Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Ekim 2010, 16:11   Mesaj No:71

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:

Alıntı:
Değerli arkadaşım şeytanın bizler üzerinde yapacakları sınırlıdır. Şeytan Rabbin halis kullarına hiçbir şey yapamaz. Onun vesvesesinden imanını güçlendiren bir insan asla etkilenmez. O zayıf iradeli, imanı güçlenmemiş insanların peşine düşer. Allah a her namazda her anında NAS ve FELAK sureleri ile seslenen, ondan yardım dileyen bir insana şeytan ve kötü insanların vesveseleri asla işe yaramaz
Evet asla işe yaramaz. Ama bir tespit yapalım bu tür vesveseleri verir mi vermez mi ?

Verirse versin mi diyeceğiz.Her türlü vesveseye açık mı olacağız.

Alıntı:
benim önümde namaz kılarken bir kadın, ister anamız olur, ister nenemiz olur, isterse saygı duyduğum herhangi bir kadın olur. Eğer onun imamlığındayken ben onun sesinden etkilenip, şeytanın vesvesesine kulak verirsem, demekki daha benim namaz konusunda yüz fırın ekmek yemem gerekir diye düşünürüm. Çünkü namaz Rahman ile aramızda bir konsantre halidir, çünkü namaz Allah ile tek bir beden olduğumuz andır.
İşte ben de bunu izah ediyorum. Namaz Allah ile bizim konsantre halimiz ise bu konsantre halimizin bozulmasına neden imkan verelim. Yani şeytanın bizi vesveseleriyle rahatsız etmesine neden imkan verelim.

Alıntı:
Değerli arkadaşım size sorsam ve desem ki siz annenizin, büyük annenizin imamlığında namaz kılarken herhangi bir şey gelirmi aklınza? Cevabınızı duyar gibiyim, elbette gelmez diye. Ozaman bizler kendimizce hükümler vermeyelim ve kadınlarımızı yanlız cinsel obje haline getirmeyelim.

Evet Cevabımı duyar gibisiniz. Gelmez. Yani şeytan getirtmez. Ancak bu büyükanne olmazsa bir başka tanımadığımız kadın olsa ve de çok genç ve çok da çekici biri olsa siz istediğiniz kadar aklıma gelmez . Şeytan aklıma getirmez deyin. Bal gibi getirtir . şeytan bir yerden ulaşır size. Kötü yakalar sizi bu tür vesveseleriyle.

Kadınlarımızı da erkeklerimiz de cinsel obje haline getiren şeytandır. ve Kendi nefsimizdir. Yani obje haline getiren Şeytan ve nefsimizin vesveseleridir.

Alıntı:
Sizin sözlerinizden yola çıkalım ve düşünelim. Acaba şeytan yanlız erkeklerin aklını çelip, yanlız onlaramı vesvese sokar? kadınlarımız erkek imamın arkasındayken acaba şeytan, kadının aklına böyle bir vesvese getirmez mi? Akıl ve mantığı devre dışı bırakıp, sırf bize öğretilenleri savunmaya kalkarsak bana göre doğru bir sonuç elde etmiş olmayız.

Evet hiç farkı yok. Kadınlara da aynı tür vesveseyi verebilir.