Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Aralık 2010, 02:59   Mesaj No:34

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:

Hayatı boyunca ümmeti diyen, sıkıntı, keder ve ızdıraplarını herkesten derince vicdanında duyan Allah Resûlü, ümmetinin dünya ve ahirette takılıp yollarda kalmaması; en önemlisi de cehennem azabına düşmemesi için çırpınıp durmuş, dua dua Allah’a yalvarmıştır.

Ayetler evrenseldir. Yani Sadece indiği dönemine hitap etmez.

Nebi ümmetine duasını yapmış ise yalnız kendi yaşadığı dönemdeki ümmeti için yapmamıştır. Örneğin siz de kendi zurriyetiniz için, sizden sonra gelecek olanlar için duada bulunabilirsiniz ki, elimizde buna kanıt HZ ibrahimin duası var.

Ne demişti İbrahim peygamber ?

Ey Rabbimiz! Herkesin hesaba çekileceği günde beni,ana-babamı ve mü'minleri bağışla!"(İbrahim,14/41)

(Ahirette Tüm muminleri bağışla diyor.Sadece kendi dönemindeki muminleri bağışla anlamı mı çıkar bu ayette ? )

İbrahim 35: Hani İbrahim demişti ki: “Rabbim! Bu şehri güvenli kıl, beni ve oğullarımı putlara tapmaktan uzak tut.”

İbrahim 37: Rabbimiz, soyumun bir kısmını ekin bitmez bir yere, hürmeti vâcib olan evinin yanına yerleştirdim, Rabbimiz, namaz kılsınlar diye. Artık insanların bir kısmı da onlara gönül versin, sevsinler onları ve şükretmeleri için de meyvelerle rızıklandır onları.

Hem Kendileri ve hem de gelecek kuşaklar için Tevbe ve islam yolunu dileme duası:

Ey Rabbimiz! Biz sana teslim olanlardan kıl vebizim soyumuzdan sana teslim olacak bir topluluk çıkar, bize ibadet yollarını göster ve tevbemizi kabul et: Şüphesiz yalnız sensin tevbeleri kabul eden, rahmet dağıtan!" (Bakara, 128.)

BAKARA 129: . Ey Rabbimiz! Soyumuz içinden onlara senin mesajlarını iletecek vahyi ve hikmeti öğretecek ve onları arındırıp tertemiz kılacak bir elçi çıkar. Çünkü yalnız Sensin kudret ve hikmet sahibi.

İbrahim 40:Rabbim, beni ve zürriyetimi namazı ikame edenlerden kıl. Rabbimiz, duamı kabul buyur.