Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ocak 2011, 11:43   Mesaj No:6

HALUK GÜMÜŞTABAK

Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:HALUK GÜMÜŞTABAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 10862
Üyelik T.: 01 Ekim 2009
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:66
Mesaj: 489
Konular: 86
Beğenildi:3
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Sayın Redyellow sanırım yazımın tamamını okumadığınız anlaşılıyor. Ben her cumaya gidişimde, eşimin bana hayırlı cumaların olsun sözlerini duyduğumda üzüntümü de belirtmiştim.

Gelelim sizin sözlerinize. Siz peygamberimiz devrinden delil aradığınızı ve bu konuda benden örnekler istiyorsunuz, daha doğrusu kaynak istiyorsunuz. Bu sözleri duyduğumda kur'an dan şu ayetler geldi aklıma. Peygamberimiz devrinde eski inançlarından vazgeçmek istemeyenler, kur'an dışından da deliller ve inançlar sunmak isteyen, kabul görmesi için peygamberimize baskıda bulunanlara karşı bakın Rabbim nasıl ayet indirmiş?


Araf 185: Göklerin ve yerin hükümranlığına, Allah'ın yarattığı her şeye ve ecellerinin yaklaşmış olabileceğine bakmadılar mı? O halde Kur'an'dan sonra hangi söze inanacaklar.


Ankebut 51:Kendilerine okunmakta olan Kitab'ı sana indirmemiz onlara yetmemiş mi? Elbette iman eden bir kavim için onda rahmet ve ibret vardır.


Bu ayetleri apaçık görmeniz size yetmiyor mu? Siz bu ayetleri topluma tebliğ eden elçisinin, bunun dışında bir hüküm ilave edeceğine inanabiliyor musunuz? Aslında rivayetlere baktığımızda peygamberimiz devrinde kadın erkek birlikte günlük ve Cuma namazı kılındığı söylenir. Fakat bunların hiçbirisi kesin delil değildir. Hatırlayınız mezhepler içinde aynı konuda peygamberimizin bir birine tamamen zıt hadislerinden bahsedilir ve inanılır. Sizce Allah elçisi bir söylediğinin tersini daha sonra söyler mi. Asla söylemez, çünkü o Allahın kontrolündeydi. Bakın size bazı rivayetlerden örnekler vereyim, ama daha önce söylediğim gibi bizler İslam ı rivayetlere göre değil, kur’anın apaçık emirlerine göre yaşamalıyız. Aşağıdaki bilgiler doğrumudur, yanlışmıdır hiçbirimiz bilemeyiz. Doğru olan korunan yalnız Rabbin rehberi kur’andır.


(Kadınlar Peygamberimizin döneminde akşam, yatsı ve sabah namazları dahil bütün cemaat namazlarına katılırlardı. Kur’ân vahyi ile kıblenin Kudüsteki Mescid-i Aksa’dan Mekke’deki Mescid-i Haram’a çevrildiği günün öğle namazında Kıbleteyn mescidinde 19 erkek yanısara 13 kadın vardı. İslam bilginlerinin isim isim yaptıkları bu tesbitte kadınların erkeklere oranı % 40.3’dü. Bu oran hemen hemen her namazda korunuyordu. Aşağıda sunacağımız örnekler bu gerçeği kanıtlayıcı niteliklidir.
1- Buhârî ve Müslim’in aktarımına göre sevgili annemiz Hz. Âişe şöyle anlatıyor:
Hz. Peygamber sabah namazını fecrin hemen akabindeki alaca karanlıkta kıldırırdı. Bu sebeple sabah namazından dönen kadınlar karanlıktan ötürü tanınmazlardı.
2- Buhârî Sahîhinde “Kadınların akşamları ve sabahın koyu karanlıklarında namaza gitmeleri” başlıklı babında şu haberi rivayet ediyor:

Bir akşam Hz.Peygamber yatsıyı biraz erteleyince kadınlar uyumaya başlar. Bunun üzerine Hz. Ömer durumu Allah’ın Resûlüne bildirir. Hz. Peygamber gelir, yeryüzünde kendilerinin benzeri hiç kimsenin namaz için beklemediğini açıklayarak onları müjdeler.
3- Hz. Peygamber kadınlara yönelik öğütlerini de onlar için belirlediği günde camide veriyordu. Bu sebeple olacak kadınlar Mescid-i Peygamberîde buluşup oturuyorlardı. Bir defasında Mescidde bulunan kadınlar topluluğuna eliyle de işaret ederek onları selâmladı.)


Her beşer yaptıklarından sorumludur. Hepimiz bir imtihanın parçasıyız bu Dünyada. Eğer imtihan olurken soruların cevaplarını kopya çekerek başkalarından almaya çalışırsak, acaba alacağımız bilginin doğruluğunu ve alacağımız notun ne olacağını bilebilir miyiz? Bende diyorum ki gelin kimseden kopya çekmeyelim, imtihan olacağımız kitabı Allah elimize vermiş oraya bakalım. Bu Allahın önerdiği en garantili yol değil mi sizce?
SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK
Alıntı ile Cevapla