Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi YASEMİN ATAMAN,Açılış Tarihi:  13 Ocak 2012 (00:51), Konuya Son Cevap : 13 Ocak 2012 (08:06). Konuya 4 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Ocak 2012, 00:51   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:54
Mesaj: 487
Konular: 102
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Hayatımızda ki Terör

Hayatımızda ki Terör

Hayatımızda ki Terör

Latince “terrere” den gelen terör sözcüğünün, “korkutmak, dehşete düşürmek, korkup kaçırmak, caydırmak” gibi anlamları vardır. Türkçe’ deki karşılığı, “korkutma, yıldırma ve tedhiş” anlamına gelmektedir.
Hemen hemen her gün teröre can verenler medyada yazılıyor gündeme geliyor.İnsanlar sokaklara dökülüyor , analar feryad ediyor.

Acaba terör sadece ülkemizin topraklarını saran bir kara bulut mu? Vatanımızın köyleri kasabalarını yakıp yıkan masum insanları dağa kaldıran,acımasız katliamlar yapan çözülmez yara mı?
Evet öyle…

Fakat mümin kardeşlerimizin daha büyük terör sorunu var!
Müminlerin tüm bedeni ruhuna yapılan terör eylemine kim çare bulacak , kim dur diyecek? Kalpler bu terör baskısıyla kararmış, taş kesilmiş,kardeşlik unutulmuş,esir olmuş birilerine..
Düşünün bakalım terör baskıysa, korkutmaksa, caydırmaksa; mümin kardeşlerimizin başörtüsüne uzanan eller, okul kapısında gözyaşı akıttıran vicdansızlar, medeniyetsiz cahillik diplomasını uygun görenler acaba hangi TERÖR örgütüdür?


Medyada teröristlerin zülmü anlatılıyor, kızların,erkeklerin dağa kaldırılması; acaba sokaklarımıza baktığımızda aynı tablolar yok mu? Diskoteklere, genelevlere,barlara ve daha yazmayacağım ama sizleri düşünmeye davet ettiğim yerlere acaba sebep olan hangi TERÖR düşüncesi?

Dağlarda askerimize bir kere kurşun sıkılıyor fakat evlerimizdeki terör düşüncesine bağlı kurşunlar her dakika bizi vuruyor.Nasıl mı kardeşim?
Hangi televizyon kanalını açarsanız açın müminin bakmaması gereken sahneler konuşmalar. ahlaksız muhabbetler ve sohbetler öyle hayatımıza girmiş ki,artık yanlış olduğunu hayatımıza girmemesini bildiğimiz halde eşimizin çocuklarımızın hatırı için ses çıkarmıyoruz.Kurşunlarını sinsice atan medya kısa zamanda aile bireylerimizi ele geçiriyor.
Düşünün bakalım siz veya tanıdıklarınız namaza durunca dizi geçecek diye acaba ne kadar samimi rabbimizin huzurunda oluyorsunuz?
Veya ben bunların gerçek hayatta olmadığını biliyorum diyen çocuğunuz ileri ki günlerde onların hal ve hareketini sergilemiyor mu?
Dağlarda terörist var diyoruz evet var. Bazen düşünüyorum da o teröristler sadece can alıyor. Oysa içimizde yaşayan insan haklarını, özgürlüğü, dillerinden düşürmeyen medeni teröristler canımızdan daha değerli olanı alıyor.

İmanımızı,inancımızı,düşüncemizi, hayat modelimizi, özgürlüğümüzü Allah’ü Tealanın bize verdiği tüm yetkiyi elimizden aldıkları gibi,inancımızın içinde farklı farklı kurşun sıkıyorlar.

. Allah'a karşı yalan uydurup
iftira düzenden veya O'nun ayetlerini yalanlayandan daha zalim kimdir?
Hiç şüphesiz o zalimler kurtuluşa eremezler.
(En'am Suresi, 21)

Başörtülü kızlar okula giremiyor ,sınava giremiyor, bu benim hakkım dedirtilmiyor, çünkü kafirin müşriklerin ve hatta münafıkların YASAK KURŞUNU yağıyor.

Bizler,benim çocuğum dinini yaşayacak öğrenecek deyip müslüman’ca ortaya çıkamıyoruz, neden ? Belli bir yaşın üstünde dinini öğrenecekmiş, tabi öyle olmalı bu onlara göre doğru. Ya bu çocuklar küçük yaşta imanlarını oturtup yarın öbür gün bir sahabe gibi ortaya çıkarlarsa ? Korkuyorlar! Ağaç yaşken eğileceği için onlar gençlik çağına bırakmak istiyor çocuğa o zaman bu eğitim aşılanmayacağını düşünüyorlar. KURŞUNLARIN hedefini iyi biliyor kafir ehli…Ahmed Kalkan Hocamızın dediği söz ne kadar güzel,” onlar, eliyle (veya buna gücü yetmiyorsa) diliyle, kalemiyle kendilerini taşlayan mü’minin akîdesinden çekiniyor, korkuyor.; tevhid bilincine sahip insan da imanı oranında kâfirlerin korkulu rüyası olmaktadır.”

Sokaklar ,caddeler, insanlarda bir modernlik terörü var. Yarışırcasına paraya, mala ,kılık kıyafete alış verişe koşanlar.Bütün bunları yaparken KURŞUNLARDAN biri olan dünya sevgisi yağıyor üstümüze. Allah’a olan kulluk görevimizi unutturuyor,ölümü unutturuyor, kendimizi unutturuyor.Oysa ki Rabbimiz dünya için şöyle demektedir:

Dünya hayatı ancak bir oyun ve eğlenceden ibarettir…..”diyerek dünyanın gerçek yüzünü ayetin ilk bölümünde ifade etmiş,devamında ise kurtuluşumuzu bize göstermiştir. “ Eğer siz iman eder ve (küfürden) sakınırsanız, (Allah ahirette) size mükâfatlarınızı verir. O, sizden mallarınızın tamamını da istemez.(Muhammed-36).
Muttakilere rehber olarak gelen bir kitabın iman edenleri olarak bizler,beşere ait bir eylem olan,ilahi olandan uzak düşünce ve pratiği temsil eden terörün her türlüsünden uzak durmalı mücadele etmek için gereken bütün gayreti göstermeliyiz.

Teröristin attığı kurşunla belki ölürüz ;Fakat üzerimize terör kurşunu gibi yağan bunca şey varken sadece ölmüyoruz ahiretimizi insanlığımızı inancımızı kaybediyoruz.Adeta bir fitne tufanında yüzüyoruz.Rabbimiz fitne hakkında katilde beterdir diyerek bizleri sakındırmaktadır.(Bakara-191)

Aslında düşünecek olursak,Allah’ı zikretmeyen her kalbin,bütün fitnelere açık olduğu gibi,terör fitnesine de açık olarak yaşadığını görebiliriz.
Eğer birer insan olarak, terör diye ağlayacaksak, sokaklara döküleceksek önce gelin
Sokaklarımızda ki, okullarımızda ki hayatımızda ki teröre baş kaldıralım. Kadınlarımızın üzerine yağan yasak terörü ile başörtülerini almaya çalışanlara dur demeyi öğrenelim.

Evlerimizde edepsizlik, ahlaksızlık,vb. kavramları taramalı tüfek gibi atan , aile hayatlarımızı elimizden sinsice alan medya terörüne baş kaldıralım.

Düşünce özgürlüğü ,kılık kıyafet özgürlüğü deyip baskıyla, korkutarak kendi istediği kalıba sokmak isteyen baskıcı teröre baş kaldıralım.

Bu konuda hiçbir zalime arka çıkmayalım,sevgi göstermeyelim,desteklemeyelim.

Hz.Musanın dediği gibi
,”Rabbim verdiğin nimetlere and olsun ki,hiçbir mücrime arka çıkmayacağim.”(Kasas-17)
Bu mücadelemizin nedeni ise imanımızın bizi yönlendirmesinden kaynaklanmakta ve yine mükafatı bize Rabbimiz tarafından ödenmektedir.
"İman edip salih amellerde bulunanların ecirleri eksiksiz ödenecektir.
Allah, zalim olanları sevmez."
(Ali İmran Suresi, 57)

Allah ın hükmünü tanımayanlara, O’nun emir ve yasaklarını bize yaşattırtmamaya çalışanlara, çocuklarımızı ailemizi kardeşlerimizi cehenneme sürükleyenlere baş kaldıralım.Bunları yapanlar, yaptırtanlar terör kurşununu acımasızca gözü dönmüşçe üzerimize sıkıyorlar.

Terör, dağlarda olduğu kadar,şehirlerde,sokak aralarında evlerde iş yerlerinde,kalplerde yer bulmuş kendine.Zamane Ebu Cehilleri,insanları dönüştürme zorlama ve yasaklama konusunda 1500 yıl önce yaşayan Ebu Cehilden çok daha mahir ve beceriklidirler. Terör, aldığımız her nefesle, kalbimize bedenimize kadar işlemiş. Allah; iman etmeyen bir topluma hidayet vermeyeceğini söylüyor şimdi düşünelim biz hayatımızda gördüğümüz hiçbir yanlışa “LA” diyemiyorken acaba ne kadar samimi kuluz?
Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenler ise;
onlar için bir müjde vardır, öyleyse kullarıma müjde ver.
(Zümer Suresi, 17)


Yasemin ATAMAN
__________________
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi YASEMİN ATAMAN 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Evrensel Tesbihat Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 1 2168 02 Nisan 2012 14:43
Kur'an'ın Tâviz ve Uzlaşmaya Bakışı Allah(c.c) YASEMİN ATAMAN 0 2009 14 Mart 2012 00:18
Tevhid Penceresinden Günümüz ve İnsanımız Tevhid Ve Şirk Konuları YASEMİN ATAMAN 0 1783 14 Mart 2012 00:09
Müslümanın müslümanlaşması Muhtelif Konular mahsun 2 2090 14 Mart 2012 00:06
Dünyevileşmek. Videolar/Slaytlar Beytül Ahzan 4 2168 10 Mart 2012 00:44

Alt 13 Ocak 2012, 01:40   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Hayatımızda ki Terör

Medyanın kirli oyunları hususundaki aktarımlarınız için teşekkürler kardeş...

Yalnız size bir sorum olacak ''Terör'' Kelimesini Dağdaki İnsanlarımıza kullanırken Neye göre Terör değerlendirmesi yaptınız ...

Dersimde Mazlumaları Katleden ''Sabiha Gökçen'' lere Devlet onur madalyası veren T.C ye göremi eğer T.C ye göre ise En Büyük Terörü o zaman onlar işlememişmi ve bu Teröri estirenleri ödüllendirenler onlar değilmi Yada Şeyh Said Kıyamını bastırdıklarında yapmış oldukları Soykırım nedir Zilan Deresi Katliamı Maraş Katliamı 90 ve 2000 yıllar arasında Doğu Güneydoğuda estirilen Teröre karşı Dilleri renkleri ırkları inkar edilmesi sonucu 80 yıllık asimileye karşı Halkların dağa çıkması nasıl Terör kapsamında değerlendirilebilir ...

Şunu izah edeyim Kardeşim: Benim amca oğlu aynı zamanda sınıf arkadaşım Dağda idi ve Yakalandı şu an hapiste 36 yıl müebbet aldı Allah'ın verdiği yaşam hakkını kendi zulümleri ile oluşturdukları örgüt elemanlarını yakaladıklarında çokmu insani davranıyorlar tvlerde bir iki yalan merhamet videosu ile insanları işte biz buyuz düşmanımızda olsa merhametliyiz filimleri ile acaba bizleri kandırabileceklermi çünkü yaptıkları zulümlerin videolarını versem hiçbir insanın yüreği ve midesi kaldırmaz herkesin affına sığınarak bir insanın mahrem organlarını kesmek ve yedirmek burnunu kulağını dilini vs hangi insanın yapabileceği bir fiil ama bizdeki ne yüreği düşündüler nede mideyi vurdukça vurdular ve halende vuruyorlar kimyasallar ile şimdi bu hakikatlere göre bizmi terörüz yoksa bu katliamları yapanlar ve destekleyenlermi ?
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2012, 07:23   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:54
Mesaj: 487
Konular: 102
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Hayatımızda ki Terör

Açıklamalarınız için teşekkürler kardeşim. Benim vurgulamak istediğim medyanın ve toplumun gözlerimizde kabus haline getirdiği dağlara çıkmış veya örgütlendiğini dedikleri kişiler gösterilirken sokaklarımızda benim diyerek müminlerin kabusu olanlar. T.C savunucusu değilim çünkü her zaman dediğim gibi doğdumuzda elimize verilen kimlik sadece aldatmaca yalan ..Siz özgürlüğümüzü elimizden almış bir devletin, milleti yalanına inanıyor musunuz? Benim özgürlüğümü alan veya çevremdeki insanların özgürlüğünü alan kim? Terör bu değil mi? BUnuı yapan medyada dağlardan inen elinde silahlarla olan kişiler mi?

Bir ilçede sofrasına ekmek götüremiyen insanlar varken, ... gece düzenleyıp sırf o program için sponsorluk yapan arkası kalın milletin parasını yiyen milyarlar döken takım elbiseli yöneticiler mi? Acaba iki terör olayı ile milletim, milletim diye bağıran sahte millet savunucuları bu durumda ne oluyor?

Karşımdaki kim olursa olsun, zülme karşıyım...

Devleti oluşturan millettir. Milletine zülüm eden bir devlet ise sarsıntıdadır.


kimyasallar ile şimdi bu hakikatlere göre bizmi terörüz yoksa bu katliamları yapanlar ve destekleyenlermi ?



Cevabım şu kardeşim; Katlıyamları yapanlar, destekleyenlerdir .
__________________
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2012, 07:50   Mesaj No:4
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:mahsun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13707
Üyelik T.: 12 Nisan 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 127
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Hayatımızda ki Terör

Alıntı:
YASEMİN ATAMAN Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hayatımızda ki Terör



Terör, dağlarda olduğu kadar,şehirlerde,sokak aralarında evlerde iş yerlerinde,kalplerde yer bulmuş kendine.Zamane Ebu Cehilleri,insanları dönüştürme zorlama ve yasaklama konusunda 1500 yıl önce yaşayan Ebu Cehilden çok daha mahir ve beceriklidirler. Terör, aldığımız her nefesle, kalbimize bedenimize kadar işlemiş. Allah; iman etmeyen bir topluma hidayet vermeyeceğini söylüyor şimdi düşünelim biz hayatımızda gördüğümüz hiçbir yanlışa “LA” diyemiyorken acaba ne kadar samimi kuluz?
Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenler ise;
onlar için bir müjde vardır, öyleyse kullarıma müjde ver.
(Zümer Suresi, 17)


Yasemin ATAMAN



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Peki halka yapılan zülüm, haksızlık, işkence , zorlamalarda milletim diye savunup bir yandanda kalbini sökenler, yaşam haklarını elinden alanlar, gizliden gizliye her fırsatta hançerliyenler, zülmü makineli tüfek gibi kullananlar....


İşte özgürlük teröristlerinin yıktığı gözyaşına boğduğu bir anne adayının feryadı.


http://
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
Yurdum insanına batıl hak gibi zulumde adelet miş gibi yutturulmuş

Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Ocak 2012, 08:06   Mesaj No:5
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:mahsun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13707
Üyelik T.: 12 Nisan 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 127
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Hayatımızda ki Terör



Yasemin hanım, halkın beynınde şekil almış hatta kazınarak anlatılan terörü değil,

müşriklerin terör tuzaklarını kaleme almış.Çok değişik bir anlatım her satırına katılıyorum. medya, yönetim, ebu cehiller her taraftan sıkıştırılmış insanlar hangi terör bize daha korkunç düşündüm yazıdaki gibi elimden alınan özgürlüğüm yaşama hakkımı kurşunlayanlar mı? yoksa medyanın birilerinin anlattığı terör mu?


ne ahlak ne edep ne inanç kaldı diyelim ellerinde olsa birileri namazlarımızı kuranlarımızı belkide dillerimizi bile alacaklar. Gerçi bu milletin dili susturulmuş eğer konuşacak dili olsa mümine verilmesi gereken tüm hakkına ses çıkarırdı. Demekki medya ve diğerleri başarılı bir çalışmanın zafer çığlıklarını atıyor. Bizede düşen onlara uymak deyip her gün ailece esir olarak karşılarında çay kahve içmek.


Medya terörünün zararları:

aile içi sevgi, saygı, sohpeti eliizden alır.

müşrik ve münafıkların hayat tarzları zamanla yavaş yavaş kalbinize iner.

dilinizde söylediğiniz ayetlerin yerini zamanla şarkılar medyanın hıt sözleri olur.

sorumluluklarınızı unutturur beynınızı boşaltır.

hiç tanımadığınız şahıt olmadığınız konularda onları tanıyor biliyor gibi yorumlar yaparak onların günahlarına ortak olursunuz.

sevgi ile size bakan çocuklarınız aileniz sizden uzaklaşır

kıtap okuma hayr işlerinizi elinizden alır, zamanınızı elinizden alır.

bir komşunuza arkadaşınıza aktaracağınız ayet hadis varken , sanatçıları soytarıların hayatlarını yaşadıklarını anlattırır.

yalan yalnış haberlerle kalbinizi doldurur gündem konulşarı başlığı altında sizi oyalar.



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]





Bu videoda anlatılan her olumsuzluğu hayatımızın içine sokan medya terörüdür. Ve bunlara izin veren yöneticilerdir.


__________________
Yurdum insanına batıl hak gibi zulumde adelet miş gibi yutturulmuş

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Hamas terör örgütü değildir Kara Kartal İslami Haberler 3 26 Ekim 2023 18:15
Sri Lanka'da Terör Saldırısı nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 21 Nisan 2019 18:13
Terör Dinimizi,İmanımızı vuruyor vertyucek Hafta'nın Konusu 7 20 Aralık 2015 19:49
Hayatımızda gercek olmayanlar ece seymen Anket'ler-Röportaj'lar 18 27 Mayıs 2014 19:14
Hutbe:İslam'da Terör Yoktur Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 22 Mart 2009 19:51

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.