Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi:  23 Nisan 2013 (23:27), Konuya Son Cevap : 23 Nisan 2013 (23:29). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 23 Nisan 2013, 23:27   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.186
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx Birleşmemek üzere birleşmişiz!

Birleşmemek üzere birleşmişiz!




Küçücük gruplara ve Devletçiklere ayrılmışız. Bizleri parçalayıp yutmak isteyenlerin ekmeğine yağ olmuşuz. Kimimiz mezhepçilik hastalığına, kimimiz, tarikatçılık hastalığına kimimizde ırkçılık ve particilik hastalığına yakalanmışız. Ve bu kangren haline gelen hastalıklar neticesinde bölünmüş parçalanmış ve yutulmağa hazır lokmalar haline dönüşmüşüz.

Artık yeryüzünde devam eden işgal ve zulümler sebebiyle kanayan yaraların ve akan gözyaşlarının durmasını istiyorsak; “Dini biz temsil ediyoruz. Bizim tarikattan, bizim meşrepten, bizim mezhepten ve bizim partiden olmayan, bize biat etmeyen, bize intisap etmeyen ve bizim marka gömleği çıkaran ve bizden ayrılan dinden çıkmıştır, mürted olmuştur.(hâşâ!)” gibi cahiliye sözlerini terk edelim. Din istismarcılığını bırakalım. Siyasi çıkarlarımıza, şahsi menfaatlerimize, hased ve kinimize Mukaddes ve mübarek yüce Dinimiz İslami alet etmeyelim.

“Ey iman edenler, Allah yolunda savaşa çıktığınız zaman dostu düşmanı ayırt etmek için gerekli araştırmayı yapın ve Dünya hayatının geçici menfaatine göz dikerek size (İslam geleneğine göre) selam veren kimseye, Sen mümin değilsin demeyin. Asıl kazanç, mal ve makam(çok ganimet,) Allah katındadır… (Nisa S.94)” ayeti kerimesinde Allah (c.c) savaş meydanında bile düşman safındaki kişinin selam verdiği an mümin kardeşimiz olduğunu bildiriliyor. Yıllarca omuz omuza aynı safta namaza durduğumuz, aynı ideali paylaştığımız ve aynı davayı omuzladığımız kardeşimize nasıl kâfir diyerek bir selamı bile esirgemişiz? Nasıl o kardeşlerimize düşman gözüyle bakmışız? Ve nasıl birleşmemek üzere birleşmişiz? Tarikatlar, mezhepler, meşrepler ve cemaatler bölmek ve grupçuluk için değil sadece İslam birliğini sağlayan ilim okulları olarak ortaya çıkmıştır.

Şevki Yılmaz - 15 Şubat 2013 – “Birleşmemek üzere birleşmişiz!” adlı yazısından alıntıdır.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
En Pratik Sağlık Bilgileri Pratik / Faydalı Bilgiler enderhafızım 0 68 14 Ekim 2023 13:10
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... Serbest Kürsü su damlası 3 2308 24 Kasım 2016 14:16
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 1911 23 Kasım 2016 12:06
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... İlahiler/Ezgiler Esma_Nur 1 2662 23 Kasım 2016 11:44
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) İlahiler/Ezgiler enderhafızım 0 2208 23 Kasım 2016 11:10

Alt 23 Nisan 2013, 23:29   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:38
Mesaj: 3.186
Konular: 1383
Beğenildi:166
Beğendi:17
Takdirleri:216
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Birleşmemek üzere birleşmişiz!

Birleşmemek üzere birleşmişiz!

15 Şubat 2013 Cuma 00:24
Şevki Yılmaz

,
Yaratıcımız, yaşatıcımız ve yöneticimiz Allah’ın “Gerçek şu ki, bu sizin ümmetiniz tek bir ümmettir.

Çünkü hepinizin Rabbı Benim; öyleyse yalnız Bana kulluk edin! Fakat insanlar bu emre uymayıp inanç birliğinden ayrılarak çeşitli gruplara bölündüler. Ama hepsi sonunda hesap vermek üzere bize döneceklerdir.(Enbiya S.93-94)” “Ey Resulüm! Bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr ederek veya yaşamayarak dinimi parçalara ayırıp şia (grup grup) olanlarla senin hiçbir ilişkin yoktur.

Onların cezalandırılma işi Allah’a aittir. Sonra Allah, kendilerine, dünyada yaptıklarını Ahirette’de haber verecektir.(En’am S.159)” “Allah’a yönelmiş kimseler olarak yüzünüzü hak din İslam’a çevirin, O’na karşı gelmekten sakının, namazı dosdoğru kılın ve dinlerini darmadağınık edip gruplaşan müşrikler gibi olmayın. Her bir grup kendi katındaki (dinî anlayış) ile sevinip böbürlenmektedir.(Rum S.31-32)” ilahi mesajlarına aldırış etmeden bölük pörçük olmuşuz.

Küçücük gruplara ve Devletçiklere ayrılmışız. Bizleri parçalayıp yutmak isteyenlerin ekmeğine yağ olmuşuz. Kimimiz mezhepçilik hastalığına, kimimiz, tarikatçılık hastalığına kimimizde ırkçılık ve particilik hastalığına yakalanmışız. Ve bu kangren haline gelen hastalıklar neticesinde bölünmüş parçalanmış ve yutulmağa hazır lokmalar haline dönüşmüşüz. Artık yeryüzünde devam eden işgal ve zulümler sebebiyle kanayan yaraların ve akan gözyaşlarının durmasını istiyorsak; “Dini biz temsil ediyoruz.

Bizim tarikattan, bizim meşrepten, bizim mezhepten ve bizim partiden olmayan, bize biat etmeyen, bize intisap etmeyen ve bizim marka gömleği çıkaran ve bizden ayrılan dinden çıkmıştır, mürted olmuştur.(hâşâ!)” gibi cahiliye sözlerini terk edelim. Din istismarcılığını bırakalım.

Siyasi çıkarlarımıza, şahsi menfaatlerimize, hased ve kinimize Mukaddes ve mübarek yüce Dinimiz İslami alet etmeyelim. “Ey iman edenler, Allah yolunda savaşa çıktığınız zaman dostu düşmanı ayırt etmek için gerekli araştırmayı yapın ve Dünya hayatının geçici menfaatine göz dikerek size (İslam geleneğine göre) selam veren kimseye, Sen mümin değilsin demeyin. Asıl kazanç, mal ve makam(çok ganimet,) Allah katındadır…

(Nisa S.94)” ayeti kerimesinde Allah (c.c) savaş meydanında bile düşman safındaki kişinin selam verdiği an mümin kardeşimiz olduğunu bildiriliyor. Yıllarca omuz omuza aynı safta namaza durduğumuz, aynı ideali paylaştığımız ve aynı davayı omuzladığımız kardeşimize nasıl kâfir diyerek bir selamı bile esirgemişiz? Nasıl o kardeşlerimize düşman gözüyle bakmışız?. Ve nasıl birleşmemek üzere birleşmişiz? Tarikatlar, mezhepler, meşrepler ve cemaatler bölmek ve grupçuluk için değil sadece İslam birliğini sağlayan ilim okulları olarak ortaya çıkmıştır.

Peygamberimizin izinden giden Şeyhler, Mürşidi Kamiller ve Kanaat Önderleri de bu fıkıh ve ahlak okullarının öğretmenlerdir. Bu manevi ilim ve ahlak önderleri insanları şeytan gibi kendilerine asla çağırmazlar. “İnsanları yalnız Allah’a davet edip, iyi iş ve hareketlerde bulunan, İnandığını yaşayan ve: “Ben gerçek Müslümanlardanım” diyen kimseden daha güzel sözlü kim var? (Fussilet S.33)” Ayeti Kerimesinin gereği hepsi insanları sadece Allah’a kul ve Resulüne ümmet olmağa çağıran müezzinler gibidir.

Şeyhlerin açık günahlarında keramet, ilmi ve siyasi liderlerin gaflet ve hatalarında hikmet aramak tam bir ahmaklıktır. Çünkü Peygamberler dışında herkesin büyük günah ve hata işleyebileceğini bilmemek büyük bir cehalettir.

Hata ve günahlarımıza değil iyilik ve güzelliklerimize bakarak birleşelim. Zira güle bakan dikenini görmez. Dikene bakan da gülü göremez. “Ey iman edenler! Hep birlikte Allah’ın dini İslam’a sımsıkı sarılın. Birbirinizden ayrılıp dağılmayın. Allah’ın üzerinizdeki (İslâm) nimetini düşünün ki, cahiliyet devrinde kafirler topluluğu iken birbirinize düşmandınız. Allah sizin kalpleriniz arasında ülfet (yakınlık ve sıcaklık) meydana getirdi de İslam nimeti sayesinde din kardeşleri oldunuz.

Hem cehaletiniz ve inkarınız sebebiyle sizler ateşli bir uçurumun kenarında iken Allah sizi ondan İslam Nimetiyle(nasıl) korudu. Bu şekilde hep beraber kardeş olup doğru yolu bulasınız diye Allah mesajlarını size açıklıyor.(Ali İmran S.103)” ilahi mesajlarının ışığında hep birlikte iman ve İslam kardeşi olalım.

Birbirini Allah için sevelim. İnsanlığa İslam’ın evrensel mesajlarını ulaştıran ticari, ilmi, siyasi ve ahlaki hizmet fedaileri olalım. Hz. Hamza (r.a)’nın katili Vahşiyi bile hazreti Vahşi makamına ulaştıran af kapısının kıyamete kadar açık olduğunu unutmayalım. Ülkemizi Dünya’nın tek süper gücü haline dönüştürmek için gece gündüz çalışanların yanlışlıklarını uyarıp, doğrularını desteklemeğe devam edelim.

Ve Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla ve Acemiyle tüm müminler olarak bir daha ayrılmamak üzere kardeş olup birleşelim. Bunun için başlatılan barış projesine tüm gücümüzle destek verelim. Allah (c.c) kendisiyle ve kullarıyla barış yolunda yar ve yardımcımız olsun. Amiin
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Türkiye, IMF Defterini Açmamak Üzere Kapatmıştır nurşen35 Gündem/ Manşetler 0 07 Ekim 2018 18:52
Kurban Üzere... İslaminesil Videolar/Slaytlar 0 19 Ağustos 2015 12:27
5 buçuk yaşındaki kızım Kuranı hatmetmek üzere talibetün Çocuk ve Aile Sağlığı 8 24 Aralık 2011 06:01
Allah'ın Hükmü Üzere Hüküm Koyanlar! Yitiksevda Makale ve Köşe Yazıları 7 12 Ocak 2011 14:10
Tertil üzere okumak, lütfen okuyalım... NUR Kur'ân-ı Kerim Genel 0 28Haziran 2008 10:58

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.