Konu Başlıkları: Duada Tevessül
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ocak 2011, 04:49   Mesaj No:3

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Islam temiz duru nezih bir dindir

Selam Hidayete Tabi Olanlara

HAKİKAT arkadaşım günümüz toplumunun kanayan bir yarasına parmak basmışsınız.Size teşekkür ediyorum.

Bugün peşinden büyük insan yığınlarını sürükleyen,kendisini şeyh,evliya,seyyid,diyenler yukarıda zikr etmiş olduğunuz riyatten yola çıkarak,ölen insanların ruhundan(maneviyatlarından) yardım istenmesi gerektiğini ileri sürmekteler. Halbuki kendi beyinlerini bu şeyhlerin güya evliya ve seyyidlerin ceplerinden çıkarıp bir parça akıl edebilselerdi, ibn Abbas (ra) ın sağlığında kendisinden dua etmesinin istenmesi,ölülerin ruhaniyetinden yardım istenmeyceğine ap açık delildir,kanımca.Sizin de beyan ettiğiniz gibi gibi eğer birilerinin ruhaniyetinden yardım istenmesi caiz olsaydı,yanı başlarında o mübareğin,Cihan Önderi Hz Muhameddin (sav) in kabristanı bulunmaktaydı.Onun (SAV)in ruhaniyetinden yardım istmeleri gerekmezmiydi. "bir hadisi şerifte mealen.Sizden hiç kimse yokturki benim kadar Allah,tan korkan,benim kadar Allahı seven,benim kadar Allah,a yakın olan"buyurmuştur.

Ayet,i ise Mevlüt arkadaşım çok güzel yorumlayarak. Bu dünyada Allah,a (c.c) bizler ancak ona olan kullük gövevimiz takva ile yerine getirerek vesile aramalıyız.

Mekke putperestleri kendi putları için için bunlar bizim Allah katında aracılarımız ve şefaatçılarızmdİr derlerdi.

Allah aşkına size soruyorum Mekke putperestleri ile günümüz insanlarının düşünceleri arasın da ne fark var. Bu düşünceyi taşıyan Ebu Cehiller ebu Leheblerin hakkın da cehenemlik oldularının daha bu dünyada ilan eden Allah zülcelal değilmidir.
Arkadaşlar bu düşünceleri taşıyan insan yığınlarına islam denilmesini doğrusu içime hazm edemiyorum.

Benim bildiğim İslam saf,temiz,nezih (dünyada bütün dillerde ki temizliği ifade eden kelmeleri buraya yazsam yinede islam tarif etmiş olurmuyum bilmiyorum) bir dindir.

Evet insan darda kaldığın zaman Allah,tan yardım istemeli hatta yaşayan Din kardeşlerinden de kendisi için dua etmesini muhakkak istemeli. Bunun kadar güzel islama uygun bişey olamaz.bir hadisi şerifte (sav) şöyle buyurduğunu okumuştum mealen "insan darda kaldığında Allah,tan yardım istemez ise Allah ona çok kızar"bu doğrultuda çok ayet de vardır.

Arkadaşlar islam kelimesi çok temiz bir kelimedir.İnsanın insana olan kulluğunu kaldırır gerçek Rabbine kavuşturur. Ancak insanlar Allah,a kul oldukları zaman,Müslüman olurlar ve İslam gibi şerefli bir hüvviyeti elde etmiş olurlar.
hem şirk hem İslam aynı kalpte olamaz, İslam bunu rededer.

Allah,a Emanet Olun