Son cevabınızı geç okudum ona cevap vereyim. Daha önce bunun açıklamasını yapmıştım. Allah zorda olan hiç kimseye birşeyin yapılmasını emretmez. Kadın eğer çocuğunu bırakamayacak ise nasıl olurda sorumlu olur bundan? Bizler kendi nefis ve düşüncelerimiz ile yola çıkarak, rabbin yemin olsun ki bu kitabı sizler için kolaylaştırdım sözünü her zaman görmezden gelmişiz? Allah tüm ibadetlerimiz konusunda açıklama yaparken, zaman, zemin , ortam şartını getirir. İbadeti yerine getirmek için ortam müsade etmiyorsa zaten Allah ta sana kolaylık getirmiştir. Bu yazımı yazarken bir meylinizi daha aldım. Siz eşinizin cumaya gitmektense evimde çocuklarıma bakması daha doğrudur diyerek kendi hükmünüzü vermişsiniz. Saygı duyarım. Elbette çocuklarınıza bakacak kimse yoksa haklısınız, ya çocuk sorunu yoksa yinede evinde otursun derseniz işte ozaman çok daha farklı bir durum oluşur. Bu ve benzeri sorunlar erkekler içinde geçerlidir.
Bahse konu ayet için söylediğinize gelince. Siz sapkın fikirlerden bahsetmişsiniz. Bugün Allahın sapkın dediği fikirler arasında neler var hatırlayınız isterseniz. Ben söylemediğim halde bu Allah katındandır diyenlere sesleniyor Allah ve neler söylüyordu onlar hakkında hatırlayınız. Yine düşünelim, acaba peygamberimizin ümmeti olduğunu söyleyen bizler, ne haldeyiz ki peygamberimiz benim ümmetim kur'anı terk etti diyor? İşte tüm bunları çok iyi düşünür ve analiz edersek gerçekleri göreceğimizden eminim. Rabbim cümlemize yardımcı olsun inşallah. Tüm gerçekleri huzurda apaçık göreceğiz. Bunun için birbirimizi kırmaya üzmeye de gerek yok zaten. Ne diyor Rahman; aranızda anlaşamadığınız konulardaki hükmü bana bırakın. Bende bu konudaki hükmü rabbim e bıraktım. SAYGILARIMLA Halukgta |