SEBE 23.......Biribirlerine `Rabb'iniz ne dedi?' diye sorduklarında ise Cevap verenler `O gerçeği söyledi O yüce ve büyüktür' derler. PEKİ ALLAH ONLARA HANGİ GERÇEĞİ SÖYLEMİŞ OLABİLİR ? ARAF-156:......RAHMETİME gelince, o her şeyi çepeçevre kuşatmıştır. Ben onu; sakınıp ( TEVBE EDİP DE GÜNAHLARDAN ) korunanlara, zekâtı verenlere, AYETLERİMİZE İNANANLARA YAZACAĞIM." Demişti. MÜMİN-51- Elbette biz, peygamberlerimize ve inananlara dünya hayatında ve şahitlerin şahitlik edecekleri günde de yardım ederiz. DEMİŞTİ ARAF-49:............Bu arada ALLAH onlara ' `Giriniz cennete, sizin için hiçbir korku sözkonusu değil artık, hiç üzülmeyeceksiniz " der. Bunlar YUKARIDAKİ ARAF AYETİNDE AÇIKLAMASINI YAPTIMIZ ÜZERE akibetlerinin ne olacağına dair endişeli, henüz daha cennete girmemiş, cennete girmeyi uman kimselerdir ki, Bu sahne "zor gün"ün, yani kıyamet günün sahnelerinden ( Araf sahnelerinden ) biridir. Burada kalabalıklar ayakta dikiliyor. Gözleri bir cehennemedekilere ve bir de bir cennetekilere çevriliyor. Durumlarının ne olacaklarına dair hala umut dolu fakat endişeli bir bekleyiş var. Bu endişeli ve korkulu bekleyiş aynı zamanda bir umudu da beraberinde hissetiriyor. ŞEFAAT BEKLEYENLER, ŞEFAAT ETMEYE LAYIK GÖRÜLENLERE YÜCE ALLAH TARAFINDAN ŞEFAATA İZİN İZİN VERİLMESİNİ BEKLİYORLAR.
Bekleme suresi uzuyor. Süre uzadıkça bekleyenlerin sabrı daralıyor. Yüzler endişeli ve gergindir. Hiç kimseden çıt çıkmaz. "Acaba yüce ALLAH bize bu İZNİ verecek mi?" beklentisinin heyecanı ile çarpan kalpler yuvalarından fırlayacak gibidirler.
Bu arada yüce ALLAH'ın korkunç buyruğu duyulur. Bunun üzerine hem ŞEFAAT yetkisi isteyenler ve hem de ŞEFAATTEN medet umanlar titreme nöbetine tutulurlar. Kavrama yetenekleri işlemez olur. Fakat;
"Bu konuda izin bekleyenlerin yüreklerini ürperten korku yatıştırılınca" Kapıldıkları korku hafifletince ve tutuldukları titreme nöbeti geçince; "Biribirlerine `Rabb'iniz ne dedi?' diye sorarlar."
Bu soruyu biribirlerine sorarlar. Belki de bazıları kendilerini zorla da olsa toparlayabilmişlerdir. Bu arada; "Cevap verenler `O gerçeği söyledi' derler." Bu konuda izin bekleyenlerin yüreklerini ürperten korku yatıştırılınca , O MÜTHİŞ KORKUNUN SONA ERMESİ, ERDİRİLMESİYLE ayet neye işaret etmektedir ? OLUMLU YÖNE YANİ AFFA , ŞEFAATİN ÇIKTIĞI VE AFFEDİLDİĞİNE DAİR MÜJDE VERİLİYOR KENDİLERİNE VE BU BAĞIŞLANMA İLE MÜJDELENİYOR biribirlerine `Rabb'iniz ne dedi?' diye sorduklarında. Cevap verenler `O gerçeği söyledi (ALLAH SİZE ŞEFAAT ETTİ- ŞEFAATE İZİN VERDİ ) O yüce ve büyüktür' derler AYETTE GEÇEN “Rabbiniz şefaat hakkında ne buyurdu?” SORUSUNU SORANLAR BU SORUYU KİME SORMAKTADIRLAR ? PEKİ KİMDİR BUNLAR !
DEVAMI OLACAK
__________________ EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE |