Sayın Yitiksevda, siz tüm İslam âlemini örnek veriyorsunuz ve hepsi aynı şeyi bugün uyguluyor diyorsunuz, acaba yüz yada iki yüz yıl önce günümüzdeki gibimi uygulanıyordu, yada çok daha önceleri, bundan emin misiniz? Size Buhariden örnekler verdim. Aynı âlimin bazı hadislerine inanıyor da bazılarına inanmıyorsanız tabi onu bilemem, buda normaldir. Çünkü hadis rivayeti delil değildir. Bu sözleri söylediğinizde yani bu zamana kadar çoğunluk bunu uygulamış dediğinizde, Rabbin bir ayeti geldi aklıma. Enam 116. Yeryüzündeki insanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Sadece sanıya uyarlar onlar ve sadece saçmalarlar.
Bakın Allah çoğunluğun uygulamasına değil, kur’ana bakın diyor. Hatta hatırlayınız hesap günü peygamberimiz ne söyleyecekti, benim ümmetim bu kur’anı devre dışı bıraktılar. Bizlere düşen mahşer günü eğer peygamberimizin yüzünü güldürmek istiyorsak, onun tebliğ ettiği kur’an dan bir milim bile sapmayarak, onun yanındaki, takipçisi kullarından olmalıyız. Bakın Rabbim elçisi kanalıyla tebliğ ettiği bir ayetinde ne söylüyor. Nur 34: Yemin olsun ki, size, gerçeği açık-seçik anlatan ayetler, sizden önce gelip geçmiş olanlardan örnekler, korunanlar için de bir öğüt indirdik.
Sizce bu sözü söyleyen Rabbim Cuma namazına çağrı ayetinde, yalnız erkeklere hitap etseydi bunun açıklamasını da yapmaz mıydı? Değerli arkadaşım, bu konu benim için bitmiştir. Ben söyleyeceklerimi söyledim. Benim söylediklerime, benim inandıklarıma kimsenin inanmasını da beklemiyorum. Çünkü yazdıklarım benim kur’an dan Rabbin sözlerinden anladıklarımdır, yalnız beni bağlar. Hangimizin yanıldığını Rabbin huzurunda hep birlikte göreceğiz. Allah cümlemizi doğruyu anlayan, doğruları gören kulları arasına alsın inşallah. SAYGILARIMLA Halukgta |