Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Zeynel Hadi,Açılış Tarihi:  26 Temmuz 2011 (17:22), Konuya Son Cevap : 29 Temmuz 2011 (09:35). Konuya 9 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 26 Temmuz 2011, 17:22   Mesaj No:1
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Zeynel Hadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13008
Üyelik T.: 10 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:56
Mesaj: 13
Konular: 7
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor?

Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor?


İlk bakışta bu sorunun gereksiz olduğu düşünülebilir. Camilerin cuma günleri dolup taştığı, Bayram Namazlarında camilerde yer kalmadığı, Kandil gecelerinde, Ramazan'da camilerin dolduğu söylenilerek bu sorunun anlamsız olduğu söylenebilir. Bilinçsiz kalabalıkların, geleneksellikten kaynaklanan inancın etkisiyle haftada, yılda bir kez camiye uğramanın bir müslüman için ve Allah'ın evi olarak kabul edilen Camiler için yeterli olmadığını kavramak, anlamak kolay değil elbet.

Masum bir soru olarak gözükebilir bu soru. Sıradan bir insana, yada Camide görev yapan bir imama bu soru sorulduğunda, o kişi, saatlerce Müslümanların Camiye neden gitmediklerini izah etmeye çalışabilir: Çalışma yoğunluğu, Hayat şartları, Dinden uzaklaşma, Kötülüklerin yaygınlaşmasıyla insanların bozulma sürecine girmelerinden dolayı ; camiden uzaklaşma, Dini bilgisizlik, Gelenek ve göreneklerin gün geçtikçe bertaraf olması vb, yüzlerce gerekçe üretilebilir cevap verenler tarafından.

Ancak ben bu yazımda bunların hiçbirisinin üzerinde durmayacağım. Üzerinde durmak istediğim konu; İslamı iyi bilen, İslam adına mücadele eden, Mevcut emperyalist ve kapitalist sistemlerle bütün gücüyle savaşan - mücadele eden, Kur'an ve Sahih sünneti iyi bilen, Hak ile batılı birbirinden ayırabilen, Mezhebi - mistik - Cemaat- Grup gibi ayrıştırıcı oluşumların olumlu ve olumsuz yönlerini iyi bilen yani kısaca Vahyi kuşanmış bir çok Mü'minin Camilere neden mesafeli durduklarını irdelemek olacaktır.

Bizler İmam olarak insanların neden camilere gelmediklerini sorgularken kendi eksiklerimizi ve hatalarımızı görmek istemiyoruz. Özeleştiri yapmıyoruz, yapamıyoruz. Oysa camilere insanların ilgi duymalarını, gelmelerini, iş-aş ve zorunluluğun dışında kalan zamanlarını camide geçirmelerini sağlayabilmek gibi önemli bir sorumluluğumuzun olduğunu gözardı ediyoruz.

İmam'ın; insanları camiye çekebilecek kapasite, donanım ve birikime sahip olamaması insanların camiden uzaklaşmasına sebep oluyor haliyle. Geleneksel ve Klasik bir din anlayışı artık insanları tatmin etmiyor. Sevap endeksli bir islam anlayışı artık insanları doyurmuyor. ''Şunu şöyle yaparsan, şu kadar okursan, şu kelime ve sıfatları şu kadar tekrar edersen; şu kadar sevap kazanır cennetin en güzel bölümünü kaparsın'' demeler artık inandırıcı gelmiyor, gelemez de. İnsanların artık gözleri, gönülleri açıldı. Yüzyıl öncesinden yazılmış hurafe ve masaldan başka içinde hiçbir doğru bilgi barındırmayan; kara davutlar, nuru muhammediyeler, envarül aşıkinler, gizli ilimler hazineleri'ne artık insanlar inanmıyor. Gereksiz, yersiz ve Kur'an dışı bilgileri insanlar artık farkediyor. İmam da haliyle artık masal ve menkibelerle uğraşmamalı, insanları bu tür gereksiz bilgilerle oyalayamayacağını hesaba katmalıdır.

Müslüman bir imam hem fikirsel hem de zihinsel yönden özgür ve bağımsız olmalıdır. Müslümanlara öncülük eden bir İmam; Mezhebi taassub, kuşatıcı olamayan bir cemaate bağlılık, İslami yönü ötedenberi tartışmalı olan herhangi bir tarikat-tasavvuf'a bağlılık gibi olmaması gereken taassubi özelliklere sahip olduğunda öncelikli olarak kuşatıcılık vasfını kaybetmiş demektir.Takıntılar ve saplantılardan kendini arındırmamış bir imam cemaati camiye toplayamaz, cem edici vasfını koruyamaz.

İmam öncelikli olarak kendisi cem edici olmalı ki cemaati cem edebilsin. Bugün Mü'min olan insanların camiden uzaklaşmalarının en önemli sebebi takıntılı imamların bir türlü takıntılarından vazgeçememeleridir. Ve gün geçtikçe bu durum Diyanet'in, İmamların aleyhine dönmektedir. Artık Diyanet imamlarını beğenmeyen kenarda köşede bir cami, mescid inşa etmekte ve inandığı, kabul ettiği islam anlayışına uygun bir imamı bulup onun arkasında namaz kılmaktadır.

Bizler ''gelen gelsin gelmeyenden bize ne'' deme hakkına sahip değiliz. İslamı bilen, kendileriyle konuştuğumuz zaman karşılarında dut yemiş bülbüle döndüğümüz İslami birikime sahıp olan Muvahhid

Mü'minleri camiye çekmeliyiz. Bu anlayışı yıkabilmenin tek yolu hurafelerden arındırılmış bir Kur'an ve İslam anlayışına sahip olmamızdır. Bunu başardığımız an Camileri; bilgili, donanımlı ve cesur müslümanlarla doldurma imkanını elde edebiliriz. Aksi takdirde, islam ve Kur'an'dan habersiz, evde oturduğunda da eşiyle didişen ve evden çıkmak zorunda kalan, başka bir mekana gitme olanağı olmayan ve sonunda ''ölüm yaklaştı, bari bu yaşımdan sonra camiye uğrayayım'' diyen, camiye geldiğinde de bütün enerjisini imamın eksiklikleri ve hataları üzerine harcamaya çalışan bir cemaat profilinden başka cemaat bulamayız.

Mü'min, Muvahhid, takıntısız, özgür ve cesur müslümanları camiye çekebilmek için öncelikli olarak geleneksel din anlayışımızı sorgulamalı, yeniden Kur'an endeksli bir islam anlayışına dönmeli, Resulullah'ın bize ulaşan sahih sünnetini içselleştirmeli, ilmi anlamda birikimli ve donanımlı hale gelmeli ve bu imamın arkasında namaz kılınmaz yargısını yıkmalıyız. Aksi takdirde mevcut cemaatımızı dahi kaybedebiliriz.
Zeynel Hadi
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Zeynel Hadi 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Büyük bir laboratuvarın içinden; hz.adem,... Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 1 1839 03 Ocak 2012 00:41
Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor? Makale ve Köşe Yazıları bilinmez 9 3363 26 Temmuz 2011 17:22
Zulüm ile abad olunmaz Makale ve Köşe Yazıları Zeynel Hadi 1 2209 24 Şubat 2011 02:12
Boşlukta Debelenmemek İçin... Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 4 2285 30 Aralık 2010 12:45
Kreş'ten Huzurevi'ne Nasıl Gidilir? Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 2 2307 20 Aralık 2010 17:16

Alt 26 Temmuz 2011, 20:33   Mesaj No:2
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor?

Evvela bu güzel konuya değindiğiniz için teşekkürler hocam....

Ben hakka yakinen iman eden muvahhid mümin bir müslüman olarak sizinde bahsettiğiniz CAMİYE [MESCİDE] gitmeyenlerdenim...Ha ben beş vakit namazını kılan cuma günleride öğlenin farziyetinin devam ettiğine inanan ve cuma günüde camiye gitmeyip öğle namazını eda eden biriyim...Size neden gitmediğimi bi kaç madde halinde sıralıyacam belki bu satırlarımdan sonra aslında MUVAHHİDLERİN neden camiye gelmedikleri üzerine bi tespitiniz olur ve bundan sonrada yapacaklarınızla BİZ MUVAHHİDLERİN TEKRAR MESCİDLERE GELMEMİZE YARDIMCI olur sunuz ve rabbimizde sizin ecrinizi artırır inşaallah..

1..Gittiğimiz mescidlerde[camilerde] minbere çıkan hocalarımız içki haram kumar haram,zina haram,faiz haramı anlatırlar daha sonra bu anlatımlar bitince DEVLETTEN Allah razı olsun diye dua ederler bizlered amin diye bağırırdık.Bir gün içkiyi,kumarı,faizi,fuhuşu hükmen kim serbest etmişi araştırdı baktım ki DEVLET çıktı karşıma,,.....yani biz bu camilerde kimler Allahın hükmüne rağmen hüküm koyup Allahın hükmünü çiğniyor onunda anlatılmasını bizler saatlerce abdesti bozan haller anlatıldığı gibi güncel anlamıyla İMANI BOZAN HALLERDE ANLATILSIN DİYORUZ GİZLENMESİN..

2.minbere çıkan hocalarımız KAFİRLERLE DOSTLUK kuranlar onlar gibidirler onların dostlarıdır ayetlerini okuyup bizlere anlatıyorlardı bizlerde dinliyor ve kim yahudi ve hırıstiyanlarla dosluk kurarsa Allah belasını versin diyorduk..sonra baktık ki hocalarımızın bağlı bulunduğu diyanet işleri başkanları PAPALARLA CAMİLERİMİZDE HEDİYELEŞİYOR KUCAKLAŞIYORLAR gittik hocalarımıza dedikki ya hocam bu anlattıklarınla bunlar ne deyince bize DİYALOG dediler bizde bilinçsizce hani ayet DOSLUK KURULMAZ DEMİŞTİYE,DİYALOG herhalde başka birşey DİYALOG olunca kurula bilinir ne yapalım ismen değişen bu işler HÜKMENDE DEĞİŞİR herhalde dedik yine devam ettik camilere..

3..kış aylarında öğlen namazı bazı illerde 12 den önce bazı illerdede 12 ye rast geldiği için cuma günleride öğlen namazı vaktinde kılınırya cumaya camiye gittiğimizde öğlen saati vakti baktık ki oda ne CEMAATTE YOK HOCADA sorduk soruşturduk sebebini sonra öğrendik neymiş MEMURLARIN İŞ SAHATİNE DENK GELDİĞİ için NAMAZIN VAKTİNİ geri almışlar memurlarda iştirak etsin diye bunları hocalara sorunca kimi hoca VAKİT UZUN OLUR DEDİLER KİMİDE DEVLET[DİYANET] dediler.....

neyse hocam fazla uzatmıyayım her ne dedikse hocalarımız DİYANET,DEVLET dediler bizde sonunda dedik peki bu kadar diaynete ve devlete bağlı kalmak esas alınan yerler acaba rabbimizin hükmünde nedir karşımıza şu çıktı....DIRAR MESCİDLERİ.....neydi bu DIRAR dinin Allah değil ,laik demokratik kemalist bi rejime has kılınan yerler ha içlerinde bunu yapmayan lar var mı olabilir ümidiyle belki siz öyle değilsiniz ben neden gelmediğimi anlatmak istedim saygı değer hocama...

şimdi rasulullah nasıl ki kabaden hicret etti ama geri döndü aldıysa Allahın yardımıyla bizde rabbimizden bunu duamızla istiyoruz rabbim dininde sıradda ayaklarımızı sabit kılsın....
Alıntı ile Cevapla
Alt 26 Temmuz 2011, 22:54   Mesaj No:3
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor?

Mescid-i dırar yazıları altında neden gelmediklerini açıkladım, lütfen okur musunuz sayın hocam...
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Temmuz 2011, 01:54   Mesaj No:4
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor?

FERDİ adlı üyemiz ben Medineweb foruma geldiğimden bu yana herkesle elimden geldiği kadar iyi geçinmeye çalıştım. Amacım sadece Allah rızası için bildiklerimi okuduklarımı ve dinden anladıklarımı medineweb ailesi ile paylaşmak olmuştur.

Benim kurandan ve sünneten anladığım din anlayışım birilerine rahatsızlık vermişse bu benim değil onların sorunudur.

Ayrıca ben hiçbir zaman hiçbir göreve talip olmadım bazı güzel insanlar bu görevlere beni layık gördüler bende kabul ettim.

FERDİ adlı üyemiz bu sitede seninle hep iyi geçinmeye çalıştım fakat bu durum senin başkalarına sövmene göz yumacağım anlamına gelmez.

Eğer ilimde kendine güveniyorsan ki ilminin olduğunu biliyorum o halde yanlış bulduğun düşüncelere karşı edepli adaplı bir şekilde buyur katılımlarını yap bizlerde varsa yanlışlarımız düzelelim.

Ama sen sokak diliyle konuşuyor insanlara bırakın hakareti kahvehane diliyle sövüyorsun sonrada kalkmış baş editör yazılarımı siliyor diyorsun peki ne yapmılıydım bu sövgü dolu sözlerinize eyvallahmı deseydim.

Birde site kurancı sapıkların eline geçti gibi yine sana yakışan bir cümle kurmuşsun size soruyorum siz kurandan bu kadar rahatsızmı oluyorsunuz. Neden kurandan bu kadar korkuyorsunuz. Hem bu kurancı sapıklar kimlerdir.

Neyse kaydınızın silinmesine gelince eğer siz bu uslübünüze devam edeceksiniz zaten sizi biz aramızda görmek istemiyoruz olay bu kadar net.

Kaydımı silin mnatığıda moda oldu eğer siz bize ve kurana tahammül edemiyecekseniz foruma girmezsiniz olur biter

__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Temmuz 2011, 04:32   Mesaj No:5
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor?

BAK ferdi senin kendinle sorunun olduğunu görüyorum öncelikle kendinle olan sorunlarını çözersen inanki olayları daha sağlıklı analiz edeceğine inanyorum.

Kullandığın uslüp eleştirdiğin insanların uslübünden çok daha nahoş olduğunu söylemiştim YİNE aynı cümleleri sizin satırlarınızda görmek mümkünüdür.

Birde siz birilerinin şahsi hususunda olayı genelleştirerek başka değerli yazarlarımızı ve başka insanlarıda konuya dahil ettiniz.

Klasik ramazan etkinlikleri ile ve mescidlerle ilgili gerek Yasemin Ataman bacım gerek İrfan hocam gerkese bazı üyelerimiz yazılar yazdılar sizin ithamınız heppimizi kaplıyor.

Ben sizi kuran düşmanı göstermedim siz kurancı deyince size o cümleleri kullandım. Birde bizim forumumuzda bi tane sadece kurancı vardı oda siteden uzaklaştırıldı.

Size karşı yaptığım itiraz ve karşı çıkma sebebim sizin eleştirileiniz yada tenkitleriniz yada serzenişlerinizden dolayı değildi. Sizin edeb sınırlarını aşan uslübünüz dolasıyla olduğunu yukarıda açıkladım.

Biz burada kimsenin avukatlığını yapacak değiliz isteğimiz Allah'ın rızası doğrultusunda birşeyler verebilmektir.

Sizin bidat ve hurafelere karşı olan tutumunuzun bizzat şahidim bunu biliyorum. O yüzdende bu güne kadar sizinle kattiyen bir sorun yaşamadım fakat sizin o uslübünüzü asla tasvip etmem.

birileri alimlerimizi papaz,haham,sapık olduklarını,
mezheplerimizin uydurma olduğunu,

camilerimizin darunedve olduğunu,
imamlarımızın belam olduğunu burada açık açık yazıp,yönetimden destek görüyorsa,benim gibi gariban buna hoşt demek zorunda kalıyorsa,ve suçlu ben ilan ediliyorsam,adaletinize şapka çakarmam lazım!
alıntı

Hiçkimse alimlerimizi papaz yapmamış yapamazda

Mezheplerin uydurma olduğu söylenmemiş mezhep taasupçuluğunun ve körü körüne taklit etmenein dindeki sakıncaları dile getirilmiştir

Hiçkimse camilerin darulnedve olduğunu söylememiş tağuti rejimlerin kendi varlıklarının temanatı olarak gördükleri mescidleri onların emellerine uygun kullanılmaması gerektiği vurgulanmıştır. Zeynel Hadi hocamda bunu güzel bir şekilde kaleme almıştır.

Beni soracak olursan ben normal namazlarımı denk geldiğimde bu camilerde kılıyorum.

Hiçkimse imamlarımızı belam ilan etmemiş belamlık sıfatını olabildiğince güzel işlenmiştir.Eğer bu sıfatı hak eden günümüzde böyle imamlar var ise oda onların sorunudur.

Ben bunu kaç kezdir yazıyorum imam Allah'ın dinini aleni bir şekilde anlatıyor tebliğ çalışmalarını birilerinden aldığı üç kuruşluk maaş yüzünden korkarak anlatmıyorsa evet ben söylüyorum o kişi belamdır.

Bunu bilenler çok iyi biliyorki 1928 türkiyede yapılan ilk sözde demokratik seçimden sonra zavileyeler tekkeler kapatılmış din devlet işleri birbirlerinden ayrılacaktır palavrası üzerine dini tamamen devletin tekeline koymuşlardır.

Bu amaçlarına uygun olarak din görevlileri ve camiler hızla inşa edilmiş din devlet ilişkisi bugünkü halini almıştır.

Son osmanlı şeyhül islamı mustafa sabri bu duruma destek verenleri bu sessiz kalanları 1928 lerde tekfir etmiştir.

Din devletin tekelinde olmaz devlet dinin temel kaideleri üzre bina edlir. Günümüzdeki bu ters durumu eleştirmek doğru olmadığını söylemek ayrı birşey sizin iftira atarak söylediğiniz mevzular ayrı birşeydir.

Helallık meselesine gelince sizden helallık almam için eğer kendi düşüncelerimden taviz vermemi istiyorsanız bunu yapmam. Kendi din anlayışım uğruna bedel vermem gerektiğinde gücüm nisbetinde verdim eğer yine bedel vermem gerekecekse o bedeli vermeye hazır olduğumu bilmenizi isterim.

Yolunuz açık olsun Rabbim doğruyu sizede nasip etsin ben size hakkımı helal ediyorum.

Allah'a emanet olunuz
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Temmuz 2011, 09:17   Mesaj No:6
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor?

Hak talebinde bulunanlar HAKKA GÖRE HAKLI olmalıdırlar...ferdi bey siz hangi peygamberin döneminde yaşasaydınız uslubunuzda bu olurdu.....ama ne diyeyim sizede yakışmış,

siz camilerde benim yazdıklarımın olmadığını diyorsanız size diyeceğim siz hiç camilere gitmemişsiniz ,ferdi bey müftülük içhizmete göre namazdan yarımsaat önce ve sonra camiler açılıp kapanır MÜSLÜMANLARIN MESCİDLERİ KAPATILIR MI HİÇ....ama aynı durum KİLİSELER İÇİN GEÇERLİ DEĞİL,Ayrıca turistlerin uğrak yerleri olmuştur hz ömer kendi döneminde KADINLARIN GİYİMLERİNDEN DOLAYI FİTNE ÇIKMASIN DİYEDE BU UYGULAYI UYGULATMIŞ,Bu gün istanbula gelin en gözde camilere çıplaklarla dolu NEYMİŞ İSLAMIN HOŞ GÖRÜSÜ,,,,,Bak ferdi bey işte HOŞT kelimesini burda kullana bilir insanlar bende BEYAZIDDA Bİ İKİNDİ NAMAZINI KILDIM çıktığımda kapıda her zaman para toplayan yaşlı bi amca İÇERİYE GİREBİLİRMİYİZ DİYEN ÇIPLAK İKİ KİŞİYE TABİ TABİ EFENDİM BUYRUN BUYRUN DİYORDU ETRAFTAKİLERDE ONLARI SEYREDİYORLAR VE BEN O AMCAYLA İÇERİ GİRMEK İSTEYENLERE HOP VE HOŞT DEDİM bi güzelde azarladım.....ha camide olan cemaate uymadım TEK BAŞINA onlar cemaatkende namazsımı kılmıştım[camiye gitmeme sebeblerimizden biride budur]

varsa dostum bu mescidlerin dırara çevrilmediklerine dair delilin buyur adabınla edebinle yaz YAZDA AYAKTA ALKIŞLAYAYIM YOKSA DA BARİ HAKSIZLIK EDEİP HAK TALEBİNDE BULUNMA..............

Selamıda demişsinizya GERÇEKTEN HİDAYETETTE KALANLARIN ÜZERİNE OLSUN....Yazının içerisinde değindiğin sadece bi konuda halklısın ODA HAKSIZLIK oda yönetimce haksızlık yapıldığı ama olsun ben o abilerimide anlaya biliyorum BU ORTAMDA VE HAK TALEBİNDEDE BULUNMUYORUM BELKİ BENİMDE Bİ EKSİKLİĞİM VARDIR DİYORUM RABBİM BU EKSİĞİM VARSA BUNDA BANA YARDIM ETSİN ......
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Temmuz 2011, 09:35   Mesaj No:7
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor?

Ve yarabbi kalbimde müslümanlara karşı kin bırakma....
Alıntı ile Cevapla
Alt 28 Temmuz 2011, 23:15   Mesaj No:8
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Zeynel Hadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13008
Üyelik T.: 10 Aralık 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:56
Mesaj: 13
Konular: 7
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor?

Yazımın üzerinde bu denli tartışmaların olması olumsuz gibi görünse de fikir teatisi açısından sevindiricidir. Ancak kırıcı ifadelerin, hakaretvari söylemlerin, sapıklıkla ithamın bu kadar rahat dillendirilmesi ciddiyet noktasında problemli bir yaklaşım olmuştur.Yapılan yorumlardan şahsen ''mevcut camilerimizin dırar mescidi olduğu, görev yapanların bel'am olduğu ve buralarda müslümanların namaz kılmamaları gerektiği'' görüşlerine katılmıyorum. Peygamberimiz Tebük Savaşı'na hazırlanırken münafıkların inşa ettikleri Dırar mescidiyle mevcut camilerimizi ayni kefeye koymak kesinlikle sağlıklı bir yaklaşım değildir. Bugünkü mescidler; laik sistemin kontrolünde dahi olsa, laik sistem inşa etmemiştir. Samimi insanların büyük fedakarlıkları sonucu Allah'ın rızasını kazanmak için inşa edilen bu camilerimizi Dırar mescidinden ayırmak gerekir. Laik ve Kemalist sistem zaman zaman kontrolü elinde olduğu halde bu camilerin kendilerine tam anlamıyla hizmet etmediklerini, kontrolden çıktıklarını, insanlara İslam'ın tebliğ edildiği mekanlar olarak gördükleri zamanlarda müdahale etmiş, ahırlara çevirmiş, kapatmış, görev yapan samimi imamları derdest etmiştir. Yakın zamanda 28 şubat postmodern darbe sürecine birçoğumuz şahitlik ettik. Bu kuralsız ve ahlaksız sürecin aktörleri camilere
müslümanların çocuklarının dahi gitmelerine izin vermediler. Günümüzde de bu darbe sürecinin etkilerini görmekteyiz. Her darbe dönemlerinde camilere yönelik kuralsız baskılar öncelikli olarak sürdürülmüştür. Bu aynı anlamda şunu göstermiştir ki laik ve kemalist sistem kendi kontrolünden çıkan mescidlere tahammül edememektedir.Camilerin Dırar mescidi olarak kabul edildiği takdirde laik ve seküler zihniyetin rahatsızlık göstermemesi gerekirdi.
Şunu elbette ki gözardı etmemek gerekir: Bugün camileri dörtbaşı mamur bir şekilde islama hizmet mekanları olarak kabullenmek imkansız. Ama geleneksel dahi olsa müslümanım diyen samimi insanların katkılarıyla yapılmış mekanlardır. Bu mekanlarda görevi ihdas eden imamların gerçek manada hurafelerden arındırılmış bir islam anlayışına sahip olduklarını iddia etmek zor. Ancak imamlar böyledir diye islamı bilen insanların camilerden uzaklaşması ve meydanı bu tip imamlara bırakması son derece yanlıştır. Sayıları seksenbini aşkın cami ve imamların tamamının bilgisiz, cahil ve islamdan habersiz olduklarını iddia etmek elbetteki büyük bir haksızlıktır. Bu yaklaşım yıllar öncesi için iddia edilebilir ancak bugün; samimi, islamı bilen, kendini yetiştirmiş, islam ile küfrü ayırdedebilen, fedakar genç imamların bir hayli sayısının arttığını görmek gerekir. Bu anlamda camileri dırar olarak kabul etmek hem Camilere hem de Muvahhid imamlara haksızlıktır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Temmuz 2011, 03:40   Mesaj No:9
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor?

Zeynel HADİ hocam meseleyi çok objektif bir yaklışımla değerlendirmiş olduğunuz için öncelikle yüreğinize sağlı diyorum.

Sizin konunuz üzerine yapılmış olan bu mülaza hakaret ve sövgü olmadığı müddetçe son derece faydalı olduğuna inanıyorum. Fakat bazı arkadaşlarımız şöyle bir tavır takınıyorlar.

Karşılarındaki insanlara sokak diliyle sövmek ki yazının bi tanesini silddim karşı tarafında aynı uslüple kendisene sövmesini ister gibi bir tavır içerisindeler. Böyle bir durumda müdahele ettiğimiz zamanda bu sefer hakaret vari söylemlerini şahsımıza yöneltmekten geri kalmıyorlar.

Şimdi hocam biz kabul etsekte kabul etmesekte türkiyede sizinde işaret ettiğiniz gibi mevcut camileri mescidi dırar görev alan imamlarıda belam olarak telaki eden bir kesim vardır.

Benim üzerinde durmak istediğim mevzu şudur. Bizler konuşmaktan fikirlerimizi söylemekten korkmamalıyız ancak ölçüyüde aşmamalı birbirlerimize sokak diliyle söverek konuşmamalıyız. Bazı arkadaşlarımız herkesin kendileri gibi düşünmesini isterler ve karşı tarafın fikirlerine tahammül etmezler yada onların yanlış bulduklarını fikirlerinden caydırmak yerine küfürlü kelimeler kullanarak cevap verirler bu yanlış.

Sizin tespitlerinize gelince hocam.

Benim 5 dayımda imamlık yapmıştır heleki mele Osman dayım ki bu dayım çok uzun yıllar Muş bulanıkta imamlık görevini yapmış şuan Van erciş ilçesinde görev yapmaktadır.

Bu dayım Allah'ın kitabında ve rasulullahın sünnetinden neyi doğru biliyorsa onu insanlara anlattığını ve laik zihniyetinin dini boyunduruğu altına almayı amaçladığını bundan takriben 20 sene evvel ben o dayımdan öğrendim.

Birgün annemler eski örften kalma kulaktan dolma bilgilerle Van da bulunun türbelere gittiklerine ve kabirllerden yatanlardan medet umdukklarına şahit oldum ve bu duruma şiddetle karşı çıkmıştım bunun üzerine babam bu dayımı çağırmış ve dayım hiç unutmam beni alnımdan öpmüştü ve yiyenim doğruyu söylüyor demişti.

İşte ben bu dayıma belam diyemem her kadar bazı fikirlerini benimsemiş olmasamda

Bunu şunun anlattım

Diyorumki kişi Allah'ın dinini birirlerinin yada bazı mercilerin isteğine amacına uygun hareket etmediği müddetçe o kişi belamlık sıfatını hak etmiş olmaz. Belamlık Allah'ın dinini bilerek (yani bilinçli) halkın istek ve arzularına yorarak halkı islama tabi olmaya değil islamı halka uydurmaya çalışan insanların sıfatıdır.

Böyle imamlar yokmu günümüzde tabiki vardır. laik mercilerin dinini yada din anlayışlarını minberlerde anlatan halkı sanki bu kemalist zihniyetli kesimlerin din anlayışlarının da islamda caiz olabildiğine inandırmaya çalışmak,bidat hurafelere adeta çanak tutmak bir maaşa teslim olmuş güdümlü tüm imamlar belamlık sıfatını hak ederler.

Ama imam kürsüye çıkıp aleni bir şekilde Allah'ın dinini anlatabiliyorsa ben şahsen o imamın değil arkasında namaz kılmamak ellerinden öperim.

Mescidlere gelince

Mescidi dırar münafıkların başı ibni selülün büyük para harcayarak kurduğu bir mesciddir . Bu mescid vahiy döneminde olduğu için cenabbi Allah bu münafık başının kalbinde gizlediği niyetinide peygambere bildirerek ibn-i selülün bu mescidi tefrika yaratmak ve sizleri birbirlerine düşürmek için yapmıştır sakın bu mescidde namaz kılma buyurarak bu konuyu açıklığa kavuşturmuştur.

Mevcut rejimlerim islamın (i) sinden rahatsız olan tağuti sistemler eğer bu tarz mescidler bina etmişlerse bu mescidler mescidi dırar kapsamına girer. Fakat türkiyede vakıflar adı altında halkın kendisi bağış paraları toplayarak yaptıkları camiler ki şuanda bir tanesinde benim kayın babamın başkanlığında istanbul kaynarcada yapılmaktadır belkide şuan bitmiştir. İşte bu tarz camileri halk biz bu camileri inşa edelim burada tefrika ve Allah'ın dinini tahrif edelim diye bir niyetle yapılmamaktadır.

Ben bu tarz niyetlerle inşa edilmiş camilerde namaz kılarım. Bu camileri inşsa edenlerin fikirlerini benimsememiş olsam dahi.

Şurasıda bir gerçektirki nerde bir cami inşa edilirse tağuti rejim derhal o camiye bir imam tayin ederek kontrolu altına almaya çalışır işte burada tayin edilen imam şunun hesabını yapmalıdır. Ben Allah'ın istediği dinimi anlatıyorum yoksa tağutların istediği dinimi anlatıyorum bunu çok iyi hesaplaması gerekmektedir. İmamın tutacağı bu yol onun kime kulluk ettiğinin de yol haritasını ortaya koyacaktır.

Yoksa minbere çıkarak batıdan laiklik ve demokrasiyi yada sözde medeniyeti ithal edip osmanlıdan arta kalan toplumun başına dinsizliği bela edenleri mevcut şeriat devletini lav ederek yerine tağutluğu getirenlere Allah'tan rahmet okuyanlar elbetteki belamlardan başkası olamaz.

Mescidleri yıkarak ahırlara çevirenleri hatta bir dönem kuran okumayı yasaklayan ezanı türkçeleştiren tuğyan etmiş kafirlere rahmetler okutulan tüm mescidler birer mescidi dırardırlar. Bu eylemeri gerekleştiren tüm imamlarda birer belamdırlar.

Allah'a emanet olunuz hocam
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Temmuz 2011, 09:35   Mesaj No:10
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Müslümanlar Neden Camiye Gitmiyor?

zeynel hadi hocam ,camilere gitmiyoruz derken camilerde ki sizinde dediğiniz gibi muvvahhid imamların dışındakilerin arkasında saf tutmayız manasındaydı yoksa bazen arkadaşlarla özellikle tam namaz vakti gider ve caminin için de onlardan önce saf tutatarız ve cemaatten bunu soranlarada OTURUR NEDEN YAPTIĞIMIZIDA ANLATIRIZ...

Yani burda yazdıklarımızı aynen uygularızda SİZİNDE DEDĞİNİZ GİBİ BU CAMİLERİ DIRARADA ÇEVİRMİŞ OLSALARDA HALKIN BAĞIŞLARIYLA YAPILAN BU MESCİDLERİ bunlara bırakmayız sizin yazınıza yazdığım ilk yazımın sonundada bunu RASULULLAH KABADEN HİCRED EDDİ AMA GERİ DÖNÜP ALDI DEDİM bizde aynen devam ediyoruz...sanırım yazdıklarımı tam anlata mamışım galiba....ve tekrar ediyorum bu konuyu açtığınız için tekrar teşekküğrler sayın hocam...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Müslümanlar Neden Geri Kaldı?-3-/Bedia Özdemir Tokel Bedia Özdemir Tokel Makale ve Köşe Yazıları 1 07 Aralık 2015 15:32
Müslümanlar Neden Geri Kaldı?-4-/Bedia Özdemir Tokel Bedia Özdemir Tokel Makale ve Köşe Yazıları 3 24 Aralık 2013 14:50
Müslümanlar Neden Geri Kaldı ?-1-/Bedia Özdemir Tokel Bedia Özdemir Tokel Makale ve Köşe Yazıları 5 27 Kasım 2013 00:48
Müslümanlar Neden Geri Kaldı ?-2-/Bedia Özdemir Tokel Bedia Özdemir Tokel Makale ve Köşe Yazıları 2 27 Kasım 2013 00:42
Filistinli müslümanlar şimdiki durumda en iyisi ne yapmalı ve başka müslümanlar onlar KuM TaNeSi Soru Cevap Arşivi 0 08 Nisan 2009 11:54

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.