Konu Başlıkları: Nazardan Nasıl Korunabiliriz?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Aralık 2010, 16:28   Mesaj No:10

kurtmehmet

Medineweb Sadık Üyesi
kurtmehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kurtmehmet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5446
Üyelik T.: 30 Kasım 2008
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Yaş:63
Mesaj: 682
Konular: 73
Beğenildi:19
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Zeynel Hadi Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Davetçi arkadaşın nazarla ilgili ortaya koyduğu tesbitler son derece önemli tesbitlerdir. Bunları gözardı etmemek lazım. Ben de aynı şekilde halk arasında yaygın olan ve adeta inancın bir ilkesi gibi görülen "Nazar"ın sakat bir anlayış olduğunu düşünüyorum. Olayı biraz daha somutlaştırarak nazara inanlara şu basit soruları sormak gerekir:
1.Muharrem ayında olduğumuza göre Hz.Hüseyini ve aile efradını aşşağılık bir şekilde şehid eden lanetli yezid'in yaptıklarına o gün şahid olan ve Hz.Hüseyin'in taraftarlarından nazarı kuvvetli biri, öyle bir nazar fırlatmalıydı ki yezid olduğu yerde çatlamalıydı. Neden kimse böyle bir nazarla yezidi gebertmedi.
2.Muaviye, haccac gibi zalimlerin Mü'minleri acımasızca katlederken nazarı kuvvetliler neden gözleriyle bu zalimleri deviremiyorlardı.
3.Fazla uzağa gitmeye gerek yok. Bugün dünya halklarına kan kusturan liderlerin yaptıklarını gören kuvvetli nazarcılar, nazarlarıyla bu liderleri neden kahretmiyorlar.
4. Nazar olsaydı insanlar birbirini bitirirdi. yer yerinden oynardı. İnsanlar güçlerinin yetmediği kişileri yok etmek için nazar gücüne sahip olanlara büyük paralar karşılığında yok ederlerdi. Yani Allahın adaletiyle ters düşün her çeşit zulüm ve haksızlık bazı insanların elleriyle gerçekleştirilirdi.


ayet-i kerimeler, Kalem sûresinin 51 ve 52inci ayetleridir. Bu ayetler nazar değmesine karşı okunur. Hasan Basri Hz.leri başta olmak üzere Ulema-i İslam(İslam uleması) göz değmelerine(isabet-i ay ve nazara) karşı bu ayetleri okumuşlar ve okunmasınıda tavsiye etmişlerdir.
Bu ayet-i kerimeler, Peygamber (a.s) Efendimizi nazara uğratarak çatlatmak ve göz değdirmek suretiyle O yüce Peygamberin mübarek vücudunu ortadan kaldırmak için kafirler(müşrkler, dinsizler) haian gözleriyle Resûlullaha baktıklarını bildirmek için nazil olmuştur.
بســـم الله الرحمن الرحيم * وَاِنْ يَكَا دُالَّذِينَ كَفَرُو ا َليُزْ لِقوُ نَكَ بِا َبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِ ّ كْرَ وَيَقوُ لوُ نَ اِنَّهُ لَمُجْنوُ نٌ * وَمَا هُوَ اِلا َّ ذِكْرٌ لِلْعَا لَمِنَ *
Okunuşu: Ve in yekâdüllezîne keferû lâ yuzligu neke biebsarıhîm lemma semî ûzzîkra ve yeku lüne innehü lâ mücnûn. Ve mâ hüve illâ zîkrun lil âlemin.

Manası: Ey resûlüm Muhammed!) O kâfirler, az kaldı ki, (çıkası) gözleriyle seni devireceklerdi. Sana çatlatacak gibi çok hain bir bakışla baktılar. Buyurdu.
__________________
DÜNYA mü,minin (ahiretteki ebedi nimetlere göre)zindanı
Kafirin de (ahiretteki azabına göre) cennetidir.
hadis
Alıntı ile Cevapla