Durumu: Medine No : 13008 Üyelik T.:
10 Aralık 2010 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Yaş:57 Mesaj:
13 Konular:
7 Beğenildi:0 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Kreş'ten Huzurevi'ne Nasıl Gidilir? Kreş'ten Huzurevi'ne Nasıl Gidilir? İnsanın hayata ilk adım attığı yer olan ailenin önemi bütün din, inanç ve geleneklerde önemlidir. “Baba ocağı Ana kucağı” tanımı belleklere yerleşmiş önemli bir gerçektir. Bu tanımlamadan uzak ve mahrum yetişen bir çocuğun sorunlar yumağıyla içiçe olduğu kesin bir gerçektir. Tüketim kültürünün bilinçli bir şekilde yaygınlaştırılmaya çalışıldığı, lüks, israf ve sefahatın gün geçtikçe arttığı ve teşvik edildiği günümüzde, bu aynı zamanda ahlaki yoksunluk olarak da bireylerin yapısının oluştuğu ve şekillendiği dönemi çok ciddi bir şekilde etkilemektedir. Batı emperyalizmi tarafından önerilen ve dayatılan hayat tarzı ahlak ve terbiyeden yoksun, çıkar üzerine kurulan, merhamet ve anlayıştan uzak, fıtratla çelişen bütün unsurların önplana çıkarıldığı acımasız ve vahşetle kuşatılmış bir hayat tarzıdır. Batı özentisi olan bu hayat tarzı toplumun ana merkezi olan aileyi paramparça ederek; birbirinin kuyusunu kazan, bencillik ve egoizmde sınır tanımayan, katletme ve acı çektirmekten haz duyan köksüz, dağınık bir topluluk oluşmaktadır... Aile kavramı flulaştığında, asli anlamından uzaklaştırlıdığında,toplumun temeline dinamit konulmuş demektir. Ailenin parçalanması, toplumun paramparça olması demektir. Lüks, sefahat, hesapsız ve sınırsız tüketim çılgınlığı aile ve ailede yetişen, büyüyen, olgunlaşan çocuğu; ahlaksızlaştırmakta, kişiliğini, şahsiyyetini ve kimliğini yok etmektedir. Terbiye, ahlak, görgü, kişilik, sahsiyet, kimlik kavramlarıyla ailede tanışan çocuk, aile ortamının dışına itildiğinde bu kavramlara yabancılaşır. Kendisine dayatılan ve öğretilen yabancısı olduğu hayal ürünü, suni bir anlayışla, yaşamla tanışır. Günümüz şartlarında, hayatın gerçekleri olduğunu zannettiğimiz, içinde fıtratımızla birebir çelişen lüks yaşam ve hesapsız tüketim seviyesini yakalamanın tek ölçüsü çalışmak, çalışmak ve yine çalışmaktır. Bu, aynı zamanda yaşamın her anını para kazanma yollarını aramak ve elde etmekle geçirmek anlamını taşımaktadır. Lüks yaşama özlemi ve Para kazanma hırsı Anne ve Baba’nın çocuklarını ihmal etmesine, onları ikinci plana itmesine olanak vermektedir. Bu raddeye gelmiş bir aile çocuklarını gözden çıkarmıştır artık. Çocuk, Anne’in kokusunu, sıcaklığını, şefkatini ve ilgisini alması gerektiği en önemli süreçte; bakıcının hoyratça hırpalanışına, kreşin soğuk duvarları ve insafına terkedilmektedir. Annenin rahmet dolu bakışları, sıcacık kucağı, eşsiz sevgisinden koparılan minnacık çocuk, hayatının baharında haklı olarak ebeveynine intikam yemini edecektir. Ve yemini içleri parçalayan, tasavvur edilemez bir yemindir; “Sizlere en fazla ihtiyaç duyduğum bu dönemde; biraz daha para kazanıp lüks yaşamak uğruna, bana reva gördüğünüz bu muameleden dolayı, ben büyüyüp siz yaşlandığınızda ben de sizi HUZUR EVİ’nin o soğuk duvarlarına bırakacağıma ahd ediyorum” diyecektir. Çocuğunu Kreşte büyüten Huzurevi'ne gitmeyi kabullenmiştir. Huzur evine giden yol Kreşten geçmektedir. Zeynel Hadi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |