Konu Başlıkları: YILbaşı Neyimiz Olur?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Aralık 2007, 10:47   Mesaj No:11

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:48
Mesaj: 4.079
Konular: 315
Beğenildi:49
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: Noel


NOEL - YILBAŞI

İslam, özgün bir düzen olarak insanın hayatını dünya ve Ahiret saadetine ulaştıracak şekilde tanzim ederken mensuplarından gerek düşüncede gerek normal hayatın en ince ayrıntılarında bile izlerini görmek ister. Ta ki kim görse kim duysa bu Müslüman’dır, bu mü’min tavrıdır desin.
İslam inkılâbının önderi efendimiz sav, cahili ortamda tebliğ ettiği İslam nurunu en önemli hususun cahili geleneği kaldırmak yerine İslam düzenini yerleştirmek olduğunu görüyoruz.
Bu hal: Yeni sistemin özgün olması peygamberimiz de O kadar öne çıkıyor ki, Medine’yi Yahudilerin Kudüs’ün Müslümanlar tarafından kıble olarak kullanılmasını alay konusu etmeleri Peygamberimizi üzmüş Rabbinden Müslümanlar için bir kıble istemiştir.
Yine Peygamberimizin, Müslümanların, Müslüman olmayanlara benzeme konusunda O kadar hassas davranmıştır ki, kaşın taranması gibi basit sayılacak bir konuda, Yahudilere yaptığı muhalefet hepimizin malumudur ve ibret vericidir.
Yine Peygamberimizin ashabı arasında ki birçok davranışı cahiliye davranışı diye reddettiğini biliyoruz.

Bir bez parçasını başa bağlamak, gümüş yüzük takmak, oturarak su içmek, selamlaşmak belki önemsenmeyecek kadar küçük ayrıntılar olmasına karşın Müslüman kimliğini ortaya koyan işaretler olması açısından önemlidir.

Miladi yılın sene –i devriyesi olan Noel kutlamaları bazıları aksini iddia etse de muharref Hıristiyanlığın bir geleneğidir. İnanmayanlar yine Hıristiyanlarca hazırlanan “ Larus ansiklopedisi” ondörtüncü cildinde Noel maddesine bakabilirler.
Evet, altı üstü bir gece eğlenmek, bunca kıyamet koparmak niye denilebilir; Fakat Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz. Çünkü Müslümanlar ancak mensubu oldukları sistemin ahlakını yaşamalılar.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’ in bir hadisinde, bu konuda dikkatimizi çekmeye yeter. Şöyle buyuruyor: “ Kim (düşüncede, yaşayışta başka) bir kavme benzemeye çalışırsa, onlardan olur.” (1)
O halde siz, size iki dünyanın mutluluğunu kazandıracak Rabbinizin rızasını celbedecek Müslümanlanca yaşamanın ince ayrıntılarını bile ihmal etmeden içtimai hayatınızın her parçasında üyesi olduğunuz sistemin kimliğini sergilemek zorundadır.
Dipnotlar
1- Ahmet ebu Davud et-taberani
2 – El Bakara
Alıntı ile Cevapla