Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  26 Mart 2013 (11:44), Konuya Son Cevap : 26 Mart 2013 (11:44). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 26 Mart 2013, 11:44   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.185
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx İsrail zindanlarında mahkûm baban SAIR HALAILE

İsrail zindanlarında mahkûm baban SAIR HALAILE

İsrail Zindanlarında Mahkûm Baba Saır HALAILE’nin 2 Yaşındaki Kızına Yazdığı Mektup

Kaynak:
el-Hayat Dergisi/ Londra
Tercüme: Şeyho DUMAN

Yetmiş altı günden beri İsrail zindanlarında yemek boykotunu sürdüren Sair Halaile adlı Filistinli babanın hapishaneye girdikten sonra dünyaya gelmiş iki yaşındaki Lemar adlı kızına gönderdiği mektubudur.


İsrail zindanlarında mahkûm baban SAIR HALAILE;

Sevgilim Lemar; beni anlayışla karşılamanı diliyorum. İşgalciler seninle bir arada olmaktan bizi mahrum etti. Doğum anındaki o parlak yüzünü görmekten beni alıkoydular. Ne kadar da isterdim dünyaya gelen ilk çocuğumu görmeyi ve onu öpüp koklamayı, onunla sevinip ferahlamayı… Evet, Allah’tan bu anı ne kadar istemiştim. Evet, Lemar senin hiçbir günahın yok. Ancak bu biz Filistin halkının bir dramıdır(kaderidir). Bizim ve çocuklarımızın hayatlarını altüst edip birliğimizin dağılması, yaşamamızın zehirli hale gelmesi adeta yaşadığımız hayatın bir parçası oldu. Her türlü işkence ve sıkıntıyı bize reva gören, hayatımızı bir gurbete çeviren bu zalim işgalci İsrail’in varlığı sebebiyle, bizimle ve hayatımızla ilgili hiçbir şey istenen biçimde yürümez oldu. Ah! Seni kucaklayıp bağrıma basıp beşikteki görüntünü ve evin içinde koşar oynarken sesini duymayı ve yüzünü seyretmeyi ne kadar isterdim…
Küçücük kız çocuğuma bir insan ve bir baba olarak dokunmak ve sevmekten mahrum bırakılmış olmama rağmen bilesin ki senin varlığın bana fazlasıyla güç ve umut veriyor. Annenle birlikte sığınma çadırında sessizce ama dehşet ve şaşkınlık içerisinde sanki babanı arıyormuşçasına insanlara ve çadırın duvarında asılı bulunan resmime bakıp suskun bir vaziyette “Niçin babam dönmüyor?” diye soruyor olduğunu görüyor gibiyim. Şu an senin benimle birlikte aklımda ve kalbimde yaşıyor olduğunu hissediyorum. Çünkü sen kalbimin her vuruşunda var olduğun gibi onun bir parçasısın. Aynı zamanda damarlarımda seyreden kanım ve canımsın. Seni hep önümde kapıyı açan, sevinç dolu bir atmosferi yaşatan, uzun ve anlamlı suskunluğun derinliğinde hür olarak o çocuksu sesinle alabildiğine bağıran birisi olarak görüyorum.

Sevgilim Lemar; belki şimdi yetmiş beş günden beri babanın yemeği boykot savaşına niçin katıldığını anlamayabilirsin, bunda senin bir suçun yoktur. Büyüdüğün zaman, girdiğim bu hürriyet savaşının, sana dönmek için verilen bir mücadele olduğunu anlayacaksın. Ta ki bir daha senden uzak kalmamak, senin gülümseyen yüzünden ve o yüzü görmekten mahrum bırakılmamak için verilen bir mücadele olduğunu anlayacaksın. Ta ki bir kez daha beni senden uzaklaştırmak için işgalciler imkân bulamasınlar.
Evet büyüdüğün zaman, hürriyet, şeref ve bağımsız bir hayatı yaşama arzusundan başka hiçbir günahları olmadığı halde, hayat ve gelecekleri parçalanıp darmadağın edilen, işgalci İsrail’in zindanlarında ve askeri kamplarında babanla birlikte Filistin halkından binlerce gencin uğradığı zulmün nasıl gerçekleştiğini büyüyünce anlayacaksın!!!
Babanın zulme karşı nasıl direndiğini, mazlum olarak yaşamak istemediğini, ona boyun eğmek istemediğini öğreneceksin. Horlanıp zillete düşürülmek istemediğini, şerefinden ve vatanından uzakta yaşamak istemediğini, hukuksuzluğa boyun eğmediğini, Filistin halkını köle ve zelil bir duruma sokmaya çalışan Yahudi işgalcisine karşı koymak için yemeği boykot mücadelesine niçin başvurduğunu anlayacaksın.
Sevgilim Lemar; her zaman başını dik tut ve babanla iftihar et. Bu mücadele ile ilgili olarak gerek ben gerekse benimle bu boykotu destekleyen ve benimle beraber olan her esire teşekkür et. Korkma ve üzülme! Allah her zaman bizimle beraberdir. Allah hiçbir zaman sabreden mü’minleri yalnız bırakmayacaktır. Bizler Hakkın temsilcileriyiz. Sonunda Hakk zalim ve mücrimlere galip gelecektir.

Sevgilim Lemar; o gün gelecektir. Her şeyi sana anlatacağım. Bütün hikâyeyi sana izah edeceğim. Gelecek günlerin daha güzel olacaktır. En güzel elbiselerini giyerek günlerini mutluluk içinde geçir. Uzun ömrünün bahçelerinde ileriye evet ileriye koş. Önün sonsuza kadar açıktır. Hayatının bu marşını dillendir ve söylerken o güzel sesini duymaktayım, duymak istiyorum.

Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 80 14 Ekim 2023 12:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2330 24 Kasım 2016 13:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1928 23 Kasım 2016 11:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2676 23 Kasım 2016 10:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2238 23 Kasım 2016 10:10

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Yüreğin zayıf noktalarında mahkum oldum İmanehLi Şiirler ve Şairler 8 30 Eylül 2021 08:52
Bir mahkum Dünya.. İslaminesil Videolar/Slaytlar 0 06 Temmuz 2014 16:22
Suriye Zindanlarında Bakın Neler Olmuş ... esracık Serbest Kürsü 6 06 Mart 2014 09:55
İster misin Rasûlullah Baban Olsun? hakkadost Hadis-i Şerif 0 28 Nisan 2012 22:49
Diyarbekir Zindanlarında iki gün../İbrahim İnecik İBRAHİM İNECİK İbrahim İnecik 0 21 Kasım 2010 02:59

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.