AYETE VE YARDIMA BAKIN MÜMİN-51- Elbette biz, peygamberlerimize ve inananlara dünya hayatında ve şahitlerin şahitlik edecekleri günde de yardım ederiz. MUMİNLERİN GÜNAHLARININ AFFI İÇİN ALLAHIN ŞEFAATİ, ŞEFAAT ETTİKLERİNİN DUASINI VESİLE KILIP ONLARA FAYDA SAĞLAYACAKTIR . YANİ İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA AHİRETTE PİŞMAN OLDUM VE ŞİMDİ BEN TEVBE EDİYORUM DEMEDEN ÖNCE ŞEFAAT EDECEK VE ŞEFAAT ETTİRECEK OLAN ANCAK ŞEFAAT SAHİBİ ALLAHTIR. Rablerinin huzurunda toplanacaklarından korkanları Kur’an’la uyar. Onlar için ALLAH’tan başka ne bir dost, ne de bir şefaatçi vardır. ..” [En’am 51 ) O, kimsenin kimseye yardım edemeyeceği bir gündür. O gün hüküm yalnız ALLAH’ındır.” [İnfitar19] O gün peygamberler dahil, kimse kimseye yardım edemeyeceği gündür. Ancak Allah hariç. Allah büyük günahlardan kaçınmış günahlarından tevbe etmiş sözünden özünden hoşlandığı mümin kullarına bu günde yardım edecektir. ( Çünkü Allahın onlara verdiği bir söz var. Furkan 70-71, Araf 156 , Nisa 31, Necm 32,, Şura 37 ayetlerine bakın ) Ve ahirette şefaat Araf halkına da olacaktır. Bununla ilgili kuranda açık işaret ve deliller var ve muhtemelen amel defterleri en son verilecek ve cennete en son girecek olanlardır onlar. Araf ehli İki taraf arasında bir perde, A’râf üzerinde de cennetlik ve cehennemliklerin her birini simalarından tanıyacak kimseler vardır ki onlar, henüz cennete girmemiş, fakat girmeyi şiddetle arzular olarak cennetliklere “selamün aleyküm” diye seslenirler. (Araf, 46) Soru: Niçin onlar İki taraf (Cennet ile Cehennem ) arasındadır ? İki taraf arasında bir perde, A’râf üzerinde de cennetlik ve cehennemliklerin her birini simalarından tanıyacak kimseler vardır ki onlar, henüz cennete girmemiş, fakat girmeyi şiddetle arzular olarak cennetliklere “selamün aleyküm” diye seslenirler. Bu ayet-i kerimede belirtilen simalarından tanıyacak kimselerden kasıt kimlerdir? Devamı olacak
__________________ EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE |