Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi:  04 Ağustos 2011 (10:14), Konuya Son Cevap : 04 Ağustos 2011 (14:59). Konuya 5 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 04 Ağustos 2011, 10:14   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:MERVE DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5587
Üyelik T.: 05 Aralık 2008
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Yaş:35
Mesaj: 2.537
Konular: 2038
Beğenildi:114
Beğendi:0
Takdirleri:270
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Batı ve Diktatörlük Arasına Sıkışmış Ümmet

Batı ve Diktatörlük Arasına Sıkışmış Ümmet

"Ey iman edenler, yahudilerle hıristiyanları dost edinmeyin! Onlar, birbirlerinin dostlarıdırlar. İçinizden her kim onlara yardaklık ederse, muhakkak o da onlardandır. Allah ise zulmedenleri doğru yola çıkarmaz.." (Maide 51)

Bu ayet 1400 yıl önce Kuran'ı Kerim vasıtası ile Yüce Allah tarafından biz müslümanlara verilen bir ultimatomdur. Neden Hristiyanları ve yahudileri dost edinmememiz gerektiği ayetin detayında ve Kuranın sair ayetlerinde bizlere açıkça ifade edilmektedir.

Aslında Yahudi ve hristiyanların karakteristik özellliklerini Theodor Herzl'in talebi ile başlayıp, Haçlı seferleri süreciyle devam eden katliamlardan analiz edebiliriz.

Bu sürece göz atalım ;

Yıl 1095 : Haçlı seferlerinin Papa Urbanusun ateşli konuşması ile başlaması ve sayısız insanın İsa Mesih adına katliamlardan geçirilmesi.

Yıl 1099: Bu kez Frenkler tarih sahnesine Kudüste kadın, çocuk, yaşlı demeden insanları katliamdan geçirerek çıkmıştır.

Bu çıkışlar 1204 yılında Hristiyanlıktan sapmakla suçladıkları bizans üzerine savaş açıp İstanbul'u yerle bir ederek devam etmiştir.

Görüldüğü gibi batı kendilerinden olmayan müslümanların yanı sıra kendileri gibi olan hristiyanlara bile tahammül edemeyecek kadar vicdandan/insanlıktan yoksun bir yığındır.

1502'de Endülüste Kral Ferdinand ve Kraliçe Isabella İslam dinini resmi olarak yasaklayıp bu yasağa uymayanları acı bir kıyımla yok ettirmiştir. Ve müslümanların batıda adını duyurduğu Endülüs müslümanları böylece tarihten silindi. Geride yakılıp yıkılan kütüphaneleri, kan gölüne dönen sokakları ve ardından yakılan ağıtları bırakarak...

Aynı barbarlık yaşadığımız yüzyıllardada kendisini gösterdi. Önce 1930 ve 1940'ların Avrupasında Yahudiler ve Çingeneleri soykırımdan geçirdiler. Sonra 1945'te Dünyanın gözleri önünde Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine atılan atom bombaları yüzbinlerce insanın katline sebep oldu ve atılan atom bombaları neticesinde yayılan radyasyonun etkisi günümüzdede devam etmektedir.

1948 yılında emperyal güçlerinde desteği ile Filistin halkı için bir soykırıma sebep olacak yahudilere devlet kurma yetkisi verildi.
1960'ların sonuna kadar ABD'de zenciler 2.sınıf vatandaş olarak resmen yasalarla desteklendi.
1990'lı yıllarda Dünyanın liderliğini elinde bulunduran 2 devletten biri olan sovyetler birliği 2.dünya savaşı sonrası bu yarıştan geri çekilmesi ile ABD tek süper güç konumuna geldi ve bunu kabul etmeyenlere ne yapacağını Irak'a saldırarak gösterdi.
1992-1995 yılları arasında 200 bin Boşnak yine batılı frenklerin desteği yok edildi.
Afganistan/Irak/Filistinde bombalar sivillerin üzerine yağdırıldı/yağdırılıyor. Ebu gureyb ve guantanamoda basına sızan işkenceler tam bir fecaat.

Geçmişten günümüze devam eden bu kıyım süreci bize maide 51'deki uyarının sebebini açıkça göstermektedir. Batı kendi medeniyet kılıfının ardına sığınarak vicdan/insaf naraları atsada bu imza attıkları cinayetler elbet onları bize tanıtmaktadır.

Günümüzde Müslüman aleminde yapılan katliamlara bakılacak olursa müslümanlarında masum olmadıklarını görüyoruz. Suriyede şuan katliam yaşanıyor ve gözlemlendiği kadarı ile herkes bir çıkar peşinde.(İran ve nasrallahta dahil).
Resullahın vefatı ile bir ekol haline dönüşen şia ve bu mezhebe mensup olan beşşer esad ve iran/nasrallah şunu göremiyorlar suriye halkı ile kufe halkı arasında ne fark kaldı? zalim yönetici için hz.hüseyin kıyam etmedimi ? Şereften yoksun baas rejiminin daha kaç müslümanı öldürüp kaç kadına tecavüz etmesi bekleniyor..?

İşte bu sessizlik bize mezhepçiliğin ne kadar kör taasup olduğunu bir kez daha göstermektedir.
Reform olayının halk ayaklanmasının ardından gerçekleşmesi ülkenin nasıl yönetildiğini gözler önüne seriyor ve 21. y.y da olağanüstü hal ile yönetilen ülke ve ekmeği karne ile alan ülke başka hiçbir yerde görülmez. halkın talepleri neden görmezden gelinir? Tasavurun yanlışlığı vicdanları köreltmiş.

Nasılki hizbullahın israile karşı zafer kazandığında tek yüreksek, Sünni sinyora dururken, şii nasrallahla aynı safta isek,
bahreynde şiilerin sünni diktatörlüğe karşı ayaklanmasında şiilerin yanındaysak, burdada nasrallahın/iranın konjonktür gereği sesini çıkarmamasına tepki göstermeliyiz.

Kaddafi ve beşşar esadın İslamın maslahatı için bir karşı duruş sergilemediği barizdir ki suriyenin israile karşı olma sebebi golan tepeleri konusudur bunlar basına/halka sızanlar arka taraflarda ne işler döner kim bilir.bu netice ilede hizbullah ve iranı desteklemektedir. kaddafi ise haydarane naralarla batıya emperyalizme karşı olmasının iç sebebine inersek saddamdan sadır olan ruh haline sahip olduğunu görürüz.onunda sonu belli zaten.

yemen ürdün arabistan bahreyn ise zaten bu kesimlerin uşaklarıdır ve elbet sırada onlara gelecektir..
Bir taraftan İslam düşmanı batı diğer taraftan kendi halkına düşman diktatörlük ikisi arasına sıkışmış bir ümmet herkes burda safını belirlemeli çünkü Zülmun adı/mezhebi/ırkı yoktur zülum zülumdur.

Allah bu ezilmiş ümmete basiret versin.

04.08.2011
__________________
İmanı olanın, imkanı tükenmez.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... Videolar/Slaytlar Medine-web 1 2753 22 Ağustos 2013 23:41
İran Emperyalizmi Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 6 3355 26 Ocak 2013 21:53
gerekli gereksiz bir şiir.. Makale ve Köşe Yazıları MERVE DEMİR 0 3092 06 Aralık 2012 09:48
olmamış kayınbiradere mektup :) Komik Paylaşımlar Allahın kulu_ 10 6950 03 Kasım 2012 22:19
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür Makale ve Köşe Yazıları Esadullah 11 6395 02 Ekim 2012 20:16

Alt 04 Ağustos 2011, 12:06   Mesaj No:2
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Batı ve Diktatörlük Arasına Sıkışmış Ümmet

Günümüzde Müslüman aleminde yapılan katliamlara bakılacak olursa müslümanlarında masum olmadıklarını görüyoruz. YAZIDAN ALINTI..

İşte bu tür yanlış tespitlerden dolayı DOST VE DÜŞMAN [VELA-BERA] ilişkileride yanlış bi zemine oturtulur ben hep bu yönde insanların düşünmelerine dair yazılar yazar ve paylaşırım ve şu maddeler halinde neden ve nerde yanlışlık yapıldığını anlatmaya çalışayım acizane..

1.müslümanın tanımını ilk başta HALKA GÖREMİ ,HAKKA GÖRE Mİ YAPACAZ..

2.Hakka göre müslüman tanımında olan MÜSLÜMAN KİŞİ,yukardaki yazıdan aldığım KATLİAMLARLA ALAKASI OLMADIĞI GİBİ TABİKİ MASUM DURDA..

3.Müslüman ,yahudi ve hırıstiyanları dost,müttefik,kabul etmez..

4.müslüman alemi,müslüman ümmet,müslüman devlet, gibi tanımlar SADECE ŞU OLURSA OLUR ,bu müslüman ümmet,müslüman alem,müslüman devlet ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKMEDERLERSE OLUR...

5.Ne gariptir HALKA GÖRE MÜSLÜMAN ALEMİ TANIMINI yapanlar, şunu bilsinler ne gariptir BU HALKA GÖRE MÜSLÜMAN ALEMİNİN İÇİNDE 2 MİLYAR MÜSLÜMAN VARDA VEYA MÜSLÜMAN ALEMİ VARDA NİYE ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKMEDİLMİYOR...

6.Yahudi ve hırıstiyanları dost edinenlere VELAYETLERİNİDE VERENLER ONLARDANDIR...

7.Allah mahşerde ALLAH IN HÜKMÜYLE hükmetmeyen İDRECİLERE[yAHUDİ VE HIRISTİYANLARI DOST EDİNENLER] KESECEĞİ CEZAYA ONLARLA BİRLİKTE OLANLARA ,SEÇENLER DE ORTAK [ŞERİK] değiller midir


Kısacası ilk başta MÜSLÜMAN KİM ,MÜSLÜMAN OLAMAYAN KİM bu tanımı kuranın zemininde anlamak ve öylede yaşamak lazım...

yazınızın içerisindeki olan bitenle hiç bir kuran mümininin suçu yoktur ve kuran müslümanları bundanda masumdurlar...Ayrıca ümmet sıkışmaz islam ümmetine Allah herdaim yardım eder....
aliimran..139- Gevşemeyin, üzülmeyin; eğer (gerçekten) iman etmişseniz en üstün olan sizlersiniz.

eğer gerçekten ümmet olmuşlarsa GÜÇLÜ OLURLAR,ferdi müslümanlık olsada islam cemaati,islam ümmeti yeryüzünde Allahın hükümlerinin silinmesi ve beşeri hüküm koyucularında sahneye çıkmalarıyla bu ümmet,alem olayıda silinmiştir tekrardan ÜMMET OLMAK İÇİN TEKRAR KURANIN HÜKMÜNE DÖNMEK LAZIM..Bütün beşer hüküm koyuculara LA DEMEDEN ümmet olunmaz..az bir şey dünyada rahat edecem di,ye Allahın hükmüyle hükmetmeyenlerin seçmenlği yapılırsa SÜNNETULLAH GEREĞİ ümmet olunmaz. vahdet olmaz.....
Alıntı ile Cevapla
Alt 04 Ağustos 2011, 13:31   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:MERVE DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5587
Üyelik T.: 05 Aralık 2008
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Yaş:35
Mesaj: 2.537
Konular: 2038
Beğenildi:114
Beğendi:0
Takdirleri:270
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Batı ve Diktatörlük Arasına Sıkışmış Ümmet

Hükmüallahistlik yapmanın alemi yok..

Müslümandan kastım özde değil sözde müslümanlardır. Ve sizin gibi önüme gelene kafir deme huyum olmadığından tanımım yine müslüman olacaktır.

1-Hakka göre elbet lakin hakk gidin önünüze geleni tekfir edin demez.Hadi ettiniz elinizde icraat yok ne yüzle konuşuluyor hadi oda ayrı bir tartışma konusu olsun.
2- Sizin o dediniz elbette gönülden arzu edilen kesimdir. Ama olmuyorsa zorlama tevillerlede yorum yapılmamalı.
3-Farklı bişey demedik.
4-Olabilir.
5-Sizin gibi klavye mücahitleri sayesinde hükmedilmiyor.
6-Onlar kim?
7-bunun şerikleri bence o yolları tıkayanlardır.

Yaşanan olaylarda müslümanların suçu ittihattan uzak vahdetten uzak duruş sergileme mezhepçilik/ırkçılık gibi nifaklara kolayca kanmalarıdır bunları çözmeden aynı olayların yaşanması uzak olmaz.Yine suçluyuz.
__________________
İmanı olanın, imkanı tükenmez.
Alıntı ile Cevapla
Alt 04 Ağustos 2011, 14:31   Mesaj No:4
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Batı ve Diktatörlük Arasına Sıkışmış Ümmet

lailahe illah demeyin o zaman buda TEKFİRDİR...

NOT.Kızmak darılmak yok hakkı Allahın tanımına göre bulmaya ve işittim itaat ettim diyecez..
Alıntı ile Cevapla
Alt 04 Ağustos 2011, 14:39   Mesaj No:5
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Batı ve Diktatörlük Arasına Sıkışmış Ümmet

Hükmüallahistlik yapmanın alemi yok..ALINTI...

Müslüman,düşüncesini,fikrini,ilkelerini hayatının her alanını ALLAHIN HÜKMÜNE göre tanzim eden bunuda ancak bilmeye vahiye açık vahiyle düşünen,vahiyle konuşan ve vahiyle hükmeden BUDA HÜKMÜALLAH a bırakmakla olur...istiklik ,izmlik lere gelince ALLAH TARAFTARLIĞI YAPMAK ZORUNDADIRDA...

MÜCADELE SÜRESİ...22- Allah'a ve ahiret gününe iman eden hiçbir kavim (topluluk) bulamazsın ki, Allah'a ve elçisine başkaldıran kimselerle bir sevgi (ve dostluk) bağı kurmuş olsunlar; bunlar, ister babaları, ister çocukları, ister kardeşleri, isterse kendi aşiretleri (soyları) olsun. Onlar, öyle kimselerdir ki, (Allah) kalplerine imanı yazmış ve onları Kendinden bir ruh ile desteklemiştir. Onları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacaktır; orda süresiz olarak kalacaklardır. Allah, onlardan razı olmuş, onlar da O'ndan razı olmuşlardır. İşte onlar, Allah'ın fırkasıdır. Dikkat edin; şüphesiz ALLAHIN FIRKASI olanlar, felah (umutlarını gerçekleştirip kurtuluş) bulanların ta kendileridir.

HÜKMÜ ALLAHISTLİKTEN KASTINIZ BUYSA EVET ALLAH VAR SORUN YOK.....

Birde vahiye açık ama önünde bulutlu ve parçalanması geren bulutlar olan bi DÜŞÜNCENİZ VAR AMA OLSUN EN AZINDAN AKLINIZI HİPOTEK ETTİRMEMİŞSİNİZ İSLAMİ Bİ YAKLAŞIM OLARAK HAYAT BULABİLİRSİNİZ BÖYLE DEVAM EDERSENİZ ALLAH SİZEDE BANADA YARDIM ETSİN HAKKI BULMADA VE HAKKI HAYATINA TAŞIMADA...
Alıntı ile Cevapla
Alt 04 Ağustos 2011, 14:59   Mesaj No:6
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Batı ve Diktatörlük Arasına Sıkışmış Ümmet

Yaşanan olaylarda müslümanların suçu ittihattan uzak vahdetten uzak duruş sergileme mezhepçilik/ırkçılık gibi nifaklara kolayca kanmalarıdır bunları çözmeden aynı olayların yaşanması uzak olmaz.Yine suçluyuz.MERVE BACIDAN ALINTI..

Hiç bir kuran müslümanı yani hakkaın tanımına göre müslüman olan bu suça düşmez böyle bi duruma kanmaz..NASILMI DİYECEKSENİZ KURAN BÜTÜNLÜĞÜNDE BAKALIM..

RUM SÜRESİ..Kendi dinlerini fırkalara ayırmış ve kendileri de parça parça olmuşlardır; ki her grup kendi elindekiyle övünüp sevinç duymaktadır.

ZUHRUF SÜRESİ..37- Gerçekten bunlar (bu şeytanlar), onları yoldan alıkoyarlar; onlar ise, kendilerinin gerçekten hidayette olduklarını sanırlar.

ENAM SÜRESİ..159- Gerçek şu ki, dinlerini parça parça edip kendileri de gruplaşanlar, SEN hiçbir şeyde ONLARDAN DEĞİLSİN. Onların işi ancak Allah'adır. Sonra O, işlemekte olduklarını kendilerine haber verecektir.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
doymayan ümmet Sükutu-Ezber Sükutu-Ezber 1 23 Mart 2017 18:52
"Karı koca arasına fitne sokana lanet olsun." diye bir hadis-i şerif var mıdır? Medineweb Soru Cevap Arşivi 1 12 Nisan 2013 19:52
kalplerinizin arasına mesafe girmesin Elvin meyra Makale ve Köşe Yazıları 1 23 Ekim 2012 23:33
Reklam Arasına Namaz Sıkıştıran Ümmet... MERVE DEMİR Makale ve Köşe Yazıları 1 27 Ekim 2011 22:52
Türkiyeli gençler dünyanın en zekileri arasına girdi KuM TaNeSi Serbest Kürsü 2 10Haziran 2009 09:05

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.