Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi dilara,Açılış Tarihi:  30 Mart 2015 (05:25), Konuya Son Cevap : 06 Nisan 2015 (00:10). Konuya 18 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 30 Mart 2015, 05:25   Mesaj No:1
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:dilara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7542
Üyelik T.: 06 Mart 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:erciş
Yaş:44
Mesaj: 10
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart “Erkeği Kadına Köle Etme Kanunu”

“Erkeği Kadına Köle Etme Kanunu”

Adam Gibi Kanun Çıkarın Ey 550 Adam





“6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” maddelerine göre bir kadın istediği zaman kocasını evden atabiliyor. Kocasını evden atması için dayak, yaralama gibi bir fiziksel şiddete uğraması da gerekmiyor, psikolojik şiddet de kanun kapsamında.

Kadın kocası ile tartıştığında karakola gidip “Kocam bana bağırdı şikayetçiyim, bana vurma ihtimali var, evden uzaklaştırılsın.” dediğinde erkeğe hemen evden uzaklaştırma cezası veriliyor. Ya da kadın “Eşimle cinsel birliktelik istemiyorum fakat ısrar ediyor.” dediğinde de erkeğe evden uzaklaştırma cezası kesiliyor. Bunlar herhangi iki sebep. Kadın bunlar gibi abuk sabuk herhangi bir sebeple gidip kocasını şikayet ettiğinde delil, şahit aranmadan erkeğe hemen evden uzaklaştırma cezası veriliyor. Aynı şeyleri kadın yaptığında cezası yok.
Erkeğe verilen bu ceza sadece evden uzaklaştırma cezası değil, mahalleye yaklaşmama, çocuklarını görmeme, okullarına yaklaşmama, karısını telefonla aramama ya da mesaj atmama gibi erkeğin ailesi ile iletişimini kesecek pek çok şeyi de kapsıyor. Erkek bunlardan birine dikkat etmezse bir eşyasını almak ya da karısı ile konuşmak ya da çocuklarını görmek gibi bir sebeple evine gelirse ya da telefon açarsa erkeğe hapis cezası var.
Yani Aile Bakanlığımız aileyi korumanın çaresini evin direğini evden söküp atarak korumakta bulmuş besbelli. Zannetmişler ki direk olmadan çatı ayakta durur. Konu ile ilgili bana e-posta gönderen bir beyefendi şöyle diyor:
“Bilhassa AB uyum yasaları çerçevesinde çıkarılan Fatma Şahin kanunları (Mağdurlar bu kanunu böyle isimlendiriyor) Erkeğin boynu üzerinde kılıç gibi duruyor. İşin vahametini bilmiyordum, yeğenimin başına gelene kadar. Yeğenim eşiyle tartışıyor. Dayak, tokat falan yok ama anlaşıldığı kadarıyla sert bir tartışma olmuş. Hanımı karakola gidip şikayet ediyor. “Dövme ihtimali var.” diye yeğenim 3 ay evden uzaklaştırılıyor.
Kalacak yeri olmadığı ve evleri kirada olduğu için yanımda kalıyor. 3 ay dolduğu halde eve dönemeyince işin aslını o zaman anlıyoruz. Tebligat yapıldıktan sonra süre başlıyormuş. O da 1.5 ay etti 4.5 ay. Sürenin dolmasına yakın eşi tekrar müracaat edip 1 ay daha süreyi uzattı. Etti 5.5 ay.
Kayınbabası (ablam vefat etti) bir de kendisi konuşmak istedi, beni de yanına aldı, gelinin evine gittik. Eniştem 2 saat dil döktü: “Torunlarımın hatırı için kocanı affet, eve dönsün” diye neredeyse gelinin ayağına kapanacaktı ama razı edemedi.
Nihayet ”Peki kızım, ne istiyorsun?” Deyince, gelin hanım gayet pişkin ”İki ev ve 2.000 TL nafaka ” deyince, kayınpeder çılgına dönüp üzerine hızlandı. Sakinleştirip oturmasını sağladım. Eli geline ulaşmadığı halde gelin şimdi kayınpeder hakkında da dava açmış beni de şahit yazmasın mı!.. Kayınpederin kızgınlığı ve çileden çıkması şundan: Rahmetli ablamla tabir caizse yemeyip içmeyip bu daireleri çocuklarına almışlar. Çocuğun hiç bir katkısı yok. Yeğenim kendisi şu anda 1.500 TL maaşla kardeşimin yanında eleman olarak çalışıyor.
Netice… Yeğenim bütün bunlardan sonra yalvar yakar kiracıyı çıkartıp diğer eve geçti. Devlet; erkeği evinden uzaklaştırıyor ama erkeğin hayatını normal şartlarda nasıl idare edeceğine dair hiç bir tedbiri yok.
Şu anda o evin yeniden kurulup düzene girmesinin ne kadar zor olduğunu bu uzaklaştırmayı veren devletimiz bilmiyor mu?
Kaldı ki evden uzaklaştırılan her erkeğin yedekte bekleyen bir evi yok ki…
Mahkeme tedbiren 2.000 Tl nafakaya hükmetti. Eşi site aidatı ödemediği için o da 200 TL etti 2.200. Yeğenim çocuklarını haftada ancak 6 saat görebiliyor. Mahkemenin ne zaman olacağı meçhul. Kadın 6 ay önce boşanma davası açmış daha duruşma günü belli değil. Fatma Şahin kanunlarından sonra hal vaziyet böyle. Kadınlara hak veriyoruz adı altında adalet terazisi kaymış, erkekler ihkakı hak yoluna gittiğinden, kadın cinayetleri artmış, boşanmalar katlanmış bulunmaktadır. Yeğenim ilk bir ayda eve döneceğini umuyordu. İş uzadıkça soğudu. Şu anda üste para verilse dahi eve dönmeye niyeti yok.”
Okurumun bu anlattığı, yaşanan sadece bir örnek. Daha niceleri var. Bu kanun sebebi ile binlerce erkek evinden atıldı. Devlet kurumu TÜİK kanun çıktığından beri kaç erkeğin evinden uzaklaştırıldığı ile ilgili sayıyı bizlere vermiyor. Fakat yüz binleri geçen bir rakam olduğu aşikar. Evden uzaklaştırılan erkeklerin kaçının tekrar dönmek istemeyip boşandığının rakamları da açıklanmalı.
Belli ki kanun yapılırken, kocasına psikolojik şiddet uygulamak için kötü niyetle kullanacak olan kadınlar hiç düşünülmemiş. Ayrıca evine dönen erkeklerin karısının yanında hali nasıl olur, o evde ayrı mesele. Evden atılıp dönen bir baba, çocuklarının gözünde ne kadar saygıya layık görülebilir? Bunları düşünen de olmamış.
Bu kanunla başta devletimiz kadını korumak adına erkeğe şiddet uyguluyor. Ayrıca bu şiddet dönüp dolaşıp kadını da vuruyor. Anlık kızgınlıkla kocalarını şikayet edip evden uzaklaştıran kadınların çoğu sonradan pişman olup şikayetlerini çekmek istiyorlarmış. Bu da ayrı bir yazı konusu.
Seçime hazırlanan milletvekili adayları yeni hükümette yer alırlarsa bu kanunu değiştirmek için gayret göstersinler. Bu yazıyı okuyanlar da lütfen kendilerinden oy isteyen milletvekili adaylarına bu kanun ile ilgili düşüncelerini ve kazanırlarsa kanun ile ilgili ne yapacaklarını sorup gerekli sözleri alsınlar.
Eğer ki kanun değiştirilmeyecekse hiç olmazsa adını değiştirsinler. Şu anki ismi içeriği ile uyuşmuyor. Kanunun adı: “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi” değil de “Ailenin Korunması İçin Kadını Kocasından Uzak Tutma Kanunu” olabilir, “Aile İçi Fitne Çıkarma Kanunu”, “Aileyi Yıkma Kanunu”, “Aile İçinde Erkeği Sindirme Kanunu” “Erkeği Kadına Köle Etme Kanunu” gibi kanunun içeriğine uygun bir adı olsun bari. En azından erkekler evlenirken hangi kanunları da kabul etmiş olduklarını bilsinler.

Sema Maraşlı
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi dilara 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
“Erkeği Kadına Köle Etme Kanunu” Makale ve Köşe Yazıları fedra 18 7084 30 Mart 2015 05:25

Alt 30 Mart 2015, 13:12   Mesaj No:2
Avatar Otomotik
Durumu:fedra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 29784
Üyelik T.: 26Haziran 2013
Arkadaşları:12
Cinsiyet:
Mesaj: 685
Konular: 35
Beğenildi:86
Beğendi:155
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: “Erkeği Kadına Köle Etme Kanunu”

bu örnekler var arkadaşım da kadına şiddet örneklerini niye yazmamışsın kadına şiddet giderek artıyor Türkiye'de kadına şiddetler yüzde 1400 gibi inanılmaz bir hızla artış gösterirken sadece geçtiğimiz Ocak ayında 27 kadın eski eş yeni eş vb tarafından öldürüldü bu şiddetlerin önüne geçilmesi için bişeyler yapılması lazım artık

bırakında bu yasalar da olsun başka türlü şiddetin önüne nasıl geçmeyi düşünüyoruz acaba

çevremde de çok örneklerini duyuyorum en ufak bir dediğini yapmasın hemen şiddet uygulanıyor gercekten böyle cok erkek var Allah sonumuzu hayır eylesin başka örnek boşanmak istiyor öldürülüyor örneklerini cok duyuyorum şiddet gören kadınlara insan olarak acıyorum kadın olduğum icin söylemiyorum bunları vicdanen üzülüyorum

bu şiddetleri dövmekten tutun cinsel tacize öldürülmeye kadar çok yaşanır oldu

kadın olmak çok zor fıtrat olarak zaten kadın erkekten zayıf yaratılmıştır hem biyolojik hem psikolojik olarak. ama bazı erkekler bu gücü iğrenç bir şekilde kullanmaktalar

yasalara gelince bu şiddetler için bişeyler yapılmalıydı zaten bırakın da bu yasalarla kadınlar da biraz insan yerine konsun başka türlü şiddetlerin önüne geçilemez.
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Mart 2015, 14:15   Mesaj No:3
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:dilara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7542
Üyelik T.: 06 Mart 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:erciş
Yaş:44
Mesaj: 10
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: “Erkeği Kadına Köle Etme Kanunu”

olayı duygusala bağlamak, duygusal olan yapımızla olayları daha da karmaşık hale getiririz;" şaşkın ördeğe çevriliriz"

tırnak içine almamız gereken şu ki "kanunlar ile hayvanları durduramazsınız!"
hayvanları durduralım amaçlı kanunlar olamaz,kanunlar geneldir.eşlerimiz düşmanlarımız mı? değil;" evlerimizin direği-çocuklarımızın babası. Bizi tamamlayan kollayan koruyan..."
huysuz huzursuz vicdansız bir kadının eline bu kanunu verin bakalım. o erkek katil olmazsa yuh o erkeğe!
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Mart 2015, 14:29   Mesaj No:4
Avatar Otomotik
Durumu:fedra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 29784
Üyelik T.: 26Haziran 2013
Arkadaşları:12
Cinsiyet:
Mesaj: 685
Konular: 35
Beğenildi:86
Beğendi:155
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: “Erkeği Kadına Köle Etme Kanunu”

kadın düşmanı mısın nesin sözleriniz onu gösteriyor özellikle son cümleniz

örnek vermek duygusala bağlamaksa sen de duygusala bağlamışsın o zaman arkadaşım tek taraflı bakıyorsun eşlerimiz düşmanız mı diyorsun da bu yaşanan şiddetleri kim yapıyor eşler yapmıyor mu

şiddet gören kadınlar için çok iyi bir uygulama yasa olmuş sen bukadar yaşanan

şiddet olaylarını görmezden geliyorsun olayı çarpıtıyorsun.
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Mart 2015, 14:35   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1151
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Standart Cevap: “Erkeği Kadına Köle Etme Kanunu”

Erkegin kadina koleligi sadece aile ici siddetmi
Bakin etrsfiniza fino kopekleri gibi adamlar gorursunuz kadinin parmaginda oynattigi kole
Lutfen magdur kadinlari suclamayin bence
Daha tehlikeleri var adina medeniyet demisler
Sokakta ciplak koluna takan erkekler
ErkegIn koleligini bu anlamda sorgulayalim
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Mart 2015, 14:48   Mesaj No:6
Avatar Otomotik
Durumu:beyzanur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 48887
Üyelik T.: 30 Mart 2015
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 4
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: “Erkeği Kadına Köle Etme Kanunu”

ülkemizde çok yaygın kadına şiddet devlet önlemeli
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Mart 2015, 14:54   Mesaj No:7
Avatar Otomotik
Durumu:fedra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 29784
Üyelik T.: 26Haziran 2013
Arkadaşları:12
Cinsiyet:
Mesaj: 685
Konular: 35
Beğenildi:86
Beğendi:155
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: “Erkeği Kadına Köle Etme Kanunu”

evet kardeşim önlesinler artık bi zahmet giderek artıyor...
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Mart 2015, 14:55   Mesaj No:8
Avatar Otomotik
Durumu:memat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 48191
Üyelik T.: 12 Şubat 2015
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 30
Konular: 0
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: “Erkeği Kadına Köle Etme Kanunu”

eşine bağırdığında evden uzaklaştırma cezası alıyorsa erkek o eve dönerse aklına şaşayım..
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Mart 2015, 15:09   Mesaj No:9
Avatar Otomotik
Durumu:fedra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 29784
Üyelik T.: 26Haziran 2013
Arkadaşları:12
Cinsiyet:
Mesaj: 685
Konular: 35
Beğenildi:86
Beğendi:155
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: “Erkeği Kadına Köle Etme Kanunu”

arkadaşlar şiddet gören kadınlar için çıkarılmış yasa bu yasayı kötüye kullananalar da olabilir ama bu kadar yaşanan şiddet olaylarına da kayıtsız kalınamaz karnında bebeği ile tekmeleyip öldürüyorlar ya birçok yaşanan olaylar anlatmama gerek yok hangi insan bu acılara kayıtsız kalabilir bu utanç verici olaylara son verilmeli artık bişeyler yapılmalı bi zahmet.
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Mart 2015, 19:09   Mesaj No:10
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:dilara isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7542
Üyelik T.: 06 Mart 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:erciş
Yaş:44
Mesaj: 10
Konular: 1
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: “Erkeği Kadına Köle Etme Kanunu”

Alıntı:
fedra Üyemizden Alıntı Mesajı göster
kadın düşmanı mısın nesin sözleriniz onu gösteriyor özellikle son cümleniz

örnek vermek duygusala bağlamaksa sen de duygusala bağlamışsın o zaman arkadaşım tek taraflı bakıyorsun eşlerimiz düşmanız mı diyorsun da bu yaşanan şiddetleri kim yapıyor eşler yapmıyor mu

şiddet gören kadınlar için çok iyi bir uygulama yasa olmuş sen bukadar yaşanan

şiddet olaylarını görmezden geliyorsun olayı çarpıtıyorsun.
bir kadın olarak kadın düşmanı değilim. Kadınlara yapılan şiddeti de telin ediyorum. eşini ezmeyi (hakketmiyorsa) ego edinen hayvanlar için önlem alınsın tamam. fakat o hayvanlardan eksik yanı olmayan kadınları ne yapacağız? psikopat kadınlara şizofren yetkiler vermekle kadını koruyayım derken yuvadan olmazlar mı?
kocasına çocuklarına evine sahip çıkmayan, evi dağınık pasaklı kirli bırakan, bilgisayar karşısına geçip chat dedikodu eğlence film twiter facebook msn cep telefonu gibi yuvasının temeline dinamit koyan her türlü eğlenceyi meslek edinen kadınlara ne demeli? aferin mi? kanun var sana şiddet uygulayamam mı demeli? gerçeklerimizle hayal dünyasını karıştırmayalım. hiç bir erkek öldürmek için evlenmez! edebi ile adabı ile yuvasının şeref haysiyetini kendi iffetini koruyan ailesine çocuklarına kocasına karşı görevlerini yapan kadınlar neden şiddet görsün?
yapma bacım......
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
“”içimizdeki putlar”” kamer34 Muhtelif Konular 5 08 Ekim 2017 22:31
Her Şey “LA” Demekle Başlar Medineweb Kur'ân-ı Kerim Genel 4 16 Ağustos 2012 23:37
“”Hey millet/ibn-i arabi/ MARSTA”” kamer34 Videolar/Slaytlar 6 03 Şubat 2012 14:40
“”Tağut’u../..Red../..Etmek”” kamer34 Tevhid Ve Şirk Konuları 1 28 Kasım 2011 14:58
Kemalist TSK’ya, Taarruzda da “Allah Allah” Yerine “Atatürk Atatürk” Demek Yakışır YaŞuHa Muhtelif Konular 0 09Haziran 2011 21:29

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.