Alıntı:
HALUK GÜMÜŞTABAK Üyemizden Alıntı
Değerli Abdulmelik kardeşim sizin imam olduğunuzu da öğrendim böylelikle ve çok memnun oldum. Keşke bende bu ülkede meslek olarak imam olabilseydim de, toplumu kur’an a davet etme imkânım olsaydı. Dikkat ederseniz, bu ülkede meslek olarak imamlığı seçebilseydim dedim. Peki, acaba gerçekten İslam dinin de imamlık diye bir meslek var mı? Yoksa bu yalnız ülkemize mahsus bir durum mu? Sanırım ne demek istediğimi anladınız. Bizler ne yazık ki kur’anı anlamaya çalışırken, günümüz çağının gerektirdiği şekliyle anlamak yerine, yüzlerce yıl önce yaşayan insanlar, hayatlarına nasıl kur’anı yansıtmış onları anlamaya çalışıyoruz. |
bu iki paragrafında çelişki yokmu haluk bey ?
işinize geldiğinde islam tarihinde olmayan imamlık kurumunu kurduk diye yeriyorsunuz.islam tarihinde yok diye eleştiriyorsunuz.
ama ikinci paragrafta işinize geldiği için,islam tarihi yaşantısını eleştiriyorsunuz.unutmayın o tarihte bize örnekler vardır.ve içlerinde Resulullah ve arkadaşları var idi..ve Resulullah kuranca sabit ki bize örnektir.bizlere kuran yaşamını yansıttığı örnek ve farzdır unutmayalım.
eğer kadının imamlığına Resulullahtan onay çıksaydı hz fatıma buna en layık olmazmıydı ?
varmı islam tarihinde kadının imamlığına örnek tatbikat talep?
haa avrupada bir dansöz imamlık yapmıştı bi ara.başka örneğe rastlamadım.
son olarak kadının imamlığına hoş bakmıyorum ve şahsım olarak onaylamıyorum.
saygılar..