Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Kasım 2010, 14:43   Mesaj No:2

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:68
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
şefaat var ama kimin kime edeceği yok,VE şefaat nedir..
Şefaatın tamamının Allah’a ait olduğunu bildiren ayet:

ZÜMER 44 : De ki: «Şefaatin tamamı Allah’a aittir. Çünkü göklerin ve yerin mülk ve hâkimiyeti de O’nundur. Sonunda da O’nun huzuruna götürülecek, O’na hesap vereceksiniz.»

Rablerinin huzurunda toplanacaklarından korkanları Kur’an’la uyar. Onlar için ALLAH’tan başka ne bir dost, ne de bir şefaatçi vardır. ..” [En’am 51 )

Mutlak anlamda şefaatin tamamı Allah’a aittir. Allah Zatına ait olan bu yetkisini hiçbir kişi ya da yarattığı ile paylaşmaz.

Allah ahiret gününde kendisine ait olan şefaat yetkisini ( AF YETKİSİNİ ) kimselerle paylaşmaz. Eğer böyle olursa İLAHLIK YETKİSİNİ PAYLAŞMIŞ OLUR Kİ, haşa bu mümkün değildir. Ne ilahlık yetkisini ,ne şefaat yetkisini kimseye devretmez ve paylaşmaz da .

Allah şefaat yetkisini kimseyle paylaşmaz ve kimseye de devretmez. Ancak

KENDİSİNE YAPILAN ŞEFAAT DUALARINI KABUL ETMEK İLE ŞEFAAT YETKİSİNİ PAYLAŞMAK AYNI ŞEYLER DEĞİLDİR.

İzni olmadan huzurunda şefaat edecek olan kimdir ? (Bakara suresi 155. ayet.)

MERYEM 87: Rahmân’ın katında söz almış olanlardan başkaları şefaat hakkına sahip olmayacaklardır.

Demek ki, O gün Rahmân olan Allah'ın nezdinde söz ve izin alandan başkalarının şefat edemeyecektir. Şefâata güçleri yetmeyecektir. Ve Allahtan izinsiz hiç kimsenin o gün şefaat yetkisi ve gücü olmaz. Ancak ve ancak Sadece Allah katında söz almış olanlar şefaat imkanı bulabilir.

O'nun izni olmadan hiç kimse şefaat edemeyecek. Bunu biliyoruz. Peki izin verdikleri kimlerdir, kimler olabiilir ?

ZUHRUF-86: O’nu bırakıp taptıkları şeyler şefaat edemezler. Ancak bilerek hakka şâhitlik edenler şefaat edebilirler.

TAHA 109: O gün şefaat faide vermez, ancak Rahmân kime izin verirse ve kim için söylemeğe razı olursa o müstesna.

Cenneti hak edenlere şefaat ediliyor. Cenneti hak edenlerin derecelerinin artması için de şefaat ediliyor. Allahın Özünden, sözünden razı olduğu kulları için

ENBİYA 28: Allah, onların önlerindekini de arkalarındakini de (yaptıklarını da yapacaklarını da) bilir. Onlar, O’nun razı olduğu kimselerden başkasına şefaat etmezler ve hepsi O’nun korkusuyla titrerler.

Yani şefaat edecek olanlar ancak Allah'ın rıza göstereceği kimseler için şefaat ederler;

SEBE 23: O'nun katında, bizzat kendisinin izin verdiği kimseden başkasının şefaatı/kendisinin izin verdiği kimseden başkası için şefaat yarar sağlamaz. ......

YALNIZ SANA İBADET EDER VE YALNIZ SENDEN YARDIM DİLERİZ......

Ayeti gereği şefati yalnız allahtan dilemeliyiz sadece ondan beklemeliyiz. Çünkü bize yardım edecek, şefaat edecek ve ettirecek de yalnız Allahın kendisidir.

(Onlar, Onun [Allah’ın] rızasına kavuşmuş olandan başkasına şefaat etmezler.) [Enbiya 28] (Şefaat yetkisine sahip olanlar bile, ancak Allah’ın razı olduğu kimselere şefaat edebilirler.)

Sadece Allah’ın dilediği ve razı olduğu kimselere şefaat etmesi için izin verilen, göklerde nice melekler vardır. [Necm 26]
(Demek ki melekler de ancak, Allah’ın razı olduklarına şefaat edebiliyor, Allahü razı olmadığı kullar için onlara şefaat yoktur, kimse de şefaat edemez.)

" ...İzni olmaksızın O'nun katında şefaatte bulunacak kimdir? " Bakara 255

"Bu, peygamberlerin, meleklerin vs. Allah'tan şefaat dilerak O'nu bağışlamaya zorlayacaklarını sanan kimselerin yanlış fikirlerini reddederler. Bu tür kimseler, yaratıklarının hiçbirinin, değil O'nu bağışlamaya zorlamak, O'nun önünde duramayacağı ve ona izin verilmedikçe şefaat edemeyeceği konusunda uyarılmaktadırlar. (Yunus 3:... O'nun izni olmadıktan sonra (olmadıkça) bir şefaatçi yoktur. ) Evrenin Hakimi'nin izni olmaksızın hiçbir peygamber, hiçbir melek ve hiçbir aziz (velî) O'nun önünde bir tek söz bile söyleyemeyemez

MAHKEME-İ KÜBRÂ’DA İLTİMAS OLUR MU? OLMAZ.

ŞEFAAT Cenneti hak etmeyene bir başkasının aracılığı ile cennette girmesi için bir iltimas bir torpil olabilir mi ? ŞEFAAT Cenneti hak etmeyene bir başkasının aracılığı ile cennete girmesi için bir iltimas bir torpil değildir

"Şefaat fayda sağlamayacaktır, kendisine izin verilenden başkasına/başkası İÇİN..."

KULLARINDAN MÜMİN OLANLARA yaptıkları günahlardan pişman olup tevbe dileyenlere ve kendilerini düzeltenlere günahlarının affı için ŞEFAAT fayda sağlayacaktır.

Şefaat ya resullah sözü caiz olan doğru olan söz müdür ?

“De ki: Allah’ın dilemesi dışında ben kendime bile bir fayda ve zarar verecek durumda değilim.” (A’raf 7/188)

Peygamber’imiz (sav)”Kızım Fatıma! Babam peygamber diye güvenme,sana faydam dokunmaz.”
demiştir.

Tüm bunlardan sonra Peygamber’imizin (sav) şefaat etmek için izin aldığını farz etsek bu durumda O’nun şefaat edeceği insanlar için Allah’ın izin vermesi ve razı olması gerekiyor.( Ayetleri yazmıştım Bakın 20/109,34/23)

Dolayısıyla Peygamberimizin şefaat etmesi garanti olsa bile şefaat edeceği insanların bir garantisi yok.Allah’ı razı etmek için çalışmak doğru ve kaçınılmaz olanı. DEĞİL Mİ ?

devamı var





__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla