Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Ekim 2010, 22:56   Mesaj No:75

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:8
Konular: 340
Beğenildi:1437
Beğendi:478
Takdirleri:10498
Takdir Et:

haluk bey,
kadın neden imam olamaz? olamamasının gerekçeleri;
1-imamlık sadece namaz kıldırma görevlisi değildir.nikah,cenaze,doğum,sünet,kavga,şenlik,ask erlik vs .aklınıza hayalinize gelmiyecek her alanda görevlidir.ben 20 yıl oldu bu görevdeyım.karı koca kavgası bile,mahkemeden önce imama taşınır.bazen sabah namazından evde çıkıyorum gece 10 da eve gelebiliyorum.imam olacak kadın bu ağır yükü kaldıramaz.evdeki bebesine,kocasına,yuvasına zaman ayıramaz.
a-ayda ortalama 2 sünnet,düğün,nikah olur(her biri mevlit hatim,dua,tören vs 1 gününü alır)
b-ortalama 2 cenaze olur( her cenazede en az 6 gün taziye çadırında görevlisiniz)
c-ortalama ayda 20 hasta ziyareti(her biri 20 dk olsa)
d-kavga çıksa 15 gün barış ile uğraşırsınız.
vs vs
2-kadınlar ayda 3-10 gün arası özürlüdür,hastadır.namaz camii tilavet gibi ibadetlerden mazurdur.bir camiide görevlendireceğiniz kadın,ayda 10 gün tatil yapacaksa,cemaat imamsız ne yapacak ?
3-sağlıklı genç bir kadın,hamile ise 9 ay karnı burnunda,yarı hasta...doğumdan sonra 40-60 gün arası lohusadır.bebeği en az 6 ay emzirecek.demekki camii imamı kadın hamile kalırsa,cemaat 2 yıl tatilde demektir.
4-yuva,aile sıcak ise yuvadır.değil se oteldir.o evde yemek pişmiyecekse,çocuk doğmayacaksa,temizlik,bakım,fıtri ihtiyaçlar olmayacaksa,böyle evlilik çok romantik olmaz mı ?
5-siz nefsinize güç yettirebilirsiniz.önünüzde kadın imam olması sizi ilgilendirmiyebilir.bu herkes için geçerli mi sizce ?arkamda namaz kılanların hepsi mutta ki mi ?camiiye ayakkabı şemsiye çalmak için gelenleri hesaba katmıyorum.ister yerin ister ayıplayın ister kızın,ben bir kadının arkasında huşu ile namaz kılamam!