Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi:  30 Aralık 2011 (17:29), Konuya Son Cevap : 02 Ocak 2012 (11:59). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 30 Aralık 2011, 17:29   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Benim Ülkem Hırsızların Ülkesi Olmuş

Benim Ülkem Hırsızların Ülkesi Olmuş

Ülkemizde bir ekmek bulamayan, tokluk, doyumluluk denen şeye ulaşamayan yoksullar var iken hemen her yerde aç karınlar, susuzluktan yanmış, bunalmış ciğerler var iken; geceyi ve gündüzü nasıl tok geçirebiliyoruz?

Bunların varlığına rağmen karnımız tok olarak yatıyor isek bu bize dert olarak yetmez mi?
Ülkemiz diyoruz. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki dünya ülkeleri arasında benzin, yağ, şeker, pirinç, su, tüp vb. binlerce temel ihtiyaç maddeleri hiç bir ülkede bizde olduğu kadar pahalı satıldığı ve vergi alındığı başka bir ülke var mı?

Hayat standartları altında yaşamaya mahkûm edilmiş milyonların varlığına rağmen, ülkemizde üst düzey gelir sahibi olanlar , özellikle mazlumları basamak olarak kullanmayı hayat sistemi haline getirmiş olan siyasetçilerdir. Bu ülke görünürde bizim gerçekte ise kodamanların, meclis üye ve akranlarının, ordu mensuplarının, tarikatların, cemaatlerin hizmeti için kullanılmaktadır.

Her daim yatırımlar ile övünenlerin bu yatırımların mazlumlara ne tür bir faydası olduğunu düşündüklerini sanmıyorum. Yollar duble olmuş, Mersin Kıbrıs arası boru hattı döşenmiş. Mazluma ne tür bir faydası olmuş?

Yine kıt kanaat evine ekmek götürmeye çalışanların varlığı devam etmekte. Çocuklar sokaklarda yatmakta. İşçi hastasını tedavi etmek için varını yoğunu satmakta. Baba evladını üniversitede okutmak harç parasını ödemek için gecesini gündüze katarak çalışmakta...

Ülkem öyle bir hal almış ki, kodamanların çocuklarına ortaklık vermek ile meşgul olan milletvekilleri ihaleleri kendilerine yakın zihniyete sahip insanlara, taşeronlara vermek için hizmet etmekte, evlatlarının kodamanlar sınıfında yer alabilmesi için kanun değişikliğini bir gecede çıkartan, ithalatçı babalar yatlar ve süpermarketler ile 19 yaşında ülke ekonomisinde söz sahibi haline getirilen evlatların imparatorluğuna dönüşmüştür.

Bizler bu ülkenin gerçek sahipleriyiz diyenlerimiz var ise vicdanı olarak sunacağım milyonların varlığına rağmen halen bu ülkenin gerçek sahipleri biziz diyebilecekler mi?

Asgari ücret ile hayatlarını sürdürmeye çalışan milyonların varlığına rağmen mi?
Karın tokluğu için sabah beşte evinden çıkan akşam sekiz dokuzda evine dönen babaların varlığına rağmen mi?
Boşanmış kadınların çocuklarını yetiştirmek için her tür sefalete boyun eğdikleri bir yaşama rağmen, yetmezmiş gibi bu baba ve annelerden evlatlarını ülkeye faydalı olacak şekilde eğitmesi ve yetiştirmesini isteyen zihniyetlerin varlığına rağmen bizler bu ülkenin gerçek sahipleri miyiz?

Askerde ve dağlarda ölen ve öldürülen halkların evlatları her daim mazlum ve yoksul ailelerin yüreğine ateş düşürmekte. Bu ailelerinin siyasetçi ve kodaman iş adamı çevresi yok. Haberlerde ve yaşadığımız bölgelerde canlı olarak her daim gördüğümüz ölüm haberleri fabrika işçisi olan ailelerin evlatları, çiftçi, esnaf, memur vb yedi sekiz çocuklu anaların ve babaların yüreğini parçalamakta. Bu haberlerin ve ölümlerin varlığına rağmen bizden ülkemiz diye sahip çıkmamızı kim bekleyebilir?

Benim ülkem karnımın doyduğu, hastamın mağdur edilmediği, evlatlarımın eşit şartlarda okutulduğu, gelir düzeyinin emeğe oranla eşitlendiği, adaletin şahsa özelden genele dönüştürüldüğü, herkesin eşit insani hakk ve hürriyetlere sahip olduğu dilinden, dininden ve yaşamından ötürü dışlanmadığı bir ülkeye dönüştüğünde bizler gerçek sahipleri olabiliriz.

Milletvekillerinin mecliste eksiksiz katılım sağlayabildikleri ve anlaşma sağladıkları hususun başında kendilerine yönelik kıyak emeklilik, maaş zammı gibi konular gelmektedir. Vekiller bu hususlarda fikir ideoloji vb tüm inançlarını mülk için silebilmektedir. Sizler asla ve asla insanlık namına onurluca yaşayan halkların temsilcisi olamazsınız. Olmayacaksınız da. Sizleri sırtlarında taşıyanlar sizlerden menfaat uman kesimlerdir.

Kodamanların ülkesine dönüşen bu topraklarda hırsızların baş tacı edildiği saygı ve hürmet ile karşılandığı, ayakların baş başların ayak olduğu, din tüccarlığı yaparak insanları sömüren cemaat ve tarikatların, hırsızların ve yalancıların ülkesi.

"Sizi Allah adı ile aldatmasınlar" ayeti kerimesinin yaşamsal alandaki varlığını insanlara sundukları riyakâr yaşamları sunanlar. Maun suresindeki hitapların bire bir asli muhataplarıdırlar.

Silahlanmaya harcanan paraları halkın cebinden vergiler ile elde eden, yönetimler bunları halklara karşı kullanmaktan geri durmadıkları için ülke ekonomisinde eşit dağılımlar yapılmamakta huzurlu ve kimsenin kimseye kölelik yapmadığı,adaletin hâkim olduğu toplumlar oluşturulamamakta. Birilerinin refahı ve huzuru için milyonların onuru-ekmeği-emeği ve özgürlüğü hiçe sayıldığı müddetçe bu ülkenin gerçek sahipleriyiz diyemeyeceğiz! Bu ülke hırsızların ülkesi diyeceğiz.

MEVLÜT HÖNÜL
30/12/2011
MALAZGİRT
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Yitiksevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Akılsız Bedenler Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 1 2043 20Haziran 2017 00:11
Kibir hastalığı / mevlüt hönül Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 2050 24 Mayıs 2016 16:24
Hainler! – Dokuzlu Çete ve Karakter(siz)leri /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1810 19 Mayıs 2016 22:06
Çocuk İstismarı ve Ensest – Modern Lût Toplumu /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1835 19 Mayıs 2016 22:02
Vicdanla Cüzdan Arasında / MEVLÜT HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 1767 19 Mayıs 2016 21:59

Alt 02 Ocak 2012, 11:59   Mesaj No:2
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:KürtOğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 813
Üyelik T.: 19 Şubat 2008
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:52
Mesaj: 82
Konular: 2
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Benim Ülkem Hırsızların Ülkesi Olmuş

ah ülkem vah ülkem! cennet gibi ülkemde huriler değil zebaniler dolaşmakta.başlar ayak ayaklar baş olmuş.alim sustulumuş cahile mikrofon verilmiş.hazine kırk haramilerin elinde.koltuğu olanlar,görevi dışında her işi yapmakta.asker siyaset yapmakta.ağa tefecilik yapmakta.öğretmen öğrencisine sulanmakta.imam zekat-dilencilik peşinde.doktor özelini işaret etmekte,yoksa ölürsün.evdeki kadın fuhuş dizilerine yem olmakta.milletin vekili memuruna yuzde 3 kendisine yüzde 100 zam yapmakta.sözde islam kalesi diyanet,hacca rüşvetsiz göndermemekte.yazılıda 90 alıp sözlüde 30 vererek devre dışı bırakıp,diğer tarafta yazılıda 30 alana sözlüde 90 vererek imam almakta.orgeneral ile pkk komutanı aynı masada kadeh tokuşmakta.
KIRK HARAMİLER CUMHURİYETİ YİĞİDİM.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Çok Manidar Olmuş :)))) Esadullah Videolar/Slaytlar 9 16 Temmuz 2022 23:16
Insanlar sanal olmuş Nebevi Sevda Makale ve Köşe Yazıları 0 20Haziran 2020 01:11
Barbaros bulvarında olmuş bir olay...:))) Rüşdü hidayet Fıkralar-Hikayeler 16 01 Ekim 2009 10:38
Manzum Atasözleri ( Çok Hoş olmuş ) KalbinNûru Şiirler ve Şairler 6 28Haziran 2009 13:21
Aslan oğlum, âşık olmuş! Belgin Çocuk ve Aile Sağlığı 2 25 Mayıs 2008 19:46

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.