Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi:  01Haziran 2014 (21:27), Konuya Son Cevap : 02Haziran 2014 (04:10). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 01Haziran 2014, 21:27   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Aklını Gezdirten Gezici Kardeşime

Aklını Gezdirten Gezici Kardeşime





Gel benim cam çerçeve kırma ve Molotof atma meydan muharebesi için donatılmış kahraman kardeşim(!) Tatlı tatlı Molotof atmanın acı acı neticesi çıkacağını düşünüp, vazgeç tövbe et, cehennem Molotoflarından şimdiden kurtul. Gel sen aklını kendinde gezdirt, Allah’ın sende inşa ettiği yüreği, damarları beyni dalağı gez; nefes nefese kal insan olmanın şükrünü göster. Gel sen aklını atomlarda, yıldızlarda, bir sineğin kanadında, varlık âlemindeki parmak ısırtan ve yaratıcısını hatırlatan sanat-ı İlahiye de gezdirt. Aklın gezerek hayran kalsın; karışık kuruşuk âlemlerden, bu vücut âlemine gelişine.

Öyle gez ki, yoruldukça hakikati bul; buldukça diril. Gel benim aslan gezici kardeşim: sakın aklını onun bunun eline verip, yanlış amaçlar için gezdirtme! Adam gibi parkında, ağacında, çiçeğinde sanatkârını gör ve kabul ettiğini göster. Unutma ki! Şerde adam harcatan çokça insanlar, toprak altında harcanıyor…

Aklı şerde gezdirilen gezici kardeşim: Hani damarlarında asil kana vardı? Hani dünyaya bedeldin? Ne oldu sana, kanına bir şey mi bulaştırdılar? Aklını ve tüm duygularını sanatı ilahiye de gezdirseydin, üç günlük dünyanın gürültüler çıkarmaya değmediğini görüp, samimi gayretle, sicili bozmadan ve asıl cennet parklarında ebedi gezilere can atardın. Unutma ki huzur ve düzen bozmak için sana üç beş kuruş dünyalık veriyorlar ama aklını hayırda gezdirirsen, Aklın sahibi eline ebedi varlık, ebedi huzur tutuşturacaktır.

Gezi parkı ve tüm parklar sana kurban olsun, hatta yıldızlar kurban olsun. Ruhunu Allah’ı bulmakla dinlendireceksen, kalbindeki kötülüğü ayıklayacaksan, öfkeni tefekküre dönüştüreceksen sana bütün parklar, ağaçlar kurban olsun. Ne yazık ki sen başka amaçlar için gezi diyorsun, başka oyunlara aklını gezdirtiyorsun… Böyle başın döner, ayağın kayar düşersin. Tam Molotof atarken gelen ecele suçüstü olursun. Sorarlar: “Rabbin kim?” Sana hükmedip, şerre sevk edenlerden dolayı “Allah “diyemezsin. Elinde Molotof varken: “kitabım Kur’an” diyemezsin. Ha şunu diyebilirsin: “Tamamda bunları bana neden anlatıyorsun ki? Ben bunlara inanmıyorum” Eyvallah! Ama seni karışıklık içinden, dünyaya getiren kudret, kendi insanına Molotof atasın, yakıp, yıkasın diye yaratmadı. Başka asıl büyük gayeler var... Aklın onun bunun elinde şer için dolaştırılırken, hakikate varamazsın. Dedim ya başın döner kayar düşersin.

İzninizle yazımı geçen yıl Gezi Olaylarında yazdığım bir yazının girişi ile bitirmek istiyorum. Eller vardır; yapar yakıştırır, yaşanır hale getirir. Diller vardır; ilaç olur, yürek sarar, hoşnut eder. Eller vardır; eloğlunun eline oyuncak olmaz, hayra kalkar. Diller vardır; elin dili olmaz, hakikatin dili olur, dilin Yaratıcısını hoşnut eder konuşur. En karanlık anda aydınlığa kavuşturur. Diller vardır; ihtiyaç anında araya girer tüm karışıklığa lisanı merhem olur, barış getirir. Eller vardır; taşı taşın üstüne kor, çorak toprağı bağ eder. Eller vardır; kimsenin malına uzanmaz, emanete bekçi olur. Diller vardır; konuşurken kin dolu yüreği yumuşatır. Eller vardır; şiddet tanımamış, can yakmamış. Diller vardır; hesap gününü düşünüp sadece hakikat konuşur. Ya O’ güzel eller, güzel diller olmasaydı?

Son söz, aklını hakikatlerde gezdiren seyyah, taşın, kuşun, ağacın gerçek tadını çıkaran Bediüzzaman’a ait olsun:“Âyâ, bu insan zanneder mi ki başıboş kalacak? Hâşâ! Belki insan ebede meb’ustur ve saadet-i ebediyeye ve şekavet-i daimeye namzettir. Küçük büyük, az çok, her amelinden muhasebe görecek. Yataltif veya tokat yiyecek.”


alıntıdır

Selahattin GEZER

risale haber
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi EyMeN&TaLhA 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 5985 14 Temmuz 2015 13:14
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 4055 14 Temmuz 2015 13:06
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİN... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 4890 14 Temmuz 2015 13:00
Ramazan-oruç ve çocuğa kazandırdıkları Çocuk ve Aile Sağlığı Mihrinaz 2 2648 14 Temmuz 2015 12:23
çocuk eğitiminde ceza hiç mi olmamalı? Çocuk ve Aile Sağlığı EyMeN&TaLhA 0 2341 14 Temmuz 2015 12:03

Alt 01Haziran 2014, 21:54   Mesaj No:2
Medineweb Aktif Üyesi
umut628 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:umut628 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 24048
Üyelik T.: 01 Ocak 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 242
Konular: 66
Beğenildi:64
Beğendi:0
Takdirleri:110
Takdir Et:
Standart Cevap: Aklını Gezdirten Gezici Kardeşime

güzel bir yazı bence büyük puntolarla taksim meydanına asılmalı.Ama gezizekalılarda bu anlamlı yazıyı anlayacak basiret yok.Ortaya koyacak fikri ve projesi olmayan insanlar şiddetete baş vurma zayıflığını tercih eder.Esfelisafilin davranış sergilerler.
__________________
O yüz , her hattı tevhid kaleminden bir satır;
O yüz ki , göz değince Allah ' ı hatırlatır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 01Haziran 2014, 23:28   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:36
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Aklını Gezdirten Gezici Kardeşime

Alıntı:
umut628 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
güzel bir yazı bence büyük puntolarla taksim meydanına asılmalı.Ama gezizekalılarda bu anlamlı yazıyı anlayacak basiret yok.Ortaya koyacak fikri ve projesi olmayan insanlar şiddetete baş vurma zayıflığını tercih eder.Esfelisafilin davranış sergilerler.
Enfal Suresi 36-37. Ayetleri

“Şüphesiz inkar edenler, mallarını Allah’ın yolundan insanları alıkoymak için harcarlar ve daha da sarf edeceklerdir; ama sonra içleri yanacak, acıları onlara dönecek ve hem de mağlup olacaklardır. Bu, Allah’ın, temizi murdardan ayırması ve murdarları üstüste koyup hepsini yığarak cehenneme yerleştirmesi içindir”.


Ve küfre koşanlar seni mahzun etmesin. Muhakkak ki onlar, Allah'a hiçbir şey ile asla zarar veremezler. Allah, onlara ahirette bir nasip vermemek istiyor. Ve onlar için “Büyük Azap” vardır.ÂLİ İMRÂN Suresi 176.ayet



Muhakkak ki îmân karşılığında küfrü satın alanlar, Allah'a hiçbir şey ile asla zarar veremezler. Ve onlar için “Elîm Azap” vardır.ÂLİ İMRÂN - 177




Ve sakın o kâfirler, onlara mühlet vermemizi, kendileri için bir hayır sanmasınlar. Sadece günahlarını artırmaları için onlara mühlet veriyoruz. Ve onlar için ”Alçaltıcı Azap “ vardır.ÂLİ İMRÂN - 178



Allah, habis olanı (kötüyü), temiz olandan (mü'min olanı, mü'min gözükenden) ayırıncaya kadar mü'minleri, sizin bulunduğunuz hâl üzere (mü'min olanla mü'min gözükenin bir arada olduğu bir durumda) terk edecek değildir. Ve Allah sizi gayba muttali edecek (gaybı bildirecek) değildir. Ve lâkin Allah, resûllerinden dilediği kimseyi seçer (gaybı o resûlüne bildirir). O halde, Allah'a ve O'nun resûllerine îmân edin. Ve eğer âmenû olur ve takva sahibi
olursanız, o zaman sizin için "Büyük Ecir" vardır.ÂLİ İMRÂN - 179
Alıntı ile Cevapla
Alt 02Haziran 2014, 04:10   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
azranur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:azranur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36715
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:7
Cinsiyet:bayan
Memleket:Şehr-i VAN
Yaş:32
Mesaj: 1.089
Konular: 20
Beğenildi:61
Beğendi:172
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Aklını Gezdirten Gezici Kardeşime

Tam Molotof atarken gelen ecele suçüstü olursun. Sorarlar: “Rabbin kim?” Sana hükmedip, şerre sevk edenlerden dolayı “Allah “diyemezsin. Elinde Molotof varken: “kitabım Kur’an” diyemezsin. Ha şunu diyebilirsin: “Tamamda bunları bana neden anlatıyorsun ki? Ben bunlara inanmıyorum” Eyvallah! Ama seni karışıklık içinden, dünyaya getiren kudret, kendi insanına Molotof atasın, yakıp, yıkasın diye yaratmadı. Başka asıl büyük gayeler var... Aklın onun bunun elinde şer için dolaştırılırken, hakikate varamazsın. Dedim ya başın döner kayar düşersin.

çok güzel bir yazı..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kardeşime Mektup Nebevi Sevda Videolar/Slaytlar 0 10 Aralık 2020 00:52
Aklını Kullanabilene.. İslaminesil Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler 0 20 Mayıs 2014 22:18
Müslüman Kardeşime... Biliyorum... enderhafızım Şiirler ve Şairler 0 17 Ocak 2013 12:40
Aklını beğenmek!.. nermin Makale ve Köşe Yazıları 0 16 Ağustos 2008 12:35
Ümide hasret din kardeşime... CaferTayar Makale ve Köşe Yazıları 0 27 Eylül 2007 16:06

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.