Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Aralık 2010, 15:24   Mesaj No:24

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Alıntı:
müslümanlardan:
olsa olsa sadece şefaatçileri onurlandırmaya yönelik bi hal ola bilir, yoksa allah ın mutlak adelete dayanan yargılamasında -haşa-allah ın kanaatini değiştirecek bir şey değildir

Bedii hamit:
ard niyetli biri olduğunuza inanmıyorum. Ancak yazdıklarımı iyi okumadığınız belli oluyor. Yazdıklarımı iyi okumanızı tavsiye ederim

Ben ne demiştim ?

Alıntı:
şefaat bir ödüldür. ödül’ün sahibi bizatihi allah’tır. ödülü taşıyan kişide şefaatle ödül alan kişi gibi allah tarafından ödüllendirilen/onurlandırılan birisidir. Yani ödül alanda, o ödülü taşıyanda her ikiside allah tarafından şefaat edilmiş olandır.

Bu bir onurdur izin verdiği kişilere. Bu onur şefaat dualarının kabulu ile olmaktadır.mumin kullarım için şefaat dualarınız vardı. Ben de bu şefaat duanızı kabul ettim ve sizi onurlandırdım

Allah'ın kullarından bir kısmının günahlarından birkısmını affedici sıfatıyla bağışlamayı dilerse.kendi katında değerli gördüğü bir kulu bunun için onurlandırır]

Nasıl ki, bir güreş maçı ardından 1.,2.,3. Belirlenince, bölgenin seçkin insanları madalya törenine yapar ve madalyaları takar.fakat, kendiliğinden, hiç bir şey yapamaz ne birinciyi ikinci ne de ikinciyi üçüncü.sadece, kendine verilen görevi yapar ise

Nasıl ki, okulda diploma törenlerin de zaten diplomayı hakedene belgesini etkili bir kişi veriyorsa; ahirette de zaten cenneti hakedene peygamberin eliyle ödül vermesi gibidir...]

Buraya dikkat !

Şefaat eden yalnız allah olmaktadır aracı olan kimse yok

Allahın şefaati sözünden ( duasından ) hoşlandığı kimselerin duasına icabet edecek olup, bu duayı affa vesile kılıp kabul etmesi ile kendisini gösteriyor ki, bu dua peygamberin allahın izni ve emri ile ettiği duadır( ahirette değil daha dünyada iken ) , yine allahın emri ile meleklerin müminlerin affı için ettikleri şefaat duası gibidir.

alıntı:Müslüamanlardan
şefaat hakka ve hakikate şahidlikle birbirlerine kefil olma durumudur.bunu böyle anlamadıkça şefaat konusunu anlayamaz ve yanlış yorumlar getirmiş oluruz

Şefaat zaten başlıbaşına hakka ve hakikate bir şahitlik durumudur.

Ancak birbirine kefil olma şartı yok.

Birbirine mi ? Kim kime ve nasıl ?

Allahın şahitliği yeter.