Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Aralık 2010, 18:06   Mesaj No:5

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:67
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Şura 30
Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. (Bununla beraber) Allah çoğunu affeder.

Allahın illaki kuluna dünya hayatında günahlarına karşılık olsun diye ceza verip vermemesi onun takdiridir. İsterse verir ve onu bir sabır sınavı ile dener. İsterse vermez, onu affeder. Ayete bakın. Günahlarının çoğunu af ediyor ve bunların bir kısım karşılığını bize kefaret olarak ödetmiyor ki, Çünkü af ediyor.

Peki nasıl bir af bu ?.

Yaptığınız her iyilik ve her salih amel günahlarınıza kefaret olur. Örneğin Verilen bir sadakanız varsa bu günahlarınıza karşılık gelecek, bela ve musibeti deffeder. Günahı nötürleştirir. Yani günahınızı yok eder. Günahları yok etmek için önce tevbe edilmeli ve sonrada salih emeller işlenemeli . Furkan 70-71 ayetlerine göre böyle bir durum günahları İşlenmemiş duruma getirir. Hatta bu günahlar iyiliklere çevrilir.

Furkan 71:Kim de tövbe eder ve salih amel işlerse işte o, Allah’a, tövbesi kabul edilmiş olarak döner.

Evet bu ayetle Rabbilalemin biz günahkar kullarına böyle müjde veriyor.

Tevbesi kabul edilmiş olarak döner ifadesi artık o günahların amel terazisinde tartılmayacağı, değerlendirilmeyeceği af edileceği anlamına gelir. Böyle olunca da kulun amel terazisinde de günah kefesi sıfır çeker.

Bir önceki ayet ise daha müthiş ayettir. Bakın ne diyor ?

Furkan 70: Ancak tövbe edip de inanan ve salih amel işleyenler başka. Allah işte onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

BİR DİĞER AYET İSE HUD AYETİDİR.


HUD 114 AYETİNE BAKIN

...Şüphesiz iyilikler, kötülükleri yok eder buyurulmaktadır. (Hud,114)

Yapılan salih ameller, günahlara karşılık gelir. Ve Günahları yok eder.

Fakat şunu unutmayın ki, Bakara 155 , Tegabün 15 ve Enbiya 35 ayetinin bildirimi ile insana gelen musibetler ve hayırlar yalnız ve yalnız imtihan amaçlı verilmektedir.


ALİ İMRAN 142- Yoksa siz, Allah içinizdeki cihad edenleri ayırd etmeden ve sabırlıları belirlemeden Cennete girebileceğinizi mi sandınız?

SORU: KAFİRLERE VERİLEN NİMETLER HAYIR AMAÇLI MIDIR ?

Onlar kendileri ne verdiğimiz servetlerin ve evlâtların, iyiliklerine olduğunu mu sanıyorlar? Hayır, onlar gerçeğin farkında değildirler” (Müminun:55)


Enam 44: Öğütlenmeye çağırıldıkları şeyi unutunca, her şeyin kapılarını üzerlerine açıverdik. Nihayet, kendilerine verilenle sevinç şımarıklığına daldıkları bir sırada, ansızın onları yakaladık. Tüm ümitlerini bir anda yitirdiler.

TAHA 131: Kâfirlerden bir kısmına, onları sınamak için dünya hayatının zineti olarak verdiğimiz ve onunla kendilerini geçindirdiğimiz şeye (mal ve saltanata) sakın rağbetle bakma. Rabbinin (ahiretteki) rızkı daha hayırlı ve daha devamlıdır.

ALİ İMRAN 178: Ve sakın o kâfirler, onlara mühlet vermemizi, kendileri için bir hayır sanmasınlar. Sadece günahlarını artırmaları için onlara mühlet veriyoruz. Ve onlar için ”Alçaltıcı Azap “ vardır

TEVBE 85: Ve onların malları ve evlâtları, senin hoşuna gitmesin (seni imrendirmesin). Allah dünya hayatında, onlarla (onların malları ve evlâtları ile) onlara azap etmek ister ve onların nefslerinin (canlarının) kâfir olarak çıkmasını ister.

MUSİBET GİBİ GÖRÜNÜNEN BİR OLAY ASLINDA ŞER MİDİR ? YOKSA HAYIR MIDIR ?

Devamı gelecek



__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla