kardeşime selamun aleykum,
bu yazı sizin değilmi ve sırayla abakalım...
1.siz hangi erkeğin KABURGA KEMİĞİNDEN YARATILDINIZ ..
2.EŞİT OLSUNLAR DİYE ne demek,burda eşittir demişsiniz,aşağıdaki yazınızda tam tersini söylüyorsunuz.
3.erkeksiz, kadınlar kendini muhafaza edemezler mi...
4. bu şekil bile sizi anlatmaya yet miş...
not.kardeşim Ben ümmetin yitiği olan ve en çok ihtiyacı olan EMRİ BİN MARUF NEHYİ ANİ MÜNKERİNİ Kendime ilke edinmişim nefsime hoş gelmeyen durumlarlada karşılaşsam ama inanın kimseden TEŞEKKÜR BEKLENTİSİNDENDE DEĞİLİM..
HA ARİFLİĞE GELİNCE EVET BEN BU SİTEDEKİ ÇOĞU İNSANDAN DAHA BİLGİSİZİM AMA BU BİLGİSİZLİĞİMİDE KURANA ARZ EDENLERDENİM CEHD EDİYORUM RABBİM MUAFFAK VE BAŞARILI KILACAĞINA İNANIYORUM..
HOCASINA ARZ EDENLERE NE DİYEYEİM O ZAMANDA HOCALARI ONLARI ULAŞTIRSIN...
YUKARDAKİ İLK SORUNUN CEVABINI UMARIM VEREBİLİRSİNİZ BUNU ÖYLE DÜŞÜNMEK Bİ ZAAFİYETTİR...HZ HAVADAN SONRAKİ BAYANLAR İÇİN Kİ BÖYLE YARATILDIKLARINA İNANIYORLARSA... (((ALINTI)))
Aleykümselam Hz.Havva'nın kaburga kemiğinden yaratıldığına dair bilgiler var cennette yaratıldığına dair bilgiler var tam anlamıyla bu konuyla ilgili açıklama yok evet ama siz nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?? eşitlıkle ilgilide;
KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ
Kadın ve erkek bir bütünün (nefsin) çiftleştirerek yaratılmış iki parçasıdır. Bu bakımdan insanlık hak ve değerleri açısından birbirlerine eşittirler. Yüce Yaratıcı'larına karşı kul olmanın bütün sorumluluklarını (sevap ve günahları) ayni yükümlülükle paylaşırlar. İnsanlar doğuştan Cenâb-ı Allah'a değer olarak ayni mesafededir. Ancak yaptığı işler neticesinde değeri artar veya eksilir. Allah katında kadın veya erkek olsun en değerli insan, hangi cinsten olursa olsun ancak takva sıfatlarına sahip olandır. Ne kadın erkeğin hakimiyeti için yaratılmış ve ne de erkek kadının hakimiyeti için var edilmiştir. Onlar, sosyal hayatta birbirlerini tamamlamak için görevlendirilmişlerdir. Her iki cinsinde, yaratılıştan kaynaklanan farklılıkları ve üstünlükleri vardır. Bu farklılıklar, hukuk açısından birinin diğerine hükmetmesi demek değildir.
Erkeksiz kadın kendini muhaza edemez mi demişsiniz bu duruma göre değişir.ama yukarıda da belirttiğim gibi kadın ve erkek birbirini tamamlamak için yaratılmıştır...
herşeyi tersinde anladığınız gibi bunuda uzgn yanlış anlamışsınız siz beni nerden tanıyosunuz kaç kere sohbetimiz oldu bay muhalefet ne yazarsanız yazın asla size cevap yazmıcam... evet dediğiniz gbi arif olamazsınız arif olanlar karşısındakini böyle rencide etmezler selametle...
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...
Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |