şefaatim ümmetimden büyük günah işleyenleredir ve “Benim şefaatim ümmetimden büyük günah işleyenleredir.” (Buhârî, Rikak, 51) Peygamber efendimizin bu hadisini kurana uygun nasıl anlamalıyız ? Nasıl anlayabiliriz ? BAKARA 81: Hayır! Kim bir kötülük eder de kötülüğü kendisini çepeçevre kuşatırsa işte o kimseler cehennemliktirler. Onlar orada devamlı kalırlar. Allah zaten Büyük günahlar işlemedikçe kullarını af edeceği müjdesini veriyor. Bakara 81 ayeti açık ve net ki, suç batağına batanlar günahlarında sürekli ısrar eden ve ALLAHa devamlı isyan halinde olanlara çok büyük günahlar işleyenlere, günahlarından pişman olmayıp, tevbe etmeyenlere, ebedi sonsuz cehennem azabı hak görülmüşken, nisa, necm ve şura ayetlerinde ise bu büyük günahlardan kaçınanlara ve bu büyük günahları işlemeyip, sakınanlara Yani Günah batağına batmayanlara, günahları kendisini çepeçevre kuşatmayanlara, diğer günah ve kusurların bağışlanabileceği müjdesi verilmiştir Bu müjde af müjdesi ve cennet müjdesidir. ŞURA 37: Onlar, Günahın büyüklerinden ve tüm iğrençliklerinden uzak dururlar. Öfkelendikleri zamansa, affedenler onlar olur. NECM 32: Küçük günahlardan başka,suçların büyüklerinden ve çirkin şeylerden sakınanlara gelince: Şüphe yok ki Rabbinin yarlıgaması pek geniştir.......... NİSA 31: Size yasaklanan büyük günahlardan kaçınırsanız, sizin kusurlarınızı örteriz ve sizi 'onurlu-üstün' bir makama sokarız. BAKARA 81: Hayır! Kim bir kötülük eder de kötülüğü kendisini çepeçevre kuşatırsa işte o kimseler cehennemliktirler. Onlar orada devamlı kalırlar. Ayeti günahkar bir kulu tasvir ediyor, Nasıl bir günahkar kul ? Şöyle O kul ki günah çukuruna batmış, bu çukur kendisini çepeçevre sarmış, pek büyük günahlar işlemiş, İşlediği günahlardan pişmanlık duymamış, günahlarında israr etmiş, tevbeye yönelmemiş, kula ne şefaatçi çıkar ne de şefaat edilir. Hiç çıkmamak üzere cehennem ehlidir O. ÇÜNKÜ,Bunların kalpleri mühürlenmiştir. CASİYE 23- Ey Muhammed! Heva ve hevesini ilah edinen ALLAH'ın bir bilgiye dayalı olarak şaşırttığı, kulağını ve kalbini mühürlediği, gözünü perdelediği kimseyi gördün mü? Onu ALLAH'tan başka kim doğru yola eriştirebilir? Hala anlamıyor musunuz. Peki Günah batağına batıpta Büyük günah işleyenlerin günahı af olunmaz mı ? devamı var
__________________ EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE |