Değerli Arkadaşım benim veli konusundaki düşüncem Rabbimin kur'anda bahsettikleri doğrultusundadır. Daha önce ne söylediysem aynısını söylüyorum. Bu konu gerçekten çok önemli veli konusu ile ilgili daha detaylı bir çalışmayı yaparak, bir başlık altında kur'an ayetleriyle size tekrar anlatmak istiyorum. Acaba Rabbimin bahsettiği ardından gitmeyin dediği veliler sizin söylediğiniz gibi yani ( yasaklanan veli kavramı,şeytan ve avanelerine davet eden velilerdir.bu kezzaplardır,belamlardır,putlardır vs..) konularındanmı bahsediyor Allah, bunu size Kur'andan anlatmak isterim. En kısa zmanda yeni bir başlık altında cevap vereceğim Allah ın izniyle.
Yazdığınız İslam tarihinde geçen isimlere gelince. Ben kişiler ve şahıslar hakkında elimden geldiğince konuşmanın doğru olduğuna inanmıyorum. Gerekmedikçe de konuşmam. Çünkü kimin takvaca üstün olduğunu yalnız ben bilirim diyorsa Rabbim, bu kısım beni ilgilendiren kısım değildir. Ben din ve iman adına kimsenin ardı sıra gitmem, elimdeki rehber ne emrediyorsa onun doğrultusunda yolumu çizerim.
Lütfen veli konusunda yazacağım yeni başlığı beklerseniz sevinirim. SAYGILARIMŞLA Halukgta |