Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Aralık 2007, 21:39   Mesaj No:3

NUR

Medineweb Emekdarı
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Tebliğ Hakkında neler düşünüyorsunuz?

gerçekten mühim bir konu...
tebliğ tabiki yalnız inkarcılara yapılmaz.yalnız müslümana yapılan tebliğle inanmayan birine yapılan tebliğ arasında fark vardır.birinde size inanmayan birine karşı bu dini açıklarsınız delilleri ile birlikte,ıspatlamaya çalışırsınız;diğerinde inanmış fakat imanının bilincinde olmayan insana bu inancın kuvvetlenmesi yolunda tebliğ görevi yaparsınız.
tebliğ,yalnız din görevlilerinin işi değil,her müslümanın görevidir .her müslüman bildiği kadarıyla dinini başkalarına anlatmakla ( tebliğle )yükümlüdür.fakat biz de hristiyanların yaptığı gibi misyonerlik faaliyetleri yapılmıyor.çünkü herkes bu görevi başkalarına devretmiş,ben de az biliyorum veya yanlış biliyorum gibi bahanelerle bu görevden uzak duruluyor.bir de tebliğin nasıl yapılması mevzusu var...
bu hususta oldukça önemli...bununla ilgili size bir anımı anlatayım, bir gün radyoda kanalları karıştırırken sesi oldukça yumuşak,diksiyonu bir o kadar düzgün biri birşeyler anlatıyor.ses o kadar insanı kendisine çekiyor ki bira z dinleyeyim dedim ne anlatıyor diye.. dinledim..biraz sonra anladım ki bir misyoner kanalı,incilden bölümler okuyor...
o anda anladım ki tebliğ de tebliği yapış yöntemimiz,uslubumuz,halimiz ,tavrımız son derece önemli..çünkü o kadar imanı zayıf insan var ki bu faaliyetler karşısında korunmasız...bunu da ancak dinimizi güzel bir metodla irşad edersek aşabiliriz.bunu ben yapmayayım sen yapma,kim yapacak?bildiğimiz kadarını tebliğle yükümlüyüz dilimiz döndüğünce de bu görevi yapmaya çalışıyoruz.
acizane.