Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi KARAKÖSE,Açılış Tarihi:  20 Temmuz 2011 (10:29), Konuya Son Cevap : 24 Temmuz 2011 (12:51). Konuya 23 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 20 Temmuz 2011, 10:29   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Günümüz Müslümanının Kuran Algısı Sorunu

Müslümanlarda Kuran Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL

Allah, Kuranı Kerim ile İnsanlara en güzel ahlakı ve adaleti sunmuştur. Kuran herhangi bir siyasi, felsefi, tasavvufi vb. sistem yada liberal, sosyalist bir ideoloji ile insanların karşısına çıkmış değildir. O; özgürlüğe, yardımseverliğe ve adalete sadık kalınmasını emreder. Köleliği, azgınlığı ve zulmü de yasaklar.İslami düzen Asya toplumlarına uygulanabileceği gibi Avrupa toplumlarına de uygulanabilir. Toplu yaşayanlara uygulanabileceği gibi münferit yaşayanlara da uygulanabilir. İlk çağa uygulanabildiği gibi orta çağa da uygulanmıştır ve teknoloji çağına da uygulanabilir.

Kuran mucizevî bir kitap olduğunu insanlara ispat etmek için gönderilmemiştir, sadece ritüel şeklindeki ibadetleri emretmek için de gönderilmemiştir. Duvarlara asılıp, kendisinden hayran hayran söz edilmesi için de gönderilmemiştir. Kuran, nasıl düşünüleceğini ve nasıl yaşanacağını, kısacası nasıl salih insan olunabileceğini öğretmek için gönderilmiştir. Kuran’ın öğrettiği en önemli ders nasıl düşünüleceğidir. Devamında adalet, ahlak, özgürlük ve birlikteliğin ne olduğu, neden gerekli olduğu üzerinde durulur.
İnsan yeryüzündeki halifedir. Dolayısıyla insana insan olma özelliğini veren akıl ile Allahın sözü olan vahiy arasında birbirlerini reddetme gibi bir durum olamaz. Akıl ile vahiy paraleldir ve Kuran’ın ayetleri akıl ile analiz edilebilecek niteliktedirler. Kuran bir baskı aracı değildir, araştırmaya ve üzerinde fikir yürütmeye uygun bir kitaptır. Maddeci anlayışın ürünü olan ideolojiler, genelde ilahi dinleri, özelde İslam’ı vahşet ile ilişkilendirme çabasını güderken, onurlu bir yaşam için insan olmanın yeterli olduğu söylemini kullanırlar. İnsan olmak kavramını çok sık kullanmalarına rağmen nasıl insan olunura hiç değinmezler. Buna karşın Kuran sadece biyolojik olarak insan olmayı yeterli görmez, iyi ahlaklı, güvenilir ve adil bir insan olunmasını öğütler.

Günümüz MüslümanınınKuran hakkında çok afakî fikirleri vardır. Mesela Kuran ayetlerinin etkisini, bir sihirbazın kendisini izleyenleri büyülemesine benzetir. Kuran ilmini öğrenen birinin su üstünde yürüyebileceğine, havada uçabileceğine inanır. Yada Kuran’ın içinde fizik, kimya, astronomi problemlerinin çözümlerinin bulunduğuna inanır. Tüm bu düşünceler Kuran’ın okunmadığının birer delilidir. Okunmayan Kuran, Müslümana bulutların ardındaki gizemli kitap gibi görünmektedir. Bu sebepledir ki, günümüz Müslüman’ı devlet adamı, para adamı ve din adamı üçgeninde işkence görmektedir. Allahın ayetleri kralların, tefecilerin ve din tüccarlarının çıkarlarına uygun şekilde yorumlanmış ve düşünme eğitimini Kuran yerine bu ekipten alan çelişkili inançların insanı, güç sahiplerine köleliği Allahın sevgili kulu olmakla karıştırmıştır.
Hakikatte Kuran ne gizemli ilimler kitabıdır, nede bir fizik, kimya kitabıdır. O, insanlara nasıl düşüneceklerini öğretmek için gönderilmiş bir kitaptır. Nasıl düşüneceğini öğrenen insan sırasıyla özgürlük, adalet, ahlak ve birlikteliğin önemini anlayacak, sömürüyü reddedecek ve salih bir insan olmak için bu değerleri kendi bedeninde, ruhunda ve yaşadığı yönetimde yaşatmaya gayret edecektir.

Kuranı; hiçbir geleneksel, modernist, ideolojik önyargı altında kalmadan öğrenebilirseniz, başkasının varoluşunuzu şekillendirip, sizi sömürmesini reddedecek, kendi varoluşunuzu adalet, özgürlük ve ahlak temelinde oluşturacaksınızdır. Şayet Kuran’ı gelenekçi, modrnist ya da herhangi başka bir pencereden izlerseniz, hangi pencereden bakıyorsanız önce o pencerenin kölesi olduğunuzu unutmayınız ve köleler düşünemezler, çünkü kölelerin işi beden ile çalışmaktır, zihin ile değil. Dolayısıyla hangi gözlükle bakarsanız her şeyden önce hayatı o gözlüğün renginde görürsünüz. O halde bilinmelidir ki; Kuran kendisine çıplak gözle bakanları özgürleştirir.

Kuran anlaşılması çok kolay bir kitaptır, onu anlamak için çok üstün bir zekâ olmanıza gerek yoktur. Yapmanız gereken tek şey onu bir öğretmen olarak görmeniz ve ezberlemek yerine anlamaya çalışmanızdır.
[/CENTER][/RIGHT]
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi KARAKÖSE 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Müslümanlarda Din İşleri Müdürlüğü... Makale ve Köşe Yazıları KARAKÖSE 0 1811 16 Mart 2012 16:51
Müslümanlarda Sahabe Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 6 3093 03 Ocak 2012 11:45
Müslümanlarda Hadis Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 22 7674 05 Ağustos 2011 10:04
Müslümanlarda Kuran Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 23 8760 20 Temmuz 2011 10:29
Müslümanlarda İman Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 4 1832 02 Mayıs 2011 10:36

Alt 20 Temmuz 2011, 13:12   Mesaj No:2
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

Alıntı:
KARAKÖSE Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Allah Kuranı Kerim ile İnsanlara en güzel ahlakı ve adaleti sunmuştur. Kuran herhangi bir siyasi, felsefi, tasavvufi vb. sistem yada liberal, sosyalist bir ideoloji ile insanların karşısına çıkmış değildir. İslam inancı monarşiye uygulanabileceği gibi demokrasiye de uygulanabilir. Komün sisteme uygulanabileceği gibi serbest piyasa sistemine de uygulanabilir. Yeter ki adalet, özgürlük, birliktelik ve ahlak elden bırakılmasın. Kuran özgürlüğe, birlikteliğe ve adalete sadık kalınmasını emreder. Köleliği, azgınlığı ve zulmü de yasaklar.

cevab1...Halk arasında bi söylem vardır BİR KOLTUKTA İKİ KARPUZ TAŞINMAZ diye belki kimileride bi koltukta iki karpuzu hatta üçtanede taşıya bilirler YALNIZ Bİ KALPTE Bİ YAŞAMA BİÇİMİNDEN başka bi kinci,ye yer yoktur.Yani hem demokrat ,hemde müslüman olamaz İSLAMIN MÜNTESİBİ OLMAK İSTEYEN İÇİN NEDEN Mİ....Nedeni şu ,,,,demokrasilerde HAKİMİYET HALKIN,İSLAMİYETTE İSE HAKKINDIR,,Yani HALK İLE HAK KADAR Bİ FARK VARDIR..Bir müslüman için İSLAM DİNİNDEN BAŞKA Bİ YAŞAMA BİÇİMİ OLAN BATIL Bİ DİNDE OLAN DEMOKRASİYLE DİĞER İZMLERLEDE BİRLİKTE UYGULANAMAZ VARSA MESNEDİNİZ BUYRUN NASIL OLUR ONU YAZIN LÜTFEN..

Kuran mucizevî bir kitap olduğunu insanlara ispat etmek için gönderilmemiştir, sadece Allaha ibadet edilmesini emretmek için gönderilmemiştir, duvarlara asılıp, kendisinden hayran hayran söz edilmesi için de gönderilmemiştir. Kuran, nasıl düşünüleceğini ve nasıl yaşanacağını, kısacası nasıl Salih insan olunabileceğini öğretmek için gönderilmiştir. Kuran’ın öğrettiği en önemli ders nasıl düşünüleceğidir. Devamında adalet, ahlak, özgürlük ve birlikteliğin ne olduğu, neden gerekli olduğu üzerinde durulur.

cevap.Peki ,DÜŞÜNCE VE BU ADELET NE İLE OLUR DEMİŞ KURAN....Çünkü demokrasilerde ADELET ÇOĞUNLUĞUN SEÇİMİNDE OLANLADIR ÇOĞUNLUK NE DERSE ODURDA...Günümüzdeki meclislerdede bu yöndedirde....

İnsan Allahın yeryüzündeki halifesidir. Dolayısıyla insana insan olma özelliğini veren akıl ile Allahın sözü olan vahiy arasında birbirlerini reddetme gibi bir durum olamaz. Akıl ile vahiy paraleldir ve kuranın ayetleri akıl ile analiz edilebilecek niteliktedirler. Kuran bir dogma değildir, araştırmaya ve üzerinde fikir yürütmeye uygun bir kitaptır. Modern hayatın sömürü bekçileri, genelde ilahi dinleri, özelde islamı vahşet ile ilişkilendirme çabasını güderken, onurlu bir yaşam için insan olmanın yeterli olduğu söylemini kullanırlar. İnsan olmak kavramını çok sık kullanmalarına rağmen nasıl insan olunura hiç değinmezler. Buna karşın kuran sadece biyolojik olarak insan olmayı yeterli görmez, iyi ahlaklı, güvenilir ve adil bir insan olunmasını öğütler.

CEVAP..İnsan Allahın halifesi[yerine geçmek],değildir,ALLAH IN YERYÜZÜNDE YARATTIĞI BİRBİRİNİN HALİFESİ[Yerine geçen] DİR.Akıl ile vahiy paralel DEĞİLDİR VAHİY AKILA YÖN VERENDİR,AKIL TEK BAŞINA KARANLIKTADIR,VAHİY İSE BU KARANLIKTAN NURA[aydınlığa] Çıkarır ÖNDERLİK YAPARAK.BAKARA 256,257 BAKIN..Kuran açıktır üzerinde AÇIKLAMALAR YORUMLAR yapmak için CİLTLER DOLUSU yorumlarda yapmayada gerek yoktur dolayısıyla BU YORUM ÇOKLUĞU İÇİNDEN ÇIKILAMAZ Bİ HALDE ALIR.Kuran ilk insandan itibaren YÖNVERİP VARLIK OLARAK YARATTIĞI İNSANIN insanlık mertebesine çıkmak için vahiyle istikamet vermiş ve akıla önderlik edmiştir[HZ ADEMLE İLGİLİ KISSAYA BAKIN KURANDAN] tabiki VAHİYE UYAN BU MERTEBEYE ÇIKMIŞ AKSİNDE OLANDA YARATILMIŞIN EN AŞAĞILIĞINA DÜŞMÜŞTÜR..

Günümüz Müslümanlarının kuran hakkında çok afakî fikirleri vardır. Mesela kuran ayetlerinin etkisini, bir sihirbazın kendisini izleyenleri büyülemesine benzetirler. Kuran ilmini öğrenen birinin su üstünde yürüyebileceğine, havada uçabileceğine inanırlar. Yada Kuran’ın içinde fizik, kimya, astronomi problemlerinin çözümlerinin bulunduğuna inanırlar. Tüm bu düşünceler Kuran’ın okunmadığının birer delilidir. Okunmayan kuran, Müslümanlara bulutların ardındaki gizemli kitap gibi görünmektedir. Bu sebepledir ki, günümüz Müslüman’ı idareciler, para babaları ve din adamları üçgeninde işkence görmektedir. Allahın ayetleri kralların, sömürücülerin ve din tahribatçılarının çıkarlarına uygun şekilde yorumlanmış ve düşünme eğitimini kuran yerine bu ekipten alan çelişkili inançların insanı, güç sahiplerine köleliği Allahın sevgili kulu olmakla karıştırmıştır.


Hakikatte kuran ne gizemli ilimler kitabıdır, nede bir fizik, kimya kitabıdır. O, insanlara nasıl düşüneceklerini öğretmek için gönderilmiş bir kitaptır. Nasıl düşüneceğini öğrenen insan sırasıyla özgürlük, adalet, ahlak ve birlikteliğin önemini anlayacak, sömürüyü reddedecek ve Salih bir insan olmak için bu değerleri kendi bedeninde, ruhunda ve yaşadığı yönetimde yaşatmaya gayret edecektir.

Kuranı; hiçbir geleneksel, modernist, ideolojik önyargı altında kalmadan öğrenebilirseniz, başkasının varoluşunuzu şekillendirip, sizi sömürmesini reddedecek, kendi varoluşunuzu adalet, özgürlük ve ahlak temelinde oluşturacaksınız. Şayet kuranı gelenekçi, modrnist ya da herhangi başka bir pencereden izlerseniz, hangi pencereden bakıyorsanız önce o pencerenin kölesi olduğunuzu unutmayınız ve köleler düşünemezler, çünkü kölelerin işi beden ile çalışmaktır, zihin ile değil. Dolayısıyla hangi gözlükle bakarsanız her şeyden önce hayatı o gözlüğün renginde görürsünüz. O halde bilinmelidir ki; kuran kendisine çıplak gözle bakanları özgürleştirir.
Kuran anlaşılması çok kolay bir kitaptır, onu anlamak için çok üstün bir zekâ olmanıza gerek yoktur. Yapmanız gereken tek şey onu bir öğretmen olarak görmeniz ve ezberlemek yerine anlamaya çalışmanız.

KARAKÖSE
www.medineweb.net
cevab.Günümüzdeki insanların KURAN HAKKINDA Kİ BİLGİLERİ kurana muhattab ve bildikleri kadardır.Onun için her kişide bildiğ kadarını savunur yani KENDİ TASAVVURLARIDIR BU SADECE KURANLADA SINIRLI DEĞİLDİR,ALLAH,PEYGAMBER TASAVVURLARIDA BÖYLEDİR.Örneğin bi ceptelefonu hakkın her insanın bildiği bilgi neyse onu söyler,AMA BUNU TASARLAYAN MÜHENDİS KONUŞUNCA HER KES BİR ÇOK DEDĞİNİDE ANLAYAMAZ VE BAZENDE KURANI TEBLİĞ ETTĞİMİZDE BU DURUMA DÜŞMEKTE KAÇINILMAZDIR KURANI BİLMEDEN OKUYAN TOPLUMLARDA VE HATTA KARŞI ÇIKANLARDA ÇOĞUNLUKTA OLABİLİYORLAR..

Ayrıca kuran ,fizik,kimya,biyoloji,tarih,coğrafya bilgisi astronomi bilgiside verir YALNIZ KURAN BİLİMSEL Bİ DERGİ DE DEĞİLDİR,SADECE hidayet kitabıdır ve iman edenin İMANINI,KÜFREDENİNDE KÜFRÜNÜ ARTIRIR AYRICA HAKKIDA,KÜFRÜDE BİLMELERİ İÇİN İNSANLARA İNDİRİLMİŞTİR BİLEREK RED VE KABULDUR KİMSEDE BİLMEME MAZERETİNE SIĞINAMAZ MAHŞERDE hiç bir mazeretin kabul olunmayacağı gündende sakının der çünkü..

Özgürlüğe tanımıda kuranın ALLAHTAN BAŞKA OTORİTE TANIMAMKTIR DER KULA KULLUĞU RED DEREK VE İDARECİLERE İTAATİDE SADECE KURANA UYANA UYUN DEMİŞ TİR NİSA SÜRESİNDEKİ AYETTE..
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Temmuz 2011, 15:32   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

Sn: bilinmez;


Kuran insan eğitir. Hukuk kurallarını belirler. Ama halk kendi kendini Allahın ilkeleri ile yönetebilir. Kuran A şahsı kral olsun dememiş. Düşünce ve adalete gelince, düşünce eğitmek demek öğreti yüklemek demektir. Kuran İslami öğretiyi insana yükleyerek düşünce geliştirir ve hukuk ilkeleri ile adaleti sağlar.

Akıl vahiyden bir parçadır ve insan Allahın yeryüzündeki halifesidir. Eğer akıl hiçbir şeydir diyorsanız tüm islamdışı insanlar ve günümüz Müslüman geçinen münafıkları masumdur demeliyiz. Çünkü akıl ile bir yere varılamıyor dememiz gerekir. Şayet akıl hiçbir anlam ifade etmiyorsa, tüm insanlar hayvan hükmündedirler. Çünkü doğru ile yanlışı ayıramazlar dememiz gerekir. Oysa insan sadece aklını kullanarak Allahı bulur ve akıl ile doğru yanlışı ayırır. Akıl ile vahyi değerlendirir ve iman eder.
Geçenlerde yeni çıkan bir dinin tebliğcisi bana dedi ki, senin aklın kördür. Bana bir kitap verdi ve bu yaratıcının sözüdür, bunu aklın kabul etmezse bile iman etmelisin yoksa küfre girersin. Kitabı okurken sakın aklının kör değerlerine inanma dedi. Sizce bu şahsa ne cevap vermeliyim. Çünkü aynen sizin yaptığınız tebliğ gibi tebliğ yapıyor. Siz ne kadar haklıysanız, sizin durumunuza göre bu şahıs da o kadar haklı olmalı. Çünkü ikinizde aklı çöpe atıyorsunuz. Sakın bana aklı çöpe atmıyorum, vahiy akla yön verir falan demeyin. Bir değeri kabul yada red önce, her şeyden önce akıl ile olur. Bu Allahın kabulü de olabilir, basit bir günlük durumda olabilir. Vahiyden önce akıl yargıda bulunur

Kuran insan eğitir. Fizik matematik öğretmez. Ayrıca kuran bir telefon gibi de değildir. Telefon maddidir ve yargıda bulunamaz, düşünce eğitemez. Kuran telefonu kullanım Kılavuzu gibidir.

Ayrıca ben akla çok çok önem veririm, tüm inancımıda akıl üstüne kurmuşum. Aklımın kabul etmediği şeyide körü körüne kabul etmem.ehli sünnetin en büyük çıkmazıda aklı basit görmesi olmuştur zaten
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Temmuz 2011, 20:23   Mesaj No:4
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

Alıntı:
KARAKÖSE Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Sn: bilinmez;

Demokrasi bir hukuk sistemi değildir, bir yönetim biçimidir. Dört büyük halife biat ile seçildiler, yani bir tür demokrasi ile seçildiler diyebiliriz. Monarşide kralın yönetimi varken demokraside halkın yönetimi söz konusudur. Yani yönetim ilkelerinden söz etmiyoruz kimin yöneteceğinden söz ediyoruz. Dolayısıyla demokrasi bir faşizm değildir. şayet Demokraside halkın yönetimi söz konusu değildir, halkın sömürülmesi söz konusudur deseydiniz tartışılabilinirdi. Ancak siz demokrasi kavramını bir din olarak alıyorsanız, o zaman sizinle bu konuda tartışılmaz. Günümüz demokrasilerinin halkı sömürdüğü konusuna katılırım. Ama kavram olarak demokrasi halkın yönetimde söz sahibi olmasıdır. Allah insanları yönetmesi için melek indirmediğine göre halkı birileri yönetecek demekki, kalkıp Allah yönetmeli demek akıllara zarar bir harici yaklaşım olur.

cevab 1...Birincisi islamda HER KES İDARECİ OLARAK NE SEÇİLİR,NEDE HER KİŞİYE SEÇME HAKKI VERİLİR.

Müslümanları İDARE ETMEYE YETKİLİ OLABİLECEK VASIFLARIN HAYIZ OLABAİLECEKLER[Yani ehil olabilecek olanlar] ARASINDA Bİ SEÇİM YAPILA BİLİNİR.Yoksa sokakta tuttuğuna İDARE ETME YETKİSİ ANCAK SİZİN DEMOKRASİ DEDİĞİNİZ YÖNETİM ŞEKLİ OLAN ALLAHIN HÜKMÜNE RAĞMEN BEŞERİ HÜKÜM KOYUCULARı tayin etmek olan batıl bi din dir çünkü DİNİN KELİME ANLAMLARINDAN BİRİDE yaşama şeklindeki hükümler bütünlüğüdür...Bakın islam da bu seçme hakkı nasıl olur bi kurana baş vuralım ...

AHZAB SÜRESİ..36- Allah ve Resûlü, bir işe hükmettiği zaman, mü'min bir erkek ve mü'min bir kadın için o işte kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve Resûlü’ne isyan ederse, artık gerçekten o, apaçık bir sapıklıkla sapmıştır.

Yukarda ilk paylaşımınız ile birlikte verdiğim CEPTELEFONU ÖRNEĞİNDE OLDUĞU gibi şuan sizde KURAN İLE NE KADAR ALAKADAR İSENİZ O KADARINI ANLATA BİLİYORSUNUZ yoksa şuan yukardaki ayetten ne anlıyorsunuz..

şöyle bi yaklaşımınız da ayrıca kurandan ne kadar uzak bi anlayışınızı ispatlamışsınız ALLAH BİR MELEK İNDİRMEDİĞİNE GÖRE Bİ İNSAN YÖNETECEK EVET BURAYA KADAR DOĞRU Peki çok değerli metin bey BU İNSAN NE İLE YÖNETECEK ONA BAKALIM VEYA MÜSLÜMANLAR HANGİ VASIFTAKİ İDARECİLERE BİAT EDERLER VEYA İDARECİ OLARAK KABUL EDERLER ONU SÖYLEYİN SİZ LÜTFEN....

NİSA SÜRESİ..59- Ey iman edenler, Allah'a itaat edin; elçiye itaat edin ve sizden olan emir sahiplerine de. Eğer bir şeyde anlaşmazlığa düşerseniz, artık onu Allah'a ve elçisine döndürün. Şayet Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsanız. Bu, hayırlı ve sonuç bakımından daha güzeldir

tekrar ediyorum demokrasilerde İDARE ETMEDEKİ HÜKÜM ALLAH A DEĞİL,SEÇİLEN MECLİSLERDEKİ BEŞERİ HÜKÜM KOYUCULARA BIRAKILARAK ALLAHIN HÜKMÜNE RAĞMEN HÜKÜM KOYULUR VE BUDA İSLAMA GÖRE KÜFÜRDÜR...

Bakın sayın metin bey şöyle demişsiniz ALLAH YÖNETSİN DEMEK HARİCİLİK OLUR..Hiçte değil Allah yönetsin demek ALLAHIN HÜKMÜNE BAĞLI KALINSIN DIR.VE PEYGAMBERLERDE ŞU AYETTE Kİ HİTAPLA BUNU ÖRNEKLENDİRMİŞLERDİR YÖNETİCİ OLARAK KENDİLERİNE İNANANLARLA BİRLİKTE...

Ben ve benimle birlikte biat edeenlerle Allah ın hükmüne teslim olmuşlardanız[ayetin sıra nosunu şuan hatırlamıyorum]

PEKİ SİZİN DEMOKRASİ DİYE SAVUNDUĞUNUZ YÖNETİMDEKİ İDARECİLER İDARE ETTİKLERİ İLE KİMİN HÜKMÜNE KANUNUNA TESLİM OLMUŞLARDIR....





Kuran insan eğitir. Hukuk kurallarını belirler. Ama halk kendi kendini Allahın ilkeleri ile yönetebilir. Kuran A şahsı kral olsun dememiş.

CEVAB.2..DEMİŞ YUKARDAKİ NİSA SÜRESİ 59 DA SİZDEN OLAN ULUL EMİRLER YÖNETSİN YANİ ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKMEDENLER......

Düşünce ve adalete gelince, düşünce eğitmek demek öğreti yüklemek demektir. Kuran İslami öğretiyi insana yükleyerek düşünce geliştirir ve hukuk ilkeleri ile adaleti sağlar. Siz günümüz meclislerindeki anayasa belirleme işlerine demokrasi diyorsunuz sanırım. Ancak kavram olarak demokrasi hukuk belirlemez, sadece yönetimde söz sahibi yapar.

CEVAB..3..Metin bey demokrasi nin çıktığı ilk tarihten günümüze kadar olan süreci bile sizin dediğinizi demiyor.

Akıl vahiyden bir parçadır ve insan Allahın yeryüzündeki halifesidir. Eğer akıl hiçbir şeydir diyorsanız tüm islamdışı insanlar ve günümüz Müslüman geçinen münafıkları masumdur demeliyiz. Çünkü akıl ile bir yere varılamıyor dememiz gerekir. Şayet akıl hiçbir anlam ifade etmiyorsa, tüm insanlar hayvan hükmündedirler. Çünkü doğru ile yanlışı ayıramazlar dememiz gerekir. Oysa insan sadece aklını kullanarak Allahı bulur ve akıl ile doğru yanlışı ayırır. Akıl ile vahyi değerlendirir ve iman eder.

cevab .4. ben akıl hiç bir şeydir demedim ,siz akıl ve vahiy paralel dir dediniz bende HAYIR VAHİY AKILA YÖN GÖSTERENDİR ,AKIL TEK BAŞINA KARANLIKTADIR VAHİY ONU AYDINLIĞA ÇIKARMADAKİ İLAHİ BİLGİ DİR.Yanlışı ve doğruyu belirleyen VAHİYDİR NEYİN YANLIŞ OLDUĞUNA VAHİY KARAR VERİR BU KARARDA ALLAHIN KARARIDIR VAHİSİYLE BELİRLER[AYETLERLE VEREYİM]
BAKARA SÜRESİ...
256- Dinde zorlama (ve baskı) yoktur. Şüphesiz, doğruluk (rüşd) sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulba yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir.
257- Allah, iman edenlerin Velisi (dostu ve destekçisi)dir. Onları karanlıklardan nura çıkarır; inkar edenlerin velileri ise tağut'tur. Onları nurdan karanlıklara çıkarırlar. İşte onlar, ateşin halkıdırlar, onda süresiz kalacaklardır.

YANİ VAHİY AKILA NEYİN YANLIŞ OLDUĞUNU NEYİN DOĞRU OLDUĞUNU BELİRTENDİR AKILDA BUNU KAVRAR VAHİY AKILDAN Bİ KADEME ÖNDEDİR VE ÖYLEDE OLMASI LAZIM DİYORUM.

Geçenlerde yeni çıkan bir dinin tebliğcisi bana dedi ki, senin aklın kördür. Bana bir kitap verdi ve bu yaratıcının sözüdür, bunu aklın kabul etmezse bile iman etmelisin yoksa küfre girersin. Kitabı okurken sakın aklının kör değerlerine inanma dedi. Sizce bu şahsa ne cevap vermeliyim. Çünkü aynen sizin yaptığınız tebliğ gibi tebliğ yapıyor. Siz ne kadar haklıysanız, sizin durumunuza göre bu şahıs da o kadar haklı olmalı. Çünkü ikinizde aklı çöpe atıyorsunuz. Sakın bana aklı çöpe atmıyorum, vahiy akla yön verir falan demeyin. Bir değeri kabul yada red önce, her şeyden önce akıl ile olur. Bu Allahın kabulü de olabilir, basit bir günlük durumda olabilir. Vahiyden önce akıl yargıda bulunur.

PEKİ ŞÖYLE SORAYIM SİZ BİR ŞEYİN DEĞERİNİ NEYLE TARTARSINIZ YANİ Bİ BİLGİ OLMADAN SADECE AKLINIZ VAR ,Ben akıl tek başına DOĞRUYU BULMADA YETERSİZDİR DİYORUM,VAHİY OLMADAN AKIL HİÇ DURUMUNA DÜŞER....

Kuran insan eğitir. Fizik matematik öğretmez. Ayrıca kuran bir telefon gibi de değildir. Telefon maddidir ve yargıda bulunamaz, düşünce eğitemez. Kuran telefonu kullanım Kılavuzu gibidir.

Ayrıca ben akla çok çok önem veririm, tüm inancımıda akıl üstüne kurmuşum. Aklımın kabul etmediği şeyide körü körüne kabul etmem.ehli sünnetin en büyük çıkmazıda aklı basit görmesi olmuştur zaten

Zaten aklı olmayan İSLAM DİNİNİN GEREKLERİNDENDE MUAFDIR,İSLAM DİNİ AKLINI VAHİYLE KULLANANLARIN DİNİDİR..Ve size şunu söyliyeyim ben ne ehli sünnet,ne şia ne müttezileyim....ne şucu nede bucuyum....Ayrıca kuranda AKLINIZI NE KADARDA AZ KULLANIYORSUNUZ,AKLEDSEYDİNİZ,AKLETMELİY DİNİZ ŞEKLİNDE ÇOK AMA ÇOK HİTABI VARKEN BEN YOK AKIL HİÇ TİR DEMEM HİÇTE KURAN MÜMİNLİĞİNE DE SIĞMAZ..

sizden bi ricam olacak DÜŞÜNCE VE KABULLERİNİZİ KURAN VE PEYGAMBERİN ÖRNEKLİĞİYLE BİRAZ ANLATIRMISINIZ VAHİYDEN ALARAK PEYGAMBER ŞÖYLE YAPMIŞTIR FALAN.....şimdiden teşekkürler..
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Temmuz 2011, 20:58   Mesaj No:5
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

Günümüzde deki demokrasi kavramı ile bir müslümanın demokrasi kavramına yükleyeceiği anlam çok önemlidir. Batı kökenli demokrasi anlayışı şüphesiz islam dininin kabul edebileceği bir anlayış değildir.

Demokrasilerde yönetim biçimi kayıtsız şartsız seçen ve seçilene verilmektedir. Bunun içerikliğine baktığımızda şöyle tanımlayabiliriz.

Örneğin:İnsan başkalarının haklarına tecavüz etmediği müddetçe her türlü düşünebilir ve her türlü yaşam şekli seçebilir. Kız çocuğu istediği gibi giyinebilir hatta babasının yanında erkek arkadaşı ile yasak olan bir harekette de bulunabilir bu durum erkek çocuk içinde geçerlidir. Baba geniş bakış persepektifi ile buna müsamaha eder.

Şöyle bir örnekte verebiliriz diyelimki erkek ve bayan evliliğe karar verecekler önce ön evlilik adı altında birlikte yaşarlar bu birlikte yaşayış şekli bazen yıllarca sürebilir eğer birbirlerinden memnun kalırlarsa o zaman evliliği gerçekleştirirler.

Bu örnekler çoğaltılabilinir.

İslam dininde demokrasiden söz etmek akla ve naslara aykırıdır. İslam dininde demokrasi kavramının uzaktan yakından alakası söz konusu değildir. Sebebi şu

İslam dini bir otoritenin mutlak üstünlüğünü kabulden geçer. Bu otorite insanın düşüncelerini ve yaşam biçimini kontrol altına alır. İnsan istediği gibi düşünemez ve bir yaşam şekli belirleyemez. Bundan dolayı Allah'ın otoritesine dayanan bu sistem de demokrasi değil Allah'a kul olma onun emir ve yasaklarını ön protokol imzalayarak(lailaheillallah) peşinen kabul etmeyle mümkündür.

Yani islam dini bir çeşit kulun köleliğini önceden kabul etmesidir. Oysaki bu durum demokrasilerde bunun tam tersidir. Bu sebeple islam dininin dışındaki düşünce ve yaşam biçimini ilgilendiren yada yönlendiren yada yaşam ve düşünce biçimine dair fikirleri olan her sistem din kapsamına girer.

Selametle kalın
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Temmuz 2011, 22:20   Mesaj No:6
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

Günümüzdeki kavram karışıklığının örneklerinden biride hilafet kavramıdır.

Hilafet müslümanların içerisinde bir seçiciler kurulu seçilerek kendilerini yönetecek bir halifenin yani başbakanın yada padişahın farketmez seçmesidir. Bu seçilen kişiye islamda halife denir. İslam dininde Rasulullahtan sonra seçilen ilk halife de hz. Ebubekirdir

Ancak bu seçilen halife başı buyruk hareket edemez ayetlere bakalım.


"Sana da daha önceki kutsal kitabı onaylayıcı ve içeriğini koruyucu olan bu hak kitabı indirdik. Buna göre onların arasında Allah'ın indirdiği ayetlere göre hüküm ver, sana gelen gerçekten saparak onların keyfi arzularına uyma..."maide/48

"O halde onların arasında Allah'ın indirdiği ayetlere göre hüküm ver, onların keyfi arzularına uyma, onların seni Allah'ın indirdiği hükümlerin bir kısmından bile şaşırtmalarından sakın, eğer sana sırt çevirirlerse bil ki, Allah, günahlarının bazısı yüzünden onları cezalandırmak istiyor. Kuşku yok ki, insanların çoğu fasıktır."maide/49

Seçilen halife demokrasi ile değil Allah’ın istediği ölçülerde seçilmek ve yönetmek zorunluluğu vardır.

Demokrasilerde seçen ve seçilen anayasa dedikleri ve insanlar tarafında yaşam biçimi sosyal siyasal ekonomik kültürel ceza hukuku vs tüm yaşantısını helal ve haramların sınırlarını tayin ederek hazırladıkları yasalara uymak ve uygulamak zorunluluğu vardır.

Hilafette bu durum Allah’ın anayası için geçrili iken demokrasilerde bu durum beşer aklının anayasasına dayandırlımaktadir.

Buda doğrudan uluhiyet tevhidi ili ilişkili bir dsurum olduğundan dolayı büyük şirk kapsamına girer.

Uluhiyet tevhidinde "tek ilah" esas alınırken demokrasilerde bu teklik çoğaltılarak kanun koyma ve yürütme birçok ilahcık tarafından yapılmaktadır.

Cenabbi Allah tüm müslümanları şeytanın hilelerine karşı basiretli kılsın
Amin....
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Temmuz 2011, 10:20   Mesaj No:7
Medineweb Sadık Üyesi
KARAKÖSE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KARAKÖSE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5710
Üyelik T.: 18 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:44
Mesaj: 326
Konular: 48
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:53
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

Sn:bilinmez
iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, hayırlı olan ile şerli olanı, güzel olan ile çirkin olanı akıl birbirinden ayırır. şayet Allah hiç peygamber gönermeseydi yine insanları salih amel, adalet, merhamet, güven gibi konularda hesaba çekebilirdi ve bu hesaba çekme adaletsizlik olmazdı. Allah sadece insanlara acıdığı için peygamber gönermiştir. yoksa akıl ile insan kesin doğruya varabilme yargısına sahiptir.
yani, şeyler Allah kötüdür dediği için kötü olmamıştır, kötü oldukları için Allah kötüdür demiştir.dolayısıyla akıl, vahiy olarak sunulan değerleri bile yargılayıp iman edilip edilmemesi gerektiğine karar verir.
Demokrasiye gelince, günümüz demokrasisi çirkin ve sömürücüdür, eyvallah. ancak ben yasa koymaktan söz etmiyorum. yönetimde, yöneticiyi seçmede söz sahibi olunmasından söz ediyorum. yoksa Allah bizi yönetsin diye beklemek nasıl bir mantığın ürünü olabilir ki?

sn: kamer34
dediğim gibi ben demokrasi ile yasa koymadan söz etmiyorum. bir ikincisi Allah köle değil özgür kulları sever. müslüman herşeyden önce özgür olmalıdır ve islamda mutlak özgürlüğü emreder. özgürlük derken saldım çayıra mevlam kayıra durumundan söz etmiyoruz tabii, dedemizin geleneklerindende söz etmiyoruz, insani ilkelerden söz ediyoruz
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Temmuz 2011, 13:31   Mesaj No:8
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

Alıntı:
KARAKÖSE Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Sn:bilinmez
iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, hayırlı olan ile şerli olanı, güzel olan ile çirkin olanı akıl birbirinden ayırır. şayet Allah hiç peygamber gönermeseydi yine insanları salih amel, adalet, merhamet, güven gibi konularda hesaba çekebilirdi ve bu hesaba çekme adaletsizlik olmazdı. Allah sadece insanlara acıdığı için peygamber gönermiştir. yoksa akıl ile insan kesin doğruya varabilme yargısına sahiptir.
yani, şeyler Allah kötüdür dediği için kötü olmamıştır, kötü oldukları için Allah kötüdür demiştir.dolayısıyla akıl, vahiy olarak sunulan değerleri bile yargılayıp iman edilip edilmemesi gerektiğine karar verir.
Demokrasiye gelince, günümüz demokrasisi çirkin ve sömürücüdür, eyvallah. ancak ben yasa koymaktan söz etmiyorum. yönetimde, yöneticiyi seçmede söz sahibi olunmasından söz ediyorum. yoksa Allah bizi yönetsin diye beklemek nasıl bir mantığın ürünü olabilir ki?

sn: kamer34
dediğim gibi ben demokrasi ile yasa koymadan söz etmiyorum. bir ikincisi Allah köle değil özgür kulları sever. müslüman herşeyden önce özgür olmalıdır ve islamda mutlak özgürlüğü emreder. özgürlük derken saldım çayıra mevlam kayıra durumundan söz etmiyoruz tabii, dedemizin geleneklerindende söz etmiyoruz, insani ilkelerden söz ediyoruz
Eyvallah güzel abim
Zaten sizin öyle düşünmediğinizi biliyorum.
Sadece batı kökenli demokrasi anlayışının islam dini karşısındaki zıtlıklarını dile getirmye çalıştım.

İnsan ancak Rabbisinin buyruklarına teslim olduğunda gerçek manada kula kulluktan kurtulup Rabbisine kul olmayı hak eder eder gerçek özgürlükte budur.

Sayın yazarımız sizin yazılarınızı beğeniyle okuyoruz birçok noktada Allah'ın izni ile hemfikiriz.
Ben demokrasi kavramını açarken yazımın başındada belirtmiştim zaten şunu demiştim.

Bu kavrama ancak müslüman anlam yüklerse anlam kazanır fakat günümüzde bazı piyasa yazarları ve mealciler bu kavramı batının kast ettiği manada öylesine överlerki sanki islamın ta kendisiymiş gibi sunarlar işte benim sitemim onlaradır.

Allah'a emanet olunuz
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Temmuz 2011, 19:22   Mesaj No:9
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, hayırlı olan ile şerli olanı, güzel olan ile çirkin olanı akıl birbirinden ayırır. şayet Allah hiç peygamber gönermeseydi yine insanları salih amel, adalet, merhamet, güven gibi konularda hesaba çekebilirdi ve bu hesaba çekme adaletsizlik olmazdı. Allah sadece insanlara acıdığı için peygamber gönermiştir. yoksa akıl ile insan kesin doğruya varabilme yargısına sahiptir.
yani, şeyler Allah kötüdür dediği için kötü olmamıştır, kötü oldukları için Allah kötüdür demiştir.dolayısıyla akıl, vahiy olarak sunulan değerleri bile yargılayıp iman edilip edilmemesi gerektiğine karar verir.
metin adı güzelden alıntı....

sanırım burdada yanılmışsınız ve sizden ricam kuranın şu ayetinden ne anlıyorsunuz onu yazın lütfen...

Sizin iyi bildiğiniz bir şey kötü,kötü bildiğiniz iyi olabilir siz BİLEMEZSİNİZ ALLAH BİLİR....

Bu ayetten ne anlıyırsunuz vahiy olmasaydı kabil abili vurduktan sonra GÖMESEYDİ YA Bİ KUŞ DAN DAHA FAZLA BEYNİ[AKIL ORGANI] VARDI..ama lütfen yukarda verdiğim ayetten ne anlıyorsunuz onu yazın....

demokrasiye gelince müslüman demokrasiye ne anlam yükleye bilir nede farklı tevillerle islama uyarlaya bilir bu şuna benzer tıpkı ELMAYI,ARMUT YAPMAK...

Sayın çok ama çok değerli arkadaşlarım KAVRAMLAR NE İSE ODUR,demokrasinin ilk tanımlayanlar nasıl ve ne yükleyerek tanımlamışlar ne amaçlamışlar ONU VERİN BAKALIM ELMAYI ,ARMUT YAPMAYALIM LÜTFEN ..
Alıntı ile Cevapla
Alt 22 Temmuz 2011, 20:45   Mesaj No:10
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlarda Kuran Paradoksu

Sayın bilinmez abim

Söylediğiniz çok doğru

Bazı kişiler islamda halifenin seçili çoğullar meclisi tarafından seçilişini demokrasiye benzetirler bu durum kısmen benzemiş olsada aslında yukarıdada açıkladığım gibi islam dini ile hiçbir alakası yoktur.

Biri Allah'ın vahyine dayanır biri henüz tuvalete gitmesini bilmeyen beşer aklına dayanır.

Batının demokrasi anlayışının en güzel örneklerinden biride insanların yabani merkepler gibi plajalarda bikini ile içiiçe denize girebilecekleri anlayışıdır.

Mesela diyorlarki allah gelip insanları yönetmeyeceğine göre insanlar kendi içlerinde seçtikleri kişiler tarafından bu yönetim gerçekleşecektir.

Bu durum monarşide babadan oğula geçen bir miras olduğu için tıpkı osmanlıdaki gibi bu durum islama aykırıdır islama en yakın olan yönetim biçimi demokrasidir diyorlar.

Şehit seyyid KUTUB'un bu mantıklara verdiği çok güzel cevaplar mevcuttur.

Ben şunun için bir müslüman buna anlam yüklerse islama uygun anlam yükler. mesela Muhsin hoca tasuvvufu tarif ederken islamın ta kendisini tarif eder her zaman fakat tasauvvufu icat edenler hiçte muhsin hocanın yüklediği anlamı yüklemezler olaybu

Eğer Muhsin hoca gibi düşünür onun gibi o kavramlara anlam yüklersek bir sıkıntı yok.
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Müslümanlarda Cami Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL KARAKÖSE Makale ve Köşe Yazıları 3 08 Ekim 2013 21:26
Müslümanlarda Totalitarizm Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL KARAKÖSE Makale ve Köşe Yazıları 5 29 Eylül 2010 21:22
Müslümanlarda İbadet Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL KARAKÖSE Makale ve Köşe Yazıları 1 18 Eylül 2010 22:29
Müslümanlarda Ecdad paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL KARAKÖSE Makale ve Köşe Yazıları 1 01 Ağustos 2010 14:04
Müslümanlarda Saadet Paradoksu/M.METİN ADIGÜZEL KARAKÖSE Makale ve Köşe Yazıları 0 03Haziran 2010 23:06

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.