Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Videolar/Slaytlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi MusabBinumeyr,Açılış Tarihi:  29 Ocak 2012 (12:28), Konuya Son Cevap : 13 Mart 2013 (21:19). Konuya 23 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 29 Ocak 2012, 16:10   Mesaj No:11
Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: Yorumlarınızı bekliyorum

Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Konunun başlığı adetli kadının Kur'an okuyup okumayacağı değil miydi?. Konu cünüp iken Kur'an okuyup okumamaya dönmüş.

Cünüplüğün şartları ile adetli olmanın şartları aynı değildir ki. Cünüplükte ihtiyari bir durum söz konusu iken adetli olmak ise gayri ihtiyaridir.
İslam fıkhında bu konular zaten tartışılmış ve herkes kendi görüşünün delillerini ortaya koymuşlardır. Bayındır'ın söylediği yeni bir şey değil ki. Fıkhı ihtilaflardan dolayı kişiyi zındık,günahkar gibi saymak gerekmez. İnsanlar iki tarafın görüşlerini ve delillerini okur, kalbi hangisine mutmain olursa onu uygular. Bü yüzden de kınanmaz.Bu konuyu itikat sorunu haline getirmek gerekmez.
Allah en doğrusunu bilir.
Rahman razı olsun ...vesselam
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Ocak 2012, 16:57   Mesaj No:12
Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Cinsiyet:
Memleket:istanbul
Yaş:53
Mesaj: 871
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yorumlarınızı bekliyorum

Sayın abim kızmana gerek yok. Birde benim kuran-ı benden başkası anlayamaz gibi bir iddiamın olduğunu da sanmıyorum.

Sizinle daha evvel mülaza ettiğimiz konularda konuyla ilgisi olmayan ayetleri delil getirmeniz benim böyle düşünmeme vesile oldu.

Bakın FECR hocanında dediği gibi bazı alimler bu ayetleri ihtilaf haline getirmişlerdir.

Vakıa 79.ayetin nuzul sebebi şu.

Müşrikler bu kuran-ı peygambere cinler yada şeytanlar vahiy ediyor. İddiaları bu.

Bunun üzerine cenabbi Allah hayır o vahiye ne şeytanlar nede cinler dokunamaz ve ona bir sözde karışıtıramazlar..Ona ancak şerefli ve temiz olanlar dokunabilirler... Bu kullardan kasıt meleklerdir umarım anlamışsınızdır sayın abim

Konuyu biraz daha açacak olursak

Salman Rüşdi adındaki bir zat şeytanın ayetleri diye bir kitap yazdı "iddiası şuydu." peygamber efendimiz müşriklerle şiddetli bir şekilde tartışırken bir anda ne olduysa oldu,orada bulunan müşrik putperestlerin önde gelenlerinin tamamı secdeye kapıldılar.

Ertesi gün müşrikler toplantı yaptılar ve durum peygambere çok taraftar toplar birşey yapmamız gerekmektedir diyerek şöyle bir mantık ileri sürdüler.

Peygamber bizim lat menat uzza putlarımızı övmüştür,bizlerde bundan dolayı secdeye vardık. Salman Rüşdi bunun doğru olduğunu peygamberin vahiy okurken şeytanın araya girip peygambere böyle birşey dedirttiğini iddia eder..

İşte vakıa 79. ayetin parçaladığı mantık bu şimdi başka ayetlerle bu gürüşümüze delil verelim inşallah.....

Şuara suersindeki şu ayetlere dikkat edelim...

210 "Onu (Kur'an'ı) şeytanlar indirmiş değildir"
211 "Bu, onlara yaraşmaz ve güç de yetiremezler."
212 "Çünkü onlar, (vahyedileni) işitmekten kesin olarak uzak tutulmuşlardır."

Başka bir ayettede cenabbi Allah vahiy indirirken şeytanların ve cinlerin bu vahyi duymak için girişimlerde bulunduklarını ve onların gök taşları ile taşlandıkları bildirilmektedir.

Yine tefhümül kuran da bu ayet şöyle anlatılmııştır...

Bu ayet, kafirlerin, "Kur'an'ı Muhammed'e Allah vahyetmiyor. O'na cinler ve şeytanlar ilka ediyorlar" şeklindeki iddialarına bir reddiyedir. Nitekim bu iddialanın cevabı Kur'an'ın muhtelif yerlerinde verilmiştir.

"O Kur'an'ı şeytanlar indirmedi. Bu onlara yaraşmaz ve zaten yapamazlar da, çünkü onlar işitmekten uzaklaştırılmışlardır."
Aynı konu bu ayette de ele alınmıştır. "İlla'l-Mutahharun" (Temiz olanlar hariç) Yani Kur'an'ın vahyolunmasına, nüzulüne, değil şeytanların müdahale etmesi, tahir (temiz) olan meleklerden başkası onun yanına dahi yaklaşamaz. Melekler için "mutahharûn" ifadesinin kullanılmasının nedeni, Allah'ın onları her türlü kötülükten arınmış varlık kılmış olmasıdır.

Bu ayeti, Enes bin Malik, İbn Abbas, Said bin Cübeyr, İkrime, Mücahid, Katade, Ebu-l Aliye, Süddî, Dahhak ve İbn Zeyd yukarıda açıkladığımız şekilde yorumlamışlardır. Nitekim ayetin siyak ve sibakından da aynı anlam çıkmaktadır. Zira bu ayet, kafirlerin Tevhid ve Ahiret akidesi hakkında yanlış düşünceleri beyan edilirken onların bu yanlışlarının vurgulanması sadedinde zikredilmiştir.

Şimdi bu ayetlerin abdest ile gusül ile ne alakası güzel abim... H geçmişte bazı alimler öyle anlamış olabilirler buda onların sorunu zaten konu itikadi değil fıkhi bir konudur.

Benim itirazım yanlış konulara yanlış ayetlerin delil getirmesidir.

Ayrıca konuyla ilgili hadislerin sıhhat derecesine de biar bakın lütfen. peygamberin söylediği sözler kuranla çelişmez.

Her buhari de müslüm de abu davud da geçen hadis doğrudur yada nas'tır mantığı yanlış bir mantıktır.....

Selametle kalın
__________________
Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli.
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Şubat 2012, 17:32   Mesaj No:13
Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Kayıp bir Kentten
Yaş:44
Mesaj: 734
Konular: 143
Beğenildi:280
Beğendi:94
Takdirleri:3260
Takdir Et:
Standart Cevap: Yorumlarınızı bekliyorum

Ben kızmıyorum zaten nerden çıkardınız bunu Kuran ayetleri bu kadar dar kalıpta olmadığından elbette bu ayetten zahiren temizlik olarak saydığımız şeyleri anlamak çok ama çok normal evet batıni boyutunda buda vardır yani sizin söylediğiniz ama zahiren temiz olmayan bir kişi Kurana dokunamaz hayızlı yada cünüp çünkü bu necistir.Bu Ehli Sünnet alimlerinin icmasıdır.

Bunu gayet açık ve seçik anlayabiliriz Kuran Ayetleri içlerinde bir çok anlama barındırır ki zaten geçmiş ve gelecek zamana ışık tutması bundandır.Bu Ayette bu konuyla mükemmel uyum içindedir.

Hadisler ise gayet açıktır.Sahihlikleri de size göre değişebilir kendi kaynaklarınıza göre konuşmanızda hakkınız elbet...

Siz yada başkaları Kuranı yan yatarken , uzanırken hatta amuda kalkmış vaziyette, hayızlı iken yada cünüpken okuyabilirsiniz kimsede kalkıp neden böyle yapıyorsun demez zaten ama bu şekilde bir soru varsa ben mecburum Ehli Sünnetin fetvasını dile getirmeye, Fetva olmasa bile ben şahsen haya ederim hayızlı yada cünüp bir şekilde Kuranı elime almaya yada onu uzanarak yatarak okumaya buda bakış açısıdır kişiye ve bakışına göre değişir.

Konuyu size bize getirmeyeceğim zaten bunu yapmak konuyu açan arkadaşa saygısızlık olur.Burda yorumlar isteniyor yorumlar eleştiriliyor maalesef ...

Yoksa bu konuşmada bayındır onlarca gaf yapmış ama farkında değil umarız farkına varır...

vesselam

Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Şubat 2012, 13:02   Mesaj No:14
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Yorumlarınızı bekliyorum

Bu konu hakkında yani,hem abdestsiz kuran okunurmu,veya hayızlı iken kadınlar kuran okuya bilirler mi..

Evvela şunu belirtmek isterimki bir kişi kuranı akomak için abdest almasında bi sakınca yoktur ve kendincede güzel bi tavırda sergilemiş olabilir,yalnız bu kişi kuranın okumak için abdest şarttır,derse bunu genele yüklerse Allahın kullarına yüklemediğini yüklemiş olurki bu görüşte tamamen kuran dışı ve sakat bi görüştür.

Peki neden bu gün insanların çoğu bu çoğunluk geneleği din zanneden atalarının yanlışlarını takip eden taklitçilerin,ortaya attığı mesnetsiz veya kuranın ayetleri yanlış ve tevilli yorumlarından kaynaklanmaktadır.

Yukardaki açıklamalarda bulunan arkadaşlardan VAKIA SÜRESİNDEKİ,77. O, elbette şerefli bir Kur'ân'dır.
78. Korunmuş bir kitaptadır.

79. Ona temizlenenlerden başkası el süremez.

BURADAKİ el süremezdeki LA EDATI kesinlik belirtir ve Şanı yüce Rabbimiz el süremez,demesi kesinlikle süremez ve sürmemiştir manasındadır[la edatıda bunun delilidir].Ayrıca bu ayet abdestile ilgili bi ayette değildir,ayrıca 78 ayette kitabın KORUNMUŞLUĞUNDAN bahsederki BUDA LEVHİ MAHFUZDAKİ,dir bun kuranın levhi mahfuz ile ilgili verdiği bilgilerdende anlıyoruz.

Peki nerden çıktı Kurana abdestsiz yaklaşılmaz,okunmaz gibi mesnetsiz bilgiler ve neden mesnetsizdir.Allah rasulunun yaşadığı dönemde kuranın iniş süresinde MÜŞRİK -KAFİRLER,EHLİ KİTAPTAN OLANLAR,hep Rasulullahı yalanlamak için ortaya bir batıllarıyla çıkıyor ve Rasulluha türlü iftiralar atıyorlardı ve Kuranın bize verdiği bilgilerden biride şudur,yani Rasulullaha,atılan iftiralardan biride,inanmayanlar Rasulullahın verdiği ayetlerin şeytandan olduğunu,gerek bazı yerlerdede cinlerden olduğunu,söylüyorlardı,Rabbimizde bunlara cevaben,levhi mahfuzda bulunan bu kurana MUTTAHHAR[TEMİZ ] OLANDAN BAŞKASININ,kesinlikle dukunamayacağını beyan ediyordu..

Bu ayetleri halen ABDESTSİZ DOKUNAMAZ diye anlayanlara kuranın şu ayetini nasıl anladıklarını soruyorum,
BEYYİNE SÜRESİ. Allah'tan gönderilmiş bir elçi (ki,) tertemiz sahifeleri okumaktadır;

BURDADA MUTTAHHAR[TERTEMİZ SAHİFER,deniliyor,o zaman kuranın sahifelerine ABDEST Mİ ALINIYOR .

Kadınların hayızlıyken kuranı okuyamazlar gibi yaklaşımlar ise,gerek erkek gerek kadınların KURANI ANLAMA konusunda,üzerlerine farz olan bi gereklilikten korkan ve kendi saltanatlarının kaybolmasından korkanların insanları kurandan uzaklaştırmak ve uzak tutmak için,ortaya attıkları bi batıl fikirleridir,çünkü bu insanlar ne zaman ki kuranı anlamaya itildi o zamanda Allah ile aldatan şarlatanların yolunu tuttular,geçmişte yahudi ve hırıstiyan alimleri nasıl böyle yollara baş vurdular kademe kademe insanlar ile vahiy arasına engel koydularsa gerek geçmişte gerek bu günde ortaya çıkan ve kuranın ayetlerini tevil ve yanlış yorumlayıp halkı kurandan uzak tutatnlar aynı şeytna hizmet etmektedirler.

Kadınların hayızlılklarında nelerden uzak durmaları gerektiğini kuran bize söylüyor,namaz ve cinsel ilişkiden uzak durmaları gerekiyor,ve bu durumda onlar için bi kolaylıktır,ama günümüzde bile kuran lafzıde olsa ilimleriyle işdiğal olan kuran kurslarında kız çocukları bu tür durumdan dolayı dersbile alamazlar eğer hayızlı iken kuran okunmasaydı..

Ayrıca kurana dukunmada abdest farz olsaydı,kuranın basıldığı matbalardaki makinalarda abdest aldırmanız lazım olmazmıydı,böyle trajikomik olurdu,ayrıca kuranın yazıldığı mürekkebin içinde kimyasal bi çok maddede bulunuyor bu maddelerinde hepsinin temiz olması gerekirdi burda ayrı bi trajikomik durum..

ve rasullahın tirmizide rivayet edilen g şu hadiside olayı tamemen ortaya koymuyormu,

Ben sadece namaz kılmak için abdestle emrolundum.

NOT.fecr hoca olay itikadi olarak görüşülmemiş olsada yalnız birileri kalkıp Allahın kullarına yüklemediğini şart koşup yüklerse buda itikatta sakatlık doğurmazmı...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Şubat 2012, 13:35   Mesaj No:15
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Yorumlarınızı bekliyorum

Alıntı:
la diyebilmek Üyemizden Alıntı Mesajı göster
NOT.fecr hoca olay itikadi olarak görüşülmemiş olsada yalnız birileri kalkıp Allahın kullarına yüklemediğini şart koşup yüklerse buda itikatta sakatlık doğurmazmı...
Ona kadar daha nice ameli farklılıklar var. Ama gerek bunu gerekse bir çok farklı uygulamayı ve görüşleri itikadi sorun haline getirmek sakıncalıdır. Bugün kimi adet ve gelenekler din haline getirilmiştir. Adet ve gelenek olarak kalmasının ( islamın açık nasslarına karşı olmamak şartıyla) bir sakıncası yoktur. İtikad haline getirilirse o zaman müslümanlar arasında ne tahammül ne sabır kalıyor, başlıyorlar birbirlerini tekfir etmeye. Kafirlere karşı gösterdikleri müsamahayı müslümanlara göstermekten kaçınıyorlar. Müslümanlara karşı şefkatli, hoşgörülü, hataları örten bir anlayışla olmaları gerekirken, hatalar arayan, hoşgörüsüz ve katı bir anlayış gözlemliyoruz maalesef.
Bazı şeyleri kendimiz itikat haline getiriyoruz gibi geliyor
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Şubat 2012, 13:44   Mesaj No:16
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Yorumlarınızı bekliyorum

Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ona kadar daha nice ameli farklılıklar var. Ama gerek bunu gerekse bir çok farklı uygulamayı ve görüşleri itikadi sorun haline getirmek sakıncalıdır. Bugün kimi adet ve gelenekler din haline getirilmiştir. Adet ve gelenek olarak kalmasının ( islamın açık nasslarına karşı olmamak şartıyla) bir sakıncası yoktur. İtikad haline getirilirse o zaman müslümanlar arasında ne tahammül ne sabır kalıyor, başlıyorlar birbirlerini tekfir etmeye. Kafirlere karşı gösterdikleri müsamahayı müslümanlara göstermekten kaçınıyorlar. Müslümanlara karşı şefkatli, hoşgörülü, hataları örten bir anlayışla olmaları gerekirken, hatalar arayan, hoşgörüsüz ve katı bir anlayış gözlemliyoruz maalesef.
Bazı şeyleri kendimiz itikat haline getiriyoruz gibi geliyor
yanlışın reklamıda yanlıştır doğru ama hocam,bunlarında ifşa olması gerekmez mi ki,hak ve batıl açısından yoksa itikadi olmayan konularda müslümanlar arasında farklılıklar olabilir AYRILIĞA götürmüyorsada sakıncası olmaz tabiki ,tekfir ise açık naslarla olması gereken bi islamın gerekliliği değilmidir sayın hocam, ayrıca cevabınız için teşekkürler fecr hoca...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Mart 2013, 17:11   Mesaj No:17
Medineweb Acemi Üyesi
Zeynep Elif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Zeynep Elif isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 24751
Üyelik T.: 10 Ocak 2013
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:32
Mesaj: 31
Konular: 3
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yorumlarınızı bekliyorum

Sadece Kuran diyen ehli sünnet dışı mezhep dışı insan o yüzden yorumdan öte diyebiliriz ki Allah doğru yolundan kimseyi şaşırtmasın.Böyle insanlara rağbet eden cahil halkıma da Allah akıl fikir ihsan eylesin amin..
__________________



Allahım gönlümde olanı hakkımda hayırlı eyle,hakkımda hayırlı olanı da gönlüme razı eyle amin...
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Mart 2013, 18:17   Mesaj No:18
Medineweb Aktif Üyesi
" İdiL Su " - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:" İdiL Su " isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20148
Üyelik T.: 06 Eylül 2012
Arkadaşları:5
Cinsiyet:Bayan...
Memleket:Beni mutlu edenin bulundugu her yer...
Yaş:31
Mesaj: 247
Konular: 9
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yorumlarınızı bekliyorum

Bu adam kim arkadaşlar ben tanımıyorum abdestsiz kuran mi okunurmuş ya ne diyo böyle...
sacmaladı....
__________________
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Mart 2013, 18:21   Mesaj No:19
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2.154
Konular: 309
Beğenildi:178
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Yorumlarınızı bekliyorum

abdest namazın farzıdır,kuran okumanın degil...
__________________
önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ...
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Mart 2013, 18:29   Mesaj No:20
Medineweb Aktif Üyesi
" İdiL Su " - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:" İdiL Su " isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20148
Üyelik T.: 06 Eylül 2012
Arkadaşları:5
Cinsiyet:Bayan...
Memleket:Beni mutlu edenin bulundugu her yer...
Yaş:31
Mesaj: 247
Konular: 9
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yorumlarınızı bekliyorum

bilinmez kardeşim adetliyken kuran okumamız abdestsiz dokunmamız saygısızlıktır bence benim bu zamana kadar ögrendiklerim dorultusunda degerlendiriyorum...
__________________
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... cananekinci Soru Cevap Arşivi 358 10 Ekim 2022 21:48
Yoruma bekliyorum! Esma_Nur Gündem/ Manşetler 7 05 Ekim 2019 18:54
Önerilerinizi bekliyorum... Nickgulsum Soru Cevap Arşivi 7 24 Kasım 2013 14:44
Hiç arapça temelim yok...tavsiyelerinizi merakla bekliyorum mavirüya41 İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar 61 23 Mart 2013 12:49
eğitim ile tesettur hakkında bilgi ve yorumlarınızı beklıyorm medinelii Tesettür Konuları 16 15 Şubat 2011 10:35

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.