Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Aralık 2010, 19:28   Mesaj No:15

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Memleket:HATAY
Yaş:68
Mesaj: 395
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Sakat doğan çocuklar, geri zekalı olarak doğan çocuklar veya kanser hastalığına yakalanıp, acı çeken çocuklar.....

BAKARA-216
Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.

Çocukların başına gelen bela ve musibetler belki de onların faydalarınadır. Onun sakat veya hastalıklı olarak doğması veya sonradan bu musibete yakalanması belki de onlar için şer değil,hayır amaçlı olabilir.

KAMER-49- Biz her şeyi belirli bir plan uyarınca yarattık (Şüphesiz Biz her şeyi bir ölçüye göre yaratmışızdır. Muhakkak ki Biz her şeyi bir kaderle, bir ölçü ile yarattık.)

KASAS: 68- Rabb'in dilediğini yaratır, seçer. Seçim onlara ait değildir. ,Allah onların ortak koştuğu şeylerden uzaktır, yücedir.

(Evet KASAS ayeti net ve açık ki, seçim ve seçme Allahın kendisine ait olmaktadır. Bize ait değil.
Allah Bize sormadı .Dünyaya gelirken kız mı yoksa erkek mi gelmek istersin, zengin veya fakir bir ailede mi doğmak mı istersin, japon veya mucusi veya hristyan bir toplumda mı gelmek istersin veya hastalıklı sakat mı gelmek istersin ? )

Bebek veya çocuklara gelen musibetlerle çocuklar denenmez. Aileleri denenir. Aileleri yoksa yakın akrabaları , yoksa da çevredekiler yani toplum denenir.

Bir tıp doktoru bana şöyle bir soru sormuştu.

İki yaşında olup da, kansere yakalanan çoçukları gördükçe, O'nun soruları ile karşılaşıyorum.

Mesela :
ALLAH insanları deniyorsa, iki yaşındaki bir çoçuğu neden deniyor ? İmtihan nefse hakimiyet ve sabır noktasındaysa, akli melekesi dahi olmayan çoçukda nefsin sınanması da ne demek? Denediği ailesi ise, bu sefer islamiyetin özünde anlatılan esaslara ters değil mi? Hani islamiyette kimse kimsenin suçunu yüklenmezdi. Vs, vs. vs...

KENDİSİNE VERDİĞİM CEVAP ŞÖYLEDİR.

Akıllara ve zihinlere takılan bir sorudur bu.
Allahın Süphan özelliğidir. Yani asla yaptığı işlerde zerre kadar yanılmaz kusur ve hata etmez herşeyi ile pekala güzel ve dosdoğru olacak şekilde yaratır. Hata varsa o da bizim beynimizde düşünce yeteneğimizde hata vardır ki, ancak bu şekilde sorduğumuzda cevabını da kendimize göre kendimiz verebiliyoruz.

Peki o halde sorunuza soru ile karşılık verip, şöyle sorayım.Allah insanları deniyorsa iki yaşındaki çocuğu nasıl deneyebilir ? Veya Anne ve babasına emanet edilmiş, zeka geriliğinde olan insanlar da aramızda var. Niçin yaratılmış olabilir. Bunlarda imtihan edilme gayesi var mıdır ?

Bakın siz cevabını vermişsiniz bile denenen iki yaşındaki çocuk değil başta ailesi ve ondan sorumlu olacak ( Ona yardım edebilecek ) tüm insanların denenmesidir bu.


Hani islamiyette kimse kimsenin suçunu yüklenmezdi. Demişsiniz hangi suç bu ?

Siz bunu veya bahsettiğiniz o doktor bu şekilde mi yorumlayıp değerlendiriyor ?

Dikkat ! O çocuk o hastalıktan öldüğünde gideceği yer cehenem olabilir mi ?

Cennet ehlidir o . Hem de sınanmadan ( acılarına çektiğine karşılık olarak ) cennete girer ki, insanları sınamaya vesile olarak gönderilmiştir. Herhangi bir suça karşılık değil.

Tegabün- 15 ayeti: Doğrusu mallarınız ve çocuklarınız sizin için bir imtihandır: büyük mükâfat ise allah'ın yanındadır. O halde gücünüz yettiğince Allah'a isyandan kaçının.

Evet sorunuza cevab verildi sanırım. Kuran cevabladı ben değil

Bu bir imtihandır . Peki kime ?

------------------------------------------------

Bebek veya çocuklara gelen musibetlerle çocuklar denenmez. Aileleri denenir. Aileleri yoksa yakın akrabaları, akrabaları yoksa da çevredekiler yani toplum denenir. Çocuklara gelen bu gibi musibetler aslında kendilerine gelmez. Ailesine ,yakın akrabasına, topluma kısacası tüm insanlığa gelmiştir.

Bu gibi çocuklara gösterilecek sabır, merhamet, şefkat ve her türlü yardımda bulunmakla başta aileleri olmak üzere tüm insanlar hayır işlemiş olurlar. İşlenen salih ameller olarak, ahirette kendilerine sevap olarak döner, günahlarına da kefaret olur. Aksi de olabilir. Onlara sabretmeyip ,şefkatte bulunmamak, horlamak, onlara yardım etmemek, ilgisiz olmak imtihanı kaybettirir. Bütün bunlar Ahirette size kötü amel olarak döner.

Sonuç olarak söylenebilir ki, Çocukların musibetler karşısındaki acısı ile kendileri değil, çevredeki insanlar (Ana- Baba, vs kişiler ) çok çetin bir imtihanla denenir. Ona yapılacak veya yapılmayacak her türlü yardımla. Kimlerin yapacağı, kimlerin yapmayacağı ile denenirler. En azından ona hayır duası yapıp yapmayacağı ile denenirler. Çocuğun günahı olmadığı için çektiği bu acı ve ızdraplar günahlarına kefaret değil, cennetteki derecesinin yükselmesine vesile olur. ( Çektiği acıların karşılığı olarak )

Bu konuyu Sevgili Peygamberimizin bir başka hadisi ile noktalayalım: "Ne acaiptir müminin işi! Gerçekten onun her işi hayırdır. Bu hal, müminden başka hiçbir kimse için böyle değildir. Eğer ona sevinç verici bir şey isabet ederse şükreder. Bu da kendisi için bir hayır olur. Eğer ona zarar ve ziyan verecek bir şey isabet ederse sabreder, bu da kendisi için hayır olur.

BEDİİ HAMİT
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


__________________
EN BÜYÜK ALLAH BAŞKA BÜYÜK YOK. NE MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE
Alıntı ile Cevapla