Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Aralık 2010, 18:21   Mesaj No:8

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Değerli arkadaşım konunun daha iyi anlaşılması için sizin verdiğiniz örneklerde, bana göre çok işimize yarayacak. Siz şu örneğin kur’an da yer almadığını, detaylandırılmadığını söylemiş ve bakın şu örneği vermişsiniz.

(bir kadını aynı anda teyzesi veya halası ile beraber nikâhlamak yasağı…)

Bunun kur’an da olmadığını ama peygamberimizin bu yasağı koyduğunu söylemişsiniz. Düşüncemi söylemeden önce, Rabbimin bizlere açıkça yazdığı, örnekler verdiği ve ayetinde şu kadınlarla evlenmek haramdır dediği, sözlerini önce yazalım.

Nisa 23: Size, şu kadınlarla evlenmek haram kılınmıştır: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren sütanneleriniz, süt kız kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle birleştiğiniz hanımlarınızdan doğmuş olup evlerinizde oturan üvey kızlarınız -eğer anneleriyle birleşmemişseniz o takdirde sizin için bir günah yoktur- ve sulbünüzden gelen oğullarınızın karıları. İki kız kardeşi birlikte almanız da haram kılınmıştır. Eskide kalanlar müstesna. Allah çok affedici, çok merhametlidir.

Yüce Rabbim saydıkları ve ince detaya bile girip, sizi emziren sütannelerinizin çocuklarından bile bahsedip onlarla evlenme yasağını söylediği, anneleri ile evlendiğiniz üvey kızlarınızla dahi evlenme yasağı koyup, iki kız kardeşi dahi beraber almayın emrine yer veren Rahman, acaba sizin söylediğiniz konuyu HÂŞÂ unuttu da, peygamberimiz mi tamamlama gereği duydu dersiniz? Çünkü sözlerinizden bunları çıkarmak yanlış olmaz. Değerli kardeşim ben bunu asla kabul edemem. Rabbim söylemediyse, peygamberimiz asla böyle bir ilave yapamaz, çünkü ne diyordu ayeti hatırlayınız. Gönderdiklerime bir kelime bile ilave etseydi, onun canını alırdık demiyor muydu?

Allah kur'anı sizler için kolaylaştırdım herşeyden örnekler verdim diyor, ama siz kur'anı ve ayetlerindeki hükümler acaba bizler anlayabiliyormuyuz diyorsunuz. Eğer yalnız peygamberimiz anlamış olsaydı, kur'anı bizlerin anlayacağı şekilde bizlere iletmezmiydi? Yada tersini düşünelim, madem yalnız peygamberimizin anlayacağı muhkem ayetler vardı, niçin Rabbim apaçık göndermedi bizlere? Gerçi açık ve anlaşılır olduğunu zaten kur'an söylüyor, elbette bunun tersini ben düşünemem, çünkü bunu düşünmek Rahmanın adaletini küçümsemek olur.

İşte benim üzüntüm bu ve bunun gibi düşünceye ve inancadır. Rahman onlarca, yüzlerce ayetin de sizleri kur’an dan hesaba çekeceğim, kur’ana sarılın diye ayetlerini tekrarlıyor, ama bizler hala peygamberimize başka yetki ve sorumluluklar yüklemeye çalşıyoruz. Bu durumda doğrumu yapıyoruz dersiniz? Ben kendi düşüncemi söylüyorum ve asla peygamberimiz Rabbin koymadığı bir hükmü koymayacağını onlarca kez kur’an dan tebliğ alıyorum. Eğer yanılıyorsunuz diyorsanız, buna da saygı duyarım, çünkü ben şuna inanıyorum, Rabbim apaçık sizleri kur’an dan hesaba çekeceğim diyorsa, onun vermediği hiçbir hükümden sorumlu tutmayacaktır bizleri hesap günü. Aslında Zühruf suresi 44. ayet bizler için anahtar bir bilgi olmalıdır. Allah hesaba çekeceği, sorumlu olduğumuz bir kitabı apaçık söylediği halde, bunun tersini yapıp, daha sonrada peygamberimizin ilave ettiğini söylediğiniz bilgilerden, hükümlerden hesap sorar mı? Bence bu sorunun cevabını herkes kendi nefsine versin. Kendisine vereceği cevap doğrultusunda dini, İslam ı yaşasın. Çünkü herkez kendisinden sorumludur, kendi yaptıklarından hesaba çekilecektir.
SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK