Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Yitiksevda,Açılış Tarihi:  18 Ocak 2012 (21:17), Konuya Son Cevap : 08 Şubat 2012 (23:08). Konuya 4 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 18 Ocak 2012, 21:17   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Zalimlere Destek Zalimliktir.

Zalimlere Destek Zalimliktir.

Körfez Şeriat Âlimleri Birliği Sekreteri Dr. Şafi El-Acmi:


Körfez âlimlerinin Baas Rejimi’ni kavlen ve fiilen kâfir sayan, Suriye başkanı Beşşar Esad’ın İslam dinini kabul etmediği namaz kılmadığı, dine ve âlimlere karşı savaştığı, Hama’da 30 bin Müslüman’ı öldürdüğü ve Müslümanları katletmeye devam ettiği için dost edinilemeyeceği hükmünü içeren fetvasını ilan etti. El-Acmi Suriye Rejimi ve Esad’la anlaşma yapmanın veya onu desteklemenin de haram olduğunu ifade ederek ‘kim bunu yaparsa zulmü desteklemiş olur’ dedi.

Suriye’de yaşanan ölümlere adalet ölçüsü ile bakılması adına. 1982’de Pazar günü başlayan otuz bin insanın katledilmesini dahi aklamaya çalışan İran ve uzantıları olan türkiyedeki grupların bakışları tarafgirlik taassupçuluktur.

Elinde bulundurduğu silahlı gücü Mazlumlara kan kusturan İsrail ve Büyük Şeytan Abd’ye karşı kullanması gereken Suriye. Baas rejiminin verdiği yetkileri sınırsızca kullanan ordu güçleri. Suriye halkına yaptıkları zulümler baas rejiminin ne denli firavuni bir sistem olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.


Hama Katliamını İslam âleminin Ramazan ayına hazırlandığı ilk günde, teravih namazını kılmaya giden Müslümanlar üzerinde hunharca katliamlar yapan ve bugünde aynı katliamları halkının üzerinde terör operasyonları adı altından devam ettiren. Suriye rejimi ve koruyucuları Zalim oğlu zalimdirler firavundurlar…



İran gibi mezhep taassupçusu bir ülke işine geldiği zaman Muaviye’nin icraatlarını yerden yere vurmayı deliller ile ortaya koymada çok hünerli iken. Bugün Suriye’de baas rejiminin yaptığı zulümleride mezhep holiganlığını bir kenara bırakarak taassubu bakışları Adalet ölçüsünü kalkan edinerek dile getirmesi gerekli iken. Yapılan zulümleri aklayacak kadar bir kör bakış açısı ile olayları aklamaya çalışmaktadır.


İran ve Lübnan ya da Hizbullah’ın bu soykırımdaki duruşları asla ve asla Muhammedi bir duruş değil bilakis Muaviye duruşunun ta kendisidir. Muaviyeyi eleştirenler bir anda Muaviye-leşerek yapılan zulümleri devlet maslahatlarınıgözetme adına görmemekte ve yetmezmiş gibi aklayıcı destekleyici açıklamalarda bulunmaktadırlar.

1950’li yıllardan bugüne dek faşizan bir Arap milliyetçiliği ile ortaya çıkan Baas rejimi ve yöneticileri Suriye’de, Irakta, Suudi Amerika’da vb Arap faşizminin hâkim olduğu tüm ülkelerde insanlarına kan kusturmaktadırlar…

Asla Suriye’nin büyük şeytan ABD ve İsrail güdümlü bir devlet olmasınıistemeyiz. Ama kendi halkına karşı İsrail ve büyük şeytandan daha zalim davranmasınıda asla onaylamamak ile birlikte. Ülkede iç karışıklıklar çıkarmak maksadında olan güçler elbette var hepimiz bunu görüp idrak edebiliyoruz, bunların varlığıbahanesi ile milyonları katletmek firavunlaşmaktır…

Halkın namusuna, onurana, şerefine, dokunan tecavüz, işkence gibi zalim yöntemler kullanan ordu mensuplarının yaptıklarını hangi vicdan sahibi onay verebilir.

Gözlemlediğim kadarı ile. Suriye zulmüne bakış açıları arasında en dikkatimi çekenler arasında, İran, Hizbullah, Hamas ve Türkiyede’ki bazı grupların, taasubi bakışları Ülkemizdeki benzer grupların, cemaatlerin Kürt sorununa ikiyüzlü bakışıile aynı değerdedir. Hamas’ın bu olaya başını deve kuşu misali kuma gömerek sessiz kalması ile türkiyedeki cemaatlerin Kürt sorununa sessizliği arasında hiçbir fark yoktur…

Sömürgeci devlet anlayışlarında var olan ülkelerin menfaati/Maslahat’ı anlayışına göre öncelik insan hak ve hürriyetleri ilkesine göre değilde devletlerin menfaati ilkesi üzeredir. İnsanların katledildiği bir ortamda buna sessiz kalmak, zulmün zalimliğin yanında yer almak. Zulme ortaklıktır, zalimliktir yapılan katliama ve tecavüzlere ortaklıktır.

Suriye zalim sisteminin yıllardır Kimlik hakkı dahi vermediği Kürtlerin baas rejiminin yaptığı zulümlere karşı sessizliğide zulümdür.Muhammed Sait Ramazan el-Buti İslam dünyasında saygın bir din adamı konumunda iken. Şam emevi camiinde Baas rejimi ile birlikte Firavun esedi aklayacak açıklamaları yapmasızalimliktir, zulme ortaklıktır insanların direnişini kırmak için kendini satmaktan başka bir şey değildir.

Suriye’de rejimin dikta anlayışına karşı ayaklanan halkları ‘’Fitne’’ çıkarmak ile suçlayan ulema denen sınıf asla ve asla Ulema kapsamında değerlendirilemez. Bilakis satılmış saray mollalarıvazifesini üstlenmişlerdir.

Ramazan El Buti ve onun benzeri anlayışı ortaya koyanlara şu sözü hatırlatmak isteriz:

"Cihadın en faziletlisi zalim sultanın yanında adaletli söz söylemektir"

(Ebu Davud, Tirmizi, Nesai, İbn Mace, Ahmed b. Hanbel)

Heyhat Minez-Zillet! (Zillete boyun eğmeyiz)
(İmam Hüseyin)

İran, Hizbullah ve Hamas’a son söz olarak İmam Hüseyin’i ağızlarından düşürmedikleri halde İmam Hüseyin’in ortaya koyduğu erkekçe tavrı neden koyamıyorlar.


MEVLÜT HÖNÜL
Malazgirt
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Yitiksevda 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Akılsız Bedenler Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 1 2052 20Haziran 2017 00:11
Kibir hastalığı / mevlüt hönül Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 2053 24 Mayıs 2016 16:24
Hainler! – Dokuzlu Çete ve Karakter(siz)leri /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1817 19 Mayıs 2016 22:06
Çocuk İstismarı ve Ensest – Modern Lût Toplumu /... Makale ve Köşe Yazıları İslaminesil 1 1842 19 Mayıs 2016 22:02
Vicdanla Cüzdan Arasında / MEVLÜT HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları Yitiksevda 0 1771 19 Mayıs 2016 21:59

Alt 19 Ocak 2012, 00:46   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Zalimlere Destek Zalimliktir.

Tabiki ferdi bey dediğin gibidir.
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Ocak 2012, 17:37   Mesaj No:3
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Zalimlere Destek Zalimliktir.

Zalim ve zalimlikler bunların hepsinin sebebi yanlış yerlerde ve yanlış şekilde,yanlış kişilerede adelet aramak olsa gerek veya adeletin ne olduğunu bilmemekten kaynaklanır.

Adeleti günümüz dünyasındaki idarecilerden arıyor veya bekliyorsak emin olun aldanıyor ve kendi kendimizede zulmediyoruz demektir.neden mi gelin adeletin tanımına bakalaım sizinle...

KİM ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKMETMİYORSA ZALİMDİR..

İşte size hem adeletin hemde adeletin zıddı olan zulumun tanımı...Ve sayın abim yeryüzünde Allahın hükmünün silinmesi ve yerinede beşeri hüküm ve koyucuları seçilip onlara bırakıldığından bu yanı ADELET olmadığı gibi bu zalimlerede dua edilmekte Allah bunları başımızdan eksik etmesin,dualarıyla,ve ne zaman bu toplumda zihinsel bi tevhid gerçekleşirse işte o zaman fiilsel bi tevhidde olur ve insanlarda adelete kavuşup fıtratlarınında muhtaç olduğu adelete kavuşurlar.

Hz hüseyinde en çok bu Allahın adeletine muhtaçtı ve Allahın adeletinin tecellisi olsun ve insanlar zulumden kurtulsun diye o dönemin zalim ama ADELETLİSİ GİBİ GÖRÜNEN LERE karşıydı ve hakka hakikate şahit bi hayat yaşayıp hakka şehidliğe yürüdü.Yani hz hüseyinin peygamber torunu veya fatıma gibi ali gibi bi babasının olmasından dolayı değil,yaradanına verdiği sözünden dolayı geri dönmüyordu,yoksa peygamber soyundan gelen çooook soysuzlarda vardır...hz hüseyini hüseyin yapan kendi iradesiydi....isteseydi kerbelayada gitmeye bilirdi...alemler içinde selam olsun o güzide insana ve insanlara..

inşaallah bizler için hüseyinler sadece üzerimizde taşıdığımız rozet misali olmaz...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Ocak 2012, 16:15   Mesaj No:4
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Zalimlere Destek Zalimliktir.

Sakın zalimlere eğilim, yakınlık göstermeyiniz. Yoksa cehennem ateşi yakalar sizi; Allah'dan başka bir dostunuz, bir dayanağınız yoktur. O zaman O'nun yardımını göremezsiniz. (HUD-113)
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 08 Şubat 2012, 23:08   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.078
Konular: 295
Beğenildi:124
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Zalimlere Destek Zalimliktir.

Hizbullah liderinin bugünkü açıklamaları kendi mevki makamları için zalimlere nasıl destek çıktıklarını ispatladı yazıklar olsun bu düşüncedekilere...

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
destek kpss hirakan Taziye-İlan-Selamlaşma 1 13 Mart 2024 18:32
Zulüm altındaki Müslümanlara duayla destek oldular EyMeN&TaLhA İslami Haberler 0 04 Şubat 2014 08:41
Değerli kardeşlerim Acil Destek Çağrısı :) Ehlibeyt Serbest Kürsü 21 25 Ocak 2013 22:53
Siyonist Zalimlere Karşı Birlik Olabilmeliyiz /Mevlüt Hönül Mevlüt HÖNÜL Makale ve Köşe Yazıları 0 28 Mayıs 2012 01:29
OKULLARDAKİ "ANDIMIZ" DAYATMASINA SON KAMPANYASINA DESTEK LÜTFEN... sevginin_bedeli İslami Haberler 17 25 Eylül 2009 19:06

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.