Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi talibetün,Açılış Tarihi:  20 Aralık 2011 (23:28), Konuya Son Cevap : 20 Aralık 2011 (23:28). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 20 Aralık 2011, 23:28   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
talibetün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:talibetün isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15138
Üyelik T.: 08 Aralık 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:
Memleket:Adana
Mesaj: 461
Konular: 76
Beğenildi:8
Beğendi:1
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Ayna merdıyye

Ayna merdıyye

Abdülvahid b. Zeyd Diyor ki : Bir gün ben yine şurada oturuyordum.O sırada savaşa çıkmak üzere hazır bekliyorduk.Arkadaşlarıma o haftanın Pazartesi sabahı hazır olmalarına dair emir verdim.Bu arada biri meclisimizde şu ayeti okudu :

“Allah müminlerden malları ile canlarını cennet karşılığında satın almıştır.Allah yolunda savaşırlar, ölürler ve öldürürler.Bu Allah ın üzerine bir borçtur.Gerek Tevrat’da, gerek İncil’de, gerek Kura’an da Allah yolunda çarpışanlara Cennet vereceğini vaat etmiştir.Allah dan daha çok ahdini yerine getiren kim olabilir ? O halde O’nunla yaptığınız bu alış verişten ötürü sevininiz.Gerçekten bu büyük bir başarıdır.” ( Tevbe suresi, ayet : 111 ).


Bu ayetin okunuşu bitince mecliste bulunan on beş, on altı yaşlarında bir çocuğun ayağa kalktığını gördük.Çocuğun babası ölmüş ve kendisine zengin bir miras bırakmıştı.Bana dönerek : “Ya Abdülvahid, Allah müminlerden malları ile canlarını Cennet karşılığında satın almış mıdır ?” diye sordu.Kendisine, “Evet !” diye cevap verince ; “Ya Abdülvahid, o halde karşılığında Cennet i almak üzere malım ile canımı Allah a sattığıma seni şahid tutuyorum !.” dedi

Kendisine ; “Öyle diyorsun ama, kılıç senin bu sözünden daha keskindir.Sen henüz çocuksun.Bu yüzden bu satışın şartlarına dayanamayıp ilerde sıkılacağından korkarım!” deyince bana şu cevabı verdi:

“Ben mi Allah a cennet karşılığında canım ile malımı satacak ve sonra bu alış verişin şartlarına dayanamayacağım.Seni şahid tutarım ki, şu anda kendimi Allah a satıyorum !”

Çocuğun bu ateşli sözleri karşısında kendimizi küçümseyerek aramızda ; “Bu çocuk yapar da biz nasıl olur da yapamayız ?” diye konuştuk.


Çocuk gerçekten atı, silahı ve şahsi nafakası dışında kalan tüm mallarını dağıtıverdi.Sefere çıkacağımız gün , buluşacağımız yere ilk gelen kimse oldu.Bana selam verdi, bende selamını aldıktan sonra ona ; “Alış verişin kazançlı olsun !” dedim

Sefere çıktık, o da aramızda idi, gündüzleri oruç tutuyor ve geceleri kalkıp ibadet ediyordu.Bu arada bize hizmet ediyor, hayvanlarımızı gözetliyor ve yatınca başımızda nöbet tutuyordu.


Sınırı aşıp Bizans topraklarına girdiğimiz sıralarda bir gün ; “Ah, Ayna Merdıyye’yi ne kadar özledim !” diye bağıra bağıra bize doğru geldiğini gördük.Arkadaşlarım ; “Her halde bu çocuk bir şeytan vesvesesine uğradı veya aklını oynattı!” dediler.

Nihayet yanımıza gelince ; “Ya Abdülvahid, Ayna Merdıyye’nin hasretine dayanamıyorum !” diye feryad etti.Kendisine, “Sevgili yavrum, bu Ayna Merdıyye dediği kimdir ?” diye sorunca konuşmaya başlayıp şunları anlattı:

- Şu yakınlarda bir ara biraz uyumuştum.Şöyle bir rüya gördüm.Adamın biri yanıma gelip bana ; “Seni Ayna Merdıyye’ye götüreceğim!” dedi.Elimden tutup yola çıkardı, bir süre sonra berrak sulu bir nehrin yanında bulunan bir bahçeye varmıştık.Nehrin kenarında elbise ve süslerin güzelliğini anlatamayacağım çok sayıda Cennet hurileri vardı.Beni görünce sevinç içinde ; “İşte bakın Ayna Merdıyye’nin kocası geldi!” dediler.Onlara ; “Allah ın selamı üzerine olsun, Ayna Merdıyye aranızda mı ? ” diye sordum.Bana, “Hayır, aramızda yok.Biz onun hizmetçileri ve köleleriyiz.Yürü ilerde onu göreceksin” diye cevap verdiler.


Az yürüyünce ilerde ortasında süt ırmağı akan gayet güzel bir bahçe ile karşılaştık.Bu bahçede de çok sayıda huriler vardı.Onları görür görmez güzelliklerine vuruluyordum.Onlar da beni görünce sevinç içinde ; “Vallahi, işte Ayna Merdıyye’nin kocası geldi!” dediler.Kendilerine, “Allah ın selamı üzerinize olsun, Ayna Merdıyye aranızda mı ? ” diye sorunca bana, “Selam, senin de üzerine olsun, ey Allah ın dostu ;! Biz hepimiz onun hizmetçileri ve köleleriyiz.Yürü ilerde onu göreceksin.” Diye cevap verdiler.

Bir süre daha yürüyünce ilerde karşıma bir vadinin yanından akan bir şarap nehri çıktı.Burada da daha önce gördüklerimi bana unutturacak kadar güzel birçok Cennet hurisi gördüm.Kendilerine ; “Allah ın selamı üzerinize olsun. Ayna Merdıyye aranızda mı” diye sorunca bana ; “Hayır, yok.Bizler onun hizmetçileri ve köleleriyiz.Yürü onu ilerde göreceksin !” diye cevap verdiler.

Az ilerde içinde saf bal ırmağı akan bir bahçe ile karşılaştım.Bu bahçede de daha önceki gördüklerimin tümünü aklımdan alan güzellik ve alımlılıkta bir çok cariyeler vardı.Kendilerine ; “Allah ın selamı üzerinize olsun, Ayna Merdıyye aranızda mı ?” diye sorunca bana ; “Ey Allah ın dostu, bizler onun cariyeleriyiz.Yürü, onu ilerde görürsün.” Diye cevap verdiler.

Bir süre daha yürüyünce ilerde karşıma içi boş bir inci şeklinde çadır çıktı.Çadırın kapısında anlatamayacağım derecede güzel kılıklı ve parlak takılı bir cariye duruyordu.Beni görünce çadıra dönerek büyük bir sevinç içinde ; “Ey Ayna Merdıyye, işte eşin geldi!” diye seslendi.


Çadıra girince Ayna Merdıyye’yi bir sedirde oturur buldum.Sedir altındandı ve inci ile yakut takmalı idi. Ayna Merdıyye’yi görür görmez aklım başımdan gitti.Bu arada o bana dönerek; “Hoş geldin, ey Allah ın dostu, bize geleceğin gün yaklaştı !” dedi.Ben onu öpmeye kalkışınca bana “Dur beni öpeceğin zaman daha gelmedi.Çünkü sen hala hayat ruhu taşıyorsun.İnşallah, bu akşam iftar bizde açarsın!” dedi.Tam bu sırada uyanıverdim.İşte , ya Abdülvahid, bu Ayna Merdıyye’nin özlemine dayanamıyorum.”

Aramızda bu konuşma henüz sona ermişti ki , ansızın bir düşman birliğinin saldırısına uğradık.Hemen biz de karşı saldırıya geçtik.O delikanlı da ön safta döğüşüyordu.Dokuz kafiri öldürdüğünü tespit ettim, onuncusunda kendisi yere düştü.Yanına vardığımda kanlar içindeydi, bununla birlikte yüzü gülüyordu ve az sonra bu haldeyken dünya hayatından ayrılıverdi.
__________________
@@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi talibetün 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Pratik Bilgiler Ev ve Mutfak İçin Püf Noktaları Pratik / Faydalı Bilgiler talibetün 0 58 14 Ekim 2023 13:15
Enteresan Birşey Bu Karbonat Pratik / Faydalı Bilgiler talibetün 0 64 14 Ekim 2023 13:13
Hadi yünden avize yapalım :) Videolar/Slaytlar talibetün 1 2189 12 Şubat 2013 00:07
mübarek kadir gecesinde bir kızım daha dünyaya... Serbest Kürsü talibetün 13 5234 17 Ağustos 2012 18:05
8 yaşındaki çocuğun sohbet ağlaması Videolar/Slaytlar talibetün 0 1761 08 Ağustos 2012 18:37

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Ayna Söyledi Ben Sustum.. Belgin Şiirler ve Şairler 3 13 Ocak 2022 18:03
Ayna GÖKCEN_AZRA Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 8 29 Nisan 2015 17:21
Allah'ın cilaladığı ayna gibiyim Ene Garip Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 4 31 Aralık 2012 20:52
ayna nın sırrı (güzel bir hikaye) talibetün Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler 0 05 Mart 2012 22:52
Ayna kırılması uğursuzlukmu getirir MERVE DEMİR Soru Cevap Arşivi 0 07 Nisan 2009 21:07

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.