Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi tevhid_,Açılış Tarihi:  01 Ağustos 2013 (15:05), Konuya Son Cevap : 01 Ağustos 2013 (15:05). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 01 Ağustos 2013, 15:05   Mesaj No:1
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Paylaşımcı Üyesi
tevhid_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:tevhid_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 19457
Üyelik T.: 19Haziran 2012
Arkadaşları:24
Cinsiyet:byn
Memleket:Kubbetü`l–İslâm
Yaş:27
Mesaj: 378
Konular: 84
Beğenildi:146
Beğendi:141
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Zülf'ü Yâr____

Zülf'ü Yâr____


___ZÜLF-Ü YAR___
Senai Demirci

SEHER YELİNİN İLK uğrağıdır. Çözülmeye hazır, dağılmaya teşne. Aşığı yok etmeye kurulu darağacıdır. İlmek ilmek ölüm. Geceyi kıskandıracak denli zifirîdir. Kopkoyu zulüm. Sevgilinin boynunda kementtir. Düğüm düğüm ölüm. Yârin sütbeyaz yüzünde siyah hilâldir. Gecelerce hasret, rüyâ rüyâ aldanış. Gönül kuşunun yuvasına çalı çırpı eylediğidir. Zincir zincir mahpusluk, prangalarca kölelik. Ateş gibi, ne yanına varılır, ne yanından geçilir.Tebessümle avlayan, sitemli bakışla cezbeden siyahî sultandır. Tel tel köleliktir beyazlara bile. Ellere haram kılınmış, gözlere yasak edilmiş gizli ülkedir. Nice kâşife yol olmuştur. Gamze kuyularının başına pusu kurmuş bir şakîdir. Nice aşığın yolunu kesmiştir. Tüller altında helâlinin nefesini bekleyen kor parçasıdır. Bir nefhâda, bir dokunuşta, bir öpüşte, bir okşayışta alevlenmeye hazır ateştir. Zülf-ü yârdir. Helalîn saçlarıdır, yârin perçemidir.
Zülf-ü yar, sevgili zinetinin hepsidir. Kulağa küpedir, boyuna gerdanlıktır, göze sürmedir, başa taçtır, ak alında perçem perçem kâküldür. Işık ve gölgenin eşyadaki dağılımı nasıl boyutları, biçimleri ortaya çıkarıyorsa, zülüfler de yüzün her detayında yeni biçimler, yeni ifadeler doğurur. Yüzün beyaz sayfasında siyah bir mürekkep gibidir zülüfler. Yeniden yeniye şiirler yazar, terütaze sözlere uğrar. Sevgilinin ay yüzüne konuk olan bütün iklimler saçların rüzgârıyla gerçekleşir. Cilve, işve, naz zülfün siyah hattıyla kaleme alınır. Aşığın gönlünü çeken göz yaşı taneleri zülfün ipine dizilir de, öylece görünür olur. Yüzün her detayına zülüfler ayrı birer anlam düşürür. Zülfün düşüşünde, çözülüşünde, salınışında, sevgili yüzü yenilenir, yeniden güzelleşir, tazelenir, tarifsizleşir. Sevgili yüzünün göğünde siyahî bir hilal gibi, bayramları, kandilleri haber verir. Sevgili gönlünün haberlerini zülüflerden öğrenir aşıklar. Onun rüyetiyle bayram eder, onun rüyetiyle oruca niyetlenirler. Zülüf sevgili yüzünün perdesi, aşığın penceresidir. Bu yüzden olsa gerek, yaban gözler yağmalamamalı zülf-ü yâri. Ağyar dokunmamalı zülf-ü yâre.
Helâlsiz dokunanı yâr etmez zülüfler kendine. Aşığın gözlerini zülfün karasında kara bahtlar bekler. Hafız, sabah yelini gül kokusu almak üzere sevgilinin diyarına gönderince, alna dökülen saçların kıvrımlarında kanlara boyanmış nice yüreklerin haberini alır. Yusuf’u [as] yitiren kuyu nasıl nicelerini yolundan eyleyip yitiriyorsa, zülfün zifirî siyahı da başkaları düşmesin diye kapatılmalı, örtülmelidir. İpek setreler içinde incilerini beklemeli saçlar. Yunus’u [as] yutan gece nasıl güneşsiz olunca dehşet denizlerini içinde dalgalandırıyorsa, gece renkli saçların kıvrımlarına da bir ebedî birliktelik niyetinin şafağında varılmalı. İffetten ak duvaklar ardında aşka salınmalı saçlar. Nasıl İsâ [as] nefesi ölüleri diriltiyorsa, cansız saçlar da geceler boyu helâlinin nefhasıyla can olmalı, canlanmalı, dirilmeli. Her sabah, helâlinin nefesinden uzak kalınca ölmeli, dua kokulu ak yazmalara sarılıp da kefenlenmeli.
Yâr’in izniyle zülf-ü yâre dokunmalı. Öylece yâr yüzüne varmalı. Ağyarı aradan kaldırmalı. Zifir saçlar, mahrem, saklı, gizli gecemiz olmalı.
Ve zülfünü ağyardan saklayanlara tel tel selâm etmeli. Zülfünü Yâr hatırı için gizleyenlere kıvrım kıvrım cennetler, saçak saçak saadetler dilemeli.
__________________
"İslâm; huzur ve güven"
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi tevhid_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
40. Yil Enstrümantal İlahiler/Ezgiler tevhid_ 0 878 21 Nisan 2018 01:58
**Bir Müslümanın Haftalık programı../medineweb Kişisel Gelişim ve Psikoloji Mihrinaz 1 1124 20 Şubat 2018 00:01
Altın ve Bakır\film Videolar/Slaytlar tevhid_ 0 886 15 Şubat 2018 10:23
Şşş kızlar bağırmaz!/ film izle Videolar/Slaytlar mehmet akif2 5 1291 07 Şubat 2018 14:43
Çocuğun Oyuncak Bebek ile Oynaması Caiz mi? Çocuk Ve Gençlik Eğitimi tevhid_ 0 955 02 Şubat 2018 14:47

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.