Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Edebiyat > Makale ve Köşe Yazıları

Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi:  21 Şubat 2009 (00:45), Konuya Son Cevap : 26 Şubat 2009 (22:42). Konuya 11 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Şubat 2009, 00:45   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İLAHİYATÇI / FLÖRT EDEREK EVLENMEK DOĞRU BİR YÖNTEM MİDİR ?

İLAHİYATÇI / FLÖRT EDEREK EVLENMEK DOĞRU BİR YÖNTEM MİDİR ?

Flört ederek evlenmek doğru bir yöntem değildir. Bu iddianın akli gerekçeleri aşağıda belirtildiği gibidir;
Karşı cinsten iki insan birbirini görüp beğendiği anda arada kontrol edilebilir küçük bir kıvılcım belirir (elektrik). İkinci görüşmede bu kıvılcım artar fakat yine aklın muhakemesini engellemeyecek niteliktedir. Bundan sonraki görüşmelerde ise kişiden kişiye değişen bir kontrolsüzlük devreye girmeye başlar. Yani kişi artık karşı cinse aşık olmaya başlar. Bu aşırı tutku halidir. Artık aklın muhakemesini geride bırakacak derecede bu duygu hükmetmeye başlar.


Flörtün amacının evlenecek iki insanın birbirini tanıması olduğunu söylemek gerçekleri görememektir Çünkü; Flört eden kişiler çoğunlukla yoğun duygu ile baktıkları flörtlerinde bir eksiklik göremezler. Zaten kendileri de flörtlerine gerçek kişiliklerini göstermezler. Aklın muhakemesi yerine insanı kör sağır eden hissiyatla hareket ederler. Halbuki evlilik kararı insanın dünya mutluluğu için vereceği en önemli karar anlarından biridir. Böyle kritik bir anda duygu ile karar vermek insanın ileride duygusu geçtiği; gerçeklerle başbaşa kaldığı zaman ömür boyu bu verdiği kararın cezasını mutsuzlukla ödemesi anlamına gelebilir. Bunun örneklerini görmek için çevremize bakmak yeterli olacaktır. Kısacası flört kesinlikle sağlıklı bir tanıma yöntemi değildir.


Bunun karşıtı olan görücü usulü ile evlenme ise çok daha mantıklı bir yöntemdir. Görücü usulünde erkek ve kız birbirleriyle birkaç kez yanlarında bir mahrem bulunarak görüşürler. Bu fiziksel olarak ve duygusal olarak birbirlerini sevip sevemeyecekleri konusunda yeterli kanıyı oluşturur. Fakat akli muhakemeyi elden alacak kadar duygu oluşturmaz. Duygunun yoğun devresi evlilik sonrasına bırakılır. Geri kalan ise akıl başta iken gıyaben araştırma yapmaktır. Çünkü gıyaben yapılan araştırma hem duygu ağırlıklı olmaz objektif olur hem de o kişi hakkında değişik kişilerin düşüncesi sorulup daha sağlıklı sonuclar elde edilir. Gerekirse araştırma süresi uzatılır.


Evli çiftlerin üzerinde yapılan araştırmalar görücü usulü ile evlenenlerin daha mutlu ve boşanma oranının daha az olduğunu göstermiştir.


Flörtün diğer bir zararı ölçü koymanın mümkün olmamasıdır. Duygu seline kapılmış bu gençleri başbaşa kaldıklarında hangi ölçü sınırlandırabilir. Sonucu belli olmayan bir evlilik ümidiyle yapılan flörtün kadına çok büyük bir fatura yüklemesi mümkündür. Erkeğe ise hiç. Tabiki bu biyolojik yapının gereğidir.
Kızın bu şekilde kötü niyetli erkekler tarafından kandırılma tehlikesi vardır. Fakat erkeğin böyle bir tehlikesi yoktur. Günümüzde genelevlerde yada başka batakanelerde çalışan kadınların çoğunlukla bu ve buna benzer sebeplerle buralara düştükleri düşünülürse bu durum dahi flörtün yanlışlığını göstermeye yetecektir...


syglr


************************************************** ***
Görücü usulu ile evlenmede karşı cinsin kötü veya iyi yönlerini göstermesini evliliğe bırakmak daha büyük bir risk olmuyor mu?


sorusuna şu cevap verilebilir;


Aksine görücü usulünde duygu seline kapılmadan, objektif bir gözle karşı tarafın iyi yada kötü yönlerini tartmak mümkündür. Flörtte ise toplumda “gönül ferman dinlemez” sözüyle ifade edilen ve akli muhakemeyi devre dışı bırakan yoğun hissiyat oluşur. Hissiyatın etkisi ile karar verilir. Her iki usulde de bazılarının şans dediği kaderin de payı vardır ve sonuç kesin değildir. Fakat flörtte yanılma riski diğerine göre çok daha fazladır.


flört eden kişi görücü usulüne göre bir iki sefer değilde zaman içinde kendilerini tanıyarak ve anlayarak yola devam ediyorlar ve sonunda da zaten anlaşıyorlarsa ve ciddiyet varsa evlilik vardır. görüşüne karşı görüşümüz ise;


Flörtte tanıma ve anlama tarafların hissiyatının etkisinde olduğu için sağlıklı olarak yapılamayacağını iddia ediyoruz. Senelerce flört edip evlendikten iki üç ay sonra hiç tanıyamamışız deyip ayrılanlar az değildir. Yüzde yüz tanıma diye bir durum zaten hiçbir şekilde mümkün değildir fakat objektif bir şekilde araştırp tanımak mümkün iken hissiyatın etkisine girip tanımaya çalışmak doğru bir yol değildir.


Syglr
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı Kur'ân-ı Kerim Genel Medineweb 1 2710 01 Ocak 2013 16:58
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj Anket'ler-Röportaj'lar EyMeN&TaLhA 1 2626 02 Kasım 2010 01:14
Ebuzerr / (Ali Şeriati) Ashab-Kiram(r.a) Mihrinaz 5 4605 16 Temmuz 2010 01:33
BAKMAK YETMEZ.... Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Mihrinaz 4 2098 24 Nisan 2010 15:15
İN'SANLARDAN... Serbest Kürsü Beytül Ahzan 3 2053 02 Mart 2010 22:27

Alt 21 Şubat 2009, 00:48   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: İLAHİYATÇI / FLÖRT EDEREK EVLENMEK DOĞRU BİR YÖNTEM MİDİR ?

insanın evleneceği kişiyi görmesi, tanıması, huyunu, kültürünü vs vs bilmesi elbette gereklidir. Ama tutup ta bunu, holivud filmlerinin flörtüne çevirmek bence de (bence değil tabi anladığım Din ce) din dışı diye düşünüyorum. Sen tut, biz evlenicez diye flört et, kzıın orasını burasını elle,kokla, hatta daha başka bi şeyler yap daha evli değilken, hatta hatta daha da ileri git çoook ayıp (günah-haram) şeyler de yap, millet te sana --aaaa negzel flört yapıyolar desin. Batı medeniyetinin kadını meta haline getirme yöntemlerinin en çok kullanılanlardan birisidir bu flört olayı. ama tabi bunu güya batı medeniyetine düşman gözüküp te bu medeniyeti her fırsatta içselleştiren bamsıbeyreklere, yuluğ tiginlere, vesair arkadaşlara anlatma çoook zoor.


Görücü usulü ile evlenen kişiler genelde ailelerinin istedikleri ve onların kriterlerine uyan birisi ile bir yuva kurarlar. Yani çoğunda onların düşüncesi aslında çokta önemli değildir usulen görüşülür ve sonuca gidilir.


görüşüne ise;


Evlilik tecrübesini yaşamış olan ve bir insanın mutluluğunu herkesten çok onların arzu ettiği insanlar olan ebeveynin böyle önemli bir kararda yol gösterici olmaları kadar doğal bir şey olamaz. Anne baba burada yol gösterici olmalıdır, fakat evlilik kararını da ailelerin verdiği bir usul bizim savunduğumuz usul değildir. Görüşme ise usulen değildir. Çünkü görüşme süreci sonunda evlilik gerçekleşmeyebilir. Görücü usulü Anadolu'nun bazı köylerinde uygulanan beşik kertmesi ya da aile reisinin kararıyla ve zoruyla gerçekleşen bir uygulamaya benzetilmemelidir.



bir başka Görüş


Flört eden iki insan aklı başında ise ciddilerse zaten sonunda evleneceklerdir. Aklı başında iki insan flörtün sonunda ayrılık olabilecegini de düşünerek bir birlerini zor durumlarda bırakacak hataları zaten yapmayacaklardır.


cevap olarak;


Flört eden iki insanın aklı başındadır fakat arada aklı baştan alan hissiyatın etkisi söz konusudur. Ciddiyet ise flörtte ayrı bir sorun oluşturmaktadır. Sınırını belirlemenin mümkün olmadığı bu flört devresinde Taraflardan birinin bilhassa erkeğin ciddi olmaması durumunda karşı tarafın hem hissen hem toplumsal hem biyolojik olarak ne kadar zarar göreceğini belirtmeye bile gerek yoktur. Nitekim erkeğin ciddi olmadığı flört sonucu babasız doğan yada doğmaması için düşürülen çocuklar mevcuttur. Bu şekildeki mağdur kadınlar bazı tv programlarında sıkça çıkmaktadır. Görücü usulünde ise herşey kontrollüdür. Defalarca görücü gelmiş ya da görücüye gitmiş fakat evlenmemiş kişiler saydığımız hiçbir zarara uğramamaktadırlar.



Flört eden insanların bir kısmı tanımayı yatağa kadar taşımaktadır. Bu flörtün kaçınılmaz sonuçlarından biridir. Çünkü ölçü koymak mümkün değildir.
Gazetelerde ve bazı televizyon programlarında bu şekilde madur olmuş kadınlara defalarca şahit olmaktayız.
Görücü usulünde ise en küçük bir maduriyetin gerçekleşmesi mümkün değildir.
Flörtün kötü ve yanlış olduğunu anlamak için bu bile yetmez mi acaba...!!!
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Şubat 2009, 00:53   Mesaj No:3
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: İLAHİYATÇI / FLÖRT EDEREK EVLENMEK DOĞRU BİR YÖNTEM MİDİR ?

Flört eden iki insanın aklı başındadır fakat arada aklı baştan alan hissiyatın etkisi söz konusudur. Ciddiyet ise flörtte ayrı bir sorun oluşturmaktadır. Sınırını belirlemenin mümkün olmadığı bu flört devresinde Taraflardan birinin bilhassa erkeğin ciddi olmaması durumunda karşı tarafın hem hissen hem toplumsal hem biyolojik olarak ne kadar zarar göreceğini belirtmeye bile gerek yoktur. Nitekim erkeğin ciddi olmadığı flört sonucu babasız doğan yada doğmaması için düşürülen çocuklar mevcuttur. Bu şekildeki mağdur kadınlar bazı tv programlarında sıkça çıkmaktadır.
Görücü usulünde ise herşey kontrollüdür. Defalarca görücü gelmiş ya da görücüye gitmiş fakat evlenmemiş kişiler saydığımız hiçbir zarara uğramamaktadırlar.


Malesef toplum flörtün acı meyvelerini tatmaya başlamıştır. Evlenmeden bekaretini kaybetmiş ya da kaybetmediği bir tek bekareti kalmış ve bu yüzden vijdan azabı çeken kadınların (çekmeyenler o duyguyu da kaybetmişlerdir) sayısı flörtün yayılması ile orantılı olarak artmaktadır.


Fakat bizim için bunların bir önemi yok diyenlere diyeceğimiz bir şey yoktur.


bakınız bir alıntı..


"Batıda evlenmenin yolu flörtten geçtiği için durum pek iç açıcı değildir. Evlenirken “Ölüm bizi ayırıncaya kadar." dendiği halde İngiltere'deki evliliklerin üçte biri, ABD'dekilerin yarısı boşanmayla sonuçlanıyor. Çocukların yüzde 15'inin babası evlilik cüzdanlarındaki kayıtlı eş değil. İngiltere’de, evlilik dışı çocuk oranı yüzde 35’e ulaşmış durumda. Evlenen kızların çoğu evlenirken bakire değil. Aile kurumu kesinlikle müslüman ülkelerle kıyaslanacak durumda değil. Bizde ise batıya göre durum oldukça iyi olmasına rağmen boşanma oranları artış göstermektedir.


Batıda ilk defa İsveç, yasal yollarla "cinsel devrim"yapan bir ülkedir. İsveç Parlamentosu , insanların "cinsel özgürlüğünü" baskı altına alan ne kadar yasa varsa, onların tümünü yürürlükten kaldırıp bu, "özgürlüğü" pekiştirici yasaları yürürlüğe koydu. Akıllarınca, bu tür yayınlar serbestçe yayınlanacak, piyasa bu tür yayınlarabelli bir noktada doyum sağladıktan sonra da, kendiliğinden ortadan çekilecek...


Bu serbestliğin verilmesinden sonra, hiç tahmin etmediği bir manzara ile karşılaştı İsveç. Cinsel özgürlük adına uygulanan tedbirler ters tepti. Piyasa birtürlü porno yayına doymak bilmedi. Tersine, bu tür yayınların her türlüsü piyasayıgitgide daha yoğun biçimlerde işgal etmeye başladı. Okullardaki eğitim ve cinsel özgürlük uygulamaları da, beklenenin tersine sonuçlar vermeye başladı.


Pornografi piyasası, eskisinden çok daha zengin hale geldi. Üstelik sapık ilişkilerin yanı sıra ırza geçme ve fuhuş olayları arttı. Buna bağlı olarak başka bir gelişme, alkolizmin yaygınlaşması ve yoğunlaşması olmuştur. Halen her 100 İsveçliden 80’inin klinik alkolik olduğu belirtilmektedir.


Laboratory for Clinical Stress Research’ün araştırma sonuçları şöyleözetleniyor: “Dört yaşındaki her üç çocuktan birisi çişini tutamıyor. Her iki yetişkinden birisi uykusuzluk, yorgunluk, sıkıntı gibi durumlardan şikayetçi. Çalışan her yedi kişiden birisi, çalışma gününün sonunda zihnen kendisini tükenmiş hissediyor.
Her yıl binlerce kişi intihar ederken, bundan birkaç misli fazlası da intihara teşebbüs ediyor. Nihayet, her bin kişiden 99.7’sinin ruhen hasta olması, İsveçlileri dünyanın en mutsuz insanları arasında ön sıraya getiriyor."
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Şubat 2009, 01:04   Mesaj No:4
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: İLAHİYATÇI / FLÖRT EDEREK EVLENMEK DOĞRU BİR YÖNTEM MİDİR ?

görücü usulu veya flort veya herhangi bir yöntem islami olabilir de olmayabilirde...yani duruma bağlı...
şunu demek istiyorum islamın çizdiği sınırları aşmayan her yöntem islamidir denilebilir...


şimdi görücü usülü eleşrirenlere sanki görücü usul bir zorlama gibi algılanıyor....zaten zorlama olursa taraflar isterse hem medeni nikah hem dini nikahta bazında kabuulri şart ki evlilik gerçekleşsin.!


ikincisi yalnız başbaşa kalmamak şartıyla yani sınırları aşmamak şartıyla görücü usul veya flort aynı şey aslında....


kaldı ki görücü usulde nişanlılık devresi vardır.bu devrede ailecek bütün dikkatler gelin ve damat adayındadır.nerde beğenmezlik sözkonusu ise veya mutluluğa engel bie durum varsa nişan bozulabilir...
karşı çıktığım şu erkek kadından duygusal anlamda fiziksel anlamda her anlamda faydalanma hürriyeti olmamalı olamaz !!!


bunun mağduru % 100 kadındır.


peki islama göre flortlerin veya nişanlıların yanında 3.4.şahısların bulunmasını şart koşması neden yadırganiyor...madem ki saf tanışma dır size göre flort!!!eş olmayanların birbirlerine gizli söyleyecek hiç bir şey olamaz!!!


hem samimiyetlerinden kuşku duymak gerek...kim flort yaşamış kızı almak ister bu anlamda....veya kimin midesi kaldırır...


bu kız veya erkek için farketmez....bir erkek eşini nasıl temiz görmek istiyorsa kadın da öyle istemeye hakkı var...


düşüncelerim beni bağlar bazılarını kızdırdığımın farkındayım.))


syglr
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Şubat 2009, 01:09   Mesaj No:5
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: İLAHİYATÇI / FLÖRT EDEREK EVLENMEK DOĞRU BİR YÖNTEM MİDİR ?

Konuşma deyince akla beraber çıkma ve flört de geliyor. İnsanların birbirlerini tanımak istemeleri çok normal tabiî. Ama flört dönemi, gerçek beraberliği aksettirmez çoğu zaman. Eğer flört, gerçek hayatın aynısı olarak yaşanabilse, belki evliliğin nasıl gideceğine dair ipuçları verebilir, ama bunun da başka bedelleri vardır malûm. Bildiğimiz anlamdaki flört, yani arada sırada görüşüp gezmek, sohbet etmek ise, aslında gerçek hayatta olunandan farklı bir kişiliğin sergilendiği bir dönemdir.


Örneğin kişi günün yirmi üç saati tek başına, sessiz ve sakin bir hayat sürüyor, biriken sohbet ve gezme ihtiyacını günde bir saatlik buluşmalara saklıyorsa, o bir saatte çok konuşkan, canlı, eğlendirici biri gibi davranabilir. Ve çıktığı kişi de canlı, atak, sosyal insanlardan hoşlanıyorsa onun gözüne hoş görünebilir. Ama iş evliliğe gelince, o hareketli görünen kişinin günde ancak bir saat gezmeye ve sohbete tahammül edebildiği, aslında çok durgun ve sakin bir hayatı sevdiği açığa çıkar ve sürtüşmeler başlar tabiî.


Ben üç-dört yıl flört edip birbiriyle çok iyi anlaşan, ama evlenince birkaç ayda hayal kırıklığı yaşayan nice insanlar gördüm. Evlilik hayatı başlayınca “Reklamları izlediniz, şimdi haberler” anonsu yapılmış gibi olur.


“Peki, flört bile olmadan evlenilecek kişi nasıl seçilebilir?” diyebilirsiniz. Aslına bakarsanız bir insanın, karşısındaki kişiyi tanıması o kadar da uzun bir zaman gerektirmez. Yapılan araştırmalar özellikle bayanların, karşılaştıkları kişiyi ilk üç dakika içinde değerlendirip kategorize edebildiğini göstermiştir.
Dikkatli bir insan için yüz hatları, mimikler, ses tonu, konuşma biçimi, hatta kullanılan kelimeler bile kişiliğe dair önemli işaretler taşır. Ve özellikle hanımlar bu tip işaretleri çok iyi değerlendirirler.


Meselâ karşınızdaki kişiye “Hava bu gün ne güzel, değil mi?” diye sordunuz diyelim. Hepsi de ayrı bir kişilik yapısına işaret eden çeşit çeşit cevaplar alabilirsiniz.


—Gerçekten harika bir hava var, insanın içi coşkuyla doluyor. (Canlı, iyimser.)
—Böyle havaları çok mu seversin? (Karşısındakiyle ilgilenen.)
—Hı hı. (Kontrollü ve ketum.)
—Haklısın, çok güzel, değil mi? (Uyumlu, paylaşımcı.)
—Esas üç gün önce çok daha güzeldi. (Geçmişte yaşayan.)
—Yaa, bu güzel havada eve tıkıldık işte. (Şikayetçi, karamsar.)


Bakın, bir tek cümleden ne kadar çok ipucu çıkartabiliyorsunuz. Yeter ki ona iyi bakın, dikkatli dinleyin ve ipuçlarını değerlendirin. Böylece yakışıklı prensi bulmak için yüzlerce kurbağayı öpmeniz gerekmez.
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Şubat 2009, 01:14   Mesaj No:6
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: İLAHİYATÇI / FLÖRT EDEREK EVLENMEK DOĞRU BİR YÖNTEM MİDİR ?

Flört dönemi,
çıkarcı ve bencil bir biçimde yetiştirilen genç kadın ve erkeklerin çarpık bir kadın-erkek ilişkisi kurmaya başladıkları ve bir sonraki aşama olan çarpık evlilik anlayışına hazırlandıkları dönemdir.


Bir kıza kendisiyle flört etmesini ya da yaygın deyimle "çıkmasını" teklif eden bir erkek hareket tarzı, konuşma üslubu, sıkıntıları, kaprisleri, gezilen yerleri ve yakınlaşma tarzıyla, tümüyle belirlenmiş bir paket programı karşı tarafa teklif ediyor demektir.


Bu programın, karşılıklı güvensizliğe dayalı, uygulandığında her iki tarafı da küçük düşürecek, şahsiyetlerini kaybettirecek bir yapısı vardır.


Bu ilişki modeli, yıllardır insanlar arasında temel kaidelerini koruyarak, sadece zamanın şartlarına göre gidilen yer ve kıyafetler, üslup ve tavırlar farklılaştırılarak uygulanır.


Flört dönemi yaşanırken iki tarafın da içinde bulunduğu ruh hali, kafa yapısı, olaylara bakış açısı aynıdır. Zaten böyle bir dönemin yaşanabilmesi için ilk şart bu dönemin gerektirdiği ruh hali içinde olmaktır.


Normal bir ruh hali içinde bu sistemin gerektirdiği tavırları takınmak imkansızdır. Bu özel psikoloji, iki tarafın da sadece duygularının hakim olduğu, aklın ve ahlaki değer yargılarının geçerli olmadığı bir ortamda yaşanabilir.


BÖYLE BİR KAFA YAPISIYLA EŞ ARAMAK VEYA İYİNİYET GÖSTERMEK NE KADAR SAMİMİ OLDUĞU DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR..


SYGLR
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Şubat 2009, 01:18   Mesaj No:7
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: İLAHİYATÇI / FLÖRT EDEREK EVLENMEK DOĞRU BİR YÖNTEM MİDİR ?

Alıntı:
AşıkıZehra Üyemizden Alıntı
BENCE DE BU KONULARDA ESNEK OLMAK GEREK...yağmura bazı konularda katılıyorum!

Sayın AşıkıZehra,

1_ Yazılanlar şahsıma değil HOCAMA aittir..Tamamen kendisinin sözleridir.
2_Bu konulardaki esneklik ölçüsü : KURAN'DIR.. Kuran'ın izin verdiği kırmızı çizgiler dışında esneklik aramak AKILSIZLARIN işidir.
3_Bazı Konularda Katılıyorum demişsin , merak ettim katılmadığın tarafları nelerdir ?

Syglr...
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Şubat 2009, 11:37   Mesaj No:8

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: İLAHİYATÇI / FLÖRT EDEREK EVLENMEK DOĞRU BİR YÖNTEM MİDİR ?

bence günümüzde görücü usulü diye bir şey de kalmadı.şöyle diyelim, görücü usulünün versiyonu değişti.

bu sistemde önceleri aile büyükleri bir adayı beğenir, damat adayına sorulmaz, evlenecek kişiler birbirlerini ya bir kere görür veya da hiç görmez.bu şekilde acaba günümüzde görücü usulü kaldı mı?

pek sanmıyorum.yine görücü usulü adı altında adaylar birbirlerini tanıyorlar, ailelerin gözetiminde görüşüyorlar, yani fazla bir kısıtlama yok. sağlıklı bir karar almak öncekine göre daha mümkün.

bu, flörtten bin kat iyiidir elbet.en azından her şey ailenizin gözetiminde .
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Şubat 2009, 13:16   Mesaj No:9
Medineweb Usta Üyesi
Armagan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Armagan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5753
Üyelik T.: 20 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:96
Mesaj: 281
Konular: 65
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: İLAHİYATÇI / FLÖRT EDEREK EVLENMEK DOĞRU BİR YÖNTEM MİDİR ?

ellerine sagık üstadım güzel bir konu paylasmıssın ve ıyı bır konuya degınmıssın

Lakin flört olmadan önce zaten mantıkla secmıyormuyuz karsımızdakını yada incelemıyormuyuz bız<den öncekı hareketlerını tanımadıgın bır kısıyle dırek beraber olamazsın ki zaten(tabiii olanlar varsa o kadarını bılemem)

Bakın, bir tek cümleden ne kadar çok ipucu çıkartabiliyorsunuz. Yeter ki ona iyi bakın, dikkatli dinleyin ve ipuçlarını değerlendirin. Böylece yakışıklı prensi bulmak için yüzlerce kurbağayı öpmeniz gerekmez.


bilemiyorum bu cümleyı yasayan cok kısılerı sokaklarda bıle görüyürum ama kendımce kadının aklında bıter asık oldum dıye kendını salmak sacma bırsey............
kadın ne kadar kendıne sahıp cıkarsa evlenecegı erkegı daha cabuk bulur zaten erkeklerde bır mantık vardır evlenmeden önce mesaela sunu düsünürler
_benımle gezen yahut sunu yapan veya elele tutusan yarın baskasıylada böyle olur be bu kısıyle asola evlenemem duygusu vardır
kadınlarda ıse
_ay onun ıstedıgı gıbı serbest oılmazsam benı cok küçük görecek ona sımdıden ayak uydurmam lazım
teorisiyle yasar bazı insanlar

aslında ısın aslına varırsak kısıler karsılıklı mantıklı ilişki yürüttükleri zaman bırak kurbagaları prensını bıle öpmeden aşkı ve saygıyı bulabılırler

belkıde bazı yanlıslar ögretır bunu bılemıyorum benım mantık cercevem bu


tekrar hocamızın ve senın ellerıne saglık alllah razı olsun
__________________
..............................................
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Şubat 2009, 13:20   Mesaj No:10
Medineweb Usta Üyesi
Armagan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Armagan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5753
Üyelik T.: 20 Aralık 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:96
Mesaj: 281
Konular: 65
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: İLAHİYATÇI / FLÖRT EDEREK EVLENMEK DOĞRU BİR YÖNTEM MİDİR ?

Alıntı:
NUR Üyemizden Alıntı
bence günümüzde görücü usulü diye bir şey de kalmadı.şöyle diyelim, görücü usulünün versiyonu değişti.

bu sistemde önceleri aile büyükleri bir adayı beğenir, damat adayına sorulmaz, evlenecek kişiler birbirlerini ya bir kere görür veya da hiç görmez.bu şekilde acaba günümüzde görücü usulü kaldı mı?

pek sanmıyorum.yine görücü usulü adı altında adaylar birbirlerini tanıyorlar, ailelerin gözetiminde görüşüyorlar, yani fazla bir kısıtlama yok. sağlıklı bir karar almak öncekine göre daha mümkün.

bu, flörtten bin kat iyiidir elbet.en azından her şey ailenizin gözetiminde .



nur bence hersey ınsanın kendı nefsınde bıter aıle gözetımı de olamaz ben ıstemezsem görücü usulu hadı dısarı gezmeye gıdıyorlar yalnıxzlar baslarında kımse yok ne olursa orda da olur zaten nefsını kontrol edemedıkten sonra o kurbagayıda öper ve lakın nısanlılık dönemınde bır kavga ve the end
bırazz nefs bıraz kader bıraz mantık üçlemesı gıbı gelıyor bana
__________________
..............................................
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Flört ederek evlenmek doğru bir yöntem midir? paylaşımcı Soru Cevap Arşivi 15 15 Ocak 2023 10:28
Flört hakkında. YaŞuHa Evlilik-Nikah Konuları 2 03Haziran 2011 15:57
FLöRT Seleme İslami Kavramlar 3 12 Mayıs 2009 09:45
İLAHİYATÇI / KADIN İLE ERKEĞİ AYNI ŞARTLARDA ÇALIŞTIRMAK ADALET MİDİR ? AŞK'ÜL İSLAM Makale ve Köşe Yazıları 15 23 Şubat 2009 14:50
İLAHİYATÇI /KADIN ERKEK'TE EŞİTLİK ADALET MİDİR ! AŞK'ÜL İSLAM Makale ve Köşe Yazıları 5 21 Şubat 2009 13:41

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.