Konu Başlıkları: Allahın Ol Kelimesi Ve Melekler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Kasım 2010, 02:15   Mesaj No:5

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Allah sırf melekleri yanlız kendisine tespih etsinler diye değil aynı zamanda kendisinin belirlediği işlerde görevlendirmek için de yaratmıştır

Alıntı
Hani yine mecazi anlamda tabiki ;Allahın eliyle diye bir tabir vardır. meleklerin görev paylaşımı bu mudur acaba diyorum sadece acaba ama

Güzel bir noktaya temas etmişsiniz. Evet sizin de dediğiniz gibi Melekler Allahın Elleridir ( Mecazen ) . Allahın kullandığı şuursuz değil şuurlu , cansız değil canlı araçlarıdır.

Yani biz insanlar işlerimiz için nasıl ki birtakım araçları kullanıyorsak ve işlerimizi bu araçlar vasıtasıyla yapıyor ve yaptırıyorsak benzetme işte aynen bunun gibidir diye düşünüyorum.

Bakın Hz isa çamurdan kuş yaptı ve sonra ona üfürdü ki, o kuş hayat buldu canlandı. Hz İsa ( as ) Aynı zamanda ölüleri de diriltmişti.

Bu olayda Allah Hz İsanın elini araç olarak kullanmıştır. Ama asıl Kuşun olmasını isteyen , ölüyü de canlandırıp hayat veren, canlandıran hz isanın kendisi değil Allah olmuştur. İrade tamamen Allaha aittir. Yapma ve şekil verme de Allaha aittir. İsa peygamber burada tıpkı melekler gibi araç görevinde kullanıldı.

Bakınız maide 110: Sen benim iznimle çamurdan kuş şeklinde bir şey yapıyor, ona üflüyordun; o da benim iznimle kuş oluveriyordu. Düşün ki: Sen benim iznimle anadan doğma amanın gözünü açıyor, abraşı da iyileştiriyordun. Düşün ki: Sen benim iznimle ölüleri kabirden diri olarak çıkarıyordun..."

Alıntı
Aslında bir benzetme yapıcam ama ne derece doğru olacak bılmıyorum
örneğin birisi vefat ettiğinde Allah onun canını aldı demiyoruz demi
Yani sebep sorulduğunda trafık kazası,kalp krızı v.s. diyoruz
Ya da azrailin canını alması olayını tahayyül etmeye çalışıyoruz
Ama direk Allah canını aldı demıyoruz yani hani kader olayı gibi direk rabbime isyan etmek yerine kazaya sebebıyet verenlere kızıyoruz falan

Evet, bu örnekten ne istediğinizi anladım . Şimdi size ben daha çarpıcı bir örnek vereyim.

Farzedelim ki, siz ve ben karşı karşıyayız ve ben farzedin ki, şeytanın vesvesine uydum ve sizi öldürdüm olayaım. Şimdi soru şu. Sizi öldüren canınızı alan ben mi oldum ? Yoksa Allah mı ? Çarpıcı bir soru değil mi ?

Evet, sizi öldüren de canınızı alan da ALLAH OLMUŞTUR. ALLAH BURADA BENİ ÖLDÜRMEYE ARAÇ OLARAK KULLANDI

Şimdi tekrar çok önemli bir soru şöyle gelebilir. O halde Madem ki, canı alan ve ölmesini isteyen Allah olmuştur. Öldürenin suçu yok değil mi ?

Her ne kadar da Öldüren, canı alan Allah olsa, bu fiil onun izni dışında gerçekleşmiştir. Allah bana böyle bir emir ve izin vermediği halde ben nasıl olurda Allahın verdiği canı ondan izinsiz alabilirim. İşte suç burada.

Allahın verdiği canı ben Allahın işine karışarak alma teşebbüsünde bulunuyorum. Halbuki, Allahın verdiği canı , yine Allah istediği bir zamanda alacaktı ve ben burada Allahın işine müdahele ettim, Yapma dediğini yaptım. Allahın asla müsade etmediği, haram kıldığı bir cana kıydım

Ama allah istemeseydi ben bu canı yine de alamazdım. Ama Allah bizi bununla bir sınavdan geçiriyor.

Soru: ALLAH neden Meleklerine iş bölümü yaptırarak, onları kendisine sürekli itaat ettiriyor. Zaten ALLAH ol deyince herşey olmuyor muydu?

Bu soru aslında cevabını da barındırıyor .Amaç, yarattığı şuurlu ve ruhani varlıklar olan melekleri kendine sürekli itaatle ibadet ettirmek ve verilen her emrin yerine getirilmesini görmek.
ve denetlemek.

DEVAMI OLACAK İNŞ