Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Aralık 2010, 18:56   Mesaj No:3

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

ALİ İMRAN 30: Gün gelecek, her benlik, hayırdan işlediğini önünde bulacaktır. Kötülükten işlediğini de... İsteyecektir ki, önüne getirilenle kendisi arasında uzun bir mesafe olsun. Allah sizi, kendisinden sakınmaya çağırır. Allah, kullarına karşı Raûf'tur, çok şefkatlidir.

O gün herkes hayır olarak ne işlemiş, kötülük olarak ne yapmışsa hepsini önünde bulur. Karşısında hazır görür.( Hayat filminde tüm yaptıklarını görür).

Hakka 18 : (Ey insanlar!) O gün (hesap için) huzura alınırsınız da size ait hiçbir sır gizli kalmaz.

Hakka 19 İşte o vakit kitabı ( Hayat filmi ) sağ eline verilmiş olan kimse der ki: Gelin kitabımı okuyun.

Gelin hayat filmimi görün.

NASIL GÖRÜR?

BİR FİLİM ŞERİDİ GİBİ KAYIT EDİLMİŞ TUTANAKLARDA .BAKIN NE GÜZEL KARNEM VAR BENİM, DİYEN SEVİNÇLİ ÖĞRENCİLER GİBİ.

Enbiya Suresi, 47: Biz ise, kıyamet gününe ait duyarlı teraziler koyarız da artık, hiçbir nefis hiçbir şeyle haksızlığa uğramaz. Bir hardal tanesi bile olsa onu getiririz. Hesap görücüler olarak Biz yeteriz.

Ve amellerinden hardal tanesi kadar bir ( Zerre ) ağırlık olsa dahi o getirielecek (hayat filminde ona gösterilecek).Yapılan iş bir hardal tanesi ağırlığınca da olsa, mutlaka O getirilip ortaya konulacak.

Dünya hayatında yapılan her amel, en küçük ayrıntılar bile eksik kalmaksızın amel defterinde gösterilir. Şayet Allahın affı yoksa bu kötü ameller zerresi ile birlikte tartıya konulur. Bu tartının ibresi sonsuz azaba veya sonsuz kurtuluş ve mutluluğa götürecek kararı belirler. Eğer tartı ağır basarsa cennete, hafif kalırsa ateş çukuruna girilecektir. Allah'tan başka hiçbir güç veya yardımcı o anda insana yardım edemez:

KAFİR OLANLAR DÜNYA YAPTIKLARI AMELLERİN ( HAYIR VE KÖTÜLÜKLERİN HEPSİNİ ) ZERRESİ İLE BİRLİKTE AMEL DEFTERİNDE GÖRÜRLER. ANCAK ONLAR İÇİN TARTI TUTULMAZ ,İYİ AMELLERİ MİZANA HİÇ GETİRİLMEZ.

Kehf 103, 104, 105]
(Deki: Size en çok ziyana uğrayanları haber verelim mi? Onlar dünya hayatında iyi işler yaptıklarını sandıkları halde, çabaları boşa giden kimselerdir. İşte onlar, Rablerinin âyetlerini ve Ona kavuşmayı [dirilmeyi, hesabı, ceza ve mükâfatı] inkâr eden, bu yüzden amelleri boşa giden kimselerdir. Onlar için, kıyamet günü, hiç bir terazi tutmayız.

(İyilikleri ile kötülüklerini ölçmeyiz çünkü amelleri boşa gitmiştir, tartıya girecek makbul şeyleri kalmamıştır.)

Hakka Suresi, 25-29: Kitabı sol eline verilen ise; o da, der ki: "Bana keşke kitabım verilmeseydi. Hesabımı hiç bilmeseydim. Keşke o (ölüm herşeyi) kesip bitirseydi. Malım bana hiçbir yarar sağlayamadı. Güç ve kudretim yok olup gitti."

Hud 114 ve Enam 160 ayetlerinin bildirimi ile işlenen bir zerre kadar hayrın, işlenen 10 zerre kadar kötülüğe karşılık gelir ve kötülükleri silip yok eder.

...Şüphesiz SALİH AMELLER, kötülükleri yok eder . (Hud,114)

[Enam 160](Bir iyilik yapana on misli verilir; bir kötülük ise ancak misli ile cezalandırılır; hiç kimseye haksızlık yapılmaz.)

ENAM 160: Kim (Allah'ın huzuruna) bir hasene ( Bir iyi amel ile ) gelirse, artık onun on misli, onundur.Ve kim bir seyyie ( Bir kötülük ) ile gelirse, o zaman onun mislinden başkası ile cezalandırılmaz. Ve onlar onlar haksızlığa uğratılmazlar.

ENAM 160 AYETİNDE AÇIKLANAN BİR İYİ AMELE KARŞILIK ON İYİ AMEL SEVABI EN AZDIR. BİR BAŞKA AYETTE İSE

(Mallarını Allah yolunda harcayan kimselerin hâli, yedi başak bitiren ve her başağında yüz tane bulunan bir tohuma benzer. Allah, dilediğine daha fazla da verir. O vâsi ve âlimdir.) [Bekara 260]

NİSA 40: Şüphesiz Allah (hiç kimseye) zerre kadar zulüm etmez. (Yapılan zerre kadar) çok küçük bir iyilik de olsa onun sevabını kat kat arttırır ve kendi katından büyük bir mükâfat verir.

(Sabredenlere mükafatları hesapsız verilecektir.) [Zümer 10]

Sabredenlere verilecek sevap da hesapsızdır. Sabredenlere o kadar çok sevap verilir ki, bunun miktarını Allahü teâlâdan başka kimse bilmez.

MUMİN KULUN ALLAH TARAFINDAN AFFEDİLDİĞİNDE ARTIK İŞLEDİĞİ KÖTÜ AMELLERİNİN AMEL TERAZİSİNDE TARTILMAYACAĞININ KANITI NEDİR ? KANITI HANGİ AYETTİR.

Devamı olacak inş