Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Aralık 2010, 20:46   Mesaj No:5

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Değerli arkadaşım bahsettiğiniz kısmı zaten almama gerek yoktu. Çünkü kur’an da olmayan bir konu, zaten kur’ana zıt olamaz. Çok açık kur’an da olmayan bir hükümden bahsediliyor. Size tekrar hatırlatmalıyım ki, kur’an da bizleri ilgilendiren her şeyin olduğunu ben söylemiyorum, Rabbim söylüyor. İsterseniz hatırlatayım.

Kehf 54. Andolsun, bu Kur'an'da insanlar için her örnekten çeşitli açıklamalarda bulunduk. İnsan, her şeyden çok tartışmacıdır.

Enbiya 10: Andolsun ki, size öyle bir kitap indirdik ki. Bütün şanınız ondadır; hala akıllanmayacak mısınız?

İsra 89: Muhakkak ki biz, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık. Yine de insanların çoğu inkârcılıktan başkasını kabullenmediler
.

Sayın arkadaşım bakın Rabbim ne diyor? Biz kur’an da her örnekten çeşitli açıklamalar yaptık diyor. Size öyle bir kitap indirdik ki, bütün şanınız rehberiniz ibret alacağınız her şey orada vardır diyor. Yine Rabbim biz bu kur’an da, insanlara her misali çeşitli şekillerde anlattık diyor. Fakat ayetin sonunda söylediği sanırım bizlerin tartıştığı konulara açıklık getiriyor. (Yine de insanların çoğu inkârcılıktan başkasını kabullenmediler, hala akıllanmayacak mısınız? İnsan, her şeyden çok tartışmacıdır.

) Allah her konuda nice örnekler verdik sizler için, dediği halde hala bizler kur’an da olmayan hükümleri aramamız sizce normal mi? Siz normal diyorsanız bu elbette sizin sorununuz ben asla normal diyemem. Çünkü peygamberimiz bile bir hadisinde ne diyordu, kur’an da olmayan, bizlerin inatla araştırıp işleri karıştırmamızı fark eden peygamberimiz, bakın nasıl uyarıyordu bizleri.

Allah bazı farizalar vazetmiştir, onları aşmayın. Bazı hadler koymuştur, onlara yaklaşmayın. Bazı şeyleri haram kılmıştır, onları yapmayın. Bazı şeyleri de unutmaksızın size rahmet olması için hatırlatmamıştır, onları da araştırmayın.
Mahmud Ebu Reyye, Muhammedi Sünnetin Aydınlatılması, sayfa 403

Değerli arkadaşım kur’an da eksik aramak, Rabbin ayetlerine ters düşer. Kur’an her şeyden nice örnekleri değişik ifadelerle verdik ki anlayasınız diyorsa, gelin sorunlarımızı kur’an ile çözme yoluna gidelim. Çünkü peygamberimizde böyle yaptığını söylüyor bizlere. Şu sözlerinize kur’an onay vermez.

( şu anda bile Kuranda açık olmayan bir hükmü kurana zıt olmamak şartıyla verebilirsiniz.)

Kur’an da açık olmayan hiçbir muhkem ayet yoktur, açık ve anlaşılır olduğunu rabbim söylüyorsa doğrudur. Açık olmayanlar müteşabih ayetlerdir. Bizleri din ve iman adına bağlayan hüküm günü hesabını vereceğimiz ayetlerde, muhkem ayetlerdir. Kur’an da açık olmadığını söylediğimiz bir ayete zırt olmadığını nasıl bileceğiz de, kur’ana uygun hüküm vereceğiz? Bu kur’anın özüne aykırıdır. Yüzlerce ayete ters düşer. Yaşadığımız hayatımızdaki kanunları düşünün. Hâkimler neye göre karar verirler? Ellerindeki anayasaya göre. Hiç biriside bu konu anayasada yok demez. Mutlaka o konuyu içine alan bir kanun vardır. Yılların geçmesi, teknolojilerin değişmesi ile elbette ülkeler kanunlarını yeniler ve yeni kanun çıkarırlar, ama hiçbir hâkim baktığı dava için bu anayasada yok diyerek karar veremez. Hatta bazı suçların kanunda yeri yoksa ceza almaz. Daha sonra hükümetler bu eksiği görüp hemen kanun çıkartırlar.

Elbette Yüce Rabbimin kitabı için bu tür eksikler söz konusu bile değildir. Çünkü kur’an Dünya durdukça bizlerin her türlü sorununa cevap verecek güç ve kuvvettedir. Peygamberimizin de yaptığı kur’anın verdiği hükümlerden yola çıkarak, olaylar karşısında hüküm vermekten başka hiçbir şey değildir. Bunun tersini düşünmek kur’an ayetlerine ters düşer.

Değerli arkadaşım daha öncede söylediğim gibi, bu yazdıklarım benim rabbin ayetlerinden anladıklarımdır. Yalnız beni bağlar. Siz eğer farklı düşünüyorsanız buna saygı duyarım. Benim yaptığım bir hatırlatmadır o kadar. SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK