Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > Tebessüm-Mizah Alanı > Yarışmalar/ Bilgi Yarışmaları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  02 Mayıs 2016 (10:14), Konuya Son Cevap : 07 Mayıs 2016 (14:11). Konuya 28 Mesaj yazıldı

Anket: Medineweb Fotoğraf Yarışması
Cevap şıkları
Medineweb Fotoğraf Yarışması

Beğeni Aldı59Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır.
Alt 06 Mayıs 2016, 11:32   Mesaj No:21
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Fotoğraf Yarışması

RESİMLERDEKİ KAİNATIN AYETLERİ
1-ESMA ESMA’nın RESMİ:
Gün batımı insanları düşünceye sevk eder. Her doğuşun bir batımı, her canlının bir ölümü olacağını gerçeğini insanın yüzüne her zaman vurur

“O halde, onların söylediklerine sabret ve güneşin doğuşundan ve batışından önce Rabbini hamd ile tespih et. Gece vakitlerinde ve gündüzün uçlarında da tespih et ki hoşnut olasın”(Taha/130)
2-MİHRİNAZ’nin RESMİ
“Güzel memleketin bitkisi, Rabbinin izniyle çıkar; kötü olandan ise yararsız bitkiden başka bir şey çıkmaz. İşte biz, şükreden bir toplum için âyetleri böyle açıklarız.”(Araf-58)
Allah kayaların arasından yeşillik çıkarır, çölde su var eder, Deniz , yeşillik ve dağdaki karları insanların şahitliğine sunarak sizin yazınız da kışınız da baharınız bana da aittir der gibi. Size istersem bütün mevsimleri aynı yanda size sunarım diyor
3-EROL71’nin RESMİ:

Bitkiler ve ağaçlar secde etmektedirler.Bahar yeniden dirilişin müjdesini bize anlatır

55:12 - Yapraklı taneler ve hoş kokulu bitkiler vardır.

71:17 - Allah sizi yerden bir bitki bitirir gibi bitirdi.

78:15 - Onunla taneler ve otlar çıkaralım diye.

4-SU DAMLASI’nın RESMİ
Şehrin soğuk beton yığınlarının içerisinde insanların ruhunun sıkıldığı , dünyanın dar geldiği zamanlarda , sadeliği , saflığı ve samimiyeti ifade eden kerpiç evler insanların hem içini hem de dışını ısıtan evlerdir, hele önünde bahçesi varsa aliyyul ala olur
“Musa ve kardeşine: 'Mısır'da milletinize evler hazırlayın; evlerinizi namazgah edinin, namaz kılın' diye vahyettik, 'İnananlara müjde et.')”(Yunus-87)

5-İSLAMINESİL’in RESMİ
Kainatın ayetlerinden dağ , deniz ve yeşillik , muhteşem üçlüyü teşkil ediyor. Hele ilkbahar da dağın üzerinde kar olması ayrı bir güzellik.
“Sizi sarsıntıya uğratır diye yerde sarsılmaz dağlar bıraktı, ırmaklar ve yollar da (kıldı). Umulur ki doğru yolu bulursunuz.” (Nahl Suresi, 15)

[SIZE="4"]6-KARDELEN’in RESMİ[/SIZE]
Bulutlar da Allah’ın kainatın ayetlerdir. Bize yağmurun müjdesini veren bir ayettir
“Rahmetinin önünde müjdeci olarak rüzgarları gönderen O'dur. O rüzgarlar, yağmur yüklü bulutları yüklenince, onu kurak bir memlekete gönderir, sonra onunla yağmur yağdırır ve onunla her çeşit ürünü yetiştiririz. İşte Biz, ölüleri de böyle diriltiriz. Gerekir ki düşünür, ibret alırsınız.”(Araf-57)
Sonra duman halinde bulunan göğe yöneldi. Ona ve yerküreye: "İsteyerek veya istemeyerek buyruğuma gelin." dedi. Her ikisi de: "İsteyerek geldik" dediler.(41/11)

7-NURŞEN35’nin RESMİ
Çanakkale tarihin izlerini kalesiyle , direnişiyle , ihtişamıyla gözler önüne seriyor.Ah Çanakkale 1915 yılında düşman askerlerine geçit vermedin ama daha sonraları askerlerle geçemedikleri yerleri gayri islami fikirlerini ümmete dayatarak geçtiler
“Yine denizden taze et (balık) yiyesiniz ve ondan takındığınız süs eşyasını çıkarasınız diye, denizi emrinize veren Allah'tır. Gemilerin denizde suyu yararak gittiklerini görüyorsun. Lütfundan rızık aramanız ve şükretmeniz için Allah böyle yapmıştır.” (Nahl-14)

8-GÖKÇEN0421’nin RESMİ

Kış gününde karın toprağı örtmesi Allah’ın kainat ayetlerinden olup toprağın altındakilerini yeniden dirilişe hazırlıyor, motive ediyor
.. “Her şeyi yaratan ve bir ölçüye göre düzenleyen Allah'tır" (Furkan suresi, 2)

9-09ESRA’nın RESMİ
O, yeri yayıp döşeyen, orada dağlar, nehirler meydana getiren, orada her türlü meyveden (erkekli - dişili) iki eş yaratandır... " ( Ra'd suresi, 3. ayet.)

Göllerin her mevsim ayrı bir güzelliği vardır. Her mevsim adeta göller Allah’ın muhteşem yaratıcılığını haykırıyor bize.Dağların yamacında toprakla iç içe bir göl manzarası bize kainat ayetlerinden olduğunu adeta bize haykırıyor

10-NESLİNUR’un RESMİ
Dağların yamacında , eteğinde kurulmuş bir belde. Karlı dağlar arasında ve iki ülke sınırında yaşamanın olumlu ya da olumsuz yönlerini çehresinde barındıran bir sükûneti canlandırıyor.
“Allah gökleri ve yeri hikmeti ile yarattı. O, kâfirlerin ortak koştukları şeylerden çok yücedir.” (Nahl-3)

11-MAKBERGÜLÜ’nün RESMİ
Sabanca gölü dağların ve bulutlarının suya yansımasıyla farklı bir güzelliği ifade ediyor.

Allah öyle bir Allah'tır ki; gökleri ve yeri yarattı, gökten su indirdi, onunla size rızık olarak çeşitli meyveler çıkardı; emri gereğince denizde yüzüp gitmeleri için gemileri emrinize verdi, ırmakları da emrinize ver(14/32)

12-BEDİA ÖZDEMİR TOKEL’in RESMİ
Batının, Avrupa’nın insanları nasıl görsel efekt sunduğunu gösteriyor. Ama bu efektler sun’i ve yapay olan efektlerdir. Allah’ın kainattaki ayetleri yanında Batı, modernleşme adı altında insanlara sahte cennet sunuyor. Teknoloji her ne kadar insanlara bir şeyler getiriyorsa da o şatafatın altında insani değerlerimizi bir bir yok ettiğini fark edemiyoruz
Resim bize dünya hayatının aldatmaca olduğu gerçeğini ortaya koyuyor
“Herkes ölümü tadacaktır. Ancak, kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tamı tamına verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa, o mutluluğa ermiştir. Dünya hayatı yalnızca aldatıcı zevklerden ibarettir.”(Ali İmran-185)

13-OĞUZ’un RESMİ
Kainatın eşsiz ayetlerini bir araya toplayan bir resim. Ama yavaş yavaş bu doğallığın sanayi adı altında yeşilliklerin katledilmeye başlandığının göstergesi haline gelmiş. Fabrikalar yemyeşil ortamlara yapılmaya başlanmış. 20-25 yıl sonra bu yeşillikten eser kalınır mı bilmem.
“Ve O (Allah) ki, Arz'ı yaydı, onda dağlar ve ırmaklar kıldı Her bir üründen ikişer çift yarattı O, geceyi, gündüze örter Şüphesiz bunlarda, düşünen bir kavim için ayetler vardır. Arz'da birbirine komşu 'kıtalar', üzüm bağları, ekinler, çatallı ve çatalsız hurmalıklar vardır Öyle ki, bunlar aynı su ile sulandığı halde, ürünlerden bazısını bazısından üstün kılıyoruz Muhakkak bunda, akledecek bir kavim için, ayetler vardır.(Rad-3-4)
14-AHDE VEFA’nın RESMİ
Rahman’ın rahmet sıfatının hayvanlar üzerinde kıldığı rahmet/acısı duygusu
Bir annenin yavrularına olan şefkatını gözler önüne seriyor

Allah'tan bir rahmet dolayısıyla, onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın onlar çevrenden dağılır giderlerdi. Öyleyse onları bağışla, onlar için bağışlanma dile ve iş konusunda onlarla müşavere et. Eğer azmedersen artık Allah'a tevekkül et. Şüphesiz Allah, tevekkül edenleri sever. (Al-i İmran Suresi, 159)

15-ALPERKARA’nın RESMİ
Hayvanların en rahat ettiği barınak/ev doğadır. Kainatın uyumunu ortaya koyuyor. Nasıl ki doğa insanları besliyorsa , hayvanları da besliyor. Bu da kainatın ayetlerindedir. Peygamberlerin hepsinin neden çoban olduğunu anlıyoruz, doğayla uyumlu olan, insanlarla da uyumlu olur.
“Görmediler mi ellerimizin yaptıklarından kendilerine nice hayvanlar yarattık da kendileri onlara sahip olmaktadırlar? Onları kendilerine boyun eğdirdik¸ onlardan bazıları binekleridir ve onlardan bazılarını da yerler. Kendileri için onlarda daha birçok yararlar ve içecekler var. Hâlâ şükretmiyorlar mı?"(Yasin-71-73)
16-İLKNUR ÖZTÜRK’ün RESMİ
Dağların yamaçlarında yayla evleri de kainatın ayetlerinden birisidir. Kış gününde yalnızlığı ifade ediyor yayla evleri.
"O'dur ki, O yüce Allah'tır ki bütün göklerde ve bütün arzlarda (hayat olan âlemlerde yarattığı) her şeyi katından sizlerin (insanların) emrine musahhar kıldı. Muhakkak ki bunda düşünen bir kavim için âyetler vardır." (Casiye, 45/13)
17-YOLCU’nun RESMİ
Ormanlık alanda , dağların yamacında balkonda , terasta çay içerken kainatın ayetlerini gözlemlemek insanın içine huzur ve sükûnet veren bir ayettir. Bol oksijenin olduğu bu yerler adeta şehrin araba eksozlarıyla kirlenen atmosferine karşı “Gelin de buralarda temiz havayı teneffüs etin, ciğerleriniz bayram etsin” dercesine haykırıyor.
“Yeryüzünde türlü türlü renklerle, her çeşitten bitki ve hayvan olarak sizin için yarattığı daha neler neler var!Elbette bunda düşünen kimseler için alınacak ibret var.(”Nahl-13)


Bunlar benim gördüklerimiz, oylarınızı etkilemek istemem
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Mayıs 2016, 11:49   Mesaj No:22
Medineweb Sadık Üyesi
KardelenGül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:KardelenGül isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 31327
Üyelik T.: 23 Eylül 2013
Arkadaşları:10
Cinsiyet:bayan
Memleket:sivas
Mesaj: 734
Konular: 144
Beğenildi:354
Beğendi:311
Takdirleri:227
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Fotoğraf Yarışması

Allah razı olsun FECR hocam maşallah resimleri çok güzel yorumlamış ve uygun ayetlerle örnekler vermişsinz
FECR beğendi.
__________________
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Mayıs 2016, 12:38   Mesaj No:23
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.421
Konular: 575
Beğenildi:4494
Beğendi:6074
Takdirleri:23787
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Medineweb Fotoğraf Yarışması

Emeğinize sağlık FECR hocamız...kainat nasıl hal lisanıyla kendini anlatıyor bize değilmi..anlayana görene elbet..herşeyde RABBİMİN tecellisi mevcut..Bir an olsun tefekkürden ayrılmamamız gerektiğini hatırlattınız bize fotoğraflara yakıştırmış olduğunuz yorumları ve ayetleri sosyal ağlarda ve burada kullanırım.. fotoğraflar ile ayet ve yorumların uyumunu daha çok kitle görmeli
FECR, Mihrinaz ve nurşen35 beğendi.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Mayıs 2016, 14:26   Mesaj No:24
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.364
Konular: 1263
Beğenildi:11774
Beğendi:8955
Takdirleri:26191
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Fotoğraf Yarışması

Hocam fotograflar ayetler ekseninde sizin yorumunuzla asıl anlminı bulmuş...eksiği tamamlamışsınız..Allah razı olsun ")))))))))
Esma_Nur, FECR ve mehmet akif2 beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 06 Mayıs 2016, 18:24   Mesaj No:25
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:61
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4414
Beğendi:3686
Takdirleri:14203
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Fotoğraf Yarışması

FECR Hocam, resimlere bakarak duygularınızı ve resimlere uygun ayetleri yorumlamanız yarışmaya gerçekten çok yakışmış.


Esma_Nur, FECR ve mehmet akif2 beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 07 Mayıs 2016, 12:26   Mesaj No:26
Medineweb Emekdarı
Sükutu-Ezber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Sükutu-Ezber isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 41016
Üyelik T.: 08 Nisan 2014
Arkadaşları:10
Cinsiyet:
Mesaj: 1.649
Konular: 164
Beğenildi:2512
Beğendi:2831
Takdirleri:9986
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Fotoğraf Yarışması

Fecr hocamız maşallah çok güzel bir o kadar da anlamlı bakış yorum açısı,nasıl gördüğümüz değil nasıl baktığımız önemli işte herşeye,,
Rabbim bizleri de öyle manalı bakmayı nasip etsin inşallah,,,,,
Esma_Nur ve FECR beğendiler.
Alıntı ile Cevapla
Alt 07 Mayıs 2016, 13:13   Mesaj No:27
Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.108
Konular: 546
Beğenildi:1003
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Fotoğraf Yarışması

9.Nolu resime yani (09ESRA'nın Resmine) ayeti sehven koymamışım.Yöneticilerden ricam şu ayeti oraya koyuversinler:
" O, yeri yayıp döşeyen, orada dağlar, nehirler meydana getiren, orada her türlü meyveden (erkekli - dişili) iki eş yaratandır... " ( Ra'd suresi, 3. ayet.)
Esma_Nur ve Sükutu-Ezber beğendiler.
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 07 Mayıs 2016, 13:17   Mesaj No:28
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.421
Konular: 575
Beğenildi:4494
Beğendi:6074
Takdirleri:23787
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Medineweb Fotoğraf Yarışması

Ayet eklendi..yalnız hiç birimiz fark edememişiz)
FECR beğendi.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 07 Mayıs 2016, 14:11   Mesaj No:29
Medineweb Emekdarı
Sükutu-Ezber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Sükutu-Ezber isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 41016
Üyelik T.: 08 Nisan 2014
Arkadaşları:10
Cinsiyet:
Mesaj: 1.649
Konular: 164
Beğenildi:2512
Beğendi:2831
Takdirleri:9986
Takdir Et:
Standart Cevap: Medineweb Fotoğraf Yarışması

ezbere girmişizdir birde çoğunu dikkatli okumamışızdır,,,. : )
Esma_Nur beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Medineweb Dini Bilgi Yarışması... TufeyL Yarışmalar/ Bilgi Yarışmaları 782 26 Mart 2023 19:49
Medineweb Fotoğraf Yarışması Birincimiz... Esma_Nur Taziye-İlan-Selamlaşma 16 10 Mayıs 2016 21:27
Fotoğraf Yarışması Esma_Nur Duyurular/Öneriler/Şikayetler 7 01 Mayıs 2016 12:23
Fotoğraf yarışması Esma_Nur Anket'ler-Röportaj'lar 9 23 Şubat 2013 12:36
Fotoğraf yarışması birincimiz''SUHTEM'' Esma_Nur Anket'ler-Röportaj'lar 54 02 Temmuz 2012 21:29

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.