Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi:  17 Ocak 2009 (15:17), Konuya Son Cevap : 18 Ocak 2009 (12:54). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 17 Ocak 2009, 15:17   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart HZ. PEYGAMBER ÖLDÜ VE....

HZ. PEYGAMBER ÖLDÜ VE....

Hz Peygamber öldü.

Ve biliyorsunuz değil mi; Henüz elbiselerinin üzerinde kokusu duruyorken şeriatı eskimeye başlamıştı bile. Evet bugün her şeyi bir cümle ile özetlemek mümkün; Hz Peygamber ölmüştü ve aziz naaşı henüz soğumadan bizlerin insanlığımıza da kıymaya başlamışlardı.

İşte bu yüzden, asıl trajedi Hz Peygamber’in ölmüş olması değil…

Trajik olan, bizlerin Hz Peygamber’in vefatının hemen akabinde, en olmadık yalanlara, en hain tuzaklara alıştırılmaya başlanmamış olmamız.

Pekala kimdi bize bu tuzakları hazırlayanlar ?

Aleviler mi ? Hayır...

O halde Sünniler mi ? Hayır Sünniler de değil…

Zira Hz Peygamber’in vefatının ardından beliren gök kubbe altındaki manzaraya baktığımda gördüğüm şey, bugün Sünni ya da Alevi olarak tabir ettiğimiz insanlardan oluşmuş bir manzara değildi.

Biliyor musunuz; Hz Peygamber vefat ettiğinde dünyanın bütün insanları oradaydı. Farz edin ki; Dünyanın nüfusu o dönem 10 milyon idi…Ah evet 10 milyon insan vardı gördüğüm manzaranın içerisinde. Yahu bana ne Alevi’den Sünni’den ya da Mekke veyahut Medine ahalisinden...Dünyanın bütün insanları oradaydı, diyorum ya.

Ah Muhammed gitmişti işte…İnsanlar, bir yetimin vicdanından dünyaya haykıran o sesin sahibini göremiyorlar ya da işitemiyorlardı artık. Bazı geceler sabahlara değin mehtabı seyreden, bakışlarını yıldızlara diken, dağlarda dolaşan, insanlık için endişelenen, soru soran, yalnızlığa çekilen, tefekkür eden, kız çocukları neden toprağa gömülüyor, bu insanlar neden aç, hani adalet, hani eşitlik, hani kul hakkı, hani “Allah” diye tüm putları kıran ve sadece vicdanına yani Allah’ına iman eden Muhammed’in naaşıydı önümüzde duran.

Ve şunu Allah’ım gibi aşikar biliyorum ki; Hz Peygamber insanlığa sunulmuş en büyük hediyeydi, bir yetimin vicdanından insanlara seslenen o ses Allah’ın tenezzül ederek insanlara bahşetmiş olduğu büyük bir lütuftu.

İşte bu yüzden insanoğlunun görüp görebileceği en büyük kayıptı Hz Peygamber’in ölümü.

Pekala, Muhammed yalnızca bir peygamberdi. Ondan önce de nice peygamberler gelip geçmişti. Ve O ölür veya öldürülürse, bizim tabana kuvvet kaçmamamız gerekiyordu…

Tabana kuvvet kaçmamamız gerekiyordu…İmtihanların en büyüğü buydu işte…


Ancak, bu büyük kayıpla beraber dünyanın pencereleri de sonuna kadar açılmıştı adeta…Evlerimize şiddetli rüzgarlar doldu, içimizdeki tüm pencereler birbirine çarptı…

Bir garip pusular içerisinde kaldık…Gecelerimiz zehir zemberek oldu…

Fırtınalara, boranlara tutulduk.

Bir yetimin vicdanından dünyaya haykıran o ses sözle görülmez ya da işitilmez olunca, tüm değerlerimiz şiddetli rüzgarlara, fırtınalara, boranlara tutuldu. En olmadık yalanlara, en hain tuzaklara alıştırılmaya başlandık ve her şey birbirine girdi.

Adalet…Eşitlik…Özgürlük…Akıl…Merhamet…Zulüm…Saltan at…Sömürü…Kul-hakkı…

Bunların hepsi havada uçuşan birer takvim yaprağıydı adeta…

Diyoruz ya; Hz Peygamber öldüğünde tüm insanlık oradaydı ve her kim adeta birer takvim yaprağı gibi havada uçuşan değerlerden adaleti-eşitliği-özgürlüğü-aklı ve merhameti yakaladıysa bir adım öne çıksın…

Alevi’ymiş, Sünni’ymiş, Müslüman’mış, Hristiyan’mış ya da Buda Rahibi’ymiş hiç fark etmez…

Ateist olmuş, bu da hiç fark etmez…Ah biz ne ateistler gördük, Müslüman’ım diye bas bas bağırandan daha insan…Ne ateistler tanıdık zulmün karşısında kaya gibi duran, ne Müslümanlar tanıdık zalimin elinde oyuncak…

Haliyle lafa değil icraata bakar olduk, ne yapalım…
PEREN BİRSAYGILI /Haber10

NOT : Sn. Peren hanım yakında inşallah YAZARLAR bölümünde bizlerle birlikte olacak...
Syglr...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı Kur'ân-ı Kerim Genel Medineweb 1 2736 01 Ocak 2013 15:58
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj Anket'ler-Röportaj'lar EyMeN&TaLhA 1 2640 02 Kasım 2010 00:14
Ebuzerr / (Ali Şeriati) Ashab-Kiram(r.a) Mihrinaz 5 4619 16 Temmuz 2010 00:33
BAKMAK YETMEZ.... Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Mihrinaz 4 2114 24 Nisan 2010 14:15
İN'SANLARDAN... Serbest Kürsü Beytül Ahzan 3 2075 02 Mart 2010 21:27

Alt 17 Ocak 2009, 16:00   Mesaj No:2
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:kebuter isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6047
Üyelik T.: 05 Ocak 2009
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 81
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: HZ. PEYGAMBER ÖLDÜ VE....

konuyla direk degil dolayli alakasi oldugu icin ben de asagidaki yaziyi yazmak istedim

bir varligin asli/orjinali yok oldugunda, onun imaji olusturulur. bu somut varliklarda gecerli oldugu gibi soyut olan herseyde de gecerlidir. nebevi mesaji, peygamberin hayat sureci ile bagdastiran zihniyetler, onun vefati ile hem kendisinin hem de mesajinin imajini olusturdular. ancak asli allahtan besleniyorken, olusturulan imaj ise olustugu akillarda o akillarin yapisina gore sekilleniyordu. bu da dinde tahrifat ve tahribata yol aciyor.

buradan hareketle, peygambere karsi iki tehlike mevcuttur. birisi fiziki varligina karsi olan tehlike, digeri de mesajini ve ogretilerini oldurmeye yonelik tehlike. iste bu ikinci tehlike birincisinden cok daha vahimdir ve bedenen olum nimetini tatmis olan peygambere karsi asil katliam onun mesajina karsi yapilan girisimlerdir. peygamberin bedenini ortadan kaldirarak onun mesajini enggeleyemeceklerini, onun vefati ile herkes ogrendi. cunku vefatinin uzerinden yuzyillar gecmesine ragmen onun ogretileri ile devletler kuruluyor, medeniyetler olsturuluyordu. iste bu nedenle tum saldiri onun mesajina karsi yapilmaktadir. nubuvvet bitmis ancak risalet devam etmektedir ve biz de risaletin imajina degil aslina sahip cikma davasini gutmeliyiz. imaj olusturma cogunlukla, risalete karsi acikca savas vermeye kamuoyu tepkisi nedeniyle korktugu icin arka plandan zihin bulandirma seklinde suregelmistir. imaja degil asila sahip cikabilmemiz ize yine rasulun bunlari gorerek yaptigi uyariyi dikkate almakla mumkundur: benden sonra size iki emanet birakiyorum, birisi kuran digeri ise sunnetim.

hasili kelam, rasul-i ekrem vefat etti ancak ogretileri yasamakta ve bizi yasatmaktadir. bu noktada, nasil bir rasule inandik ve tabi olduk diyerek sorgulamaliyiz kendimizi. orjinal olani kuranin bize tarif ettigi rasul ve biz de islam adi altinda sapkinliga ugramayanlardan olmak icin iste bu orjinal olanini muhafa etmeliyiz.

vesselam
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Ocak 2009, 12:54   Mesaj No:3
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:zinnureyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 291
Üyelik T.: 05 Ekim 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 47
Konular: 10
Beğenildi:1
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: HZ. PEYGAMBER ÖLDÜ VE....

Diyebileceğim hz Peygamber vefat ettikten sonra münafıklar rahatca ortalıkta dolaşır oldu.Müslüman görünümlü alim görünümlü ama değil,sadece nefsini eline düşmüş,islamı nefsinin hoşuna gideceği şekilde değiştirmeye çalışan....bakın biz osmanlı devletiyiz.Osmanlı devleti ne kadar güzel bir devletti.ama çok şey değişti..bir medeniyet diye tutturdular, kadınlar açıldı saçıldı.bir medeniyet dediler sarıklar cübbeler kalktı.(Peygamber efendimizin sünneti.)
medeniyet diye diye olduk yabancı turistler gibi.olduk Allaha inanmayan ateistler gibi.Bak yazar kardeşimiz bile, müslümandan ; Allah a inanmayan ateisti ondan üstün tutuyor..Rabim onlarada hidayet eylesin.

gerçekten hakiki müslüman bulmak çok zor..Bu hayatta ne yi oynuyoruz bilmiyorum ki.Vazifemiz ney bilmiyoruz ki.ANCA ÖLÜM GELİR ÇATAR İŞTE O AN YAPTIKLARIMIZ BİZE SORULUNCA ÇOKTAN HERŞEY BİTMİŞ OLACAK..


Peygamber vefat etmiş olabilir ama onun nuru onu seven gönüllere doğuyor ve Allah bu vesileyle bir sürü mürşidi kamiller yolluyor bize.Onun yoluna vardıran kamili insanlar.İşte o elden tutan o nura varacaktır..Gönülden isterse..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
BABAM ÖLDÜ ÖĞRETMENİM! NİLGÜN YAZAR Makale ve Köşe Yazıları 3 02 Aralık 2018 18:58
Baba Bush Öldü Mihrinaz Gündem/ Manşetler 3 02 Aralık 2018 18:53
Sizin hiç dostunuz öldü mü? Nebevi Sevda Makale ve Köşe Yazıları 2 01 Temmuz 2018 00:26
Annenin dövdüğü çocuk öldü muuskem İslami Haberler 0 24 Ocak 2013 16:41
Peygamber efendimiz, Peygamber olmadan önce kendinin peygamber gönderileceğini biliyo _bülbül_ Bilgi Dağarcığı 0 10 Nisan 2009 15:00

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.