Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ocak 2011, 21:57   Mesaj No:23

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:

Alıntı:
müslümanlardan Üyemizden Alıntı Mesajı göster
kamer 34 beyfendi sizde yanılıyorsunuz verdiğiniz ALLAH RESULUNUN 3 YILLIK BİLGİSİNİN DELİLİ NEDİR,

CUMA [YEVMUL ARUBA] AYETİ indiği zaman alalh resulu medinede musab bin umeyre haber gönderiyor ve bu bilgi ile CUMA NAMAZINI MUSAB KILDIRIYOR taki resulullah altı 5 ve 6 .n c cumaya ya kadar hicret ettikten sonra CUMAYI KENDİSİ KILDIRTIYOR,YANİ cuma namazı hem İKTİDAR HEMDE ,DİRENİŞ VE UYANIK KALMA NAMAZI TABİRİ CAİZSE MÜSLÜMANIN HAFTALIK BAKIMA GİRMESİ VE RAİNA DEĞİL UNZURNA DEMESİDİR....

konu hakkında sorular bölümünde CUMA NAMAZI BAŞLIKLI YAZIYA BAKANLAR ORDA bütün ayet ,hadis ve tarihi süreçli DELİLLERİ GÖRE BİLİRLER...
SELAM;
Müslümanlardan arkadaşım;

Ben cuma konusunu sürekli başka bir mezraya çekmeye çalışırken nedense arkadaşlar hep detaylar üzerinde yoğunlaşmaktalar
Siz benim yazıma cevaben evet cuma namazı mekke de farz olmuş fakat peygamber efendimiz
medine de bulunan Musab bin umeyre haber göndererek cuma namazı eda etmelerini emretmiştir, diyorsunuz...
Peki siz vermiş olduğunuz bu bilginin delilinin ne kadar ihtilaflı karmaşık olduğnu biliyormunuz.Sizin söylemiş olduğunuz rivayeti ben biliyorum.O rivayet muhadisler tarafından zayıf kabul edildiği için ben o rivayete itibar etmedim.Ben sağlam bir kaynağa dayanmadan din adına konuşmaktan Allaha sığınırım...
zadül mead,ın cilt bir suhuf 405 tede bu konu işlenmiştir.

aynı hadisin başka bir metninde bu kişinine başka bir zat olduğu rivayet edilmekete. o yüzden hadis zayıftır
Benim rivayet ettiğim peygamber efendimizin mekkeden medineye ettiğinde küba bir kaç gün kalmışıtr daha sonara medineye hareket ederken rauna vadisinde cuma namazı vakti gelmişti.o (sav) yanında ki heyetle birlikte ilk cuma namazını kıldırdığrığı siyer kitaplarında vardır

birde neden böyle basit bir detay üzreinde duruyosunuz anlamak mümkün değil
cuma namazını ilk kimin kıldırdığının bizim dini açıdan ağlar halimize ne gibi bir faydası var anlaşılmaz birşey

bakın size o tartışmaların metinlerini ibret olsun diye aşağıya veriyorum
bilgisayarımda hazır olduğu için kopyalyacağım.ilk cuma namazı kimin kıldırdığı ile ilgili yerimden kalkıp
bir tek kitap bile karıştırmak istemem.

Resûlüllah hicret etmeden önce cumanın kılınmasına izin verdi. Kendisi Mekke`de cumayı kılmaya Kadir olamamış ve cumayı izhar edememişti. Mus`ab b. Umeyr`e: "Yahudilerin cumartesi günleri Zebûr`u açıkça okuduklarını göz önünde bulundurarak, kadınlarınızı ve çoçuklarınızı toplayın ve cuma günü, güneş zevalden yarıyı geçince, iki rek`atle Allah`a yaklaşın." diye yazdı. (Hamidullah, Muhammed, el-Vesâiku`s-siyâsiyye s. 35; Alûsî; Rûhu`l-me`ânî XXVNI/99) Tabakât-i Ibn Sa`d`da aynı rivayete: "... ve Sa`d b. Usâme`nin evinde oniki kişi ile cuma kılındı." (Aynı kaynak Tabakât-i Ibn Sa`d`dan (NI/83) ilâvesi de mevcuttur.

Tebyînü`1-hakâik hâsiyesi Selebî`nin, "cuma namazına ilk defa ‚cuma` adını veren Kâ`b b. Lueyy`dir" (Aynî, Umdetü`l-kârî VI/161) şeklindeki rivayeti buna muhalif değildir. Zira Kâ`b`ın aynı toplantıda bulunması ve bu ismin o nun buluşu olması muhtemeldir.

Rivayetler arasında ihtilâflı gibi görünenler, Medine`de ilk cuma namazını Es`ad b. Zürâra; ya da Mus`ab b` Umeyr`in kıldırdığını bildiren haberlerdir. Ancak Merhum Elmalılı`nın da temas ettiği gibi (Sevkâni, Neylü`l-evtâr NI/233 (Buhari ve ·Ebûf Dâvûd)) anlaşılan Es`ad b. Zürâra, Resulullah`tan izin gelmeden önce ilk kıldıran; Mus`ab b. Umeyr ise Medine`de izinle ilk cuma namazı kıldıranlardır.

Resulllah`ın ilk cuma namazı Kubâ`dan ayrıldıktan sonra Benî Sâlim Yurdu`nda, öğle vaktinde, cuma olması üzerine kıldırdıkları cuma namazıdır. Bu mescid de bu münasebetle "Cuma Mescidi" adıyla bilinmeye başlanmıştır. İşte Resulullah`ın kıldırdığı ilk cuma budur. (Aynî, age. VN/I88. )

NOT: Mavi yazı ile yazılan yazılar alıntıdır.

müslümanlardan arkadaşım
beni şuan da bize hiçbir faydası olmayan konuların içine çekme lütfen.
İslam ciddi bir dindir.
BEN DİKKATİ bugün Allahın şeriatının nasıl hakim kılnması gerektiğini vurgulamak istedim.
Siz efendim ilk cuma namzını o kılmadırmamış bu kıldırmışa getiriyorsunuz. ilk cumayı kim kıldırmışsa kıldırmış banane.
ha islam hükümlerei üzerine bina edlien bir yurdum olduğu zaman elbetteki dinimizin her türlü ayrıntısına kadaröğreneceğiz. bu öğretide devlet eli ile yapılacağına emin olabilirsiniz.

ben her zaman söylemişimdir önemli olan 1400 sene önce de kalmak değil 1400 sene önceki verilmek istenen mesajları günümüze taşıyabilmektir.

şurası bir gerçekmi cuma namazı mekkede emir edilmiş ama şartlar oluşmadığından dolayı rasulüllah bu namazı üç yıl eda etmeiştir.O halde buraya bakalım günümüzde cuma namazı kılmak için şartlar uygunmu
bunu bakın siz
birde bazı kurumlar tarafından cuma günü okunacak hutbeye ince ayar çekilmekte
yani kafir müşrik münafık mürted gibi yada allahın siyasi rejimleri etkileyecek ayetlerini gizlemektedirler.

Müslümnalardan arkadaşım bu bir zülümdür.

BEN 20 SENEDİR BUNA BAŞ KALDIRMIŞIMIDIR
sende baş kaldır