışı etmek adına herşeyde bir kusur aradınız
Sünneti Hadisi Alimleri bir kenara bırakıp Y.Nuri Zekere Beyaz Edip Yüksel vb İlim yüklü Merkepleri tercih etttiniz Peygamberin Kurani yaşamında ne varsa silip süpürdünüz Miracı red ettiniz Kıbleyi değiştirdiniz Haccı basitleştirdiniz

Size son uyarım bundan sonra asla nezaketli davranmayı düşünmüyorum siz ve sizin gibi Tağuti düzenleri dahi savunacak kadar basitleşenlere İlmi manada yetecek kadar bilgi sahibi olduğumada eminim safsatalarınızı kendi beyninizin ürettiği çarpık anlayışları başka yerlerde sergileyin eğer o yerlerde de birkaç onurlu ilim ehli varsa sizin haddinizi bildirmelidirler yeter son...
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Nisan 2011, 21:15   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Kendi ellerimizle cehennemin kapısını açmayalım.

Peygamber'siz Bir Kur'an Anlayışı Olamaz


Peygamber efendimizi devre dışı bırakan bir anlayış ile,Kuran anlaşılamaz.Son dönemlerde Mealcilik akımı adı altında,Başörtüsü, Hacc,Namaz,vs bir çok konuda Kuran’ın anlatımı dışında anlatımların yaygınlaştığı asrımızda,Meal okumak ile Mealcilik kavramlarını iyice anlamalıyız Meal olarak,elbette herkesin kendi dilinde yazılı olanı okuması güzeldir,yalnız bu okumalarda sade Meal ile Kuran’ı anlamaya çalışmak Peygamberin uygulamalarını saf dışı etmek yanlıştır.

Dikkat edilecek olursak,Peygamberlere gelen Vahiy,içlerinde bulundukları toplumun anlayacağı dilden gönderilmiştir.Allah yeryüzüne halife kıldığı kullarına yol göstermek adına ferdi,toplumsal,evrensel konularda bir düzen içinde yaşamaları için,Vahyi göndermiş ve bunun uygulayıcısı olarak seçmiş olduğu Peygamberler’e Vahyi açıklama ve uygulama görevi vermiştir.

Tercümede yaşanılan zorluk,Arapça ile Türkçe veya başka bir dil arasındaki farktan değil,bizzat hangi dile çevrilirse çevrilsin,orijinal dilinde olduğu gibi ne tercüme edilir nede meallendirilebilir.Çünkü tüm diller asırlar içinde yaşadıkları,toplumların yaşam biçiminden yerleşik göçebe oluşundan,farklı-farklı lehçelerden yaşadıkları toplumların dillerinden etkilenmesinden kaynaklanan kavram ve kelime farklılıkları vardır.

Peygamberimizin uygulamaları aktarılırken,tevatüren sağlam olanları,tüm Müslümanları bağlar.Örneğin namazın tüm erkanı Kuranda geçmesine rağmen Rekat sayıları hem sözlü hemde ameli olarak bizlere ulaşmıştır.Bu konuda Peygamber efendimiz,devre dışı bırakılarak kendi nefsani isteği doğrultusunda uygulamanın yeri yoktur.Günümüzde Mealciler olarak Yalnız Kuran yeter mantığı ile Kuran dışında bir kaynak kabul etmeyenlerin bir kısmı ‘’Şarabın haram edildiği’’ ayetine binaen diğer içkilerin içilebileceği kendi zanlarına uygun olan görüşü kabul etmeleri Mealcilik ile Meal okuma arasındaki farkı anlayamamışlıklarındandır.

''Salat'' kelimesi açıkça Namazı emrediyor iken,bu kelimeyi Mealcilik ile anlamaya çalışanlar şekilsel bir Namaz kılmanın olmadığını iddia etmektedirler.Allah bizlere anlayabileceğimiz bir dini bahşetmiş iken,Günümüze kadar herkesin tevatüren yaparak bizlere ulaştırdığı ‘’Salat’’ Peygamberin kıldığı gibi devam etmektedir.Namazın tadili erkanı ise Kuranda (rekat sayıları hariç) Abdest, Kıble, Kıyam, Rüku, Secde, Kurandan kolay gelenin okunması kıraat belirtilmiştir.Bunlar açıkça belirtilmesine rağmen Namaz şeklen yoktur diyerek sade Dil ile anma olarak aktarmak Kuran’ı anlayamamışlıktır.

Siz ey imana ermiş olanlar! Allah'ın ve Elçisi'nin (emrettiği şeyin) önüne kendinizi koymayın, Allah'a karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun. Çünkü Allah, kuşkusuz her şeyi işiten, her şeyi bilendir.(Hucurat 1)

Etki ve Tepki sayesinde,asırlardan beri hadis yazan ve ne buldularsa aynen kabul edenlerin düştüğü hata ile kökten reddetme yöntemi ile,Yalnız Kuran yeter diyerek,Peygamberi postacı gören zihniyet arasında fazlaca bir fark yoktur,biri aşırı derece yüceltirken diğeri aşağılara indirmek ile meşgul.

Kura'nı anlamaya çalışırken, İslam'ın esaslarına riayet ederek,Peygamber efendimizin ve Sahabelerim dediği kişilerin hayat biçimleri ile bağlantı kurarak,asrımıza uygun bir birliktelik kurarak,anlamaya çalışmalıyız,aksi takdirde İslamı hakkıyla yaşamamız mümkün olamaz.Bu konuda bize düşen asli görev,Kuran’ın Allah’ın kelamı olduğu bilinci ve onun uygulayıcısının,Peygamber efendimiz olduğuna İman ederek,İfrat ve Tefritten uzak bir şekilde Allah’ın Kurandaki İslamını anlayarak yaşamak olmalıdır. Peygamberi postacı konumuna koyanlara karşın Allah ve Resulüne karşı olan görevimizi Kuran ve Sünnet ekseni dahilinde ifa edebilmeliyiz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Nisan 2011, 21:15   Mesaj No:7
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kendi ellerimizle cehennemin kapısını açmayalım.

Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün...(tevbe 5)
Haluk bey siz dışarda gördüğünüz müşrikleri gördüğünüz zaman öldürüyormusunuz.bu ayeti günlük hayatınıza nasıl aktarıyorsunuz.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Nisan 2011, 21:20   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Kendi ellerimizle cehennemin kapısını açmayalım.

Haluk Bey şu verdiğim örneklerden kaç tanesini günlük hayata aktarabildiniz eğer bunları aktarıp Kuran diyorsanız size sözüm olmaz ama yansımıyorsa Kurana göre karakteri bellidir uymayanların ?


2. Ahlaki çöküşün yaşandığı toplumda Ahlakı temsil edemeyen bizler varken
4. Müslümanlar katledilirken Eğlenebilen bizler varken
5. Irakta Müslüman bacılarımıza tecavüz edilirken Rahat uyuyabilen bizler varken
6. Sokaklarda tiner çekip hayatını mahveden gençlere Tebliğ görevini yapmayan bizler varken
7. Kardeş kardeşi öldürürken köşelerine çekilen bizler varken
8. Yaşamını sağlamak için etini satanlara el uzatmayan bizler varken
12. Tağut’u reddetmeyip beşeri sistemler ile özdeşleşen bizler varken
13. Zalimin Zulmüne Bana dokunmayan bin yıl yaşasın diyen bizler varken
14. Emri bil maruf nehyi anil münkeri yaymayarak fitne ortamını oluşturan bizler varken
15. Heva ve Hevesleri uğruna Allah’ın ayetlerini pazarlayan bizler varken
17. Allah’ın indindeki Din İslam’dır söylemine rağmen yeni dinler icat eden bizler varken
18. Allah’a kulluk için başkaldırıp baş eğmesi gerekir iken Tağut’lara baş eğen bizler varken
19. Müminler ancak kardeştir Ayetine rağmen Kafirleri dost edinen bizler varken
20. Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır hükmünce sessizliğe bürünmeyi tercih eden zihniyetlere kukla olan bizler varken
21. Egemenlik kayıtsız şartsız Allah’ındır hükmüne karşın Millete mal eden bizler varken
22. Zalim ve zorbalara karşı Şedit olması gerekir iken Müminlere Zulmeden bizler varken
23. Peygamber örneği olması gerekir iken Örneksizlik sergileyen bizler varken
25. Allah’tan başka İlah yoktur söylerken Yüzlerce İlah edinen bizler varken
28. Anlattığını yazdığını çizdiğini kendi hayatında yaşaması gerekir iken yaşamayan bizler varken
29. Müslüman’ın derdi ile dertlenmesi gerekir iken bir dertte ekleyen bizler varken
30. Adalet ve Hakkın Şahitleri olmamız gerekir iken Karşı tarafa duyduğumuz kin ve nefretten ötürü Haksızlık yapabilen bizler varken ?
Alıntı ile Cevapla
Alt 12 Nisan 2011, 23:35   Mesaj No:9
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Kendi ellerimizle cehennemin kapısını açmayalım.

Sayın yitik sevda hocam İslam muemalat dinidir.İslam dini kardeşlik dostluk velayet dinidir. İslamdini bir toplumun bir devletin bir imparatorluğun anayasasıdır. İslam dininin koskoca bir hukuku vardır. İslam devleti kendi temellerini bu hukuk üzerine bina eder.

Eğer Allah’ın rasulunun dinin merhalelerini nasıl uyguladığına bakmaz isek o halde ayette müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün diyor. Yarın dışarda dolaşırken gördüğümüz ilj müşriği öldürelim. Yada islam dini hırsızlık yapanın elini kesin diyor biz yarın kalkalım bu ayeti uygulayalım birielrinin elini keselim.

İşte bütün bunlardan yola çıkarak islam şeriati devletlerin anayasası halini aldığında bu merhaleler allahın rasulunun uygulamalarından yola çıkarak uygulanacaktır. Koskoca bir dinin temelini oluşturan kuran-i kerimi salt bir inançlar kitabı olarak görüldüğünde ortaya çıkacak mantıkta ancak bu olur. Hangi hangi merhalede hangi toplumlara nasıl uygulanacaığını hesaba katmadan türkçe meal okuyup din adına ahkam kesmek peygamberi inkar eder ama tağutu inkar etmez.

Kafirleri dost edinen kurandaki ahkam ayetlerini göeremeyen kurandaki had cezalarını göremeyen kurandaki devlet yapısını göremeyen hepsini geçtim kurandaki peygamberi göremeyen bir mantık sizi o yukarda saydıklarınızı nasıl görsün ve yaşasın.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Nisan 2011, 23:09   Mesaj No:10
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:MERVE DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5587
Üyelik T.: 05 Aralık 2008
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Yaş:35
Mesaj: 2.537
Konular: 2038
Beğenildi:114
Beğendi:0
Takdirleri:270
Takdir Et:
Standart Cevap: Kendi ellerimizle cehennemin kapısını açmayalım.

ve sen kalk uyar ! aktif iyi ol..
__________________
İmanı olanın, imkanı tükenmez.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kendi kendime AşkŞairi Şiirler ve Şairler 0 21 Ekim 2014 22:31
Cennet ve cehennemin isimleri ve anlamları Medineweb DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler 0 25 Temmuz 2013 23:48
Ali şeriatinin kendi sesinden dua MERVE DEMİR Videolar/Slaytlar 4 28 Ocak 2012 14:00
Yüreğimin kapısını araladım usulca... Eylül Hz.Muhammed(s.a.v) 0 15Haziran 2009 15:40
Cennet kapısını açan dua TufeyL Dua Bölümü 0 19 Mart 2009 15:02

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.