Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi ahmetmeydani,Açılış Tarihi:  26 Nisan 2013 (16:17), Konuya Son Cevap : 15Haziran 2015 (20:01). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 26 Nisan 2013, 16:17   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:ahmetmeydani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27144
Üyelik T.: 08 Nisan 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Diyarbakır Ama Adana'dayım
Yaş:63
Mesaj: 255
Konular: 45
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İyimserim, Çünkü Peygamber Sevdalıları Var

İyimserim, Çünkü Peygamber Sevdalıları Var

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] oyaman@dogruhaber.com.tr

Geçen hafta içinde Diyarbakır`da bir ilköğretim okulunu ziyaretimde, okul bahçesinde çok rahat bir eda ile esrar içen gençleri gördüm.


Okul idaresinin hiçbir tedbir al(a)maması bir yana, gençlerin okul avlusundaki rahat tavırları dikkat çekiciydi. Yani okula giden herkesin rahatlıkla farkedebileceği kadar yayılmış bir faciadan bahsediyoruz. Olayı, Diyarbakır’lı birisine anlattığımda, her okulda ve neredeyse her köşebaşında bunun artık aleni ve sıradan bir hale geldiğini söyleyince bu konudaki vebalin ve sorumluluğun adresiyle ilgili yazmak zorunda hissettim kendimi.


Bardağın dolu tarafını görene, optimist(iyimser); boş tarafını görene pesimist(kötümser); olduğu gibi görene ise realist(gerçekçi) deniyor. İslami tavır, kötümserliğin karşısındadır, ancak mutlak bir iyimserlik veya gerçekçiliği de kabul etmez. Bu kadar yaygın hale gelen ve çok da normalmiş gibi kimsenin umursamadığı bir felaket karşısında iyimserliğiniz, herhalde koruyabildiğiniz genç ve çocukların ötesine geçemez.


Evvela kötümserim. Neden mi? Çünkü halkından eğitmek için çocuklarını, askerlik için gençlerini, kalkınmak için de vergisini zorla alan bir devlet; ailelerin elinden zorunlu eğitim diyerek aldığı çocukları, zararlı alışkanlıklardan ve ahlaksızlıklardan korumuyor. Korumuyor, çünkü korumaya çalıştığı tek şey, hâlâ Atatürk ilkeleri ve inkılaplarıdır. Çünkü Kemalist ve laik sisteme göre çocuklar ve gençler için birinci vazife, Türk istiklal ve cumhuriyetini muhafaza ve müdafaa etmektir. AK Parti’nin yeni anayasa taslağında laikliği aynen muhafaza etmeye çalışması, çocuk ve gençleri korumak için bahsettikleri dindarlık iddiasında ne kadar samimi olduklarını gösteriyor.


Bugün üniversitelerde, İslam’a ve Efendimize(SAV) hakaret eden grupların türemesi de uyuşturucu ve ahlaksızlıktan ayrı değerlendirilemez. Üniversitelerde kimin ne yaptığını çok iyi bildiği halde Kutlu Doğum etkinliği düzenleyen gençleri gözaltına alıp tutuklayan bir devlet için gelecek nesiller adına ümitvar olmak, iyimserlik değil gafillik olsa gerek.


Öyle ya, İslam’a ve Müslümanlara en ağır hakarette bulunan aşağılık soytarıları sanatçı diye şımartıp parlatan da bu devlet, ilköğretim öğrencilerinin zorla başını açmak için yönetmelik getiren de bu devlet/bu hükümet. Batılı uzmanlar bile, sürekli zararlarını apaçık ortaya koydukları halde hâlâ kız ve erkeğin aynı sınıflarda okuduğu karma eğitimi sürdürmekte ısrar eden de bu devlet.

Aileyi ve gençliği ifsad eden TV ve İnternetteki en rezil yayınlara hiçbir ciddi tedbir koymadan kadına şiddetten dolayı artan boşanmalardan dem vuran da bu devlet. ‘Adalet ve kalkınmayı, İslam’la paralel yürütün diye size oy verildi’ dediğinizde, Türkiye’nin Atatürkçü laik gerçekliğiyle size mazeret edebiyatı yapan da bu devlet/bu hükümet. İslami derneklere, cemiyetlere gittiği için insanların peşine polis takıp muhbirlik teklifi yapmaya devam eden de bu devlet.


Ama tüm bunlara ve daha fazlasına rağmen iyimserim. Çünkü Peygamber Sevdalıları var. İyimserim, çünkü her bir Peygamber Sevdalısının Efendimiz(SAV)’i Mus’ab bin Umeyr gibi sevdiğini görüyorum. Her biri Medine’yi fethetmeye aday, her biri Uhud gibi zorluklarla karşılaşsa bile canı pahasına Efendimiz (SAV)’in sancağını taşımaya aday. Bu gözükara sevdalılar ne Amed’in ne de İstanbul’un çocuklarını, gençlerini ve geleceğini uyuşturucuya ve ahlaksızlığa teslim etmeyeceklerdir. Bu sevdalıların birinci vazifesinin Efendimiz (SAV)’in sancağını her yerde dalgalandırmak olduğu gözden kaçmamaktadır.


Ve Şırnak’tan gelip elinde Tevhid bayrağı ile mahşeri bir aşk okyanusunda En Sevgili için canını veren örnek bir Peygamber Sevdalısı, Sümeyye Çelik… Rabbim, o günkü şahitliğini ve şehadetini kabul etsin. “Tüm çocuklarım Hz. Muhammede (SAV)’e ve O’nun yoluna feda olsun” diyerek bu sevdanın sözde olmadığını haykıran babasına da selam olsun.


Dedim ya, iyimserim. Çünkü Allah, nurunu işte böyle sevdalılarla tamamlayacaktır.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi ahmetmeydani 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Bolivya ABD’nin Yardım Kuruluşuna Kapı Gösterdi! Bilgi Dağarcığı ahmetmeydani 0 1313 02 Mayıs 2013 12:14
Ağrı`daki kutlamada Hizbullah hedef alındı Bilgi Dağarcığı ahmetmeydani 0 1645 02 Mayıs 2013 12:01
Myanmar`da İki camiye saldırı İslami Haberler ahmetmeydani 0 1464 02 Mayıs 2013 11:58
Varsın Muhammedi Sevdayı Yazmasınlar Serbest Kürsü Allahın kulu_ 1 1687 02 Mayıs 2013 11:52
Myanmar kutlu doğum İslami Haberler Allahın kulu_ 28 9966 30 Nisan 2013 12:31

Alt 15Haziran 2015, 20:01   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1151
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: İyimserim, Çünkü Peygamber Sevdalıları Var

Rabbim evlatlarimizi korusun amin
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Olimpiyat Sevdalıları FECR Bilgi Dağarcığı 4 12 Eylül 2013 15:33
Peygamber Sevdalıları 2013 (Türkçe Albüm ) MUHACİR. Videolar/Slaytlar 21 08 Nisan 2013 21:16
2013 Kutlu Doğum- (Albümü indir) Peygamber Sevdalıları -Ewindâre Pêxember MUHACİR. İlahiler/Ezgiler 2 02 Nisan 2013 19:16
Peygamber efendimiz, Peygamber olmadan önce kendinin peygamber gönderileceğini biliyo _bülbül_ Bilgi Dağarcığı 0 10 Nisan 2009 16:00
Hz.Muhammed Benden sonra peygamber gelseydi, Ömer peygamber olurdu buyuruyor KuM TaNeSi Ashab-Kiram(r.a) 0 23 Mart 2009 10:32

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.